Mat-dags

Nu har vi både haft teori kurs, unghästens utbildning och även ridit. Chiron var som en lite tjurig tonnåring idag. Ville inte alls gå framför skänkeln och sen ville han visa sin hingstiga sida när Åsa kom med Birk (som har varit här på träning innan) Men efter att ha galopperat honom frammåt så gick det bättre sedan.

Nu är det dags för mat. Blir bakadpotatis med sallad och melon samt lite såser till. Ska bli ganska gott känner jag!

Får nog ta och blogga lite senare, har barakerat upp köksbordet med lite saker från mitt andra jobb som Herbalife distributör. Skönt att det börjar hända saker där på riktigt. Ack den som ger sig! Men det jag ville komma till var att dom andra tycker nog att det är dags att packa ihop datron så dom får plats! hihi!

Hoppas ni får en trevlig Fredag kväll!

Kram
Timmie


dags för

Teori! Nu drar 3 dagars kurs, Hinner inte skriva så mycket!

Bloggar senare!

Kram
Timmie

Kontoret är öppet

Hade en hel del mail som behövde besvaras när jag loggade in på min två mail konton. En dagen har man knappt något andra dagen FULLT HUS i inkorgen! Även på båda mailerna också! Men det 'är kul, nu händer det saker i lådan!!

Idag är det fullt upp. Är lite stressad just nu faktiskt, måste väldigt snart gå ut till stallet men måste svara klart på de sista mailen!

Men jag bloggar senare!

Kram
Timmie

Kaffe

HAHA fick tag på ett kaffe filter jag så nu har jag och Josefin fått varisn dos av den underbara drycken!

Stallet är mockat våra hästar är ridna och nu är det bara att invänta Catrin som ska sitta upp på första hästen om en timme så det är snart dags att ut och rör på sig igen!

Efter det så ska Catrin ha lektioner och jag och Josefine ska ha städ kväll på våra rum senare. Disco varning i på Dressyrgården!

I morgon så kommer Brik hit med sin ägare Åsa, en 3 dagars kurs nalkas med träningar och teori. Ska bli kul. På lördag kommer det två ponnyer hit som ska bo över lördag-söndag och deras ägare ska hyra stugan. Ska tävla i Båstad, tydligen Nationella dressyrtävlingar där under helgen för ponny.

Kom precis på att idag kommer bibeln dimpa ner i lådan, okej en utav många biblar, Ridsport.

Men nu dags för stallet!

KRAM
TIMMIE

rödsprängda ögon

God morgon! Led av en lite panikattack innan då Jag hade varit upp och fodrat hästarna, för ca en timme sedan. Gick då in till den heliga kaffebryggaren och skulle förbereda kaffe som jag alltid tar efter mitt Herbalife te. Häller i vatten, och ska sedan gå och hämta kaffe filter. Öppnar skåpslyckan och ser till min fasa att kaffe filtrerna var slut!! Slet upp var lucka och låda i hopp om att jag skulle åtminstonne finna en lite kaffepåse som ville bli använd just denna morgon. Men nä! Så helt enkelt får det bli en tur ner till Korgladan.

Vad ska ske idag. Vet inte faktiskt, ska i alla fall komma två ellever utöver det så ska hästarna ridas, som vanligt. Catrin har jag ingen aning om vart hon har tagt vägen. Trodde hon skulle komma hem igår men fel hade jag tydligen. Var ingen bil hemma igår när vi gick ich la oss och ingen bil nu på morgonen heller. Just gone helt enkelt!

Men nu ska jag fortsätta min frukost och sedan traska ut i stallet!

Kram
Timmie

Mätt i magen!

Efter spagetti och köttfärsås och kladdkaka med vaniljvisp till efterätt så känner jag mig gravid! Men så gotti gott var det!

Det är faktiskt helt otroligt! Jag och Josefine har hunnit duscha, laga mat och gjort kladdkaka och klockan är bara 21:00! Kors i taket säger jag bara! Vi sitter nu och kikar på en kriminalare tror jag, någon gamal tant som leker dektektiv, liksom spännande!

Vi får se om jag får Josefine till att gästblogga här lite senare! Men först ska jag lägga upp lite bilder från tävlingen förra veckan. Josefin hade också tagit kort med sin kamera så lade över dom innan!

Kram
Timmie

Han gjorde ett jätte fint jobb lilla prinsen. Första tävlingen och första gången riden bland så många andra hästar och med människor på läktaren!

Överlevt turen i skogen!

Man kan säga att det var livat. Inte till en början men senare. Chicko vill epiaffera hela tiden så man såg lilla JOsefine sitta och gunga upp och ner samt att min lilla polle gick i balnstrav och var rean spännisen. Men gick bra. till en början. Andra rundan så ville Chiron gå först och gammlingen hamnde bakom. Vart inte så poppulärt från Chickos sida utan stod då och galopperade samt piafferade på stället. Sedan så fick Chiron ett ryck och skulle börja bock som en gnu inne bland alla granar och dyliga saker som tillhör en skog! Jag tappar båda stigbyglarna och ena tygeln men fick in honom på en liten liten volt där vi stod stilla coh bockade i någon sekund. Efter en del kvistar som gick av och satte sig på de märkligaste ställen på både mig och Chiron lugnade han ner sig och vi kunde fortsätta frammåt. Sedan kom vi till pytte muren som dom måste gå över, dock inte Chiron som då ville hoppa över och Chicko som tassade iväg i passage genom buskarna och en styck Josefin som gjorde allt för att stoppa honom! Sedan kom jag och Chiron utskuttandes ur dessa buskar, Varför gå på stigen?? Detr hela gick ju bra men jag har sträckt både den ena och den andra muskeln cå känner mig lite stel oppererad i ena benet och bröstmuskelaturen fick sig en dänga! Men han är fortfaranbde fin min lilla Chiron.

Dagen är inte slut på långa vägar. Nu sak det ordnas i stallet och målas med det ena och det andra, ni kan ju läsaförra inlägget. Fick en kommentar ang förra inlägget om våffeljärnet, vi visste att det inte fanns ngra handtag, men fanns inget annat järn, så vad gör man? Man blir uppfinningsrik!

Dags att fortsätta dagen!

Kram
Timmie

Att göra våfflor

Igårkväll så skulle jag och kära Josefin göra lite våfflor. Inga problem. Medans hon duschade så ordnade jag smeten och vispade grädden mm. Sedan skulle vi göra ett par prov våfflor när hon väl hade hoppat ut ur duschen för att se om dom blev frasiga. Saken är den att detta kära våffeljärn har inga handtag....haha precis. Så¨Josefin fick lära sig konsten att öppna ett våffeljärn med två gafflar. Jag låg på golvet för jag klarade inte av att stå upp under detta skede. Josefin försökte förgäves rädda dessa stackars våfflor som sakta men säkert blev mörkare och mörkare. Till slut nät jag hade samlat mig lite från skrattaanfallet (som dels gjorde att Josefin fick ett skrattanfall) så fick jag hoppa in och rädda dessa små liven i järnet.

Usch sa jag, jag får inte lov att skratta får så ont i magen

Josefin- NÄ DET FÅR DU INTE!!!

och ännu ett anfall av skratt bröt sig ut!

Vad sker då idag? Catrin åkte igår kväll iväg till Danmnark efter mycket om och men med packning och gud vet vad. Men inte lugnt för det som jag skrev igår så gjorde Catrin en lista som kanske skulle räcka som en hushållsrulle med saker som måste göras. Bland annat

* Kratta ridbanan även under staketen

* Göra i ordnong två boxar till gäster som kommer med hästar 1-2/8

*Förbereda en box för en träningshäst

*Förbereda yttligare en box som en kurshäst ska stå i över kommande helg.

*Flytta Chiron till sin vanliga box

*Lasera bommar samt sandlåda!?!? Ja ni läste rätt-

*Plantera blommor

*Spola ur en mega tunna som sitter bakom traktorn

Som ni kanske förstår så har vi en del att göra idag. Plus alla hästar och stallet som ska mockas. well well och nu måste jag börja göra frukost till gäster i stugan!

Have a nice day

Kram
Timmie


Sol,regn,sol,mulet,blåst,regn,sol

Vad händer? Man får ju ta av och på jackor och dylikt stup i kvarten idag! Knepigt väder. Men hösten är väl redan på väg!

Jag och Catrin har i alla fall ridit klar våra hästar, Chiron gick kanon idag! Riktigt nöjd fick igenom honom riktigt bra för höger skänkel han trängde för min höger skänkel och i galoppen så ville han bli lång och loj så fick verkligen klämma citron och ta ett litet unerstödjande tygeltag och driva igenom till han gav efter och lättade då på höger tygel och fortsatte driva med höger skänkel upp mot vänstertygeln, på långsidan så galopperade jag på med lite större språng och för att inte tappa honom där så TÄNKTE jag öppne för att inte tappa drivningen med min höger skänkel och där med tappa energin. Red sedan serpentiner över medellinjen för att shecka av hur han är i sidorna och att jag har jämt stöd i båda tyglarna. Men då gick han riktigt fint och fick en riktigt bra trav i honom.

Det som återstår idag är en drös av saker. Ska bland annat tömma vivaron på saker som vi packade in från Laholm och Falsterbo. Sedan ska Catrin förbereda sig för att åka iväg till Dnamark på lite jobb. B Tw gissa vem som ringde häromdagen och ville prata med Catrin?? Danskarnas motsvarighet till våran Jan Brink, Andreas Helgstrand. Tänka sig haha!!

Men nu så är det dags för att åter jobba. Catrin har skrivit en MEGA lista med saker som man ska göra. Dessutom så har jag en hel del saker att tänka på. What to do och omman gör rätt val eller ej är inte heller det lättaste. Livet är för komplicerat ibland. Hade varit mycket nkalre om man redan hade en ettikett där det stod vart livet hade för väg. haha! Kanske BB kan ordan framöver!


Kram
Timmie

Redan Tisdag!

Fattar verkligen inte? Snart är det 1 Augusti! Vart har sommaren tagir vägen? Vart försvann Maj, juni Juli?? Jag fattar verkligen ingenting!

Vi har i alla fall bokat in en ny tävling för Chiron sen 22/8 ska vi åter ta fram kavajen och plastrongen, Chirons vita skydd. Det fanns ett kval också FEI program för 5 åriga hästar som vi funderade på ett tag men vi tror att vi väntar med kval. Han behöver mer rutin i kroppen och mer vana ute på tävlingsplatser så vi kvalar inte till Breeders i år. Han får vänta tills 6 åring och då kanske det även blir en tur till Falsterbo? vem vet!

På tal om Chiron. så fick han arbeta lite över bommar igår. Både i trav och galopp. Han kändes ganska så stel i bogarna och över ryggen igår. Så det blev en del övergångar samt sidförande hjälper. I galoppen så stod jag upp i fältsits så han fick lättare att söka sig frammåt nedåt och kunna galoppera igenom kroppen så han kommer igång. På vägen tog vi lite bommar så låg på medellinjen!  Kanon bra! Så ska vi se hur han kä'nns idag. Fick igenom det ganska bra igår men today its a new day.

Annars så vet jag inte vad som ska hända idag. Vet tt i morgon kommer det yttligare en träningshäst. en ponny faktiskt. Ägaren ska iväg på ett typ av kollo till den skolna hon ska gå på det kommande skolåret! så då ska hon lämna ponnyn här så länge!

Men nu mina vänner hinner jag inte skriva mera!

Måste ut till stallet! Rida, det roligaste som finns!!

Kram
Timmie

God morgon

Tycker det inte är annat än god morgon och god natt nu för tiden! I natt så kom jag i säng starx efter 01:00. Hade lite hästar att ta hand om när vi hade kommit hem.

Nu har 5 dagar med tävlingar tagit sitt slut. Kan säga att det känns ändå ganska så skönt, men det är faktiskt väldigt kul. Är i alla fall lad över min Chiron att han bara levererade och gick som en klocka. Lill prinsen. Väntar fortfarande på bilerna, som sagt förhoppningsvis innan årets slut haha!!

Idag så ska det givetvis ridas som vanligt. Men tältet ska plockas ner. Igår så rullade vi bara in skåpen men idag är det tältets tur att rullas ihop och packas ner till det otroligt roliga dinosaurieägget. Josefin kommer också ner under förmiddagen. Ska bli så skönt när hon kommer ner igen. Efter dessa dagar så känner man sig ganska så sliten och är tacksam över all hjälp man kan få! Vi planerar att binda fast henne någonstans så honinte kan åka hem och tillbaka till skolan. Jag menar hur roligt  är det att vandra runt i skolan och var dag sätta sig framför skolbänken? Skit i det Jossan! haha! 

Nu är det dags att återgå till vardagen och för min del just nu, åter ut till stallet! 

B Tw- Charlotte Haid-bondegard red sin Lonevan tror det var så han hette. Sån fin häst! Förstår att hon gillar den hästen och kul att den fick bli bra igen. 

Som sagt åter work work

Kram
Timmie
 

en ängel...

789669b8ecbefb6ff96e700cf72b44f4.png

Kolla varifrån!

en ängel hmhm? Då har vi varit hemma och lämnat hästen och grejjat i stallet och nu är vi åter på väg för att packa ihop butiken och rulla skåpen. Super kul på en skala 1-10? Hoppas bara att det går någorlunda smidigt! Annars är det en Melanoz som får spunk och det kan jag lova en Melanoz med spunk är inte funny bunny! Men nu, jobb!


Trött!

I dre senste inläggen så har nog det alla gånger varit med ordet trött, är det inte så? well jag är fortafarnde trött kan jag säga. Idag är mamma nere i Bjuv och mentalbeskriver hundar. Hade varit så skönt att få åka med hem en liten sväng, men tydligen så blir det inte så.

Catrin ska även idag starta Ikaros i msv:B5 ingår i detta årogram byten 3 ggr i vart 4:de galoppsprång. Hade faktiskt varit enkaler med 2:or eller 1:or haha!

Igår så var vi på Ryttarfesten. Vart faktiskt ganska så trevligt. Maten var väl kanske inte min favorit. Men trevliga människor och god stämning. Ulla Håkanssin bjöd på sig själv igår med några andra galna tanter med hattar på huvudet. Var ett typ utav band på plats som spelade ngra gamla visor typ som guld bruna ögon mm. Pratade även lite med hennes hästskötare. En trevlig tjej som tydligen har varit hos Ulla i ca 5 månader. Det är väl något som helt jätte kul, att Ulla efter alla dessa mästerskap och olympiader som hon har ridit, fortsätter och tänker rida så länge hon kan. Ulla 'är verkligen en profil för sporten som tyvärr glöms bort!

Nu är det åter dags att fortsätta ut till stallet!

Ska ut och rida som vanligt.

Ni vet en vanlig dag på jobbet haha!!

Bilder kommer snart hoppas jag, beror på vännen min, CORINNE!!

Kram
Timmie

förlåt för...

0-59dd2e9486648d69429cdd3ea1026c4d.png

Kolla varifrån!

förlåt för dåligt bloggande under de senaste dagarna, har haft fullt upp med alla tävlingar, Bloggar mer om det via datorn senare. Ska iväg på ryttarfest ikväll grillning och party! H&M katalogen kom igår! Vill ha massa saker så snygga höst/vinterkläder! I like! kram Timmie


Lunch

Har precis haft lite lunch och snart är det dags för att traksa tillbaka till stallet för att knoppa Ikaros. Kan säga att jag är så damn trött idag. Skulle göra vad som helst för att få duscha och krypa ner i en soffa och se på film och typ sova! I morgon blir det ju lagom roligt också. Måste upp 05.00!! Im so happy!

Dagen har dock gått bra än så länge! Två hästar ridna och alla boxar mockade samt allt förberett till Ikaros så nu är det bara hästen och ryttaren kvar som ska göras någonting med haha! Ryttaren får dock klara sig själv.

Söndag ser jag inte alls framemot. Då ska montern packas ner. Tältet ska vikas ihop och skåpen ska packas samt rullas upp på lastbilen och min tanke var som sagt att jag skulle ha åkt med mamma hem i och med att hon är här nere och ska mentalbeskriva hundar. Hade varit så skönt innan Josefin åker hem. Sedan så börjar alla skolorna igen och sommarloven tar slut. Ni vet det är snart augusti!!

Men nu så ska jag ta och springa ut till stallet igen.

B tw såg att inte mitt morgoninlägg publiserades så fick göra det innan och därmed gick jag inte upp när det blev postat. Bara så ni vet!

Kram
Timmie

Sov morgon!Hej och hå
, kors i taket! Fick lite sovmorgon idag. Inte så mycket längre men lite faktiskt. Josefin åkte hem igår. Den stackarn får vara med om mycket. Hon fyllde till och med år igår. Så GRATTIS  i efter skott. Så hon fick lite ledig och kommer ner igen på söndag kväll. På tal om det undrar när jag ska vara ledig nästa gång'? kanske borde vara ledig innan Josefin åker hem totalt. Fast det kommer hon inte göra för att vi ska binda fast henne här på gården. hihi!

Idag så ska Ikaros starta i Laholm och då blir det MSV:B3 ett riktgit bökigt program må jag säga, bytren här och byten där halvvot där öppna där, Kanske inte övedrivet svårt men mycket att komma ihåg, inte så mycket transportsträckor osv. men Ikaros grejjar detta. Får bara hoppas att han är på bra humör. Dom startar inte heller fören sent i eftermiddag 17.30 i morgon 09.18 vilket betyder att jag måste typ gå upp vid 05.00 wieee!!!

Ska försöka få fram lite bilder från tävlingarna, få tjata lite på Corran om hon kan maila över bilderna innan året är slut. Så håll till godo vänner!

Nu är det som så att jag åter måste susa ut till stallet och till mina fyrbenta vänner med svansar!

Kram
Timmie

Dagen

Hej vkära läsare!

Dagen har gått i ett, som typ alla andra!

Idag så började dagen med inte så lovande väder, ös regn och blåst. Men inte hindrar det en för att tävla. Tur var så lättade det under lunch tid och det var endast grå moln hängandes ovanför oss. Tidsåplanen hölls och knopparna blev riktigt bra. Tack Monica (Tottes ägare) för hämtning av gummiband så jag slapp knoppa om helatiden för att gummibanden gick av! Moncia berömde mig för knopparna, tyckte dom var kanon fina och passade Totte riktigt bra! Det är som sagt inte bara att knoppa. Jag ser efter även hur dan överlinje hästen har. Grov och maffig överlinje så får det vara lite mindre knoppar så nacken ser något mindre ut. En överlinje som är tunn och späd vill man ha lite större knoppar som gör att nacken ser maffig  ut! Finns lite knep.

När vi hade lastat Totte och det var dags för Monica och Josefin för att åka så hade hade Moncia låst in bilnuyklarna i bilen men det var inga probelm hennes man fick komma ner och lämna extra nycklar, tidsplanen hölls ändå!

Chiron var åter iga problem med lastningen. Han har ju blivit en riktigt tävlingshäst och står riktigt lugt och avkopplat i transporten. Idag så fick jag åter rida på samma bana i ridhuset. Skillnaden idag ar bara att man fick lov att rida fram inne i riduset och då var även insläppet till banan på ett annat ställe. Men Chiron gick så fin på framridningen, riktigt bra. Önskade bara att jag hade fått mina tio minuter till så jag fick honom lite mer för höger skänkel. Men domaren var snabb och det inebar att jag plötsligt fick en tidigare start tid. Inne på banan så vart han jätte spänd och tittig. Fick knappt ner honom till domarbordet eller hörnen. Han rida runt något varv innan starsignalen gick. Man kan säga som så här att det som blev bra fick jag riktigt bra betalt för. Sedan så fick jag lägga en vilt i höger galoppen efter fattningen då han ville dra iväg och bock känsla kom men det rädde vi ut haha! Skritten däremot fick jag 8 på. Riktigt bra mellanskritt bästa i hea programet. Fcik dock någon 8 på en galoppen och traven. Men fick även två trevliga 3:or som drog ner procenten ganska så rejält. Men  vad kan jag begära? Han gick så fint på framridningen och kanonfina övergångar. Det var trost allt hans andra stort i hans liv. En fin häst är det ingen talan om! så nöjd det är jag verkligen!

Nu är det dags för sängen! Catrin ska tävla Ikaros i morgon så åter en dag med knoppning och fin lir!

KRAM
TIMMIE

God morgon!

Förlåt för dåligt bloggande igår, Var ganska så fullt upp och efter min ritt så blev jag så mega trött. Hade knappt hunnit äta någt så att så frort hästen var avskrittad och stod i transporten med mat och vatten så blev det mat för våran del.

Jag är i alla fall kanon nöjd med Chirons insatts igår. Trodde dock inte att jag skulle komma upp på honom då han gick i passage och kasstade sig lite och greajjde. Men väl uppe så var han som en kanonkula. Mmm...växte några centimeter. Ibland tyckte han att det var lite läskigt när han mötte andra hästar och dom kom lite för nära. Men vissa får man nästan kännsla av att dom vill rida i knät på andra, Högerreegel? Vad är det för något? Vi kan väl rida på varandra i stället? Ibland så undrar man. Men han skötta sig som sagt jätta fint! Som tur är så får vi rida på samma bana idag. Men för en annan domare så kan bli intressant. Chiron tyckte dock att de stora sponsorskyltarna var lite läskiga men han gick förbi där tillslut. Och trotts spänningar och tidigt avbrott i ena galoppen, lite takt fel i sista skritten då han blev lite rädd och en lite orolig halt, ville inte riktigt stå still så fick vi 60.3% och precis utanför placering. Tyckte jag var riktigt bra för att vara första gången. Mycket folk och två tävlingsbanor i ridhuset samt domar bord och gud vet vad. Domaren skrev att det var en riktigt trevlig hät med en god framtid framöför sog och att jag hade en mycket trevlig sits och hållning samt red väl!

Men idag är det nya tag. Får vi se hur det går idag! Men ta hand om er så skirvs det senare, knske inte fören ikväll vi får se om jag hinner ngt imellan! 

Have a nice day!

Kram
Timmie


hej vänner!...

0-565a6c96c36cb68c115abaf26864064c.png

Kolla varifrån!

hej vänner! Är så nöjd med dagen och med ritten, precis utanför placering! Bloggar om det mer i morgon bitti! Är jätte trött och huvudet samt mina ögon känns som andra världskriget! Kram Timmie!


dags att bada

Nu har vi ätit macka och passat Nathalie medans Catrin har duschat. Red Chiron innan och det känns bra inför tävlingen i morgon! Hoppas att han håller sig på matttan, att han inte står på händer så att säga haha!!

Nu är det dags att bada lite hästar. Chiron ska bli vit och fin så han blänker och svansen ska vara krit vit (hur länge det håller) sedan så har vi Totte som också ska badas och bli fin inför tävlingen.

Sedan är det som sagt till allt det andra! Så dags att fortsätta och sätta på sig gummistövlarna!

Kram
Timmie
20*60 bana som jag ska rida på i morgon!

pulsen ökar, Lusten tar tag!

Jag vill jag vill!! Nä inte riktigt. Är på väg till Tayes för att äta lite för att sedan åka hem och rida. Men saken var den att vi åkte förbi ett majsfält och i skräckfilmer springer man ju alltid egenom ett majsfält för att gömma sig eller liknande! Såp fick en lite ide om hur det skulle kännas att springa egenom ett majsfält som är lika högt som jag?

Well well

Tältet är i alla fall fyllt med skåp och gud vet vad. Skönt att det är kalrt annars hade vi haft det över oss senare. Men vi har verkligen ap mycket att göra under eftermiddagen. 4 hästar ska ridas, två ska champoneras och sedan då utrustning till båda och till oss själva!

Men nu är det das för lite mat och så har jag förhoppningsvis någon som kommer och gästbloggar i dagarna! Men vem det är återstår att se!

Ta care så länge!

KRAM
TIMMIE

instängd i...

0-1ab628e95cc3e202ed708f75581aa400.png

Kolla varifrån!

instängd i lastbilen mkt ska man då få vara med om på Dressyrgården! Fingret har jag lyckats klämma också fint tills i morgon! fortsättning följer kram


Rulla rulla rulla skåpen

Åter på väg till Laholm för att rulla in skåpen i tältet. Hoppas dock att det blir upphåll, ni vet jag är icke vatten tät.! Fytte rackan för vatten!

Vi sitter och pratar just nu om att det svåraste på tal om ingenting att det svåraste man gör som ryttare är att skillja sig från en häst men det finns en annan sak. Catrin ska nu ta en kännslomässigt beslut., Hon har haft dessa sedan sedan 1992 köpt i Paris, på Salon du Cheval. Nu börjar dom komma till the end. Hennes ridstövlar. Ettr par trogna Könings stövlar, vinröda som har använts i många ritter. Men nu så har hon tre par nya. Ska ta foto på dom i morgon tänkte jag och 'även på dom gamla stövlarna ska ni får se vad jag menar med ett känslomässigt beslut!

Nu är vi snart framme i Laholm, haha solne skiner men oroväckande moln närmar sig. Dags för Timmie att åter drunkna. Men hoppas dock inte det. Får använda badring!" Kanske en ide?? 

Vad finner mina vänner att göra idag då? Har folk börjat jobba efter semestern eller har folk fortafarnde semester?

Well well

Bloggar senare!

Kram
Timmie


Oj oj oj oj

Ögonlocken, seriöst väger som två stycken marmeladburkar när klockan ringde idag!  Har regnat inatt också så vattenpölarna består som jag gärna skulle vilja få bort ett tag framöver. Det kommer ändå att komma en höst med regn och rusk.

Jo det jag skulle i skriva idag nu på morgonen var om pizzerian vi var på och åt igår. Katastrof måste jag säga. Kommer aldrig sätta min fot där igen. För det första så var degen slut till pizzorna och dom hade bara till 5 pizz or och vi var 6 st. Men det löste sig då Barbro Catrins mamma tog en räksallad. Resten tog pizza (jag och josefin varsin kebabrulle) När Alla andra fått sina pizzor och Josefin fått sin kebabrulle kom han tjockis bagaren ut och sa något i stil med - Phitzsah däghejn ährrrr slöjt! Ingen fattade någonting men sedan kom den andra utav 6 stycken bagarna som var där och hjälpte oss att översätta. Jo det fanns ingen deg kvar kom han på! Ursäkta! Kommer man på det efter att alla andra är klara? Du kunde sett det tidigare? Dessutom så fick vi inte liv att äta till klocna 22 då dom stängde nej nej, vi var tvungana att gå ut klo 21:40 och vi var där 21.22, snacka om att kassta i sig maten. Men i alla fall jag tog ingenting nannat då jag kände att jag hinner aldrig äta upp och tappade lite av matlusten så jag beställde inget. Fick dock halva Josefins kebabrulle så det ordnade sig. Visst degen kan säkert ta slut men hallå. Behöver man vara otrevlig för det och titta snett på gästerna? blir man irriterad när gästerna frågar om saker eller vill beställa, då ska man då inte vara i service branshen! Skaffa industri jobb!

Idag är det som sag´t lite saker som sker. Ska kolla över min kavaj och allt sådant inför morgon dagen, ska testknoppa Chiron idag för att se hur han är oh knoppa. Totte och Chiron ska badas inför morgondagen, kan meddela att Chiron är skimmel med vit svans! Behöver badas och bli vit haha! Hans utrusstning ska bli fin, stövlarna ska mega puttasas och bli blanka. Nummerlappaen dka sys på chabraket. Idag ska vi även rulla in skåpen i tältet och även box ska göras i ordning för i morgon kommer ponnyn Jon Bon Jovi som är bland de finstae ponnyerna jag har sett och familjen är helt genom trevliga! Så finns en del att göra idag! Tänk vad skönt det skulle vara om man hade haft en egen hästsötare. Men jag är oerhört tacksam för att Josefin är här! Hon är en riktig klippa! Dessutom så fyller hon år på torsdag.

Men som sagt dags att börja dagen! Den är inte långtråkig!!Tänk om denna vännen kunde lysa all day long!

kram
Timmie

Natt bloggande


Trött


Ligger nu nerkruypen
i sängen, ny duschad och snart redo för att drömma. Man kan säga som så här att det regnar en del på västkusten dessa dagar. Kanske inte det roligaste men vad ska man göra? jo frysa!

Vi har i alla fall monterat upp tältet i morgon ska vi flytta in skåpen och på Onsdag är det dags för tävling! För min del gör det inte så mycket om det regnar Onsdag och Torsdag då jag min klass går inomhus! Dock är han inte så van att gå inomhus men mer van att gå ute i blött om det nu skulle regna. Men det kommer nog gå bra. Startar ganska så sent på Onsdag inte fören 16.02 så det är ju skönt. Kan man hinna ta det lugnt utan att behöva gå upp tidigare än vanligt! Ska verkligen bli så roligt att få ta på sig tävlingskjortan, de vita ridbyxorna och kavajen somt plastrongen. Hjälmen som jag fick när jag praktiserade hos Minna. Har en likadan som hon har (staus haha) Ska verkligen bli så skoj. Första gången på två år man får ut på tävlingsbanorna igen!!  Men Laholm rekomenderar jag verkligen att åka både som publik och som ryttare. Bra med plats, trevliga människor och allt är tipp topp.

Något som jag dock INTE rekomenderar är pizzerian Laholmia som ligger i Laholm. Otrolig dålig service och otrevlig personal. Mer om det i morgon. Väljer man ett service yrke så får man leverera till kund. Dessutom så ska man nog inte vara otrevlig mot en bloggare. För i bloggvärlden sprider sig saker snabbt!!

Ni får förlåta mig för de mobila inläggen. Men lite svårt att ha med mig datorn precis överallt, jobbar man med hästar så kanske det inte är det mest smidigaste yrket att sätta på datron och ha i stallet. Men försöker så gott jag kan!

Nu däremot så är det dags för mig att sussa kudden!


Natti Natti
Kram
Timmie

Äntligen! Den...

-a5c526f1497c6baf9b6a8aaeafa7b06.png

Kolla varifrån!

Äntligen! Den svåraste biten klar tältet uppe. Bara Catrin som går lös med vattenslangen för att göra rent från gräs! Och snart är det dags för en kebabtallrik tror jag! Vet inte men känns dom en ganska onyttig vecka! Men med Herbalife är det inga problem! Kram Timmie


hej vänner!...

14187c55ae3bb70c5fdbdacc625a29e5.png

Kolla varifrån!

hej vänner! Kul, jätte kul! Vi är på väg till Laholm för att sätta upp monter eller i alla fall för att sätta upp tältet! Chiron gick jätte fint idag, catrin sa att få till en sådan ritt på på onsdag på tävlingen så är det 70% runda! :0) skönt att höra att man gjort ett bra jobb! Höes senare dags för tältet KRAM


Morgon!

Kna man fatta en veckan redan tog sitt slut igår? Faksterbo Horse Show över för i år. Det var i alla fall ganska så trevöigt i Falsterbi igår. Träffade på en hel del människor man känner, både profesionella ryttare och vänner man kännt länge! När jag kom igår vid 12.35 tiden så var det fullsmockat på¨framridningen till dressyren. Gissa vem som red fram där? Jan banan alltså Jan Brink och Briar. Och vilket jubel det blev när dom gick in och gjorde sin allra sista Kür här i sverige. Såg även Hubertus Smidth samt Minna på Don Charley. Lilla Prinskorven '(Chiron) Har en del kvar att lära men passagera kommer han kunna gör minst lika bra!

Kvällen var det segaste av´allt. Pack igen! Vi började 18.00 och var klara 22.45lämnade vi F-bo kan säga att jag somnade i bilen på väg hem.

Idag så ska vi packa upp! Bilen i Laholm där det ska vara tävlingar från Osdag till Söndag. Ska rida Lill prinsen och hoppas att jag sitter kvar under hela ritten och framridningen haha!!

Men nu ska jag faktiskt ta och dra på mig lite kläder och ska hoppa ut till stallet. Ska bli bättre bloggande idag! Ska i alla fall försöka!

Kram
Timmie

falsterbo är...

5beec03d4e2499514ee047062f330823.png

Kolla varifrån!

falsterbo är det folk! Nya stövlar har kommit med bling bling!


titta vad...

1a2db6556e1e498034e91c3790bf682e.png

Kolla varifrån!

titta vad man finner utanför hagen? Ser inte ut som att pippin inte mår så bra! Kanske är en stor pippi bebis? Stackarn!


Morning!

Då har man hunnit med att äta frukost, fodrat hästarna och tagit hand om tvätt och mamma har åkt till Bjuv för att fortsätta en dag med mentalbeskrivning av hundar!

Själv så ska jag efter jag har publicerat detta inlägget ta och dammsuga och sedan bege mig ut till stallet. Får se om jag åker ner till Grand Prixen idag. Vädret känns inte så lockande och har lite smått som måste ordnas här hemma. Så tror inte jag åker ner fören det är dags att packa ihop montern. Det är inte det roligaste som finns och i morgon ska tältet upp igen och skåpen ska ut på Tisdag eller Onsdag morgon då tävlingaran börjar vid 13.00 på Onsdag. Wieho! Jobba jobba som sagt!

På tv:n går Dora utforskaren i bakgrunden. Dom frågade om pingvinerna lever där det är varmt eller kallt? oh... svår fråha må jag säga!

Nu har det redan gått en vecka. Denna veckan har gått helt sjukt fort. För en vecka sedan så började Falsterbo Horse Show och nu är den redan slut! Men veckan har varit skön att fått vara själv på gården. Man bestämmer allt själv när man vill göra vad. Så skönt kan jag säga. Nästa söndag så kan jag nog förhopnningsvis åka med mamma hem. Hon ska mentalbeskriva hundar i Bjuv nästa söndag också så då kanske hon kan hämta upp mig här på vägen. Hoppas att det går bra för Catrin. Hjäller att passa på att vara lite ledig medans vi har Josefin och innan jag blir aldeles ensam i stallet.

Nä mina vänner nu måste jag fortsätta morgonen!

Kram
Timmie

Hej!

Idag så har jag haft gasnska så många nya besökare! Riktigt kul! Hoppas att ni återkommer och att ni gillar bloggen!
Har dock ett problem! Ni ser ingen profil som brukar vara på högersidan. De har av någon anldening halmnat längst ner på bloggen. Ingen aning om Varför och jag får den inte till att hamna där den var innan. Så är det någon som kan hjälpa mig så snälla!! Skicka ett svar i kommentarer! Vill verkligen ha ordning på den men har ingen aning om vad det är som gått snett! Så vädjan om hjälp finns här!!

Dagen rullade på efter sista inlägget. Kunde släppa ut hästarna en stund under etfer middagen mellan regnskurarna. Fick till och med sopa vatten utansör stallet för att det inte skulle bli översvämmning! Helt galet mycket vatten!

Mamma kom tillbaka från Bjuv runt 18-19 tiden. Hade då duschat och sprang sedan för att plocka in hästarna då det öste åter ner en massa regn. Sedan så bar det av in till Örkelljunga och köpa pizza. Dock så vart det inge pizza utan kebab i bröd, blev proppmätt kan jag säga! Men gott var det så tack mamma för det!

Ska snart ta och lägga mig, skulle gjort det för länge sedan men fastnade på bloggen ang felen som kommit upp! Men jag lyckades inte lösa det och söker därmed efter hjälp!Nä klockan ringer verkligen tidigt i morgon. Ska äta frukost med mammsen innan hon åker vid 06.00 i morgon bitti, för sedan far jag ner till Falsterbo och hon åker hem till Blomstermåla efter hon har dömt klart!

Natti Natti
Kram
Timmie

Shopping

Kikat runt lite och faktiskt funnit ett par saker som man skulle vilja klicka hem men som får vänta tills plånboken min är lite mer mätt!!

Dess två kommer från Nelly.com och är något som jag vill klicka hem! Skjortor har jag redan i mängder men kan aldrig ¨få för många! Väskan skulle passa mig perfekt då jag alltid har fullt med saker med mig när jag springer ute på stan (de gånger jag gör det) Alltid med mig datorn, kalendern, block, mobil, plånbok och en del andra saker! Kanske kan ha en något mindre väska men gillade denna!

Lunch

Ja, sitter nu och äter lite lunch och surfshoppar lite. Finns så mycket man vill ha. Bara till att jobba på så man kan shoppa haha!!

Dock så flög jag som en vante innan. Ni vet att jobba med hästar måste man oftast mocka, precis! Vi har en stor container där vi tömmer gödslet och där har vi en planka som ligger som gör det lättare att komma upp. Lilla jag skulle då gå ner igen och halkar. Skottkärran flyger och far jag hamnar som en säl i all geggamojja och i ösregn! LOVLEY! var ju inte det första ordet jag tänkte jag tänkte på. Kan meddela att det flög ut andra ord ur munnen på mig. Så nacken känns lite stel hmm.... Därmed hatar jag regn!

Min crazy friend är i Falsterbo under dagen. Vet inte om jag är så avundsjuk på henne direkt som vädret är här. Men man får väl hoppas på att det är betydligt bättre där nere! Annars tycker jag synd om folket!Jag vet att denna bilden inte kommer att vara så poppis från Corinnes sida, men hon är helt underbar haha!


jag håller...

749506cafd2f08de45ea054d97101933.png

Kolla varifrån!

jag håller på att drunkna plus att åskan är precis över mig det blixtrar överallt och sjukt blött! Tur att jag har hunnit rida och det var uppehåll precis då! okej, nu regnar det ännu mer!


God morning

Har varit vaken sedan 05.20 och åt frukost med min mor som skulle åka till Bjuv och mentalbeskriva hundar. Kan inte säga att jag är avundsjuk då det verkligen ÖS-REGNAR utanför!! Jag menar det. Brukar skriva att det regnar mycket men idag så regnar det verkligen otroligt mycket! helt hemskt! Önskar som bara den att ridhuset står där uppe och väntar på mig. Antar väl att fantasin får räcka för idag! *suck*

Idag skulle min älskade vän Corinne åka till falsterbo. HIHI vet du vad Corinne det REGANR!! Själv ska man dit i morgon som sagt. Menr egnar det så här är jag inte så sugen på att åka ner och se Grand Prix kûren om jag ska vara ärlig. Men vi får se i morgon.  En sak är säker och det är att jag troligtvis får byta kläder mer än en gång idag om jag ska sitta och rida! Wiohoo!! 
 
Innan när jag satt och kika ut genom förnstret och företällde mig att se sol genom vattnet som föllr ner så såg jag en turnebuss köra förbi haha gissa vilka det var? SCOTTS! Sicken status att dom körde förbi oss här i Vråkärr som inte ens finns med i någon GPS! Ja ni fattar!
På tal om GPS så skulle jag och min mamma åka och se vart det var hon skulle i moron då det bara ligger typ 3 mil härifrån. Precis! Roger hade lagt in Bjuv som favrit och jag tryckte fram så den skulle visa vägen! precis! Vi kör in mot Örkelljunga för att handla mjölk ute vid skåneporten och stanna på Mc donalds. Vi körde förbi skåneporten för vi kände för att kika i Bjuv först och sedan äta. HAHA! GPS:en fick typ spunk på oss och tjatade och tjatade om att vi skulle vända, ricktigt pisstoff blev den! well well körde och körde tills den ville svänga av från mototrvägen (E4:AN) Så sa vi att vi kör efter GPS:en och ser vart han för oss, vi trodde på ngn bakväg som han hade funnit. Annars om vi hade förlj motorvägen lite till så hade skylten Bjuv dykt upp. Vilket fall. Vi körde och körde. Bara det att vi körde hela vägen tillbaka. Kändes typ helt skumt! Så kom vi till en skylt Örkelljunga??? VA?? jag börjar ju då asgarva då mamma blir ganska så irriterad på kärringen i fönstret (GPS:EN) Vi fortsattei alla fall att köra. Bjuv ska nämligen ligga nästan nere i Helsningborg, men när vi hamnade på Hallandsåsen och sedan i Båstad så vart vi helt fel! Jag satte på min GPS via telefonen som ville helt tvärtom! Han ville åka tillbaka och skrek flera gånger! Saken var den att efter fullt med irriterande ord från mor och jag sitter skrattandes dubbelvikt så kika jag igenom GPS:en. Det fanns två Bjuv inlagda! saken var den att den Bjuv som vi hade tryckt på var till Våxtorp! Så vi körde 1H runt hela jäkla Halland typ! HAHA! sedan så tog vi fram den andra Bjuv och då ville den åka tillbaka hela vägen precis som min GPS! Men vi hoppade över att åka tillbaka! Utan körde förbi gården åter igen för att åka till Skåneporten och köpa mjölk samt Mc Donalds! haha ni fattar! Och ni som känner min mamma förstår vad jag garvade åt! GPS dagens roligatse ting haha!!


Min telefon kunde man allt lita på!!Vill även skriva ett STORT GRATTIS till min kusin som fick sitt körkort i förrgår! Verkligen kanon kul och vet att är det någon som kör anvarsfullt så är det hon! Nu är jag allt mer taggad att ta mitt körkort! till hösten då jäklar!


Nu ska jag ta och se när svampbob fyrkant lär sig knyta skorna och dricka upp mitl kaffe!
KRAM
TIMMIE

I said brr its cold in hear

Eller inte!! Typ kanon varmt ute idag!  Idag så gick det bättre med Chiron kan man säga. Inget bockande och stå på händer uppvisningar. Känner att jag har lite ont i kroppen efter åkturen igår men hey thats life haha!

Idag händer det inte så mkt ala hästarna är gjorda och ska snart ut för att fylla på vatten ute i hagarna, lär behövas misstänker jag då det är ganska så varmt ute! Ska också måla lite faktiskt. Ska olja lite bommar som ska upp till ridbanan sen. Ska ta och dammsuga rummet lite också mamma kommer hit i kväll. Ska ova över här för att i morgon bitti åka till Bjuv och mentalbeskriva hundar. Och ska sova över i morgon kväll också. Tur att man har ett städat rum så det räcker med att dammsuga lite lätt!

Well well my friends

Dags för mig att fortsätta dagen i stallet!

Kram
Timmie

God morgon

På er! Ja här är det snabba puckar. Äter lite snabb frukost och väntar på att Nathalies pappa ska komma och ta över barnet, hon ska tillbringa sin helg med sin fader. Gjorde i ordning Ikaros innan så Catrin rider honom i detta nuet och ska så fort Snatts pappa kommit hoppa ut till stallet och göra i ordning Totte till Catrin. Efter det ska hon rulla vidare till Falsterbo Hosre Show igen. Själv ska man dit på Söndag och se Grand Prix Küren.

Dagen vet jag inte än så länge vad den ska bjuda på. Vet att jag ska rida men inte planerat längre än då!

Men nu måste jag åter susa iväg! Jalla Jalla idag liksom!!

Kram
Timmie

blev ganska...

0-3acc0e3c20d4aab2c0b6a0f5492dc442.png

Kolla varifrån!

blev ganska så sent :0) jag och Catrin har tagit en kvällstid fika med rostad macka med te och honung. Tog ett par keks och ost som dom inte hade ätit upp från ostbrickan. Typiskt oss två att sitta uppe och uggla på kvällarna och prata om ingenting. Ganska trevligt att man kan sitta och umgås med sin chef. Catrin har blivit mer än en chef för mig. Hon är min mentor och min vägvisare och jag litar 100% på henne, en riktigt god vän kan man säga, kan prata om allt och hon lyssnar lika är det tillbaka! Vi är ett riktigt bra team kan man säga. Men nu är det dags att krypa ner i sängen. Hon ska rida första hästen 07,30 därför jag mobilbloggar för tillfället då jag inte orkade sätta mig framör datorn då risken är för stor att man fastnar där på tok för länge! Well well mina vänner sov sött! Kram Timmie


Hej mina...

02870378f80a4037e095e19072ec64cf.png

Kolla varifrån!

Hej mina vänner! Sitter utanför stallet och väntar på att Catrin ska rida klart Ikaros. Red Totte för en stund sedan och har precis tagit in de andra två hästarna som står och tuggar hö. Kan säga att nu göra jag det som jag bloggade om häromdagen, njuter utav sommaren, solnedgång och hör hur hästarna äter inne i stallet. Livet! Ta vara på det! Kram Timmie


finner man...

0-602de58d8ef9e86624256d7472f91517.png

Kolla varifrån!

finner man saker inte så roliga så får man helt enkelt göra det roligt. Kratta kanter på ridbanan är kanske inte det mest atraktiva. Mp3 i öronen och en Kratta till danspartner så blir det sjukt skoj haha! Kram Timmie


hej och hå

Vad det går. Dagen snurrar på som sjutton. Har precis haft lunch och inväntat den dagliga posten för att se om den ska komma upp hit för att lämna något paketet till butiken. Men icke idag heller. Så ska springa ner och hämta posten så fort jag postat inlägget.

Som sagt dagen rullar på och det har redan skett saker Måste baka en ny tårta kan jag säga. Då vet nog en del vad som skett. Fast inget allvarligt. Im alive i alla fall. Men för er som inte hänger med så får ni vänta tills senare idag. Måste susa vidare nu. Catrin kommer hem i eftermiddag/kväll och ska rida sedan kommer det nya gäster till stugan så där har jag skurat golven en gång till. Dom glömde öppna vinflaskor och ölburkar i en påse så det stank apa in there. Så tänkte jag att det är lika bra att svabba av golvet innan nya gäster kommer.

Som sagt jobba jobba!

Kram
Timmie

översvämmining med elektriska stötar!

Seriöst!! Höll erkligen på att drunkna igår. Det regnade ganska så mycket på eftermiddagen så jag fick lova att ta in hästarna som bara hade flugtäcken på sig då det var as kalas varmt hela dagen. Efter en stund började det att åska som tusan och med allt vatten på backen så tänkte jag att någon kommer att finna en grillad Timmie utanför stallet. Plöockade sedan i ordning lite i stallet och grjeade med lindor och sådant kuli kul kul. Senare på kvällen så blev det åter bäcksvart på himlen, då menar jag bäcksvart. Sedan kom det muller och ännu mer muller. Lamporna började blinka, Timmie började bita på naglarna. Sedan brackar det loss. Så mycket som det regnade igår var länge sedan jag var med om. Man kunde inte se ut och dessutom så blåste det och blinkade i lamporna. Du store tid, sprang och hämtade mig en ficklampa och fråga mig inte varför för man såg fortfarande, ganksa ljust var det. Men jag behövde min ficklampa kände jag. Måste känna mig safe! Usch sicken kväll. Tur att den tuffa noppe popp är hemma (hunden som 'är mörkrädd) Hade varit lite kul om vännen Corinne var här igår. Vi hade nog dött tillsammans och skrämt upp varandra som vanligt, typ som när vi var nere i tyskarnas stuga haha!!

Well well

Jag har varit och gett gästerna frukost och grejjat så dom har det bra och allt fungerat ute i stugan. Precis ätit min egna frukost. Nu ska jag köra rally kalle med dammsugaren innan jag går ut till stallet!

Bloggar senare!

Kram
Timmie


vet ni...

0-3ce97153b8db4e202e342d6c42491f40.png

Kolla varifrån!

vet ni vad jag tror? Att det regnar Satan i gatan!


Hej igen

Hur går det för er idag? Själv har man precos ätit lite lunch. Vänat på posten som ska komma med paket från Anky Technical Casuals till Catrin men den stannade preocs vid postlådan och körde inte upp til gården så inget paket idag heller. Skulle komma i början av veckan så dom. Well well. Hästarna är gjorda och jag ska ta och ta tag i att diska och fylla på vatten ute i hagarna. Blir så lätt äckligt i tunnorna om man inte diskar dom regelbundet. Sedan ska det komma gäter till stugan vid 15-16 tiden så då ska man ta emot dom. Har lagt ut Handdukar mm som dom ville ha så ska jag bara servera dom ostbricka som dom ville ha och i mrogon bitti ska dom ha frukost, sedan far dom iväg och nya kommer.Nu är det sags att fortsätta dagen!

Kram
Timmie

Volta

Morning mina vänner! Hur är det denna morgon? Min hade kunnat vara lite mindre irriterande. Har tre flugor som ska på alla vilkor springa rally på mig och jag håller på att gå crazzy!! Ett av världens mest irriterande djur antar jag.

Vad sker då idag. Jo så fort jag har bloggat klart här ska jag ut till stugan och ser till att allt är bra där. Ska lägga ut lite sänglinnen och handdukar. Kommer gäster som ska hura där över natten och dom skulle till och med ha ostbricka. Sicka semesterfirare. Inlfyttningen är mellan 15-16 men man vet aldrig om dom kommer tidigare eller senare. Det är bara en sak. Gillar inte när folk kommer för tididgt. Så därmed ska jag ta och dammsuga med dammsugaren som jag kallar Volta i och med att den heter Volta. Bad dammsugare är det.

Sedan är det hästarna som vanligt. Jobb jobb. Sedan får vi se vad denna dagen har att bjuda på.


Kram
TimmieSer ni? Volta! Inte denna dammsugaren som är våran men vi har en likadan!

5 sanningar
1: Fötter är bland det äckligaste som finns
2: Mörkrädd, hatar när det är mörkt
3: klarar inte av att besöka hotell gasten på liseberg.
4:Vunnit en dans tävling
5: Drack aldrig alkohol fören jag var 18Kanske inte så allvarliga sanningar men ändå. Vill ni veta något annat så fråga på!

Ska faktiskt  ta och krypa ner i sängen nu. Känner för att lägga mig utan att vara döds trött och innan jag fastnar här alldeles för länge!

I morgon är det nya tag!

Natti Natti
Kram
Timmie

Käk

Har jag precis ätit. Gjorde broccolipaj med sallad mumms är det med paj tycker jag i alla fall. Hästarna är inne och fått sin god natt klapp och pussade på. Vad skulle livet vara utan hästarna och deras gnäggande mular??

Något jag inte kan förstå är att många tykcer att jag är lik han som vann Eurovision song contest, jag ser inte någon likhet alls. Kom på att tänka på det när jag zappade lite på tv:n och hamnade på Allsång på skansen.

Ska ta och diska lite och plocka fram lite chips
Mina 5 sanningar kommer efter det!

Kram
Timmie

Nå¨vad tycker ni är vi lika??ja, vad...

-ddf668a48fd64ddd5e8a8a087f28145.png

Kolla varifrån!

ja, vad ska man säga mer än att det är varmt, håller på att avlida nästintill i alla fall. Så typ vatten paus


i madeira...

0d44cd4b9ebdecd615e1d6c15c1e6be5.png

Kolla varifrån!

i madeira it! Klarade av att fylla på mer med orange snöre till röjsågen och allt fungerar som innan! Vem är bäst? Hihi kram


Lunch time

Då har man åter haft lunch. samt tagit min shake så man mår tipp topp! Har svarat på lite mail ang Herbalife, kul att man får lite svar på anonnsen!

Dagen har gått bra so far. Ska ta och fortsätta röjja röjsåg nu tänkte jag! Måste göra lite fint runt stallet också samt fortsätta bland hagarna. gräset är liksom never ending story!

Vad gör ni en tisdag som denna då? Solen tittade fram för en stund sedan men är nu gömd bakom molnen igen. Men gör inte så mkt, så länge det inte kommer regn. Ganska varmt att köra röjsåg när solen skiner.

Men nu så ska jag fortsätta dagen! Bloggar senare givitvis och senare idag så kommer jag berätta 5 saker ni inte visste om mig! Spännande va!

Kram
Timmie
Vill du veta mer? hör av dig så berättar jag mer om produkterna och kanske affärsplanen.

melanoz@live.se
eller
jahoo_ja@hotmail.com

Hey on you!!

Hur är det med er en tisag morgon som denna då? Här är det fin fint. Har precis ätit frukostr och ska snart traska ut till stallet. Hade en dejt i dag på morgonen...inte mycket dirty sådan. Tömming av brunnen var det idag. Då menar jag inte en vanlig brunn utan en tre-kammar-brunn där allt kiss och bajs hamnar ni vet! Well well vet inte om ni kommer ihåg det inlägget jag skrev för ett bra tag sedan då vi hade en person som tappade ner spätett här för typ ett halvår sedan. Det låg kvar där tills nu men min dejt var så snäll så han hoppade ner och hämta det, fast vi fick modullera ner en stege. Han kunde inte göra sina armar 20 cm längre. Så ingen begåvning gällande sådant. Well well upp fick vi det och det är bra, för det är det bästa spättet vi har! Så ett tipps till alla som ska stoppa ner skaer i brunnar TAPPA DET INTE!

Idag, Tisdag som sagt. Många var på Britney konsert igår. Kan tänka mig att det var ganksa så specielt när hon var där och man fick se henne live. Själv satt jag och tittade då på Lotta på Liseberg, wiho! Innan jag fyller 25 så har jag en del mål som ska klaras av eller drömmar rättare sagt. Jag ska bland annat åka utomland, verken Danmark, Finland eller Norge r'äknas. I och med det så får jag vara på en flygplats som jag aldrig har varit och därmed får flyga. Sedan så ska jag gå på konsert med någon fräsare som kommer hit till sverige. Vem ingen aning, måste ändå vara någon man känner att man vill se! eller?

Men nu så måste jag jalla på lite. Höll på att hänga tvätt när min dejt kom så måste hänga upp det innan jag drar ut till stallet!
Kram
Timmie

Har ni funderat på?Hur lätt vi tar saker för givet efter ett tag? När våren var på väg, knopparna på träden böjade slå ut och påskliljorna, tulpanerna och andra blommor började få färg och blomma. Då var livet helt underbart, eller hur? Nu tar vi det för givet. Alla gröna träd, gräset som växer hela tiden som vi klipper och alla ska ha de perfekta gräsmattorna. Men har ni funderat på att det sanrt är augusti och sedan september och poff så är det julafton. Så från och med nu så ska jag verkligen ta vara på sommaren och låta den göra sitt så och jag ska njuta var minut. Snart kommer det bli mörtk, kallt smat förbaskat hal och troligtvis geggit som gör att an druttar i vält, samt  den årliga jul stressen. Sommaren, thats my time! Men det är verkligen var vi tar sakerr för givet efter ett tag......

Well well

Då var snart denna måndagen over. I morgon är det nya tag och jag funderar på att gsnak så snart dra mig till sängen och burra ner mig under täcket. Mys pys kallas det, en av de bästa stunderna på hela dagen, efter duscha.

Kram
Timmie
OBEROENDE HERALIFEDISTRIBUTÖR


Fånga en sommar

Har Molly trallat på ikväll under Lotta på Liseberg. Var väl kanske inte så jätte bra ikväll, varit bättre artister tycker jag. Men om jag ska välja mellan Lotta på Liseberg, allsång på skansen eller Sommarkrysset så bli det sommarkrysset för min del. Lite bättre musi brukar det vara där och något roligare programledare, som kanske vänder sig till något mer yngre tittare. Vad vet jag men den känslan får jag i alla fall.

Satt och funderade tillbaka under tiden då man gick på gymnasiet. En del av mig saknar den tiden oerhört. Var verkligen så roligt. Bland den bästa tiden i mitt liv so far. Men att man orkade som man gjorde. Hade under första året två hästar och hade då inte råd med att ha både hästarna på skolan samt eget boende till mig själv så jag valde att pendla. 3 timmar dit och tre-4 timmar hem beroende på väntetider. Man sov i bussen på vägen upp till skolan och kanske pluggade den sista biten och pluggade på vägen hem så man var klar så man bara kunde ha hästarna när man kom hem. På onsdagarna hade jag träning så mamma hade Nea min då varande häst klar i transporten när jag kom hem och oftast en macka, bara till att kassta sig in och byta kläder och dra på sig ridstövlarna och åka på träning. Sedan hem och göra hästen klar och borsta på den andra hästen. Duscha äta lite och sedan sova i ngra timmar för att sedan gå upp på morgonen igen för att göra om proceduren. Fattar ni? I trean valde jag att plugga på distans från skåne då jag fick jobb hos en dressyrryttare, jobbade då 12-14 timmar per dag, red efter det och gjorde allt som behövdes kring sin häst. Cyklade tillbaka till lägenheten för att duscha, äta och plugga. Du store tid. Har man ambitioner eller vadå? Ångar ibland att jag pluggade på distans den sista tiden på gymnsiet. Det är den roligaste tiden av dom alla men hade jag inte gjort det så hade jag inte haft de kontakter jag har idag inom ridsporten. Hemskt att säga men de vänner man skaffar under gymnasiet är bara en pytte del av sitt liv som komma skall. Även om tårarna rann när man tog på sig student mössan och allt var slut och alla vännerna gått hem, så fortsätter livet. Dock i en större etapp. Jag har fortfarande kontakt med en del av mina vänner men inte alla, de som jag trodde skulle ha kontakt med har jag inte hört eller sett sedan studenten. Däemot har jag träffat på och pratat med mina då varande lärare som jag hade. Som sagt gymnasiet always in my heart.

Så till er som börjar gymnasiet till hösten. Ta vara på allt. Ta alla shanser ni får. För efter gymnasiet slutar studiebidraget rulla in och man blir plötsligt en "vuxen" Vissa saker kan man inte göra sedan. Man ångrar aldrig det man gjort man ångrar alltid det man inte gjorde kom ihåg det vänner!


Kram
Timmie

KaffeCatrins pappa Hasse kom innan när jag var på väg in och hade lämnat lite saker i huset och skulle ner till husvagnen som som står vid våran longervolt. Tror han ska vidare ner till Bachebäck eller hur det nu ska stavas, med husvagenen ska han dit i alla fall. Han hade köpt lite fikabröd och undrade om vi skulle dricka lite kaffe senare. Kaffe galen som jag är så säger jag inte nej till en kaffe! I och med att vi har gäster i stugan så är digitalkortet till tv:n där inne så inte många kansler har jag att välja mellan så det får bli att kika på Lotta Engberg på Liseberg ikväll. Kanske inte så hippt men något i alla fall!

De senaste dagarna har jag varit så sugen att åka upp till stockholm. Är så fint där uppe under sommaren. Att gå ut på kvällarna hade ju inte heller varit fel! Var ett tag sedan jag var ute och shakade loss så behöver snart komma ut och lufta mig lite. Håller på att bubbla över i partaj delen.

Nu hade jag tänkt att jumpa in i duschen. Kan behövas efter röjj röjj!!

Kram
Timmie

nu så...

4c5cfaa02f2dee74a4a1c19c1ef4db7a.png

Kolla varifrån!

nu så har jag röjt färdigt för idag och det är dags att finna något att äta! Kan säga att det känns i nacken efter att man har röjjat, men fortsättningen på det får komma i morgon. Kram Timmie


(mobilbloggar) tänkta...

-92cd953b2f6b55b9d2aa940b2f5dca8.png

Kolla varifrån!

(mobilbloggar) tänkta prova och se om jag kunde mobilblogga. får ju använda sin mobil som är designad för E-mail och gud vet vad. bilden, Nathalie med sin traktor som hon fick av sin mormor och morfar. värsta smilet var på när hon såg den! kram Timmie


Visitkort

                                             
 

Har grejjat lite med det medans jag har haft lunch och funnit en bra design tror jag. Är det gratis så är det gratis och när man fått in lite mer pengar kan man lyxa till det lite mer!

Dagen har rullt på. Regnet avtog och nu skiner solen, lovley! Chiron gick fint idag, blev lite lång i vänstersidan i höger galoppen men fick till det så tills lut gick han riktigt fint så det känns bra innan tävlingen nästa vecka. I morgon så ska jkag rida ut honom tänkte jag för att sedan joggas på banan på Onsdag och sedan longeras på Torsdag och ridas på banan fredag, lördag och vila på söndag. Så har jag lagt upp shemat i alla fall.

Nu så ska jag ta och bekanta mig en stund med lilla röjsågen och min mp3. Så letar ni efter mig kika bland hagarna så ser ni nog en kille diggandes med en röjsåg och har allsång med hästarna. Grannarna får skaffa öronplugg!

Kram
Timmie

Måndag

Ny vecka, nya tag, nytt av det mesta helt enkelt! Idag så är det inte sol precis. Gräset är dyngsurt och renet hänger i luften, det duggar lätt och molnen är tätare än aldrig förr! Wiho! Nu önskar man att ridhuset var klart!

Idag så finns det en del saker som ska göas. Det jag ska göra nu innan jag går ut till stallet är att trassla in mig i lakan och påslakan som ska hängas på tork. Sedan ska jag gå med två hästar och rida två st sedan ska det mockas och grejjas. Ska se vad som sker senare. Måste se över lite hagar osv så att göra det finns!

Fann även an artikel om att Jan Brink ska lämna landslaget efter 20 år. Ingen nyhet för en del kanske och då kanske ni undrar varför det? Jo för tillfället har inte Jan en häst som är redo för landslaget ännu. Han kanske kommer få, Okeanus är på god väg men fortafarande en bit kvar till det som krävs. Så att han har sgat upp sin plats är ingen nyhet. Och efter 20 år kanske man förstår att han drar sig tillbaka. Men tror inte han klagar på sin karriär. Tre OS i rad med Björsells Briar och en drös av mästerskap.

Meritlista i urval:
sju SM-guld
72 Grand Prixsegrar
tre OS-starter
åtta världscupfinaler
världsrankningstvåa 2005 (med i världsrankningens Top Ten under åtta år)
EM 1997 lagbrons (Kleber Martini)
VM 1998 lagbrons (Björsells Fontana)
EM 2003 individuellt silver (Björsells Briar 899)
EM 2005 lag- och individuellt brons (Björsells Briar 899)
Världscupfinal 2006 brons (Björsells Briar 899)
EM 2007 lagbrons (Björsells Briar 899)


Kram
Timmie

Gud va full jag blev

Kan knappt stå upp. Att böja ser ner ännu värre! Magen min är så full utav mat att jag känner mig gravid. Om det är liknande så här man känner sog om man är gravid. Det är faktiskt lite läskigt. En kille kommer aldrig kunna veta hur det är att vara gravid, aldrig någonsin. Rätt fränt igentligen. Men om jag ska vara ärlig så är jag inte så avundssjuk på att vara gravid! Ingen graviditet eller barn för min del, det gör alla andra så bra tycker jag! Som sagt maten var god och sängen väntar som bara den nu! Ska ringe en gid vän först om jag orkar. Ringde mig innan men satt och åt så orkade inte svara.
Är så sugen på att shoppa. Tänk om man kunde vinna lite pengar eller typ en tväling där jag inom en timme ska shoppa aöt jag hinner och får det jag har med mig ut! Snacka om att jag hade sprungit runt som en galning! Gå fort det kan jag men jag lovar hade kutat runt! Det skulle vara grejjer det.

Men nu mina vänner så är det dags för Melanozen att dra sig mot sängen innan han somnar, och innan det går så långt att jag inte orkar lägga mig för att jag inte orkar borsta tänderna. Då är det illa! Fytte rackan asså!

Men innan jag publicerar inlägget så tänkte jag att ni läsare kunde skicka in lite frågor till mig, kanske saker ni undrar över mig och mitt liv. Har en del läsare men knappt någon som kommenterar något- Så KOM IGEN!! och fråga något, oavsätt ni undrar över!

Natti Natti!


Bilder från Börbäck när dom firade 40 år. Lite riddare i farten!


Kram
Timmie

Seg

Har prcis plockat in hästarna och sett till så att dom mår bra och gett dom sin natti natti klapp! Blev så seg plötsligt! Så tröttsamt är det att känna sig seg. Borde ta och duscha så att jag kan laga lite mat. För äter jag före jag duschar kommer jag bara bli ännu segare. Nu springer Per Moberg runt i tv rutan och äter sparris. Så upphettsande. Vet inte men jag får dåliga vibbar av honom. Han har alltid spelat lite så skumma typer så för mig är han själv skum. Blev så sugen på att redigera lite bilder. Ska se vad jag kan göra med mitt picasa program! Vill ha fotoshop egentligen, måste få tag på det.  Fick ett sms innan om jag inte skulle vara nere i Falsterbo, men nope inte fören på Söndag ska jag ner. Ville tydligen festa. För många så bertyder Falsterbo galna kvällar. Skulle vara kul att chaka loss på dansgolvet men jag har annat för mig i år! Nähe nu mina älskade vänner så är det dags för mig och duschen!!

See yaaaa later!

Kram
Timmie

TältSå här var det då i Falsterbi igår kväll. Den gula som ser ut som en säck, mmm är det ap tunga dinosaurieägget som jag vill kalla det. Kan säga att det är tung, jätte tungt!! Till höger så la jag lite foton på Ulla Håkanssons läktare som är ganska så ny. Tror den hade invigning förra året. Sedan gar vi dressyrbanan som det igår var hinder på och under den så är det foto på ett par tält. Kan säga att det såg ut som en stad av tält där nere och fullt med Falsterbo arbetare som yrrade runt och vi.

Det om jag ska ta och göra nu är faktiskt att plocka upp lite mat ur frysen. Eller rättare sagt köttfärs. Tänkte göra spagetti och köttfärsås ikväll, mumma!!

Skrivs senare!

Kram
Timmie

Falsterbo Horse Show

Falsterbo Horse Show når taket Med 35 procent fler sålda förköpsbiljetter i år jämfört med förra året är det sannolikt att fjolårets publiksiffra på 59 000 åskådare kommer att suddas bort från rekordlistorna för Falsterbo Horse Show.

Det innebär också att tävlingsveckan är på väg mot ett publikmässigt maximum.
 
- Det finns gränser för hur mycket man kan klara av i själva logistiken, med parkeringsutrymmen, boende med mera, säger Jana Wannius, som varit tävlingsledare i över 20 år, till SRP4 Malmö.
 Att publiken i år sannolikt kommer i större antal än tidigare beror i första hand på att årets deltagare, både när det gäller ryttare och hästar, i framför allt hoppningen är de bästa på flera år tack vare deltävlingen i Meydan FEI Nations Cup.
 
Restauranger, campingvärdar och rumsuthyrare i Vellinge kommun gnuggar också händerna.
 
- Folk ska ju äta och dricka. De är här i genomsnitt tre dagar. Då måste de göra andra saker också, säger Jana Wannius.

(Från tidningen ridsport http://www.tidningenridsport.se/)

Man kan nog säga som så här att det lär tömmas bajamajjor typ hela tiden. Montrarna lär vara fulla. Man får hoppas att det går bra för alla monterförsäljare som är där nere när det är så mycket folk. Hmm...var det finans kris?

Lyssna på webintervjun
www.sr.se/webbradio/webbradio.asp?type=db&Id=1844892&BroadcastDate=&IsBlock=

Fler än jag?

Som har problem med att ladda upp bilder idag? Har fösökt flera gånger nu men det fungerar inte. Får prova ikväll igen. Så sorry inga bilder nu från Flasterbo och tältet. Får vänta tills senare. Hoppas det går ladda upp då i alla fall.

Well well

Jag har i alla fall Ridit och grejjat och tänkte ta mig en så kallad Dressyrmacka med Kaffe så klat och en shake från Herbalife. För er som undrar om dressyrmacka så är det Catrin som döpt dom. Den ena mackan är med majonäs, ägg, kaviar och purjolök. Den andra mackan är balnda tonfisk med olja och majonäs. Kanske krydda lite med svartpeppar. Lägga röran på en macka gärna vitt bröd. Sedan lägger man tomatskivor på och rå hackad lök samt basilika. MUMS är dessa mackor. Specielt med kaffe till!

Sedan så ska jag ta och städa lite är tanken. Funderade även på att ladda mp3:n och klippa lite gräs? hmm...får se vad som faller mig in. Kan ju inte påstå att jag blir understimulerad på detta stället.

Ska ta och kika upp via falsterbohorseshow.se om det finns några live sändningar. Brukar göra det. Så det och lite lunch macka kanske? Men ska se om jag finner något.

Nä nu mackor . Ska försöka få upp lite bilder under dagen!

kram
Timmie

All alone

På Dressyrgården. Igår så var vi nere i falsterbo och satte upp tältet till montern. Kan säga at det vra många tält och människor som sprang runt nere i Flaterbo, dock var det ganska lugnt när vi var där. Sent var klockan när jag kom hem. Tror jag hoppade ner i sängen vid 01.30 efter att ha verit ute hos hästarna en gång till och rastat Noppe popp som var ute i evigheter och skulle göra sina bestyr. Lite ångest har han vart han ska göra dom tydligen.

Well well

Har ätit frukost och myst med mig själv och ska nu hoppa ut till stallet och rida lite pollar samt gå med någon. Sedan ska det mockas och grejjas samt städas inne på rummet och lite överallt. Måste ordan lite tvätt också.

Självklart tog jag lite bilder igår. Men dom får ni vänta på tills senare idag. Kommer blogga vid lunch igen så håll til godo. Lyckades även finna ett par ögongodisar igår. Det är ju därför man följer med på mässor haha. Men det är min och ingrids grej. Men tyvärr Ingrid såg inga 3 folk där igår kväll. Såg dock att dom var med och sponsrade. Hade världens skylt vid dressyrbanan!

men som sagt mina vänner nu är det dags för stllet. Är lite sen idag så det är bara till att sätta igång!

Kram
Timmie

god morgon!

åter med frukost i sängen och bloggdator i knäet! I dag är det dock inte nyhetsmorgon på tv utan barnprogram. Nu så är det en superhjälpte som räddar någon från en pizza översvämmning!! Vi har ganska så mycket att göra idag. Jag ska ut till stallet och grejja.

Men jag kommer att blogga i bilen ner ´till falsterbo!

Jobba jobba


Kram
Timmie

Isabell Werth om dopingtestet

Werth om det positiva dopningstestet Tyska dressyrryttaren Isabell Werth uttalar sig idag om det positiva dopningstestet hennes häst Whisper lämnade vid tävlingarna i Wiesbaden i maj.

Werth skriver att Whisper lider av shivering, som gör att hästen har svårt att stå på tre ben under en längre tid, till exempel vid skoning. För att hjälpa hästen har Werth kontaktat sin veterinär, Hans Stihl från Schweiz, om det finns något som kan underlätta vid skoning och liknande, då shivering är obotligt. Enligt Stihl har flera hästar reagerat positivt på Modecate, som innehåller Fluphenazine, och Whisper injicerades därför med medlet den 16 maj. Enligt Werth gjordes detta för att kontrollera hur hästen reagerade på medicinen, vilket gav ett positivt svar - hästens besvär minskade.

I sitt meddelande skriver Werth att hon frågat veterinären om karenstiden, och fått svaret "att sex dagar borde räcka, men man kan aldrig vara helt säker". Därför väntade hon till den 30 maj, två veckor efter medicineringen, innan hon tävlade hästen igen.

FEI har vid testet hittat spår av Fluphenazine, något som Werth menar var rester av den tidigare medicineringen, och som därför inte hade någon verkan vid tävlingarna. Hon trodde själv att hon agerade korrekt.
Werth är en stark förespråkare till att reglerna för dopning ses över så fort som möjligt, så att det är möjligt att utföra nödvändiga behandlingar på tävlingshästar utan att samtidigt riskera långa avstängningar. Werth avslutar meddelandet med att be om ursäkt till alla i sin omgivning och ridsporten i stort.

Även Werths hästägare, Madeleine Winther-Schulze, har uttalat sig om fallet där hon säger att alla i stallet är mycket besvikna. Hon menar att veterinären sagt att det var okej att tävla.Isabell Werth

Ja, vad ska man säga. Antingen så ljuger hon om att hon trodde att det var okej eller så är det helt enkelt veterinären som inte har koll? Svårt med sånt här. Man kanske skulle ha tagit ett prov innan tävlingarna för att vara totalt säker. Vi kommer aldrig att komma ifrån medel som räknas som doping. Ibland så använder vi saker som man inte tänker på är doping klassat som till exmpel liniment. Vissa sorter får man inte lov att använda innan ett antad dagar före tävling. Jag vet att när jag skulle tävla så använde jag inte något liniment alls. Då jag hörde att det finns ett märke som det inte såtr något om doping men klassas som det vid prov. Nu har jag inte startat någon större tävling där det är doping prov men misstag sker. Nu stöttar jag inte doping över huvudtaget, men ville bara säga att ibland så begås det misstag. Men att dopa en häst för att få bättre resultat är lågt i mina ögon. Hur roligt är det att vinna när man vet att man inte är ärlig?!? Då kommer jag hellre två eller lägre men veta att jag kör med rent spel. Eller? Dessutom, är det värt att utsätta hästen dessa preparat? I detta fallet tror jag att hon menade hästen väl och ville kunna hjälpa den och litade på de ord hennes veterinär gav henne.

Lite mat

Är det som gäller nu. Josefin ordande ihop lite nudlar med morötter och gröna ärtor, blanda ihop det med lite olivolja salt och peppar, brukar ha i lite cashewnötter också men det var fenito med det i skåpet. Gott är det i alla fall. Catrin är på ingång och då ska vi ta och fortsätta med packningen. Nu är det Vivaron som ska packas och vi har inte hunnit packa klart lastbilen ännu! well well. Tältet bar jag och Josefin ut med hjälp av skrattanfall och tårar (av skratt) Vägde så j#kla mycket. Värsta dinosaurieägget! Tar foto på det i morgon nere i Flasterbo. Idag så kom det även gäster till stugan en familj på 5 stycken från norra Finland. Undrar som flundrar vad det är som för dom hit till sweden? Hästmänniskor 'är det i alla fall. Dom fick kika runt lite i stallet och frågade en drös massor av frågor.

Men nu så ska jag ta och diska lite och invänta Catrin the big boss!
Falsterbo


Kram
Timmie

Lite paus

I packandet inför Falsterbo i morgon. Kan säga att detta är inte alls kul och det värsta väntar och det är tältet! Väger hur mycket som helst. Förra året var vi 4 st som hjälptes åt för att b.ra det. Med andra ord as tungt! Annars rullar det på ganska så bra. Regnar till coh frn samt att jag inte hör något ¨på mitt höger öra och även mitt vänsteröra, suck och stön! Det får bli dagens ris och en annan sak men det hinner jag inte skriva om just nu utan ska bara ricka upp mitt kaffe för att sedan fortsätta! 

skriver i kväll!

Kram
Timmie

Sängen med frukost och bloggdatorn!

Morgonen är verkligen bland den bästa stunden på dagen. Man kä'änner inga måsten alls, förutom när jag ska upp och fodra hästarna så klart, men efter det. Har nu varit uppe sedan 06.45 och har ätit min frukost druckigt mitt kaffe samt druckigt mitt the fårn herbalife och multivitamtabletterna, gurama, och fiber tabletter så man kommer må tipp topp. Det bästa på morgonen är också att kloclan går sakta! Varför just på morgonen har jag ingen aning men men!

Josefin tog lite bilder på mig och Chiron igår som jag ska kika egenom och se om det blev några bra bilder. Helst vill Catrin också gå egenom dom, alla bilder som tas på mig eller henne och hästarna här måste ses innan vi får lägga ut dom. lite små jobbigt ibland men så är det. Måste i alla fall bli bättre på att lägga upp bilder, minst en om dagen ska jag försöka med i alla fall!  Nu så måste jag bara från det ena till det helt andra! Såg på nyhetsmorgon nu där dom hade ett inlägg om en fotograf som frågade föräldrar till små barn om deras barn tyckte om brinnane foster? föräldern svarar "han älskar det" Tycker era barn om döda eller döende djur? VAD ÄR DETTA för sjukt. Skulle vara mycket gay skämt jo jag tackar och märker detta! filmen som är en typ av dokumentär heter i alla fall BRUNO. Mycket skum film. Den vill jag inte se!

Det som gäller idag är en hel del! Först så ska vi rida alla hästarna efter det så ska stallet göras klart och sedan ska det packas lastbil och släp inför Falsterbo i morgo´n, hoppas det är bra väder där nere i morgon när vi ska sätta upp tältet. Men jag kommer vara här hemma under veckan och hålla igång hästarna. Tävling veckan därpå! Så måste plugga in programmet också men det är ganska enkelt program så ingen fara.  Men åter till dagen så kommer det vara fullt ös medvetslös om man säger som så!

Dags att starta dagen!

Kram
Timmie

Segt var det här

Nu börjar ögonen kännas tunga, magen tom och kroppen ultra seg! Dagen är i alla fall slut. Så gott som i alla fall! Det som gäller nu är duschen sedan MAT!! Är hungrig! Har inte heller hunnit tagit mig en eftermiddags shake så det ska bli till att göra en kvälls shake i ställert! Sedan jag bloggade sist har det rullat på. Jag longerade Antalaya efter lunch mackan och josefin red Chicko. Efter det så tog jag tag i sadlarna som skulle puttsas medans Josefin gjorde klart det sista i stallet. Sedan bytte vi så hon fortdatte puttsa och jag bar foder som Catrin ska köra med till Halmstad i morgon. Sedan tömde vi Vivaron på ännu mer saker och packat stövlar smat puttsat upp Catrins stövlar som hon ska ha som visnings ex under Falstrbo. Hennes stövlar som hon beställde med bling bling har inte kommit ännu. Dröjer nog en månad till på dom, men dom ska jag ta bilder på så ska ni få se bling bling!!

Pratade med mamma innan och Linda hade tydligen redan kommit dit, Rickard och hon skulle inte komma förne i morgon egentlgen men hon hade väl tråkigt antar jag. Det är som så att det är Svart Terrier läger hemma i Mönsterås på brukshundklubben hela nästa vecka!

Och nästa vecka är det redan ett år sedan jag åkte upp till Arphus gard som drivs av Pether Markne och Per Sandgaard och hjälpte Antonia och hennes syster Jullan Ramel med deras hästr under Falsterbo veckan. Gud vad tiden går. Och på lördag är det ett år sedan jag åkte hem här ifrån Dressyrgården efter ha provjobbat i två veckor och onsdagen den 17 Juni alltså frörra måndane var det ett år sedan Catrin gav mig jobbet här på Dressyrgården!! Det jag inte fattar är vart tiden har tagit vägen? Jisse tid!

Som sagt nu är det duschen som gäller för mig sedan vräka i sig mat för att kanske blogga en sista gång medans jag svarar på mail och sedan boommmsss ner i sängen! Om inte mer bloggande ikväll så skrivs vi i morgon!!

Natti Natti
Kram
Timmie
Oberoende Herbalifedistributör

www.whyherbalife.co.uk
Hör av dig

Fångad i en stormvind

av en drös massa sadlar!! Som vill bli fin fint puttsade! Närmare sagt 21 stycken!  well well. Dagen har änn så länge rullat på! Chiron gick fint idag. Igår så var det jogging och lösgörande som gällde inget mer. Idag så var riktigt mjuk och fin i kroppen och galoppen kändes kanon fin, gjorde en drös av övergångar både skritt-trav-skritt och i trav-galopp-trav-galopp osv. Catrin har nu åkt iväg för att göra sig fin i håret, behövs det ibland det också så kan hon sitta och njuta en stund!

Men nu så ska jag äta klart mina mackor och sedan är det dags för puttsning av sadlar!

Kram
Timmie

Fullt ös!

Är det som gäller idag. Ska snart ut och göra i ordning första hästen åt Catrin! Hon har ett ganska så fullspcäkat shema idag. Jag och Josefin ska packa lastbilen och puttsa sadlar, jag puttsade en del sadlar igår så det är inte så många kvar men det ska jag göra i alla fall. Men nu så tickar klockan och dags för mig att susa ut till stallet and the horses!

kram
Timmie

Vad vill du?

Visioner det har vi alla! Oavsätt avrt vi är i livet så finns drömmarna där. Men det ekonomiska kanske sätter stopp. Jag tog tag i dessa bekymmer. Att pengar skulle avgöra vad jag skulle kunna göra och uppleva i mitt liv fanns och finns fortfarande inte på min karta. Jag gick och blev Oberoende Herbalifedistributör och det är en av de absolut bästa beslut någonsin. Dessutom mår jag min kropp bättre än aldrig förr. Trött kropp? Nä finns inte längre. Herbalife har gjort mitt liv bättre på många sätt. Kika in på länken www.whyherbalife.co.uk och hör själva varför Herbalife. Skicka gärna ett mail efter jahoo_ja@hotmail.com

Kram
Timmie
OBEROENDE HERALIFEDISTRIBUTÖR

Hello

allihop! Sitter nu och har precis ätit lite grann. Catrin och Josefin for upp för en stund sedan till Halmstad och ska träna för Conrad med Icke darling. Själv sitter jag och gör lite kontorsjobb samtidigt. Många bollar i luften. Dom ska i alla fall vara hemma runt 5 tiden igen och då ska icke darling göras klar och Josefin ska rida Chickeprixen.

Jag ska nu ta och puttsa lite sadlar men först ska jag svara på lite mail ang Herbalife!

Kram
Timmie
Oberoende Herbalifedistributör

Hej hopp

Då var det en ny morgon. Solen skiner, inget regn här inte! Dcok så har vi nu blivit invaderade av nåog tinywiny små grodor! Jag lovar dom är verkligen överallt. Blir kanske som b-filmen V!!!! ohhh!

Nä, idag så är det som sagt åter Conrad träning uppe i Halmstad. Skulle rida vid två tiden tror jag hon skulle göra. Innan dess så ska Totte och Antalaya ridas, chiron och chicko får vi nog tida när vi är hmma igen!

Men nu så ska jag ta och jobba vidare lite!

Kram
Timmie

R.I.P

Michael Jackson som säker alla vet har tystnat bakom microfonen, scenen är tom men musiken lever vidare. Såg lite då och då ur minnes sermonin ikväll. Talet hans bror gjorde var med väldigt starka ord men det som känndes mest tungt var när hans dotter skulle hålla tal men lyckades knappt få fram ett ord. Det hon fick fram var att sedan den dagen hon förddes har han varit den bästa fader man kan tänka sig. Han bror som höll talet innan dottern som jag nämde innan fråga också hur mycket lidande en man kunde ta? och han hoppades nu få bli lämnad i fred.

Det var nog en ganska så sammansvettsad familj bakom all media. Det är dock inte bara dom som har förlorat en person, fast dom bär säkert på den tyngsta bördan absolut. Men vem har inte varit Michael Jackson framför spegeln när man var mindre? alla har hört hans låtar. Finns en låt som jag kommer ihåg så väl oxh som många andra säkert gör är låten "Heal the world" Den har man sjungit många många gånger i stallet.

Nu till något betydligt mer uppiggande var att jag och Josefin klarade av utan problem att laga mat. Dock så blev det inte Chili con carne då vi inte fann några bönor att ha i! Så det fick bli köttfärs som man kryddar lite som man vill och nachos riven ost över och in i ugnen en stund och lite sallad till det! Wipps en middag ordnad! Inte så svårt inte! Något som jag inte gjorde idag var dock mina negerbollar/havreneger/chokladbollar what so ever! blev inga goda bollar med pärlsocker! buhu asså!

Nä dags för sängen, han kallar!

Ny dag nya tah väntar och Conrad!

Natt Natti
Kram
Timmie

Japanskt ögontest!

                                                                                                                                        Fcik ett mail förut. Se om ni är lika smart som jag! 


[]

Om du inte kan se någonting så dra i yttre ögonvrårna så att du får sneda ögon (som om du vore asiat). Fortsätt dra tills ögonen är nästan stängda... det fungerar.

När ni ser vad som står. Klicka då på kommentarer och skriv till mig vad som står bland dessa herroglyfer ovan!


Kram
Timmie


Kvällen

Är här, kom med storm steg. Som vanligt! Dagarna är inte roliga när dom springer iväg. Fast hade det tagit för lång tid så hade det också varit tråkigt så kanske är brasom det är men man hinner inte alltid med.

Lektionen för Josefin gick bra. Hon rider riktigt trevligt. Bra kännsla och en fin grundsits. Hade lite problem i höger galoppen och han sköt ut vänsterbogen och föll i sär men blev bättre. Rom byggdes inte på en dag och det viktigaste var att hon skulle förstå hur jag menade, och det gjorde hon. Hon verkade vara nöjd i alla fall.

Jag och Josefin fick i uppdrag att laga chili con carne ikväll. vojne vojne! Men det ska nog gå bra. J verkar vara en höjdare i köket, får vi hoppas på i alla fall. Laga mat det kan jag men har aldrig gjort chili con carne befor.

I morgon så är det dags för Conrad träning igen. Så göra icke darling fin fin och sedan fara upp till Halmstad som gäller. Träningen för honom igår gick tydligen bra och han kändes tydligen fin idag när hon red.

Men som sagt har en del saker att stå i, ni vet chili con carne! Jag lovar it will taste like CHILI hihihi!!!

Kram
Timmie
Oberoende Herbalifedistributör

Thunder

och brak! Åska här innan. Dock inte precis här men jag kunde ändå se de dära hemska blixtrarna slå ner i fjärran! fytte rackan asså.

Dagen rullar på. Orkat vara på benen hela tiden, känns riktigt bra. Känns dock som om jag springer maratonlopp hela tiden men det är väl bra att få göra det eller inte. Chiron longerade jag bara idag och inga problem där. Vi ska försöka köra honom och Totte till Laholm innan Lördag så vi hinner rida där lite grann. Bra för Chiron att komma ut lite också, På Lördag är det Falsterbo som gäller. Vi ska dit och bygga upp tältet där Catrins monter ska vara eller som idol kocken Alexander säger monster. Så sa han under hela helgen på Eurohorse, göteborg horse show. så i sätllet för monter så han over and over again monster! well well. Jag åker sedan hem för att hålla igång hästarna under veckan. Men Catrin kommer nog hem en kväll och rider i alla fall Ikaros, säkert Totte också. Men på söndagen eventuellt så kommer jag vara ledig för att åka ner och vandra runt i den förhoppningsvisa hettan i Falsterbo. Kommer bli som rena semestern här när alla är borta och jag här själv, helt underbart. Kommer vara jätte mycket att göra här också men jag planerar. hihi!

Josefin som är här jobbar på. Verkligen en liten arbetsmyra är hon. En kanon tjej, henne skulle man ha här hela tiden och då blir nog Chicko glad att få slippa mig haha! Och på tal om det så ska jag nu uinder eftermiddagen ha lektion för Josefin och Chikerixen. Se hur dom mår efter det (skämt och sido) Det ska nog gå bra. Catrin bad mig om det i och med att hon kör med teckenspråk idag. Låter fortfarande som en gammal trammoppe när hon pratar och frisk måste hon bli fram till Falsterbo.

Något annat som jag hade tänk att hinna med under dagen är faktiskt att rulla lite chokladbollar som de så fint kan heta fast jag alltid har hört negerbollar, står faktiskt det i de gamla recepten. Men jag kanske låter rasistisk nu om jag skriver att jag ska göra negerbollar? eller? Kom ihåg när min gamla chef berättade att när hon bodde i USA ett tag och var där över jul så hade hon gjort just negerbollar men gjort en direktöversättning och skrivit ner på en lapp där det stod niggerballs....OBS!!! kan man säga, tolkas på annat än just negerbollar. Well well jag hoppas att ingen tar illa vid sig av det namnet. Fast det roligaste var i alla fall när jag hörde på radion då en skulle fika på ett cafe och ville ha just en negerboll. Men då det stod en mörkhyad bakom disken ville han inte säga det utan tänkte säga havreboll. Han sa att han ville ha en kaffe och en havre (nu till det roliga) en havreneger...OBS!!! Åter igen! Så fel det kan bli med dess godbitar. Men i alla fall så är det i vilket fall oavsätt namn GOTT, och det är väl huvudsaken! eller?


Ha en fortsatt trevlig tisdag!

Kram
Timmie

God morgon

Ligger nu i min säng efter att ha ätit lite frukost och innan det är dags för att göra turne i stallet.  Idag så ska det börjas med Antalaya, om nu Catrin mår bra vill säga. Hon skulle inte prata idag sa hon igår. Varför det indrar ni? Jo hon har aliens i halsen. Sant! Aliens i halsen. Hoppas upp och ner, gör så att hon fr'äser som en katt och rasslar som en gammal tramp moppe. Men hoppas det inte blir värre än hosta och inte kan prata förskylning så hon inte får så som jag har haft. Tiden finns inte för det. Falsterbo kommer med stormsteg. Vi ska åka ner och bygga upp tältet till montern på lördag. Alla ska åka ner sedan åker jag upp igen med Catrins pappa och blir all alone here på gården! Men ska bli så skönt. Jag hästarna och lugnet. Det kommer bli som semester för mig, fast att det kommer vara en hel del at göra här under veckan!

Något som ska göras innan det är dags för tävling med chion är att knoppa honom och rida med hemma innan. Tror inte att han bryr sig så mycket men även Catrin tyckte att jag skulle ta och göra det ifall han tycker det känns knepigt med manen och pannluggen flätade och ihoprullade i hårda boller. Och för er som inte vet vad knoppar är för något ska jag försöka förklara det.  Man delar upp manen i lika stora delar till att börja med och sedan flätar man en del i taget och sedan rullar man flätan så det blir som en knopp kan man säga och det ska vara så hårt som möjligt så att det sitter under hela ritten. Det finns en uppsjö av olika teknik och metoder av knoppar.

                                              

Här ser vi Minna och å¨Don Charly med fin fina knoppar. (Chirons pappa)

Ha en fin fin dag!

Kram
Timmie


Natti Natti

Det har ätits bakad potatis med spansk skinga och sallad ikväll. Gott var det. Läste även upp L:A3 samt L:A1 för Catrin nä hon red Totte. Hon ska nog inte starta A:1 men A:3 ska hon starta v30 i laholm där jag även ska starta Chiron och hon även Ikaros. Men nu så är det dags för Natti Natti för min del!

Kram
Timmie

Bättre tider

Hoppas man jue på ska komma snart. Var tvungen att lägga mig tidigare idag,vart totalt yr och snurrig i skallen. Blir så trött på detta sjukeri! Well well det hade tydligen gått bra Catrin och Ikaros att täna för Conrad.  Nu så ska jag snart ta och gå ut för att hjälpa Josefin med at sätta fast longergjorden, antar att hon ska longera Chiron åt mig. Han måste gå den lilla gubben. Regnet trillar även ner över oss. So nice! Men det behövs!

Som sagt Josefin calling!

Kram
Timmie

Jobba

Catrin och Josefin har åkt iväg upp till Halmstad med Ikaros till Conrad för att träna. Jag passade på att gå in till datorn en stund och jobba luite med Herbalife och svara på mail. Kände mig helt svimmfärsig efter ha lindat Ikaros. Undrar hur länge man ska vara sjuk denna gången? Någon som vågar satsa en slant?  Har aldrig varit så ofta förskyld och sjuk som jag har varit under hösten och våren, hoppas att det bli bättre hösten som komma skall.

Men nu så ska jag gå ut och försöka orka göra något vettigt med mitt lilla liv!

Kram
Timmie

Måndag it is

Idag orkade jag gå upp och morgonfodra!! Sicken lycka. Men jag orkar fortfarnade inte så mycket utan bli helt anffådd och se ut som ett spöke. Jag hoppar i alla fall över att följa med till Conrad träningen i Halmstad idag. Kanske åker med i morgon i stället. Vet inte men käns inte så lockande att åka med lila ringar under ögonen och ett ansikte som inte sett dagsljus sedan dagar tillbaka! Jag tror jag ska jobba lite kontor medans dom är borta och så ska jag puttsa lite. Man får helt enkelt börja lite försiktigt.

I Lördags så läste jag även ut min bok. LIZA MARKLUND "LIVSTID"  en bra bok må jag säga och Catrin var så snäll så när jag låg i säng med feber och gud vet vad så har hon betsällt efterföljaren av Liza "EN PLATS I SOLEN" Får vi se om den är lika bra, man hoppas på det i alla fall. Efter dessa två böckerna som är ganska så allvarliga får man kanske hitta något mer lättsamt att läsa som kanske någon fantasy eller något. Ingen aning. Kom ihåg när man hade sommarlov förr i tiden (känns som en evighets sedan man hade det) så läste jag hela tiden om det inte var stallet och hundarna. Önskar att man kunde få ha sommarlov tills man vore 30, vore inte det en bra ide?

Under några dagar så har jag saknat hemmet med alla hundarna. Är så van att både kunna ha häst och hund men nu kan jag bara ha ditt eller datt. Trissan är mit allt när jag är hemma. Följer mig som en liten svans och sover som en lite boll jämte mig om natten. Alla som skrattar åt oss när vi gör freestyle. Vet inte varför men mina hundar har en viss tendens till att bli lite av den livliga typen och dom går med på nästan precis vad som helst. Titta bara på Jinda, min hund som jag hade med mig till skolan ett tag och som kan en hel drös freestyle rörelser som tanken var igentligen att tävlat henne, men nu så lever hon myspys hos morbror m.f.

Nä nu så jag ta och jobba lite kontor, babbalr ändå bara på här känns det som. Men ha en fin fin dag min vänner


Kram
Timmie
Oberoende Herbalifedistributör

Lovley

Är inte riktigt hundra frisk ännu. Men är betydligt bättre än de senaste dagarna. LOVLEY!! Idag så hjälpte jag till att passa Nathalie under tiden Catrin red ett par hästar och passade då på att ta en liten promenad ner till korgladan för att köpa halstabletter. Men hade dom det? väldigt mycket jätte stort jätte NEJ! *suck* så det vara bara till att köpa tuggummi men smak av mint som gör det lite lättare för halsen i alla fall.

Har för en stund sedan tagit mig ett par mackor och en kaffe och kikar nu på family fear factor. Inte så äckligt som det brukar vara men tillräckligt för att jag inte skulle haka på det där programet i alla fall.

Kom på att jag även har puttast Ikaros saker och Catrins stövlar tidigare idag. Kändes som att springa ett maratonlopp. Men gjort blev det och det är darav att Catrin ska träna för Conrad i morgon uppe i Halmstad där han kommer att vara i 4 dagar och hålla träning. Om jag ska med vet jag inte. Tror det är bättre att Josefin får följa med så är jag kvar hemma och grejjar lite. Min tävlingslicens är i alla fall klar. Ska tävla Chiron i Laholm om allt går som det ska. Tror jag skulle starta honom i tre klasser på tre dagar och det blir bara l:b men han måste börja någonstans. Ska bli spännande bara att se hur han är på framridningen. 

Nu så ska jag se till att få lite jobb utfört! Toppen med jobb vi nätet, det bästa är att alla kan göra det. Vill du veta hur?

Kram
Timmie
Oberoende Herbalifedistributör

Vaken

Kan man säga att jag är nu efter att ha legat medvetslös i sägen från i onsdags så känns det ganska bra att kunna sitta upp i sängen och orka blogga.

Solen har i alla fall vad jag har hört ortsatt att lysa med sin krafft över dressyrgården och likaså värmen. Tur att man he ett någorlunda svakt rum.

Tänkte bara blogga en liten sväng så ni inte trodde jag övergivit bloggen.

Ska gå igenom min mail nu är ca 66st olästa och tre ggr mer i skräpposten.

kram
Timmie

får jag lov?

Att idag få gå och dö, känns som att jag kommer göra det i vilket fall. Har under  gårdagen dragit på mig en förskylning som satte stopp för en natts sömn. Hosta och feber samt verk i kroppen är inte roligt, det minsta. Sitter och försöker pilla i mig en macka men suget efter frukost är på noll. Inte ens the eller kaffe får mig sugen.

Igår så åkte vännen Corinne hem. Hon kände inte heller sig fräsch. Fast jag tyckte att hon hade kunnat stanna ändå för sällskapets skull. Men inte det. Alla hästarna reds på förmiddagen och så var det grejja på eftermiddagen som gällde.  Jag fick roa mig med att bära in 20 st torvbalar samt 675 kg foder (Dynavena) Kände mig rätt mör efter det då det bland annat var olidligt varmt och svetten ran i pannan. Under kvällen så bråkade jag och Josefin samt Catrin med en högtryckstvätt som helt plötsligt inte vill spruta ut vatten med tryck utan helt vanligt och då är det mening med en högtryckstvätt. Så den ska hon åka in med tydligen så är det längst ut i sprutmodulet, där ska det sitta en plastkula som har blivit kapputtski. vi får se.

Jag själv ska ta och lägga mig ner en stund till innan jag måste ut till stallet och görai ordning Totte, vars ägare kommer idag.

Kram
Timmie

RSS 2.0