☺Dag 2: Min första kärlek

Min allra första kärlek måste nog vara till djuren. Jag är kanske lite av han från djungelboken fast uppvuxen med hundar, hästar, katter, kaniner,marsvin, fåglar, getter och gud vet vad!

Men jag har verkligen alltid haft en kännsla för djuren och dom har gett välbehag tillbaka. Har alltid trivts i deras sällskap och har alltid älskat att ha djur i min närhet.När jag var liten så hittade mamma mig väldigt ofta i valplådan med valparna i hopkuren och sov. Var jag borta så var det bara till att gå till valparna och oftast så fanns jag där.

Jag tillhör nog den gruppen som aldrig var inne när jag var liten skulle man leka så gjorde man alltid det ute och det fanns alltid att göra med alla djuren hemma. Jag har alltid varit lite fachinerad av de människor som inte vill ha djur eller tycker att det är "snuskigt" med djur. Att vissa utan ånger kan skada eller reta djur får deras egna nöjes skull. För mig betyder djuren verkligen allt. Tror inte jag skulle kunna leva ett liv utan någon form av ett djur. För hur det än är så ger dom mig så mycket glädje.

Jag är oftast blödigast när det gäller filmer och det finns djur med i filmen, jag frågar nästan aldrig hur det gick med människan utan det låter mer så här "HUR GICK DET MED DJURET!!!???" Om min lägenhet skulle börja brinna skulle jag aldrig lämna den om jag inte får med mig min hund ut t.ex. och ibland tror jag att jag förstår djuren bättre än vissa människor.

Ett liv utan djur skulle vara en förödelse för min del.  Att inte få möta en överlycklig hund när man öppnar dörren som vifftar på svansen och är bara så glad för att man är hemma, eller att inte få höra hästarnas gnägg när man öppnar stalldörren, det finns inte för mig. Djuren är en del av mig och utan dom så skulle jag inte vara jag!
Här var jag 7år med min allra första egna häst. Lilla Rufus som var min bästa vän i många år, 15 långa år


Nyårs morgon!Det är faktiskt lite läskigt! Sista dagen ever av 2010 infinner sig idag. Men härligt! Känner att det behövs någonting nytt att se fram emot. För min del finns det en hel del planer inför 2011 vilket ska bli oerhört spännande att uppleva men framför allt hur förberedelserna 2010 kan hjälpa mig till 2011 års utmaningar!

Strax ska jag ner till stallet, en ägare till en häst kommer idag som ska titta på sin lilla häst, bland annat och sedan finns det lite andra saker att göra då Chefen m familj mellanlandar snart i Paris. Så det innerbär att jag har hand om deras små vovvsingar också! Från en hund till fyra.....

Så dags för min del att sätta fart och dessutom skulle jag ju försöka ge er årets sista videblogg! ☺ dag 1: Om mig!

Presentera mig själv!

Som ni kanske redan har listat ut heter jag Timmie Melanoz som driver den här hästfanatiska bloggen.
Jag har alltid haft hästar i min närhet, många säger att jag föddes på hästryggen och började rida vid 3 års ålder. Fcik min första ponny en shettis vid namn Rufus. bet, högg och kasstade av mig, så kan man sumera honom. Men han lärde mig en del. När jag blev äldre och efter att ha haft ett par låneponnys fick jag min första egna ridponny vid namn Puttelina. Vacker namn va. Men hon gav mig otroligt mycket. Hoppryttare som man var blev det, det hon fick göra. Men dressyren var i alla fall hennes sak. Elisabeth Lundholm älskade hennes trav efter en clinic.Min unghäst som jag köpte som hopphäst som fick bli dressyrhäst, men är nu såld till en fältävlansryttare.
fotot är taget dagen innan julafton för ca 4år sedan.

Efter henne hade jag en liten stor häst som endast var 152 hög. Mycket jobb lades ner på den bestämda damen, men hoppa kunde hon. Det högsta hon hoppade var strax över 150cm. Blev en del träningar för Ted Netterqvist, mikael greveback på henne. Tävlade henne upp till nationell nivå men valde att inte starta så stora klasser på henne på grund av hennes storlek. Hon fick ta i så mycket i kombinationer etc och jag tyckte inte det var rättvist.Gick sedan ett tre årigt hästgymnasium uppe i Tenhult. Hade en fantastik tid där. Dags för APU-praktikplats och via bakvägen hamnade jag hos Minna Telde, se och hör för en hoppryttare. Här kommer grunden till mtt dressyrintresse på riktigt. Efter att ha fått rida en lektion på en fälttävlanshäst som då var där för ridning som kom från Brasilien, hade startat stora internationella tävlingar som blandannat VM så kände jag en aha upplevelse och dressyr blev mitt nya jag. Det blev inte svagare efter att jag hade fått sitta på Larina höm. Jag var i Heaven!  

Sedan fick jag jobb hos Minnas då varande beridare som då startade eget och jag började plugga på distans det tredje året. Fick då rida många typer av hästar, allt från unghingstar som skulle gå bruksprov till välutbildade högklass hästar.

Sedan har det kort och gott rullat på till hit där jag är idag. På vägen blev jag erbjuden jobb av Pether Markne och Antonia Ramel som är syster till Jouliette Ramel är en människa som har betytt mycket under resans gång.
en häst som jag red när jag arbetade nere i skåne

Nu så arbetar jag hos Lotten Aronsson där jag även tar emot hästar för tränign, utbildning, tävling etc. Bara under denna tiden så har jag fått nya kontakter super fina hästar att rida och en fantastik tränare som har gett mig så mycket.

Min stora dröm är att rida internationell grand prix. Driva eget stall och kanske en vacker dag hamna med i landslags truppen. Om jag gör det, har jag igen aning om. Men det är dit jag arbetar mot. När spelar ingen roll men jag ger inte upp....


En ponny som var på träning hos mig under våren/ sommaren.


Jag har gjort, varit med om, arbetat och träffat mer och fler än vad jag nämner här i detta inlägget. Men väljer att korta ner mig till det jag har skrivit. Annars får ni nog vänta på en bok haha!

Men hur är jag som person då? Har väldigt mycket ambition och vilja för det jag gör och kan verkligen inte se mig själv göra annat. Om jag av någon anledning inte kommer kunna fortsätta någon gång i framtiden så kommer jag i alla fall fortsätta med något som har med ridsporten att göra. Men annars har jag väldigt lätt för att skratta, gör det kanske lite för ofta, fast frågan är om man kan det? Är en ansvarstagande person. En del säger att jag är en väldigt mogen 22 åring och det kanske jag är, men jag har alltid fått lära mig att ta mitt ansvar och fullfölja.  Jag har väldigt lätt för att ta åt mig saker, kanske lite för lätt. Det kan vara en nackdel till ridningen. Om jag får bra kretik så kommer jag ALLTID ihåg den dåliga kretiken, kan vara bra på ett sätt. Men man har fått lära sig att tygla det så man inte gräver ner sig för långt i det onda. Jag kan ibland sätta lite för hög press på mig själv för att göra andra nöjda, vilket kan resultera i lite små panik ibland. Men också en sak man har lärt sig under resan, att andas och brar göra det och skulle man misslyckas så gör man om det fast bättre. Det hela tror jag handlar om vilken inställning man har och hur man mentalt bemöter saker. Mental träning läsare är väldigt bra!

Jag testar igen!

För ett tag sedan försökte jag ge mig på denna listan, men dålig som man var blev den aldrig komplett. Nu när det är lite brist på annat så känner jag att detta kan vara en liten hjälp. Bättre att kunna skriva något mer seriöst inlägg än bara blaha blaha som "idag har jag mockat stallet" låter väl inte specielt spännande!

Så nu gör vi ett nytt försök helt enkelt där jag lovar er att denna gången fullfölja hela listan! ☺

☺ Dag 1 – Presentera mig själv. 
☺ Dag 2 – Min första kärlek.
☺ Dag 3 – Om jag inte gjorde det jag gjorde idag, vad skulle jag annars göra?
☺ Dag 4 – Det här åt jag idag.
☺ Dag 5 – Vad är lycka?
☺ Dag 6 – Min dag.
☺ Dag 7 – Min bästa vän.
☺ Dag 8 – Ett ögonblick.
☺ Dag 9 – Min tro.
☺ Dag 10 – Det här hade jag på mig idag.
☺ Dag 11 – Personligheter som jag gärna umgås med
☺ Dag 12 – I min handväska.
☺ Dag 13 – Den här veckan.
☺ Dag 14 – Vad hade jag på mig idag.
☺ Dag 15 – Mina drömmar.
☺ Dag 16 – Min favorit tid på året.
☺ Dag 17 – Mitt favoritminne.
☺ Dag 18 – Min favoritfödelsedag.
☺ Dag 19 – Detta ångrar jag.
☺ Dag 20 – Den här månaden.
☺ Dag 21 – Ett annat ögonblick.
☺ Dag 22 – Det här upprör mig.
☺ Dag 23 – Det här får mig att må bättre.
☺ Dag 24 – Det här får mig att gråta.
☺ Dag 25 – En första. 
☺ Dag 26 – Mina rädslor.
☺ Dag 27 – Min favoritplats. 
☺ Dag 28 – Det här saknar jag.
☺ Dag 29 – Mina ambitioner.
☺ Dag 30 – En sak jag vill göra innan jag dör.


I den positiva andan

Hej vänner!!

Hur är det med er? Här rullar det på, lite halvfebrig och halsont men man överlever!
Stack iväg och handlade i morse och sedan har det förberetts en del bland annat fyllt på lagret med massor av hösilagebalar. Det är nämligen som så att de andra här på gården åker till Miami i morgon bitti klockan tidigt. Så vi har förberett så det blir lättare för mig medans dom är borta i hela 11 dagar. Inte alls avis. Jag har i alla fall bett dom att ta med lite värme i en burk när dom åker hem så jag kan känna en liten Miami bris i alla fall haha!


Fast samtidigt tänk att ligga på denna (inte) underbara strand och svettas i en klibbig värme och dricka sockriga paraply drinkar... Lockar inte alls..... Är det jag intalar mig till i alla fall!

Sitter med lite kaffe och ska snart hoppa ner till stallet igen. Det mest underbara i denna positiva anda är att det faktiskt har varit upp till -1 idag!! Helt otroligt vad somrigt! Ja, man får faktiskt lov att säga upp till -1 då vi senast igår hade minus 20 på kvällen och innan där -24! BRRRRRrrrrrrr......

Men i morgon tänkte jag göra en ny videoblogg med lite tips i som kanske kan hjälpa till i vardagen! och som jag sa i den senaste vloggen. Är det något specifikt ni har önskemål om att se en videoblogg på så skicka iväg en kommentar så ska jag se vad jag kan göra åt det!


Hoppas ni har det underbart alla läsare så hörs vi lite senare! Duty calls....


Dags att fylla på förådet igen. Vi har bar...

2010-12-30_11_46 (MMS)

Dags att fylla på förådet igen. Vi har bara minus fyra idag!! sommar ju :-)


Klippning av en annan typ

HAHA ja, man ska då inte sluta förvånas över hur man kan klippa sina hästar.

10_usa_clipping_0_01

Jag själv skulle då aldrig klippa något sådant, och troligtvis är nog detta bara på skämt. Men hur orkar man klippa så? Mitt tålamod till det hade nog trytit petig som man är!


Snabba fråganVad tycker ni om dessa stövlar?
priser är ca 5300kr och finns hos bland annat charlies häst och hund.Konsten att lura andraHittade artikeln ovan på tidningenridsport.se.

Jag har väldigt svårt för sådana personer som verkligen kan lura andra personer. Har inte folk något samvete? Sedan har jag svårt att förstå hur man kan vara så dum mot hästen att inte säga sanningen till en spekulant om nu hästen inte är fräsch? Om den nya köparen inte vet någonting om detta och rider runt på den nya hästen och sedan visar det sig att hästen är allt annat än kry. Känner att det inte är specielt snältt mot verken hästen eller den nya ägaren.

Men det är ganak skrämmande att det verkligen förekommer sådana här affärer. Personligen så anser jag att man kommer så ,mycket längre om man bara är ärlig. Skulle själv aldrig våga vara annat, tror det ger så mycket mer i längden än att inte vara det.

Peppar peppar ta i trä så har jag än så länge inte varit utför sådana säljare som dessutom för mig är en tumme ner för sådant beteénde!
Katastrofalt!

Jag är jätte ledsen för så dålig uppdatering. Igår och i början av denna dagen var inte kul alls! Fick feberfross igår, satt och svettades och frös omvartannat och halsen kändes inte specielt roande! Men nu så känns det bättre i alla fall. Inte alls lika febrig längre, tack till ipren.

Jag håller i alla fall på att knäcka lite roliga ideér till bloggen! Snart är det ett nytt år och därmed innerbär det nya möjligheter och själv så känner jag att jag måste blir lite mer kreaktiv här på bloggen! Jag erkänner att jag har varit katastrofalt dålig på att uppdatera under julen och dagarna som har gått.

Men till något annat!

Jag hittade en video som ni kanske också har sett via hippson? En talk show från olympia där Peder Fredriksson och Malin Baryard Johnsson är programledare.


(info från hippson.se)

Programmet innehåller nästan en hel timmes intressant snack med bland andra Rolf-Göran Bengtsson, John och Michael Whitaker, samt med svenska hästskötare.


Jag har själv inte sett hela klippet men tänkte ta och göra det under dagen.Det är varmt och skönt!! NOT! Hur är det h...

2010-12-27_15_43 (MMS)

Det är varmt och skönt!! NOT! Hur är det hos er?


Snabba frågan!
Jag kommer faktiskt på lite saker när jag tänker på just år 2010. Kanske skulle göra en liten lista på det? Men framförallt så kommer mitt 2010 stå lite för Utverckling på många fronter och inte enbart ridningen!!

Snurvel!

Asså detta är inte kul längre!! Man gör inte annat än att fryser, vilket inte känns okej. Och ja vänner jag lovar att jag har ordentligt med kläder på mig. Men fryser man inte i ridhuset är det i sadelkammaren ellere uppe i lägenheten! Under minus 15 4 dagar i rad är olagligt enligt mina privata lagar!Men i dag är det i alla fall måndag! Skönt att vardagen börjar smått komma tillbaka. Men snart drar det igång igen med nyår och hela den biten! Jisses bara några få dagar kvar av detta året! 2010 tillhör nog den gruppen som gick fort. Jag hann inte med i alla fall.

Nu ska jag i allafall dra mig ner till stallet och frysa vidare, Jag kommer aldrig mer säga att det är för vamrt i sommar!!!
Om grimskafftet fryser... Ja då är det KAL...

1293290434_picsa (MMS)

Om grimskafftet fryser... Ja då är det KALLT!!!!


Juligt sött!Nu så kör vi igång en veckans sötnöt igen tycker jag! Vi hade ett litet uppehåll på det. Men vad sägs om lite x-mass edition?

Julafton var visserligen igår, men veckan mellan jul och nyår tillhör också julen säger vi och dessutom kanske några av er har fått fatt i lite juliga kort på era djur eller någons djur!

För att delta:

Skicka erat bidrag till dressyrkillen@hotmail.com med erat bidrag samt blogg adress (om det finns) man kan givetvis vara med även om man inte har blogg.

Bilden behöver inte vara något med jul men roligare!

Jag kommer slumpmässigt välja ut dom som går vidare till röstning hä på bloggen och dom som går vidare kommer att komma upp på Onsdag förmiddag!

Hoppas det är några som är med!!!


Ruskigt!

Hej på er!!

Fick ni någon rolig klapp igår?

Idag har jag bara ett ord som förklarar utsidan idag och insidan av ridhuset. SVINKALLT! Det är verkligen helt hemskt vad kallt det är. Ägaren till den ena hästen skulle komma idag på förmiddagen, men vi hoppade det idag. Räcker bara man stoppar in näsan i ridhuset så blir man isglass!Nu sitter jag i alla fall med hemgjorda pepparkakor som jag fått, då menar jag hemgjorda och supergoda. Ingen färdig deg här inte! Och kaffe så klart.

Vad ska ni göra idag alla läsare? Kanske redan börja mellandags handla?


Till er önskar jag!
Hoppas att ni har haft en super musog julafton trots snö och kyla!

Jag har mer eller mindre precis kommt från chefen och c/o, blev bjuden ner till dom på lite julfirande och födelsedagsfirande. Jätte trevligt har det varit och fick fyra parfymer från Ralph Lauren Big Pony collection! TACK! Sedan fick jag annat lite smått och gott idag. Hade lite julklapps öppning i morse när jag åt lite julfrukost! Trissan min lilla sessa fick också Julklapp givetvis, mummsiga tuggben!

Men som sagt önskar er alla en riktigt härlig jul!!


Snabba frågan!Det är inte alls långt kvar till jul, endast en dag kvar!! MYSIGT!

Men jag har i alla fall haft en liten tradition på julafton. Fast det var egentligen inte jag som började med den utan något jag fick när jag vaknade. Numera är den traditionen lite borta och specielt i år när jag inte firar jul hemma.

Men det var att på sängbordet låg det alltid en tidning och en godispåse, när jag blev äldre så byttes tidningen ut mot ridsport oftast special och en shokladask. Längtade redan dagen innan att få vakna upp och se vad det var som skulle ligga brevid sängen när man vaknade.

Ganska lustigt vad sådana små saker faktiskt kan betyda en del!

Så därför kommer min snabba fråga handla lite om just detta.
Dagens most wanted!Tänk vad underbart? Har du något du önskar du hade just nu idag?


Dan före dopparedan!

Morgon!!!

Idag är det Torsdag och i morgon är det Fredag och JULAFTON!
Men idag kom jag ihåg varför jag inte åker hem och firar jul utan jag och hunden stannar här med lite prinskorvar. Men gud vilka problem det ska vara med tågen och alla människor som ska vara hysteriska, dör är min anledning till att inte åka hem. Jag var i Göteborg den 23 förra året också då jag precis kommit hem från egypten och gode tid vad folk!! ALDRIG MER sa jag då!

Måste ni åka någonstans nu över julen?

Det ska bli så skönt ändå fast hade jue ändå inte varit fel att vara hemma hos mamma över jul, men ska bli mysigt att grejja med hästarna i morgon, min plan är att jag ska rida ett par och sedan äta lite till kalle och öppna lite julklappar som jag fick med mig upp...... Vi har alltid haft som tradition att öppna julklapparna en stund efter Kalle Anka och öppndes dom för tidigt när jag var liten blev jag arg haha!!

Men nu så ska jag ner till stallet igen, men först tänkte jag dela med mig av min jullåt som alltid spelas kvällen innan julafton när jag vanligtvis slår in julklappar!Hörs senare vänner!!


Lovley!

Hej på er!!

Lovey att äntligen kan komma ut på internet igen! Hoppas på att det håller sig ett tag nu så jag hinner blogga ikapp och roa er igen. Men nu så kommer julen och då lär statistiken säga DDddoooowwwwnnnnn haha! Men det är ju jul och det närmar sig med stormsteg. Föresten på tal om det, är det någon som har tittat på julkalendern något iår? Jag har sett ett avsnitt och trötnade haha.

Min dag rullar på bra i alla fall. Ska ner till stallet om liten stund igen och fortsäta rida bland annat. Men tycker verkligen inte om när det är onödigt kallt. Det var nog det bästa med att när jag var hemma, man kunde sitta i soffan med varmen från vedspisen!! VILL HA EN SÅDAN!!

Sedan så har jag glömt en sak och det är att Gratta mamma och c/o som var uppe i Stockholm och deras hund Elroj Blev bäst i rasen för Svart Terrier!!


Hej på er! Nu är jag lycklig igen.för mitt...

2010-12-22_12_11 (MMS)

Hej på er! Nu är jag lycklig igen.för mitt internet fungerar eller rättare sagt bredbandet :-) ska ut och gympa lilla tjejen en stund. Inte lika ruskigt kallt som det var igår. När jag åkte hemifrån i går morse var det 22 minus!! Helt galet fel. Hörs senare vänner!


Hej vänner!! Nu är man hemma i sin lägenhe...

Hej vänner!! Nu är man hemma i sin lägenhet igen har varit nere i stallet hela eftermiddagen och mitt internet fungerar inte. Längtar efter mitt nya bredband. Men ska försöka blogga i morgon. Ska koppla in den andra telefonen och se om jag kan ha den som bredband. Har fungerat i nödlägen tidigare :-) kram timmie.


ohh what a day och DU vann!!

Hej vänner!!

En katastrofal dag, i alla fall under förmiddagen. Jag skulle åka hem idag (hem till min lägenhet) men resan börjar med att första tåget var försenat så jag inte skulle hinna med det andra tåget, sedan var det ännu mer försenigar vilket skulle betyda att jag skulle åka ersättningsbussar. Jag bestämde att i och med att jag åker med min hund att jag sket i att åka idag. Hade jag åkt senare på eftermiddagen hade jag fortfarande inte varit framm ännu!
Så i morgon bär det av med mer tur, måste åka härifrån redan vid halv sju på morgonen wiihooo!! Men ska bli skönt att komma tillbaka till mina pälsklingar och glad och tacksam är jag för all hjälp jag fått med mina djur!!

Men nu till något roligare!!

Vinnaren av julklapps tävlingen är utsedd!!ERIKA!! Stort grattis till dig! och hoppas du blir glad! Jag själv vet bara en sak som ska vara i paketet så ska bli jättespännande och höra vad det är du får!

Tack till er andra som deltog i tävlingen och häng inte läpp för att just du inte vann denna gången, så håll utkik efter fler tävlingar i bloggen som kommer att komma!Ett STORT TACK till Nynäsgård Rid, Jakt & Fritid för julklappen!!

Dagens MISS!!

Idag har jag gjort något pinsamt!! Fast tycker det är till viss del affärens fel haha! Var uppe i mataffären en snabbis idag här i lilla blomstermåla. Fanns en liten låda med massor av kalendrar och hittade en liten jätte bra kalender som jag tänkte jag skulle ha till hästarna som jag har i träning. Brukar nämligen alltid skriva upp vad dom har gjort under dagen samt om hovslagare etc.

Men det är ett problem!Ser ni samma som jag vad som står på kalendern?? 2010!!! Hallå Timmie!
Fast det som är mest irriterande är det att jag höll i en kalender som var med "skin" på framsidan, men tyckte denna såg lite roligare ut! Men tänkte inte alls på att det stod just 2010 på den! Ja, hinner i alla fall skriva i den i lite mer än en vecka i alla fall! 

haha


Ni är väl med?

I morgon dras vinnaren! Men ni har fortfarande möjlighet att vara med! För att delta läs HÄR för mer info!
Är det bara jag?

Jag tycker faktiskt att vissa saker börjar kännas lite uttjatat! Missförstå mig rätt, men alla vet numera, behöver det ältas fortfarande?

Jag menar givetvis om Totilas!Detta är bland det första man ser om man klickar in på Hippson.se. Denna videon har nog hälften av mina vänner lagt upp och delat på facebook. Säg någon hästblogg som ALDRIG har nämt Totials?

Visst är det stora nyheter om denna hästen och vilken den nya ryttaren blev och att Edward säger si och tycker så. Men vet vi inte detta nu?? Vet inte att Alexander Rath blev den nya ryttaren? Vet vi inte att Totilas är såld?

Det är en suverän häst och en väldigt omtlad sådan. Men jag börjar tycka det är lite tjatigt numera om alla skriverier hit och dit. Kanske dags att släppa detta nu med flytt och ny ryttare!

Är det bara jag eller känns det inte lite ältat nu? Finns det verkligen ingenting annat tidningarna har att skriva om?


All the time!

Hej på er vänner!! Idag är det fjärde och sista advent, fast det har ni nog redan hakat på att det är!Valpar och hundarna har fått sitt nu på förmiddagen, jisses valparna är överallt haha! Men nu ligger dom och siver i sin hage! 

Min tanke var att jag skulle ta mig upp till afären, men det har kommit MER snö och det ser ganska jobbigt ut  att gå i, räckte med att skotta sig fram och in till stallet i morse. Här har vi dessutom bara pälshundar vilket är superkul just när det kommer ny snö, fastnar överallt på dom!

Men något som är mysigt nu när man är hemma och har "tid" till att göra det så är det att titta på tv och här finns det betydligt mer kanaler än vad jag har i min lägenhet. Det går massa roliga julfilmer och en klassiker som kanske inte är en typisk julfilm men Narnia visade dom igår! Så mysigt att mysa i soffan och kolla på massa juliga filmer.

´Har du någon favorit julfilm som visas under julen?


Massa kissar även här hemma som ligger och...

2010-12-18_14_52 (MMS)

Massa kissar även här hemma som ligger och myser i höpåsarna till julmusik från radion :-)


Liten vlogg
Ledig??

Hej vänner!! ÄNTLIGEN!!!  Efter kundservice hit och dit så fungerar äntligen mitt bredband igen. Helt underbart! Så därför jag inte kunde blogga igår. Fast det var ganska fullt upp igår ändå. Ja, detta med att vara ledig haha!

Som sagt har jag inte varit hemma sedan jesus var barn och jag hjälper mamma med att passa hundar, valpar hästar och katter över helgen medans dom är i sthlm på hundutställning.

'
Så här ser det ut för det mesta! NON STOP! Livet är kul för en 8:ta veckors gammal valp! och här har vi Darkos Smirnof!

Men igår var jag även uppe hos mormor en sväng. I och med att jag är hemma nu och inte över jul så var jag uppe och hälsade på igår.

Finns alltid en massa saker som måste göras när man är ledig! Eller så kallat i alla fall.

Nu ska jag susa ut till stallet och släppa ut, har blåst och kommit ner isbitar här så hästarna får komma ut lite senare. Men nu ser det betydligt bättre ut i alla fall.

Men sedan kommer en lite videoblogg! En liten hälsning till er läsare tänkte jag!!

Hoppas ni har det bra i alla fall!!!!Så då sitter vi på tåget regnigt, halt och...

2010-12-16_12_13 (MMS)

Så då sitter vi på tåget regnigt, halt och allmänt bökigt! Trissan fick ha på sig sin regnrock så hon inte blev allt för blöt! Hur har ni det med vädret?


Ojsan!

Hej vänner!!

Sitter och äter lite frukost och äntligen har jag lite tid att blogga! Skriker FÖRLÅT till er för en så otroligt dålig uppdatering. Men det blev som det blev igår.

Men vill ni veta något? Jag har inte gått och lagt mig ännu, säger bara ojsan hoppsan! Fick ett ryck och kände att jag var tvungen att göra massa saker. Tänk vad man hade hunnit med om man inte hade behövt sova. Dessutom gick det en väldigt bra dolumentär inatt eller idag på morgonen som jag tittade lite på.


Sedan är tanken idag att jag ska försöka ta mig hem. Som jag har skrivit tidigare har jag inte varit hemma på ett bra tag, så hade varit skönt att fått det avklarat haha! Men som det ser ut nu, skadet tydligen bli massa storm. Men inte helt galet här ännu. Så jag hoppas att det ska gå vägen idag. Annars har jag alltit en sådan "tur" när jag ska iväg.Tycker inte om de där gula trianglarna!!

Hoppas ni har det bra i alla fall alla läsare!! Idag kan det bli dålig uppdatering om jag ska ge mig ut och åka tåg etc. Men lite mobilbloggningar blir det nog i alla fall. Skulle jag inte åka, jupp då blir det uppdaterat!Lite massage innan ridning! Dags för efter...

2010-12-14_15_42 (MMS)

Lite massage innan ridning! Dags för eftermiddags ridning....


Snabba frågan


Hiss och diss upp och ner!* Att det på några dagar inte har varit svinigt kallt utan bara kallt har faktiskt räckt!!

* Att jag ska åka hem på torsdag, har inte varit hemma på 6 månader, jisses tiden går.

* Att jag under ett tag blev väldigt duktig på att svara på kommentarer och svara på några ikväll som jag fått under helgen!

*Tävlingen som ligger upp på bloggen där du kan vinna en julklapp! Kika under fliken TÄVLINGAR.

*Tradera! Älskar att sitta där och leta efter saker som man inte trodde fanns! Folk säljer verkligen ALLT!!* Att det alltid är enklare att komma på saker att dissa än att hissa. haha ganska tragiskt egentligen!

* Att behöva ta ansvar för något bara för att den som egentligen har ansvaret ej bryr sig.

* Julen. till en viss del! Tycker det är lika lustigt varje gång. Varför blir folk så stressade och det ska ätas där och ätas här. Ekonomin svajar för man måste köpa julklappar hitan och ditan. Träffa personer man kanske aldrig träffar annars och inte är så intresserad av att träffas alls! Vad tog den mysiga julen vägen?

* Is precis innanför ingången till affärer. Höll på att bella flera gånger igår!

*Att SJ´s hemsida är katastrofal!!! Seg, tar evigheter att ladda upp och den står och tuggar och tuggar! Någon mer som har märkt??

* Att det ska vara så enomrus stora storlekar på herridbyxor!! Den minsta storleken får jag ha, skärp, långkallingar, och typ hängslen. Då kan det gå. Annars får jag plats i ett ben! Eller är jag helt utanför herrmåtten?Tjuvridning

Hej på er!!

Nu så känner jag att bloggen måste komma till lite mer liv igen, dessutom så har jag en del saker att skriva om och dessutom svara på lite kommentarer.

Sitter och dricker lite kaffe, men måste ner till stallet om en liten liten stund men tänkte bara säga hej till er först.

Men jag var inne en snabbis på tidningenridsport.se och började småskratta lite. Inte roligt egentligen, men bara tanken och hur folk kan göra får fick mig att små skratta då inget förvånar en längre.
För mig så finns inte detta, man gör ju bara inte så. " åh titta en häst i hagen, jag rider runt lite på den" Nä! Så mycket diss det bara  kan bli!


Men när vi ändå är igång så kör vi dagens frågor!

Dagens klädsel: Underställ så klart, blå ANKY huv tröja, Grå Pikür ridbyxor, gråa pikür strumpor och hals duk, jacka etc.
Dagens planer: Rida, ta emot en DHL bil som kommer med saker, och ja allt det vanliga, svara på mail också!  
'Dagens materiella vill ha: Kan inte bestämma mig just nu!   
Dagens fundering: om jag kommer att komma hela vägen hem med tåg på torsdag? Kan inte riktigt lita på det.  Dagens beroende: Kaffe och glögg just nu
Dagens tråkigaste: Måste tvätta
Dagens shopping: Ingenting än så länge, men en bok och mat igår.
Dagens längtan: GHS, Till våren då de första knopparna på träden kommer och man kan gå ut utan jacka för första gången! En befriande kännsla.
Dagens superlängtan: Att inte behöva gå med långkallingar!
Dagens tidning:
På nätet, aftonbladet, expressen---Inga höjdare
Dagens låt: Robyn- Indestructible


Hoppas ni får en bra dag vänner!!


Haha i sådanafall borde jag må superduper....

2010-12-13_17_13 (MMS)

Haha i sådanafall borde jag må superduper. Men horoskåpet stämde. Sitter på donken och väntar skjutsen är lite sen. Dom sitter på en annan donk, mega köer överallt tydligen! Men lucia pommes är ganska gott haha!


Hej vänner! Är och handlar lite. Fick ocks...

2010-12-13_16_46 (MMS)

Hej vänner! Är och handlar lite. Fick också bli en ny bok. Stephenie meyer genom din ögon. Ska bli intressant och se om dom är lika bra som de tidigare. Sitter en stackars hund fastbunden i ett cykelställ utanför som bara sitter och ylar.. Jag sj tillhör den gruppen som inte binder fast hunden utamför mataffären med massor av folk.... Men hoppas ni har en mysig lucia! :-)


Men oj!!

Okej, jag hänger allt annat än med. Jisses amalia det är Lucia idag!!
Dessutom är det bara några dagar kvar till jul.Innan Jul och hela den helgen så ska jag hinna åka hem en sväng. Har inte varit hemma på 5 månader så borde nog åka och säga hej. Dessvärre så kommer jag vara själv hemma när jag väl åker hem haha. Ska hjälpa mamma med valparna och pollarna medans dom är i stockholm på utställning. För att sedan åka tillbaka hit på måndag morgon om exkt en vecka.


Dessutom försöker jag att kolla biljetter på SJ´s hemsida. Men kan inte påstå att det är det enklaste haha. Tar evigheter och laggar hela tiden!!

Well..... Hoppas ni får en fin start på denna veckan och en mysig Lucia!


Hej vänner!! Vet ni vad? Inget är kul idag...

Hej vänner!! Vet ni vad? Inget är kul idag.... Bloggar mer i morgon!.kram timmie


Grejjar runt med det sista i stallet, kväl...

2010-12-11_19_14 (MMS)

Grejjar runt med det sista i stallet, kvällsmockning bland annat och trollungen väntar på mat!! :-)


Läsarens outfit

Tack Lina för ditt bidrag!! Vill du också maila in din outfit eller något annat som du tycker är värt att visa upp? Jacka? Tröja? Ridbyxor? Hel eller en del av outfit? Skicka en bild och en lite beskrivning om vad som är på bilden och outfiten till dressyrkillen@hotmail.com


Jisses sicken tid det tar att ladda upp bi...

2010-12-11_17_02 (MMS)

Jisses sicken tid det tar att ladda upp bilder =-O kommer en läsares outfit alldeles strax!! :-)


Julskinkan har rymt!! Nä nu var jag dum. G...

2010-12-11_13_37 (MMS)

Julskinkan har rymt!! Nä nu var jag dum. Godis och semlan ville ut och leka lite... :-)


Tö väder innerbär snöras från ridhustaket!...

2010-12-11_13_28 (MMS)

Tö väder innerbär snöras från ridhustaket! Lagom kul att rida när det låter som om att hela taket ska komma in.....


Morgonen!

Hej vänner!!

Idag är det hel skumt ute vi har töväder!? Inatt hade vi 1+ grad här. Jag förstår ingenting! Jag kan faktiskt inte säga att jag är superglad över tövädret vilket gör att det är isrodelbana här på vägarna då! Uscha....

Jag vaknade i morse och kände mig helt okej, fortfarande täppt i näsan och trött. Men att man är trött är väl ingen nyhet.

Som vanligt på morgonen så surfar jag runt lite överallt och hittade något som jag fick kännslan av "nu är det överstyr" haha. Inte riktigt så illa men nästan. Men fick syn på på bilden nedan på hippson.se´s hemsida.
Sadel är frå John Whitaker, men här verkar det inte vara viktigast att deras märke syns utan i detta fallet sverige flagga. Jag antar i alla fall att man kan beställa med vilket flagga man önskar. Men har det blviti flagghysteri överallt? Man kan få stigbyglar i flaggfärger, schabrak med flaggor även framtill på schabraket, det ska vara på ridstrumpor, martingallar, hjälmar ja överallt! Och för min del är det tråkigt. I vissa fall kan det se helt okej ut. Men börjar kännas lite enformigt måste jag ändå säga. 

 

Sedan är frågan, om man verkligen skulle våga köpa en dyr hjälm som ovan och tävla med den. Ena tävlingen kanske går bra men nästa med en annan domare kanske det går mindre bra. För vad jag har förstått det som så är reglerna väldigt luddiga gällande att rida med sverige flaggan. Vilket då kan uppfattas olika av olika domare.

Well Vad tycker du om flaggan på sadeln etc?SMS-inlägg

2010-12-08_11_43 (MMS)


Snabba frågan!


Down down down

Jag ber om ursäkt alla läsare för min otroligt dåliga uppdatering. Nu sitter jag i alla fall och försöker äta något. Kan inte sägga att jag känner mig bättre så tror inte det bli någon mer ridning för mig idag, utan satsar på att ta det lite lugnare under eftermiddagen för att förhoppningsvis må bättre i morgon! Kanske också därför jag är dålig på att uppdatera just nu, man känner lite att inspirationen försvinner nör man inte känner mig kry. Men det är tur att man har världens bästa läsare!♥


Jag kom i alla fall på en sak i morse som jag faktikst inte har gjort och det är att jag inte har sett küren från Globen!! Lite av en katastrof kanske, men tack gode gud för svt play.

Men lite synd att inte Minna kom till start i år, hade varit ul att sett Larina efter VM:et, men tyckte ändå att Kristian och Biggles gjorde helt okej ifrån isg inne på banan. Man ser ändå att dom inte är riktigt vana att tillsammans som ett ekipage vara ute på så stora arenor. Blev lite små missar bland annat i en högersluta och i en galoppfattning. Men ändå duktigt gjort för Kristisan har ju inte ridit Biggles så länge!!Men har ni inte sett küren eller kanske vill se den igen? KLICKA HÄR!

cherry cherry bom bom...


Hoppas ni har det bra vänner!!


Gråter!!

k-ka-kal-kallt!!!

Hej vänner!!! Idag är det då inte varmt, blir en sådan dag med lager på lager va kläder på sig.Måste erkänna att jag är skit tråkig just nu, händer inte så mycket bloggen just nu. Vet inte vad det kan bero på, känner mig inte riktigt hunda heller och i morse vaknade jag med röda ögon, och springer runt och tjuter hela tiden. Men jaja! Bara jag kan dricka mitt kaffe så blir jag nöjd och glöggen får man ej glömma!
Jag läste för ett tag sedan en artikel på tidningenridsport.se " Skritt- det handlar om takt" skritten är väldigt omdebbaterad och dess egenskaper kan vara avgörande för en hästs karriär och avel. 

Tidningen Ridsport har gjort en video ang skritten där bland annat Wladimir O.A visar med Pernilla André i sadeln. 
Tycker den är helt klart värd att titta på! Dessutom till er som kanske har lite svårt att skilja på mellan och samlad skritt t.e.x. Vad är skillnaden? eller Ökad och friskritt? Detta förklarar dom i videon så ta en titt! 

Dessvärre är videon låst så jag kan inte lägga in den här på bloggen men ni får en direkt länk HÄR!!!  

Bruksprovet 2011

I Brist på nnat att skriva aå hittade jag två små artiklar om bruksprovet 2011 från tidningenrisport.se.
Till er som kanske inte har så stor koll på bruksprov och kanske undrar vad det innerbär eller kanske bara se hur årets prov är upplagt kan ni kolla HÄR

www.asvh.se

Snabba frågan

Tänkte göra om dagens fråga till Snabba frågan! Låter lite roligare och dessutom inte samma namn som många andra har! Dessutom har den fått sin egna lilla kategori, så man kan gå tillbaka om man vill och läsa frågorna. ☺
och här kommer den första, kanske en liten alldaglig fråga, men lite roligt att höra ändå.  Som jag brukar säga.

Torsdag idag och som ja brukar säga, Fredag i morgon!☺

Hur är det med mina läsare? Själv så har man börjat nysa stup i kvarten och känner sig något konstig i näsan, men försöker ignorera detta... verken tid eller lust att bli förskyld nu!! Blir till att dricka massa glögg och eller te med honung och laim.

                                                      
Dom bästa av dom bästa! Äpple & Kanel glögg, Saffrans glögg och Chokladglögg!! Säger bara MUMS mina favoriter inom glöggarna. Tycker absolut inte om Blossas orginal starkvinsglögg eller den vanliga över huvudtaget.

                   

Jag Julklapps tipsade denna boken igår och fick lite frågor om den. Blandannat om vad det är för typ av bok, det är en självbiografi och är skriven och handlar av och om Jan själv. Man får följa honom från liten tills där han är idag. Vad han har stött på och hans tankar om lite olika ting.

Gick in på www.tullstorp.nu och hittade bilden nedan. Nu finns det endsat 300 exemplar kvar!

                           
Hoppas ni får en fin fin torsdag, ialla fall att ni fått en bra start!!


Lunchat!

Hej på er!!

Lite dålig uppdatering idag, var ju som sagt hos tandläkaren i morse och sedan uträttat lite ärenden i "stan" och sedan var det ner till stallet at once när man kom hem.

Dessvärre har jag inget direkt att blogga om just nu, måste susa ner till stallet igen!

Så därför får det bli en dagens lista, som Matilda brukar göra!

Dagens klädsel: Skjorta från Jack and jones och tröja från Zara, mörkblå pikür ridbyxor och jacka
Dagens planer: Sätta upp lite julbelysning under eftermiddagen, göra klart stallet med hästarna etc.
Dagens materiella vill ha: Jätte sugen på att shoppa både ridkläder och vanliga kläder!!  
Dagens fundering: Hur många ränder det finns på vägarna runt om i sverige??
Dagens beroende:
Pepparkakor
Dagens tråkigaste: Tandläkaren
Dagens shopping: Lite mat, glögg, pepparkakor och julbelysning
Dagens längtan: GHS, Till våren då de första knopparna på träden kommer och man kan gå ut utan jacka för första gången! En befriande kännsla.
Dagens superlängtan: Att inte behöva gå med långkallingar!
Dagens tidning:
Metro.
Dagens låt: Justin Timberlake - My love
Trissan min lilla sessa rattar runt i snön...

2010-12-08_11_43 (MMS)

Trissan min lilla sessa rattar runt i snön och har skit kul. Som sagt. Kul att någon uppskattar snön :-)


Hemma från tandläkaren... Nu är det värsta...

2010-12-08_11_20 (MMS)

Hemma från tandläkaren... Nu är det värsta klart. Så nu är det bara en koll så allt är som det ska. Köpte mig lite belöning faktiskt och sedan har vi köpt lite julbelysning så ikväll ska jag julpyna lite :-) men nu ner till stallet och rida lite!!


Julklapps tips!

Ett livsverk i halvtid
Jan BrinkJag har själv läst denna boken och måste säga att den är väldigt inspirerande. Han är inte duktig på bara hästar utan han har verkligen andra talanger här i livet. Men som jag även skrev i inlägget "oövervinnerlig vilja" Så har även han JOBBAT hårt för att ha gjort allt som han har gjort och kan göra idag!

Tänkte att detta kanske kunde bli ett litet julklappstips till någon som inte riktigt vet vad man ska köpa till någon i julklapp. En bra ide är dock att personen som ska få boken är hästintresserad ☺

Har du läst boken?

 


Igen!!

Sitter och dricker mitt kaffe som vanligt just nu. Men har något tråkig sak framför mig idag, fast för att se det positivia i det hela så är det sista gången på väldigt länge!!

Det är alltså dags för tandläkaren igen! Men ska bli så underbart att bli klar. Men skulle inte förvåna mig om mina visdomständer skulle börja krångla bara för det haha!!Men tänkte för mest säga god morgon till er och hoppas ni får en fin lill-lördag!


Gömde mig i en vrå

För att titta lite på....

Tänka sig att man ska ha flyt ibland och prickar in så man blir kommentar nr 7 i dagens kalenderlucka hos www.showjumper.blogg.se KUL☺☺☺!! Trodde jag aldrig med tanke på antalet läsare som hon har och allas om följer hennes blogg på bloglovin!

Men till er nya läsare som kanske hittar hit säger jag VÄLKOMNA!

Tack Matilda för din krektiva och uppfinningsrika blogg!!

Favoriten!

Otto schumacher tycker jag har bland de finaste plastronnålarna! Dessutom har dom oftast öronhängen och armband som går i samma stil som plastrongnålen. Jag själv använder mig inte specielt mycket av öronhänge, men ni tjejer kanske gör? :P

Jag själv har den plastrongnålen som är högst upp till vänster på bilden nedan.

 Marietorp Ridsport
Är ett måste för mig att besöka när jag ska till scandinavium eller liknande för att besöka deras monter. Hon har alltid massa fina pannband, träns och fina plastrongnålar bland annat från otto schumacher.Kanske ett litet julklapps tips?
Många av dessa smycken som Marietorpridsport har kan man absolut ha utanför tävling och stallet!!

Man blev helt salig varje gång hon kom med sin "butiksbuss" ut till stallet där jag arbetade nere i skåne. SÅ FINA SAKER!!! 

Men favoriten gällande plastrongnålar etc är helt klart otto schumacher.

vilket är ditt?


Harveb till ridhuset är lite borta..... Ha...

2010-12-07_11_41 (MMS)

Harveb till ridhuset är lite borta..... Har jag sagt att jag älskar snö? :-)


Julklappen!

Ni har väl inte glömt att anmäla er till julklapps tävlingen??LÄS HÄR HUR NI SKA GÖRA!!


Dagens fråga!

Mössa är en väl använd vara vid denna årstiden!
Jag har faktiskit aldrig använt mössor som nedan, har kännt att det inta har varit min stil riktigt! Men ska det fortsätta vara så här kallt så är jag inte långt ifrån till att testa!!

Vilken mössa neda skulle du vilja ha?

Expedition Hat jr

Dagens fråga!

Mössa är en väl använd vara vid denna årstiden!
Jag har faktiskit aldrig använt mössor som nedan, har kännt att det inta har varit min stil riktigt! Men ska det fortsätta vara så här kallt så är jag inte långt ifrån till att testa!!

Vilken mössa neda skulle du vilja ha?

Expedition Hat jr

Oövervinnerlig vilja!

Ofta dyker det upp frågor. Hur gör man om man inte har alla pengarna till att köpa sig de bästa hästarna och träna och tävla för att komma upp till eliten.

Man ska inte sticka under stolen med att ridsporten inte är den billigaste sporten. Men jag tror att det går ändå.

Jag har inte haft de bästa hästarna, men jisses vad man har fått jobba. Jag rider verkligen inte på elit nivå. Men det är dit jag vill.

För att nå dit man vill så räcker det inte med pengar, det är egentligen bara en lite del av allt som man behöver. En enomr vilja och passion till det man gör. Ett j*kla anamma och egenskapen till att inte ge upp när det är som jobbigast, det är då man ska växla upp en växel till och köra gärnet. Det spelar ingen roll hur mycket pengar man har om man inte har ovanstående saker. Även de rikaste har motgångar!

Men något som är en viktigt faktor är kontakter. Ett bra nätverk av kontakter som vill hjälpa till och det är inget man heller får utan något som man får arbeta sig till.Jag har alltid slitit för det jag gör och faktiskit haft ROLIGT på vägen. När man når sitt mål ska man ändå känna att fy fasen va kul denna resan har varit. Vad är det roliga annars?

När jag gick på gymnasiet, pendlade jag 6h om dagen tur och retur till skolan. Då hade jag två hästar och ekonomin till att bo på skolan plus att ha två hästar uppstallde fanns inte och jag ville inte sälja någon av dom just då. Så jag gick 04:00 varje dag och var hemma tidigastr 17:00 på dagarna och ibland 20:00, då hade jag två hästar att rida när jag kom hem.

Under 3:dje året på gymnasiet så pluggade jag på distans för jag fick ett jobb och jag ville inte tacka nej. Då hade jag med mig en häst ner, då den andra hästen blivit såld. Arbetade ca 12H om dagen och hade min häst efter det och plugget på kväller och nätter. Under ett tag så hade jag till och med två hästar efter att man var klar med arbetet. Jag kan inte annat att säga än att det var tufft. Men det gick. För inget är omöjligt om man bara vill och ser lösningar i problemen som kommer. Men det gav uttdelning. Jag fick ett väldigt bra kontaktnät som jag har haft stor använding av, dels att jag lärde mig så mycket. Hade jag inte tagit det beslutet om att plugga på distans och ta den möjligheten så tror jag inte att jag hade varit där jag är idag.

Lite är också att möjligheterna när dom kommer. Visst var det tråkigt att missa sista året på gymnaiset, det som ska vara det roligaste, flytta ifrån alla vänner och bege sig. Men jag hade alltid i tanken, "detta kommer jag få igen" och det har jag.

Det viktigaste är att man inte ger upp. Jag har haft tur på en sida, det har alltid funnits människor som har stått vid sidan om och sagt "fortsätt" för ibland har det inte varit enkelt. När man står där och känner sig chanslös mot jämnåriga som redan har fina hästar, rider på hög nivå och gjort så mycket redan. Men samtidigt har det varit en sporre till att gasa på lite mer. För jag vill också dit, jag vill också rida där dom är! Inte kommer jag dit genom att tjura ihop och tänka jag "varför har jag inte den ekonomin till att göra det" Det är en sådan onödig energi på att tänka på vad alla andra har, dom har säkert gjort som jag. Gjort det bästa av det just dom har. Alla har vi olika förutsättningar inom allt och det bästa man kan göra är att just göra det bästa av det man har och det man har att tillgå. Är det inte så?

Det jag ville säga med detta var att allt går, man får inte ge upp spelar inte någon roll inom vad det är. Våga ta sats och tro på det man gör......Vissa dagar klarar vi allt. Vi är oövervinnerliga, vi tar dom bästa besluten och vi känner bara yes this is right! Men vissa dagar är vi nere på minustrecker, vi känner oss svaga, tar dåliga beslut och känner att fasen vad jag är kass jag klarar inte av någonting. Men det som vi måste komma ihåg då är att vi är fotfarande samma person som kunde ta de bästa besluten, att man är oövervinnerlig och man är fortfarande samma person kände sig "jag är bäst"


Morning!

Hej vänner!!

Har ni sovit gott?

Själv har jag varit vaken en ganska bra stund. Har varit nere och fodrat hästarn. Gick upp tidigare än vanligt för dom skulle bryta strömme nu på morgonen och jag ville ge hästarna frukost så dom kunde äta upp innan dom drog strömmen så dom kunde dricka vatten mm.

Så nu sitter jag med ljus tända och i stallet är det inte direkt ljust ännu så man ser inte till att göra så mycket. Men tur är att strömmen skulle bara vara borta någon timme.. Skönt är det också att man har laptoppen så man kan blogga ändå!☺

Har svarat på frågorna som damp ner i bloggsvaret nu på morgonen också, så ni vet det. Tycker det är kul när man ser "och 1ny fråga" nästan som julafton, vad är det man har fått?!?!

Jacka Montana Vinter mössaHalsduk

Något som jag faktiskt skulle vilja ha är dunjackan från mountain horse- Brukar inte fastna så för just det märket men jackan såg faktiskt puffig och skön ut och till det mörklblå mössa och halsduk från Modern Horse. Nu hittade jag bara en svart mössa på bild. Men känns som det hade blivit en mysig lite outfit. Dock kanske lite tråkig. Men varm!

Well, dags att dra sig ner till stallet för att som man kan se någonting. Nu har strömmen varit borta en stund, så borde inte vara borta så länge till!!!

Hoppas ni får en mysig tisdag!
ännu än! ☺Känns som att det är massa tävlingar ute nu!! Det bästa med det är att ju fler man är med i desstu större chans har man att vinna något av de tävlingar man är med i!!! Right?


Das klar!

Lite tyska i det lilla!

Så då var man klar för idag. Ska försöka ge mig på att göra något ätbaart. Men varje gång man är hungrig och ska göra mat känns det som en hel evighet, samtidigt springer man runt och små äter och när maten väl är klar så är man inte hungrig! Någon mer än jag som gör så?Jag har fått ett par kommentarer om jag inte kan lägga upp någonting där jag hoppar. Men måste vara väldigt tråkig och säga det att jag inte har någon film! Finns visserligen i min stenålderskamera från 1900-frysifast. Så när jag är hemma kanske jag på något vänster kan få över filmen till datorn. Om inte annat så får jag kanske filma från tv med kameran inkopplad i. Så vi får se! ☺Nu dags för lite käk!!
Saker vi minns!!Mamma har pratat jätte mycket om denna kommentatorn, minns honom knappt! Men haha, lyssna på honom! Tider det!
"han hoppar första hindrer" "Han kissar nästa på sig"

Någon av mina läsare som hört honom tidigare!?


En miss!Jag har faktiskt missat detta klippet helt. Att Kristian och Sylve var med i tv4 nyhetsmorgon och pratade om generationsskifte mm.

Tycker det är kul när det ändå kan uppmärksammas i tv. Ridsporten är ändå en av sveriges mest uförda sporter!

Tycker ni om klippet?


Mer snö kommer ner.... Det är faktiskt lit...

2010-12-07_10_23 (MMS)

Mer snö kommer ner.... Det är faktiskt lite narnia varning. Fast hörde någon hota med att det kan komma regn. Då blir det lite disney on ice här eller horses on ice. Väljer att hellre har kvar snön tills det är dags att den ska försvinna helt än regn och isgata överallt för att sedan till att det ska komma ner mer snö! Hur har ni det idag? :-)


Morgon!!

God Morgon vänner!

Så nu har mans avarat på lite mail och dessutom försökat komma övernes med internetbanken, men nja, den är inte riktigt så sammarbetsvillig. Well another try later!

Jag har fått en fråga som kommer väldigt ofta och det är om jag har egen häst?
Svaret på den är att jag inte har en egen häst. Jag sålde min häst då den var mer hoppintresserrad än ett dressyrämne. Sedan har jag valt att inte ha en egen häst, just nu. Jag har ändå 6 fina hästar som jag rider dagligen, 3 av dom har jag i tränning och tre av dom rider jag åt chefen som är mer eller mindre som mina egna. Så jag har inte det behovet och skulle dessvärre inte tjäna på att ha egen häst just nu.


  
min hopphäst som jag sålde

Men självklart är tanken att jag ska ha en egen häst i framtiden, men som det ser ut just nu har jag redan tillräckligt att rida och i olika åldrar i olika utbildningsnivåer. Jag arbetar med dessa hästar dagligen, borstar, rider, och grejjar så jag gör exakt samma saker som om de vore mina hästar och jag har inte ens en tanke på att det inte är mina djur.


Poly pad!


Hos www.showjumper.blogg.se


Jag tävlar!

Hos Nina www.smahundtassar.blogg.se
TÄVLING VINN EN JULKLAPP!!

Nu drar vi igång en ny tävling här i bloggen!! Där man kan vinna en hemlig julklapp med inte bara en sak utan två saker i till oss människor! Det är alltså ingenting till hästen men fina saker som man kan ha i stallet eller kanske på stan??För att delta LÄS INSTRUKTIONERNA noga så du inte missar något!

1: Kommentera till detta inlägget om att du är med samt länk till nr 2
2: Kopiera bilden och lägg upp på din blogg, hemsida, facebook, bilddagboken etc. Det du har tillgång till!
3: Till inlägget med bilden länkar du till min blogg samt till
www.nynasgard.se
4: Gilla
nynäs gård rid, jakt & fritid på facebook  samt min blogg på bloglovin.

Har du inte facebook så klicka dig in på
www.nynasgard.se och följ deras nyhetsbrev som finns i mitten lite längre ner på sidan.

Alltså kan ALLA vara med som inte har facebook så man kan gilla!!

VINNAREN DRAS MÅNDAGEN DEN 20/12-2010!

LYCKA TILL!!Karborren på lindan!

Jag vet att när jag gick på gymnasiet så var det alltid att karborren och spännet på benlindan skulle vara utanför benet på hästen.

Men, det är inte det lättaste att få till och för vad jag tycker är inte heller det som är det allra viktigaste, utan det är hur man lindar själva benet. Där av att jag bland annat börjar med att linda upp lindan på motsatt håll i början så att karborren ligger intill lindan.

Skulle man vara rädd för att karborren skulle gå upp, så kan man tejpa med tejp över karborren och gnugga så att "piggarna" fastnar i varandra i själva karborren. Men skulle nu fästet vara så dåligt att man är osäker, så använder jag inte lindan. I så fall byter jag ut karborren och syr på en ny.

Även när jag gjorte hästskötarprovet i skolan. Där det ingår knoppning och i ordniinggörandet av häst med frisering och allt samt linda hästen på 50 minuter tror jag det var. Fick jag klart MVG även om lindornas spänne/karborre inte hamnade på utsidan.

Jag var givetvis tvungen att googla lite för att se hur det verkligen står till och väldigt få har spännet på utsidan av hästens ben. Som ni kan se på de googlade bilderna nedan.


Jag fick även godkännt av Minna när jag lindade där. Fast hon hade lektioner med mig om hur hon ville ha hästarna lindade. Första lektionen fick jag nog linda om 4 gånger innan hon blev nöjd när jag var där på praktik första gången.(då var inte det viktigaste att karborren skulle hamna på utsidan)  Sedan gick det av bara farten då nästan alla hästarna hade lindor och egna dessutom, jobbigt läge om hästen fick fel lindor haha!


Men absolut, vill man och man har tiden så är det givetvis snyggast om spännet/karborren hamnar på utsidan helt klart! För mig är det viktigare att lindan sitter så pass bra att de inte kan glida ner och ska kunna sittakvar även om hästen bockar etc. och med rätt "tryck" än att karborren ska sitta på utsidan. Jag har aldrig sett en häst som är så trång i benen  att den går och skaver mot karborren....
Vart tog denna himlen vägen?

1291554644_picsa (MMS)

Vart tog denna himlen vägen?


Kul jul!! Kollade mailen lite snabbt på mo...

Kul jul!! Kollade mailen lite snabbt på mobilen och nu är allt klart. En liten julklapps tävling kommer komma upp på bloggen under dagen! :-)


Vad ska man säga?

Efter mycket om och men så har jag blivit nerröstad till att läga upp denna video i alla fall!

När denna videon gjordes så råkade komma med lite bloopers, men som hamnade i början, kamerawomen tryckte på pausknappen och inte på ny film haha! Men ja, det blev som det blev.

Jag visar lite hur jag brukar linda samt hur jag gör när jag lindar upp lindorna, många gör nog inte på det sättet, för till en början är det tvärtom, Ja, ni kommer förstå i videon.

Hoppas jag slipper skämmas ihjäl nu ☺
Saturday och lite svar

Hej vänner!! ☺

Då var vi inne på lördag och i morgon är det redan andra advent, jisses! Snart är detta året gången. Hlet sjukt fort det har gott.


Jag sitter och häver i mig kaffe innan jag ska ner till stallet igen. Är trött idag. Känns som att man ska bli sjuk men det kan liksom inte bestämma sig om man ska bli sjuk eller ej.
RED DIAMOND PENNANT
Jag fick en fråga på mailen ang Fortis Et Liber schabraken om dom håller sin passform och om färgen håller då vissa av dom är av sammet.

Svar: När det gäller kvalitén på schabraken så håller de verkligen tvätt efter tvätt, i både passform och färg.

Jag har bla en kund tävlar högt upp i dressyrklasserna som alltid bär mina schabrak och han är lika förvånad när de varken tappar färg eller form, tvätt efter tvätt.

GLAMOUR
 
Sedan så var jag lite nyfiken på om om grimmorna var handgjorda eller maskinellt gjorda

Svra: När det gäller grimmorna så har jag skickat frågan till fabriken. Pannbanden är handgjorda så troligtvis är även grimmorna det. Men jag återkommer till dig så snart jag fått svar.

Nu måste jag dra ner till stallet. Men vad ska ni göra idag? Något kul inplanerat under helgen!?


Gott!!

2010-12-04_17_59 (MMS)

Gott!!


Måste faktislt medge att det är vackert me...

2010-12-04_14_17 (MMS)

Måste faktislt medge att det är vackert med snö när solen är på och träden är frostiga!! Kom på att det var ett tag sedan, läsarens outfit... Kommer upp en ny ikväll men måste efterlysa lite fler sådana!! Läs udnder kategorin läsaren outfir för mer info. Maila din outfit till dressyrkillen@hotmail.com MAIlA PÅ!!:-)


Lunchen äten!

Hej i kylan! Fast ska man jämföra tidigare dagar så är det nästan varmt idag! Man kan i alla fall vara i ridhuset utan att frysa till en isglass.

Min tanke var att bloggat ihop lite tidsinställda inlägg som skulle komma upp under eftermiddagen, men han inte ordna det. Satt och svarade på mail och bland annat ang Julklapps tävlingen som kommer SNART.

Fick en fråga till min mail från en läsare som sett inlägget där jag bloggade om det fina schabraken och pannbandet bland annat från Fortis Et Liber. Svaren kommer att komma under dagen!

Nu måste jag skynda mig!!!


Våren 2010

Jag vet att det kanske är lite sent! Men kikade lite på våren 2010 kollektionen från ANIMO igår. Jag vill ha!

  

Kavajerna tyckte jag ser väldigt snygga ut, ser ut som bra psassform men även att fracken inte är gjord av varm bomul, ser ut så i alla fall. Hade jag varit hoppryttare hade jag velat ha det mörkblåa kavajen!! Jackan tll höger högst upp, är kanske inte min typiska stil. Men jag fastnade för den ändå! Dessutom tycker jag att det är bra fotat till dessa kläderna. Inte bara typisk stall och hästmiljö utan lite mer liv i storstan miljön. Tummen upp för det!!


Längtar till vårnyheterna 2011!! Längatr till scandinavium!!

Någon mer eller bara jag som gör det trosts kylan och all snö?


Hej!!

Hur mår ni där ute? Fredag idag!

Jag känner mig faktiskt lite si och sådär. Migränen har lättat men känner mig lite seg och smått illa mående. Till er som slipper skiten migrän,var glada för det!Men till något roligare! Så har jag en julklapp på gång här i bloggen som ni kan vinna, hade också velat kunna vinna det haha! Kommer upp snart, allt är inte hundra % klart ännu, men under helgen förhoppningsvis!

Dags att dra ner till stallet igen! Ville bara säga hej till er allihopa!


Inge kul!

Hej vänner!!
Vet ni hur fruktansvärt kallt det är ute? Fast bättre här nu visserligen, men i stället så kommer det ner mer snö! Grattis! Hoppas bara att det är kördugligt i morgon.Dagen här har varit kall, dom stängde av elen från 09:00 - 14:00 vilket betydde att det inte var direkt varmt någonstans därimellan men värst av allt. INGET kaffe till lunch! 

Jag ska inte ta och skirva så mycket mer nu faktiskt, tänkte ta och svarat på era fina kommenatarer, men jag kommer faktiskt ta med mig min mugg med te och hoppa ner i sängen. Migrän på G och sitter nu som en pennsionär med ögonen halvt slutna och nära skärmen för att se vad jag skirver haha!
Hoppas ni har det bra där ute i världen läsare!! Så hörs vi i morgon!!


men man kanske skulle testa denna metoden ovan?? ☺
Dagens lilla fråga!

Vad tycker ni om dessa kapporna från Cavallo?


                    


Morgon!!

Om 5 minuter så blir det ström avbrott här! Dom ska kapa elen för ett par timmar så kommer nog blogga ganska dåligt under tiden. Fast jag har ju en laptop!!Ska dra ut och ner till stallet, kallt som fasen är det idag också!

Hoppas ni får en bra dag så hörs vi senare!


Lite nytt!!

Jag vet inte, det kanske bara är jag. Men känns det inte lite som att det mesta ser likadant ut? ialla fall gällande schabrak. Känns inte som att det har kommit något nytänkande våg. Längtar tills efter nyår när nya kollektioner börjar komma ut!

Men jag hittade en sida som jag aldrig varit inne på och fastnade för lite saker där inne och till bra priser!

Märket är av Fortis et liberBland annat så hittade jag dessa schabraken. Älskar den röda färgen på schabraket uppe till vänster och det svarta med stjärnor. Jag har sett schabrak tidigare med spttsen som går lite längre ut, men verkade aldrig som det slog igenom. Oftast synts till P.R.E och Andalusier hästar men inte så mycket inom dressyren och hoppningen. Jag själv skulle absolut kunna tänka miig ett sådant schabrak som det röda. Udda och att det inte är så många som rider med sådant. Dessa schabraken ser inte likadant ut eller i alla fall liknar det andra som finns ute på marknaden vilket jag tycker är kul!!

Hiss för min del!

kostar från 350-590kr
mer info HÄR


Fastnade även för denna lädergrimman Glamor
Fanns även två andra modeller men denna viskade mitt namn. Både nos och nackstycke har extra vaddering. Samt levereras grimman tillsammans med en förvaringspåse av sammet.
590kr kostar denna de andra två 490kr.


Även detta pannbandet log åt mig. Swarowski kristaller så klart! Priset är väldigt bra för ett sådant pannband och det gillar vi då jag tycker att vissa kan vara lite för dyra. Inte billigt med bling bling men 450kr tycker jag absolut låter prisvärt!

(Så mamma, nu vet du vad jag bland annat vill ha i julklapp *ler*)

Vad tyckte ni om dessa??


Stackarna!Såg denna notisen på tidningenridsport.se
Måste slå min mor en pling i morogn bitti och höra om det var någon som vi vet om som ägde fölen. Mammsen bor bara 10min från Mönsterås.

Detta måste verkligen vara hemskt för en hästägare att råka utför. Tänk om ingen hade sett detta ske! Hemska tanke och i denna kyla! Skönt att det gick bra i alla fall!!


Ridsporten = En gay sport?

Ja, det har väl inte många som missat, att killar bli kallade för bög och fjolla bland annat av alla ord som kommer. Att ridsporten är en fjollsport. Att då killar automatiskt är homosexuella pågrund av det. Om det är ridbyxorna som gör det, kan säkert vara en del eller att det bara är att det är mest tjejer som håller på. om vi nu ska titta på ridskolor mm.

Men jag har gjort en liten "efterforskning" om ridsporten verkligen är så fjollig eller gay-style jämför mot andra sporter. Fick iden när jag såg en film igår kväll som handkade just om amerikansk fotboll!


Om man tar och jämför dessa bilder med denna den som nedan. Tycker JAG personligen att killen i ridbyxor inte ser mer eller mindre homosexuell ut än de andra. Inte sporten i sig heller.Fotboll, baseball, brottning är sporter som tillhör kategorin, manliga sporter alltså ingen fjollsport som en del säger. Men vad har då brottarna på sig? Någon form av kroppsstrumpa som sitter åt ganska många gånger mer än ett par ridbyxor. I Amerikansk fotboll, så tycker jag att närkontakt av den samma kön är lite oundvikligt och sker relativt ofta.

Det jag ville säga med detta var bara att jag är så enormt trött på att höra från människor (oftast utanför ridsporten) hur fjolligt det är för en kille att hålla på med hästar. Men så vitt jag vet är man en människa och en häst och blir väldigt sällan gruppkramar och knepiga "tag" på en annan människa som i bilderna ovan visar, av samma kön som kan uppfattas som homosexuellt.  

Nu kanske bilderna är något överdrivna, men dom är tagna i spel så det förekommer antagligen, vad vet jag egentligen, jag tittar oerhört lite på sport. Men onekerligen tycker jag att Här ser ridsporten ut som den sport som utför MINST kroppskontakt och av tajta kläder, vilket verkar vara det som andra stör sig på. En kille i ridbyxor. Men en kille med brottardräkt verkar inte vara lika hemskt.

Så med detta skrivet så tycker jag att killar i ridporten är inte mer fjollig än någon annan.
Det är INTE sporten som säger vad eller vem man är och inte heller sportens klädsel.

(bilder lånade från google.se)


Veredus

Ni som har läsat min blogg kanske kommer ihåg att jag dissade Veredus stöveln för ett tag sedan. Jag skulle verkligen vilja testa den stöveln för att dess funktion verkar vara bra, väldigt bra. Men dess utseénde! Som min mamma sa när hon fick se den stövlen "vilken planet kommer den ifrån" och jag håller med, känns som ett förlorat ben på en robot. Men däremot så måste jag ge en hiss till veredus och deras skor som är ovan! Snygga tycker jag!! Specielt den modellen som är överst. Modern design men inte "yttre-rymden-inspirerat"

Vad tycker du?
not my cup of tea!

Ä-N-T-L-I-G-E-N

Ska en ryttare vara med i Lets Dance! Hejja Helena Lunbäck. Tycker det är KANON att någon från ridsporten kan få synas i ett så pass stort program med många tittare. Det som jag tycker är intressant är dock att hur sjutton kommer hon att hinna med? Det måste säkerligen tränas sjukt mycket gällande dansen och sedan har hon alla hästarna hemma i stallet. Visst, hästskötare har hon säkerligen. Men ändå!


(från www.tidningenridsport.se )

Vad tror ni om Helena i tv-rutan dressad med fräcka showkläder?


RSS 2.0