Hur gör man??

Hej vänner!!

Förlåt för en totalt kass uppdatering idag!! Lovar att det ska bli bättre och har lite grejjer på g här i bloggen till er fina läsare!!

Men jag har en fråga, HUR GÖR MAN FÖR ATT INTE FRYSA!!!?? Jag fick en superskön jacka av chefen idag med massa dun och varme. Men nu sitter jag i soffan och fryser som en gris. När jag skrittar fram hästarna så fryser man och när man skritar av blir man kall och sedan börjar det om när man ska ta ut den andra hästen och den tredje hästen och så håller det på tills det är klart. Det possitiva om man ska försöka se något sådant i det hela är att man rider väldigt aktivt för att inte frysa haha!


                                                 klicka på bilden för att komma till Elenors blogg!

Men nu ikväll så fick jag en liten enrgi kick av Elenor, gjorde faktiskt lite av min dag efter tandläkare, bedövningar och kyla. Hon har gjort en länk lista för oss hästsportbloggare där jag blev länkad som guldtangenten, välskrivna inlägg vilket gjorde mig VÄLDIGT glad. Är så kul när man får cred av er läsare och andra bloggare!! Tack Elenor och en superbra ide med linklistan!Men måste ändå medge att jag är nöjd med dagen i alla fall. Jag har nog hittat världens bästa tandläkare, superbra människor och som verkligen gör det möjligt och trevligt att gå till tandläkaren. Som ni kanske tidigare har läst så går jag till en privat klinik, dels bästtre priser och dels bättre service och patient medvetenhet!!

Hästarna har gått bra idag, men tycker synd om dom när löddret från munnen blir till frysna pinnar i skägget. Hade en häst en gång som hatade dom isiga sakerna som hängde. Gick bara och flabbade med underläppen så fick stanna och dra bort dom. Då gick det bra! Små liven. Men jag hoppas att det inte blir allt för kallt. Hur man än vill så är det för kallt kan man inte rida bra och försöka bli varm är nästan en omöjlighet när det är -15 och kallare. Känns faktiskt inte specielt snällt mot hästen heller att begära arbete när massor av kall luft kommer in i hästen, man blir ju inte varm!! Så kallare än så här behöver det inte bli. Även om det hotas att det så skall bli. Men där slänger jag dövörat till! ☺

Hoppas i alla fall att ni läsare inte fryser allt för mycket?!

Hörs mer i morgon, natti natti!


Sugrör

Har varit hemma en stund efter att ha varit hos tandläkaren. Har druckit kaffe med sugrör och knaprat på någon pepparkaka. Sugrör och kaffe, går inte riktigt hand i hand men vad gör man när halva munnen är borta. Men bedövningen börjar dock att släppa så smått. Nu är det bara en gång kvar till tandis och sedan är det över, tack gode gud!

Jag har letet efter lite skor på nätet. Måste ha mig ett par nya vinterskor. Gick in på H&M för att se vad dom hade där, och började små skratta lite för mig själv.


Skulle ni säga tjejer om en kille kom med ett par smurfblå skor? Tycker dom bronsfärgade var lite fräcka faktiskt. Men bara lite haha!

Lanvin afton sko. Jag tycker visserligen att färgerna är udda och coola. Men nja, de blå är väl för mycket! Blå lackskor och kanske gula byxor till det och tada "HEJJA SVERIGE" nä, är lite besviken på Lanvin kollektionen som H&M har. Var inte mycket som passa mig där.

Nu ska jag i alla fall dra ner till stallet. Ska släppa ut ett par pollar i hagen efter lunchen som dom fått och sedan ska jag grejja med lite hästar, någon ska longeras och sedan har jag tre att rida ikväll för chefen. Träning på 3 i sträck är KANON!

Hoppas ni har en fin dag vänner, solen skiner här!!
Onsdag i morgon?

Tycker att det helt klart kan vara Onsdag i morgon. Låter helt bra i mina öron. Jag ska nämligen klockan 09:00 vara hos tandläkaren för att göra klart bizzingarna. Ser inte direkt fram mot det.... Buhu!! Chefen frågade hur lång tid jag trodde det skulle ta och jag har ingen aning, då svarar hon med haha du kanske få sitta där till kl 12:00. Det hoppas jag inte på, Timmie på rymmen lär det bli i sådana fall.                                                     Fytte rackan asså!!! Bilden talar för sig självt!

Min dag annars har rullat på helt okej. Har klippt en häst bland annat. Helklippning på 50 minuter, rekord igen. Hästen i sig stod och sov under tiden och tyckte livet var ganska skönt!

Men nu ska jag ta och dra på mig alla lager av jackor för att bege mig ut i kylan med hunden och sedan blir det sängen!! LÄNGTAR till mitt duntäcke!

Hoppas ni haft en fin dag?


Lite svarJag fick lite svar angående detta tränset xtremehorsmakover med märket  schockemöhle

Bland annat så fick jag en fråga om dessa kunde göras i även grimmor. Svar ja. Det går att lösa och även till fölgrimmor och vanliga grimmor. Johanna på xtremehorsemakeover har gjort grimmor till t.ex. araber som ska visas etc.

En anna fråga var hur mycket tränset kostar och det ligger på ca 2600 kr óch kristallerna finns i ljusrosa, brunt, guld och silver. SKIT  snyggt tycker jag!

Någon frågade även om kristallernas hållbarhet. Det är precis som det är med pannbanden, att man inte låter hästen gnugga med tränset mot väggen eller att man böjer det fram och tillbaka. Det finns ett andra stenar också som är mer "platta"och mer invävda vilket ger mycket mer hållbarhet. De som är till tränset ovan är tvåradigt och på den bilden som är med de nya stenarna nedan är fyrradigt.


Xtreme Horse makeover i Lerum erbjuder makeover för hästar samt säljer hästprodukter och hästvårdsprodukter

För övrigt är tränsen handarbetade så det finns inte två träns som är den samma. Handarbeten har även små egenskaper som man inte finner vid maskinell masslagring.

Hoppas ni fick svar på era frågor!

Hela gänget samlat. Tror dom också tycker ...

2010-11-30_15_04 (MMS)

Hela gänget samlat. Tror dom också tycker det är lite kallt!! Jag jar svar till er senare ikväll ang de frågor om schockemöhle swing xtreme tränset som jag fick när jag bloggade om det. Hoppas ni har en fin måndag? Solen skiner men det är kallt haha!


Some moreHur man kan öka sin syreupptagningsförmåga.

Korta inandningar, långa utandningar och pauser där du håller andan är grunden. Men du kan samtidigt skräddarsy dina andningsövningar efter det du behöver just nu. Håll andan efter inandning – och du aktiverar det sympatiska nervsystemet och får ny energi. Eller håll andan efter utandning och aktivera det parasympatiska nervsystemet när du vill varva ner. Ta hänsyn till kondition och dagsform.


Älskade dyrkade sol!!! Har ni också sol? :-)

2010-11-30_09_55 (MMS)

Älskade dyrkade sol!!! Har ni också sol? :-)


countdown

Första advent är mer eller mindre gången och där med är nedräkningen börjad mot jul, jag ska bylta på mig alla kläderna och ta hunden en sista sväng och sedan ska jag bege mig och burra ner mig under xantal täcken för fryser som en gris! Måste hitta en bra bok att läsa så slänger ut en liten "om-du-vet-en-bra-bok-så-får-du-gärna-tipsa-" Just nu så ångrar jag att jag har läst Twilight böckerna, träckläste allihopa och de var ju bara så bra!!

Genom dina ögon

Är jättesugen på att läsa Genom dina ögon. Någon som har läst? Stephenie Meyer tycker jag verkligen kan beskriva kännslor. Även om Twilight saga är åt hållet fantasy så känns det som att det existerar och älskar den känslan när man läser och man bara slukas in i det som sker i boken och man bara vill ha mer!!! Det fick jag av Twilight böckerna. Så tips mottages mer än gärna på bra böcker!


Dagen för övrigt har gått bra. Det har varit stormvarning här och yttlgare storm har kommit ner vilket inte har gjort mig specielt roande. Dessutom så kom jag fram till det att vi som bor på landet är kanske ofrivilligt miljövänliga om jag får uttrycka mig på så vis, genom strömavbrott. Lite svårt att ha lamporna och laptopen på och här var elen borta mer eller mindre hela dagen i fredags, samt 5 minuter idag. Svårare att använda bilen, i många fall låter man det stå. Inte specielt roande att kanske ta sportcabben med taket nervevat och bra musik ner till byn för att köpa mjukglass. Så mindre el och mindre bil =mindre utsläpp. Så något positivt kanske vintern ha med sig. Men jag föredrar frivilliga miljövänliga göranden haha!Den nya hästen som jag ska på utbildning under vintern kom fram utan problem, hade det varit i morgon dock kanske det hade varit lite jobbigare! Men söt lite kille i alla fall!Nä som sagt ut med hunden och sedan sängen!

Natti Natti vänner!!


schockemöhle swing xtreme

Har åteigen fastnat. Något som jag i vissa fall INTE tycker om. Men detta var jättefint och tycker hästens huvud blev superfint i detta.Jag är inte så mycket för mässing egentligen. Men detta sa faktiskt mitt namn när jag såg det.

Schockemöhle Swing Xtreme från ----> xtremehorsemakeover

Info från xtremerhorsemakeover

 Här har vi gjort ett helt hoppträns med Schockemöhles nya pannband, Swing. Två radiga mindre kristaller i härliga färger. Finns i guld, brunt, silver och rosa skimrande stenar. Tränset är från Schockemöhle med vadderat nackstycke, kryss nosgrimmma samt tunnare läder. Detta är ett väldigt vackert träns med två rader kristaller i pannbandet och på nosgrimman.

Detta blir i alla fall en tumme upp för mig! och för dig?

(tidsinställt)


Dagens fråga!

På en av hästarna så massera och stretchar vi innan hon ska roda samt efter ridning. Är ganska van vid att hästarna ska masseras och grejjas med både innan och efter ridning. När jag arbetade nere i skåne skulle hästarna masseras två gånger om dagen. Innan ridning och på eftermiddagen vid eftermiddagsrycktningen. Men då menar jag inte jättemassage knåda knåda med hädnerna men vissa ställen med en massage apparat eller en massageborste.
Vi använder en massage apparat som ovan. Kanon bra!!
Advent!

God morgon vänner!!

Nu är det 1:sta advent! Bara liten stund kvar till julafton haha!Antar att många av er kommer glögga och käka lussebullar och peppisar (pepparkakor) och mysa idag?!

Idag ska det eventuellt komma en häst hit en liten unghäst. Men jag är dö nervös fast behöver egentligen inte, men kanske lite. Är inte nervös över att den ska hit utan att dom ska köra på vägen!! Men det är ypiskt mig att tro att det ska gå värre än vad det kanske kommer att göra!

Men vad ska mina läsare nu göra under 1:ta advent? Som sagt jag kommer vara i stallet en hel del men ska nog försöka hinna med lite pepparkaks bak i kväll. Glögg har jag inte så det får bli utan. Men jag dricker inte den vanliga ändå, utan måste vara saffransglöggen eller liknande.

Men dags för mig att susa och hoppa sni får en superduper mysig advent!


Trissan says
 

Att det är dags att sluta knappa på datorn och mysa med henne i stället i soffan! och så lär det bli. Om det går något bra på tv:n?

Hoppas ni har en fin lördagkväll vänner!?


Klen

På tv går det en film där det handlar om stor del om ett gäng slädhundar. Men jag är seriöst så blödig när det gäller filmer. Specielt med djur inblandat. Om det sker någonting så det första jag alltid säger är "HUR GICK DET MED DJURET" haha skiter totalt i männsikan i filmen. Djuret är klart viktigast. Så, ja jag har svårt att se filmer där djur far illa eller något i den stilen. Det pinsamma här är att det är en film av disney producenter så den är inte hemsk egentligen. Men lilla Timmie här tycker den är hemsk.
När spirit hästen från vildmarken kom ut så var jag inte alls gammal men kommer ihåg att jag tjöt som en tok för att jag tyckte den var så hemsk haha! Kännslosam, nej då!
Är det bara jag eller är det någon annan som också är som jag?


Svt play

Sitter och kikar på svt play med lite kaffe, Har ridit och grejjat under dagen så allt är faktiskt klart! Men ska ner om en stund igen och grejja. Älskar att pyssla med pollarna när man är själv. Rycka man och puttsa, ja sådana saker. Tycker inte ni?
ja, vad han gör här är lite skumt, men antar att han ska hålla sig fast i kamelen haha!Inte för att jag vet om det är så mycket att titta på just nu. Har nog vuxit ifrån det där med showen etc. Vissa saker kan va roligt och mysigt att se. Men kameler och dromedarer, nja... vet inte riktigt haha! Men den bilden ovan med huvudet, haha sicket utseende dom har. Tycker att det är skit fräcka djur. Men helt klart blir det mer fräckt och mer kännsla om man sitter på plats och ser detta med show etc.

Har ni kollat något? eller någon kanske har eller ska eller till och med kanske är där nu?


Kännslan vill ha syre
Ridningen kräver kännsla. Det vet nog de flesta som håller på med hästar och ridning. Men för att kunna känna, för att kunna bli öppna i kännslan så behöver kroppen syre. Jag är en väldigt öppen person, tar åt mig allt och gör det till min sak allt för att kunna utvekla mig själv. Vilket hjälper till att bli en bättre ryttare.

Jag tänkte ta och börja att tipsa om lite andningsövningar som kan hjälpa till i både vardagen men även när man sitter på häst. Vad händer om man glömer bort att andas? Spänd är ordet. Jag själv var väldigt dålig och kan fortfarande vara dålig på att andas när jag rider. Det glöms lätt bort i alla koncentration. Men vad krävs för en optimal koncentration? Syre, am i right?


Men här kommer den första övningen som kan hjälpa dig med andningen och en hjälp till att syresätta din kropp. Dett är en övning du kan göa när som helst för att få mer energi i vardagen.En del av er kanske kan tycka att detta med andning etc. känns och är tönitig och kanske inte alls förknippar en bättre kännsla, energi med hjälp av att man syretter blodet. Jag tispar och vill dela med mig av sådant som har hjälp och hjälper mig. Som jag skrev innan, jag själv tar åt mig allt som jag tror kan hjälpa mig och testar och gör det till min sak. Vad har man att förlora på det?

Skönt

God Morgon vänner! Eller morgon och morogn, snart förmiddag haha! 

Elen har återvänt, likaså täckningen på bredbandet och telefonen. Lovley. Men var kris ett tag måste jag säga.

Men större delen av dagen så var vi utan ström, blev verken morgonkaffe eller stund vid datorn. Dett gjorde lite att det var droppen så chefen ringer och fråga, BIO?? Jag sa självklart ja så vi stack och hämtade upp chefens dotter från skolan och sedan bar det iväg till GBG.

Kan säga att det var välbehövligt, skönt att komma iväg en stund och bort från alla snö. Det roliga var att inne i stan så fanns det inte alls mycket snö, bara lite puder på backen. Sedan kör man ut hit och då är man i fjällen-narnia liknande wonder land. Knepigt,

Men vilken film var det jag såg nu då?
Det blev Harry Potter och Dödsrelikerna och alla svarade faktiskt rätt som kommenterade, men...Det var någon som hade lite mer rätt än de andra och de blev Sandra som skrev harry potter och dödsrelikerna!

    

Jag själv har läst alla böckerna och gillade dom jätte mycket, men varit väldigt dålig på att se filmerna, har bara sett 1 och 2:an tror jag tidgare och såg nu då första delen av nr7. Men för mig så får filmen en tumme upp.

Har du sett den nya Harry Potter?

Sedan så drog vi oss hemåt, filmen  var ändå två och en halv timme något åt det hållet. Men väl hemma så ville hästarna ha lite mat och ompyssling. Svinkallt var det också, fast är det nu också tycker jag. Sitter med en stickad polotröja och fryser som en liten gris!
Vi gav upp all att inte ha någon el och sn...

2010-11-27_15_13 (MMS)

Vi gav upp all att inte ha någon el och snö i massor gjorde bara oss deppiga. Så in till stan äta china mat och nu bio. Gissa vilken film? Den som gissar rätt vinner en länkning :-) hoppas ni har en bra dag....


Knappt mottagning på telefonen, ingen mott...

Knappt mottagning på telefonen, ingen mottagning på bredbandet och strömavbrott. Jag älskar vintern haha! Jag bloggar så fort allt fungerar igen. Hoppas ni fått en bra start på denna fredag. :-)


Men inlägget då?

Jag läste Fokis blogg idag på morgonen där hon skrev att hon ska ge en skola i Thailnad två nya datorer, bjuda på mat och glass dessutom skänka en summa pengar till skolan så eleverna kan få bättre klassrum.

Väldigt generöst enligt mig!!

Men när jag läste egenom kommentarerna så handlade nästan alla förutom 2 stycken ca allt annat än om inlägget. Ibland så undrar jag om någon läser inläggen? Jag tycker att jag får väldigt bra kommentarer till mina inlägg. Men till Fokis inlägg som jag beskrev ovan så var det frågor som "vart har du köpt den klänningen" "Gud, hur kan du använda en sådan kort klänning" osv. Men själva inlägget om att hon ska skänka pengar till en skola? 

Jag kommeterade till det inlägget för jag tyckte verkligen att det var en jättefin  sak att göra till denna skolan och dessa barn. Men ingen kommenterade det hon hade skrivit. Väldigt få i alla fall. Jag kommenterar väldigt sällan utan att i alla fall läsa det inlägget som jag ska kommentera till.

Om någon har bloggat och skrivit som bland annat blondinbella skrev för ganska länge sedan när hon skulle på en begravning. Då får hon en kommentar liknande "Hoppas du får en underbar dag =) " men vad hade hon precis skrivit, att hon sulle på begravning och hur fantastisk kommer hennes dag bli då? Läste den människan ens inlägget?
När jag kommenterar så vill jag ge feedback på det jag har läst och till den som skrivit det och om det själva inlägget handlar om.  

Vad tycker ni??
Ben värmare

Hej vänner! Allt bra med er?

Nu verkar i alla fall allt vara på sin plats på bloggen igen. Vet inte varför det försvann igår, men nu verkar allt vara tillbaka. SKÖNT!Som ni ser så har vi fått ännu mer snö i natt. Gården blev plogad igår kväll men syntes ingenting när jag "grävde" mig fram i snön. Hunden försvan och såg bara radarsvansen sticka upp i sökandet efter en utväg som slutade med att jag till slut fick bära henne där hon kunde gå normalt. Dessutom blir hon nerskyld när hin springer i snön på grund av alla snöklumpar som blir på hennes ben.

Benvärmare till liten hund

Så måste införskaffa nya benvärmare till henne som gör att det inte fastnar för mycket snö på lilla stumpan. Men det går bra men ett par strumpor som man klipper av för tassen i barnsize.

Nu är det påfyllt på hösilage också, skönt att det är gjort också!

Hoppas ni har en fin fin dag i alla fall!


Lite små panic!!Jag upptäckte innan att kategorier och senaste inlägg mm. är borta!!! Det fanns där tidigare idag även efter jag gjorde om färgen till rubrikerna i menyn. Men nu så är dom poff borta.

Tänkte höra med er läsare om ni kan se detta eller om det är borta för er också? Har kollat både kod och stilmall men allt är som det ska där.

Har i alla fall mailat blogg.se då jag själv inte ser något problem i någon mall, så vi får se. Annars ber jag om hjälp om någon läsare läser detta som kan det här!

Allt är som det ska igen!


Se hela bilden
 


Pälsig

All päls hästen hade på sig har jag nog på mig själv känns det som. Även om man har duschat så känns det som man har hår precis överallt. Helt insane, var ändå påklädd från topp till tå!


Dock kanske inte som mannen ovan.

Men nu är man i alla fall inne. Kan inte med ord beskriva hur glad jag är för stallet och ridhuset för ute är det STORM. Har blivit skottat här på gården två gånger idag och snön är i mängder. Undrar hur mycket mer det ska komma ner?

Min dag har i alla fall rullat på. Varit en skön dag, trots skyla och snö. Jag vet klagomuren här men haha det är verkligen skit det där och likadant säger man varje år haha!

Nu slötittar jag på bonde söker fru, måste säga att det är ganska kul och samtidigt funderar på något i matväg. Take away hade suttit fint idag känner jag.

Hur har eran dag varit?
Klippmaskinen på laddning. Ska roa mig med...

2010-11-25_14_58 (MMS)

Klippmaskinen på laddning. Ska roa mig med att klippa häst i em/kväll! :-)


Mycket!

Jag tycker att det har hänt väldigt mycket olyckor med hästar inblandat de senaste veckorna är det inte ryttare som har avlidit så är det hästar och släp som åkt av vägen eller liknande.

Läste en artikel där pappan utalar sig om sin dotter Alva på 7 år som avled efter en olycka för ett par veckor sedan. Den 17-åriga tjejen som avled i söndags kände en av mina vänner. Jag tycker det är hesmkt. Men det är levande djur vi har att göra med som dessutom väger x-antal kilon. Man måste ha respekt. Även hur mycket säkerhetstänkande man har så kan det faktiskt ske olyckor. Alva hade all skyddsutrusning på sig, men blev olyckligtvis trampad där västen inte skyddar.


Hela artikeln kan du läsa HÄR

 

13 000 skadade är MÅNGA personer. Ridsportförbundet ska komma med en noll-visions plan, liknande som finns inom trafiken. Men frågan är om man kan komma till en noll-vision inom något? Jag tror att man kan minska olyckorna men hjälp av olika medel. Ridsportsförbundet har kallats in för att vara med i utredningen och polisen ang dessa olyckor som hänt ang säkerheten.

Lider med de annhöriga till de två tjejer som fick avsluta sin tid här på jorden way för tidigt!


Tips

Vill ni också ha en juligare design på eran blogg eller kanske bara kunna göra om headern lite men har inte photoshop utan bara ett vanligt fotoredigeringsprogram? 
Se hela bilden

Picasa: Är ett bra LÄTTanvänt fotoredigeringsporgram där man kan göra kollage,

lägga till text etc. Har själv använt mig mycket utav det programet.

och detta programet går att ladda ner gratis på www.pcforalla.se

Men vill man ha ett program som är mer likt photoshop, där man kan ta bort bakgrunder och göra mer saker helt enkelt. Men inte har lust att köpa ett photoshop program. Kan vara ganska dyrt. Då rekomenderar jag GIMP 2. Ett gratis program som man ladda ner säkert till din dator. Det är verkligen som photoshop. Där gör jag alla bilder, headers etc. Jag är SUPER nöjd med detta programet.

Se hela bildenGIMP 2 kan du ladda ner HÄR!
Snö snö snö MASSA snö!

1290684963_picsa (MMS)

Snö snö snö MASSA snö!


Kanske något underskattat?
Idag gjorde jag något som kanske görs lite för sällan? Rida barbacka och då menar jag rida ett vanligt ridpass och inte bara åka omkring i skritt.

Att rida barbacka kan verkligen  vara en bra check till en själv som ryttare. När man rider utan sadel så måste man hålla sin egna balans och man kan verkligen träna på att hålla sin balans i kroppen och inte i tygeln. Man måste vara medveten om sin kropp när man rider barbacka. För vad händer om man spänner sig i underarmarna? Jo man blir spänd i överkroppen och i axlar = dålig balans och följsamhet. Man kan inte luta sig bakåt, för då åker skänklarna fram och man skjuter fram och upp nacken på hästen och den går troligtvis fortare. Men kan inte heller luta sig framåt för då åker skänklarna bak och vad kan då hända? Hästen blir troligtvis lite irriterad.

Att bara kunna rida med mjuka händer i tänket fram inpåvägen utan att börja fippla och dra i tygeln.

Man är verkligen tvungen till att ha balansen i benen och våga släppa och slappna av och följa med, Rida. Drar man upp knäna hamnar man i en knipande position. Drar man bara upp ett knä i en rörelse så tippar man åt sidan etc.

Dessutom kommer man nära hästen på ett annat sätt. Jag red barbacka idag för att jag ville komma åt hästen mer med lättare hjälper och se hur reaktionen blev då. Magen på hästen är något rund så sadeln glider lätt i sidleds vilket kan göra det svårar till att få hästen i balans om den är kännslig vilket denna är. Men idag så kunde jag göra tätare tempoväxlingar, övergångar med hjälp av att tänka närmre och bara andas ut och sakt av. Jag var i alla fall jätte nöjd med passet utan sadel. Kommer absolut göra det oftare. Dels för att det ger ryttaren en väldigt bra koll på hur bra koll man har på sin kropp och dels för att man kan komma åt sitt djur lite annorlunda mot i en sadel. Har man en icke kännslig häst och kanske vill få lite mer kännslig för hjälper, Testa att rida barbacka?

Ridningen handlar egentligen om en sådan enorm kroppsmedvetenhet så det skriker om det. Att kunna tvinga kroppen till positioner där man måste vara för att få hästen dit man vill och ska göra. Fasinerande när man tänker på det. För alla hästar är olika och därmed kan man inte rida likadant på alla djur. Jag har fått träna oerhört mycket med just kroppsmedvetenheten sedan jag började här, vilket är super. Chefen tjatar på mig hela tiden varje dag om detta med kroppsmedvetenhet. Man har alltid trott att man haft det, men när man möter och tränar för någon som är fanatisk med detta så är det bara till att göra om göra bättre. Hästarna i världklass nivå kräver av ryttaren att ha en kroppsmedvetehet, blockar man, så stör man.


Kroppmedvetenhet.....

Men jag tycker att kan man så ska man testa att rida barbacka. Specielt om man vet att man blir spänd och kroppen blir motvillig och blockar. Utan sadel måste man komma till ridning för att kunna sitta kvar.


Kunde inte!!

Hålla mig!!

Jag hade lite små panik över hur bloggen såg ut! Snön yrar och i morgon är det faktiskt 4 veckor kvar till julafton. Så nu fick faktiskt vinter/jul designen komma upp! Först ville jag vänta tills första december eller 1:ta advent. Men samtidigt vill jag hinna med att tröttna på denna designen haha!! Så jag sket i mina planer och la upp den nu helt enkelt.

Så vad tycker ni? Ska fortsätta ikväll/natt och fortsätta göra lite småändringar här på bloggen. Men tills vidare får det duga så här! Hoppas ni gillar det?!?Tycker synd om dom som inte har ridhus i d...

1290600853_picsa (MMS)

Tycker synd om dom som inte har ridhus i detta väder!!


Storleks skillnad....

Hittade denna bilden på mammas hemsida här kan man kalla storleks skillnad!
(tidsinställt)


Dagens fråga


Ninja la silla kanske?

eller kanske Don Charley?Jag själv skulle vilja ha möjlighet att sitta på många!! Har faktiskt svårt att välja ut en. Totilas är väl ganska självklart. Undrar hur enorm den känslan kan bli på honom?

Har du kanske en favorithäst inom, fälltävlan?, dressyren?, i polo? ja vad vet jag.

Vilken häst skulle du vilja ha som egen för en dag?


(tidsinställt)


Huja!

Nu lägger jag ner för idag! Men känner mig ändå nöjd måste jag säga, kanske lite småändingar kvar. Har suttit och knåpat ihop en ny header till bloggen som kommer att komma upp väldigt snart!! Känns skönt att göra bloggen lite fräsch igen!! Så håll till godo vänner!!

Men nu dags för sängen!!


Intervju med vinnaren!

Här kommer en intervju med vinnaren av veckans sötnöt in action!!
Va roligt att jag vann. :)

Min blogg handlar om mig i min vardag med mina underbara djur.
Har en egen ponny vid namn Raski, som mina läsare kan följa  dagligen via min blogg.
Och följa mig och Raski i motgångar och framgångar, med målet att hon ska bli en allround ponny i framtiden.

Ni får också följa mig och mina två underbara hundar, som jag haft hela deras liv i princip.
Ena vovven köptes när han var 8 veckor gammal, och den andra köpte jag när han var en vecka gammal och fick hem vid 9 veckors ålder.
Dom är mina ögon stenar, och jag bloggar lite lätt dom dom.
Men mest handlar bloggen om stallet, ponnyn och de som händer och sker inom häst världen här hos mig. :)

Samt om att jag hjälper till som häst skötare, åt ett underbart ung sto.
Som jag hjälper till och rider lite, och även hjälpa till med till och från träningar osv.Raski är en Estnisk ponny, född 08.
Köpte henne direkt ifrån uppfödaren när hon var 1 år gammal.
Sedan dess har hon varit i mina ägor, köpte henne den 21 juli 2009.
Raski är en mycket tuff och krävande ponny, orädd och en aning dominant i sitt beteende.
Så där av inte den lättaste, och kräver i princip daglig motion och träning för att inte bli allt för krävande.
Och börja försöka sätta sig över ledaren (människan alltså).
Tränar lite NH, tömkörning, löshoppning osv med henne nu.
Samt varierar med promenader.

http://eriikapettersson.blogg.se

Tack för din lilla pressentation Erika!!
Hoppas det går bra med din häst i framtiden och som tur är kan man ju följa framstegen på din blogg!!
Skrämmande!

Ett icke hästigt inlägg!

Jag var tvungen att se lite av de programet som både paow och andra bloggare skrivit om dessutom har jag hörttalas om detta program!

Det handlar om ett gäng ungdomar som är i vuxen ålder upp till ca 24 tror jag. Som lever i ett hus och ska börja ta ansvar för saker och ting.

Men jag måste erkänna att jag blir lite skrämd. Är det så dagens ungdomar fungerar? Bland annat skulle dom städa och två tjejer ca 19-20 år hade ALDRIG damsugit förut, förstod knappt hur det fungerade. En del hade aldrig tvättat eller sorterat tvätt tidgare. En kille som bor i en egen lägenhet får matlådor av sin mamma för att han inte lagar mat. Han åt mer eller mindre direkt från burkar!! Jag fattar ingenting. Är inte det ren uppfostran och läran om livet att kunna klara sig självt så att man överlever? En anna kille beställde hem massa saker som hans mamma sedan fick betala för han hade ingen inkomst.  "han kostar mellan 5-8tusen per månad" och hon betalar det! Hade det varit jag hade min mor blivit galen.

Fast jag vet inte om det bara är jag som tycker att en 20 åring ändå ska kunna fixa mat, handla, tävtta och städa. Jag flyttade ändå hemifrån när jag var 16 och har klarat mig bra. När jag gick i lågstadiet så kunde jag komma hem och stallet kanske inte var mockat. Men det var bara till att ställa sig och få det gjort. Vedhögen behövde fyllas på så man kunde få varmt i huset. Mat måste man äta om man är hungrig och det är ju inte alltid att min mamma var hemma 24/7 och kunde laga mat. Tvätta gjorde jag själv för jag ville tvätt min tvätt själv. Annars fick jag för mig att det skulle bli konstigt, typ korta byxor och förminskade tröjor haha!

Jag tror i alla fall att djuren har gett mig så mycket ansvarstagande. Men för mig har det varit kul. Att redan sedan tidig ålder fått ta ansvar. Jag har betalt mina tävlingar själv, jag har alltid köpt mina egna kläder sedan tidigt i tonnåren för jag ville känna mig vuxen, ville till och med köpa eget champo etc.

När man sedan ser ett program som Ung & bortskämd så börjar jag undra, var eller är det fel på mig? haha.

Vad tycker ni om detta? Är det en självklarhet att klara av grundliga saker som att kunna ta hand om sig sjävl, laga mat, tvätta, städa och handla etc när man är 19-20 eller ska man inte det?


The winner is!
Erika skickade in bilden ovan och som också fick mest röster!!
GRATTIS!! 

Skickar dig ett mail med lite vad du ska skriva som kommer att publiceras här på bloggen!!

http://eriikapettersson.blogg.se

Kika in på hennes blogg!
Jul felleing

Seriöst, detta är skumt! Känner lite av julkännsla. Kan det vara för alla snö? Men vart jättesugen på lussebullar och pepparkakor. Måste nog ta mig och baka lite sådant.

Jag sitter i alla fall och snabb äter lite lucnh. Måste hoppa i andra kläder snart för att bege mig och göra lite ärenden i snöyran för att fortsätta rida i eftemriddag.

Känns lite tråkigt här på bloggen just nu faktiskt. Men håller på att ordna lite saker som ni ska få ta del av. Någon som kommer inom det närmaste och något som kanske dröjjer lite, men förhoppningsvis så uppskattas det!Hittade en liten notis om Edward Gal på tidningenridsport.seSkulle vara intressant och se om det verkligen skulle kunna bli så? Vi kanske inte ska ge upp tanken om att se dessa två tillsammans igen.

Men nu måste jag skynda mig på vänner!!

Så jag!

(tidsinställt)haha jag är killen med glöggflaskan! Fast jag skulle dock välja att inte se ut som trikå-tomas!

Vilken är din favorit? Min Favorit ask är självklart Paradis och en av klassikerna är trillingnöten.
Less

Hej vänner! Måndag idag och en helt ny vecka. Snart har hela november gått!

Som ni märkte bloggade jag ingenting igår för jag blev så  less på blogg.se igår. Man sitter och skriver världens inlägg och sedan poff "websidan går inte hitta" och error 505 eller vad det nu står. Inte specielt inspirerande. Så efter det sket jag i bloggen resten av dagen. Vilket kanske kan behövas ibland också.bild fr.google.se

Men idag så kommer vinnaren av veckans sötnöt in action att dras! och ni har fortfarande möjlighet att rörsta och tagga röster till kl 18:00 och ikväll kommer vinnaren!

Sedan så ska jag fortsätta på 30-dagars utmaningen. Som jag faktiskt glömde bort lite haha! Pinsamt, men tack vare er läsare så blir man påmind.

Under natten har det dykt ner mer snö! Jättekul!!

Hur är det med alla läsare då?Knep och knåp!

Jisses vad snö vi fått inatt och på morgonen!!

En unghäst skulle kommit hit idag som jag skulle sett på och eventuellt stannat på fortsatt inridning/utbildning men jag ringde och sa att det nog inte var en specielt bra ide att ge sig ut med transport och unghäst på dessa vägarna. Så vi får som det blir kördugligt om ett par dagar. Men i morgon skulle det kanske regna?? I dont get it!Finns roligare än att ge sig ut på sådana vägar som ovan!

Håller på att knepa och knåpa lite med en ny header till bloggen och lite mer christmas winter spirit inspirerat haha! Men vi får se hur bra det blir. Kan ju inte påstå att jag är någon stjärna på det. Men ändå kul att sitta och knåpa med. Men ni får vänta lite till på resultatet!

Nu ska jag ta lite lunch och givetvis mitt kaffe!

Hittar ni på idag i snön!?


Bläää

1290340590_picsa (MMS)

Bläää


Varför så?

Jag tror att många såg det som en tragisk händelse när Totilas såldes och att ett ekipage skildes.

Satt och läste en artikel om Visser och Totials på engelska där det även fanns ganska så dumma kommentarer. bland annat "Hope the Vissers enjoy the money.They can’t have many friends left." Jag kan hålla med om att det var tråkigt att skilja på ett team som Edward och Totilas. Men om jag ska vara ärlig, hade jag varit ägare till Totilas eller en anna  världs cup häst och blivit erbjuden sådana enorma summor pengar. Hade jag också sålt.

Nu kommer säkert många skriva eller tänka "De handlar inte bara om pengar" Men vänd på det och lek med tanken att det var du som var i deras ställe. Hade du tackat nej till 250 miljoner kronor? För mig hade det inte varit försvarbart att tacka nej.

Men det som förvånar mig mest är att hur elaka personer kan bli. Att Visser inte skulle ha många vänner kvar? Vad är det för en kommentar? Som jag skrev innan. Tråkigt, jätte tråkigt att ett sådant ekipage delades, men jag förstår även ägarna. Dom som skriver dessa dumma kommentarer behövde nog inte betala försäkring, och leva upp till folkets förväntningar och allt som hör där till. Även om det var en häst, ett djur. Så blir det nog svårt att se åt sidan när det kommer in sådana enorma summor.

Totilas ridden by Edward Gal in the victory gallop after the Grand Prix Freestyle at Kentucky and their third gold medal. © 2010 Ken Braddick/dressage-news.com

Men det är intressant att se hur folk blir när något som dom tycker är fel och inte ville skulle hända, hände. Totilas är en klass för sig men jag tror inte heller Edward står utan någon bra häst och Visser kommer säkert fortsätta att hjälpa Edward med bra hästar. Det får man ändå hoppas med allt jobb han gjorde med Totilas.

Men det jag ville få fram var att även om jag som privatperson tycker denna "skilsmässa" var tråkig så anklagar jag inte de gamla ägarna för att sälja. 

Men visst är det tråkigt att pengar ska styra så mycket som det gör. Jag är väldigt fasienerad hur man kan prissätta ett djur till så mycket pengar. Även om det handlar om en halvmiljon och uppåt. För hur det än är så är det ett levande djur och precis som vi människor och i morgon kan det vara ett skadat djur eller till och med ett avlidet djur. Saker kan hända.

Vad tycker du? Är det rätt att vara dum mot Visser, de gamla ägarna och säga att det var världsfel och en katastrof mot dressyrsporten att göra så?

Här kan ni läsa en artikrel från tidningenridposrt.se
Något som jag vill!(tidningenridsport.se)
Ser ut som att jag också hade klarat mig ganska bra i Wellington, Florida! Men tänk vad underbart. Jättekul för Tinne också. Jag själv måste ändå säga att Tinne är en av de bästa ryttarna vi har här i sverige!! Så hejja henne och hoppas det bli en kanon träning.Killen har en fundering

Hoppryttare är tuffare och mer "ah det löser sig" Dressyrryttare är med fega, försiktiga och "Det går inte göra för hästen blir rädd" Om någon har hört detta förut så upp med en hand!!

Detta påstående som jag kallar det är från min sida FEL! Varför skulle dressyryrttarna vara fegare än hoppryttarna? Nu pratar jag om proffesionella ryttare. Att kanske den äldre damen på sin äldre rutinerade häst väljer att rida dressyr är kanske för att det passar henne mer, och den livliga 15 åringen vill kanske hoppa för mer fart och fläkt.

Jag själv var hoppryttare en gång i tiden och sadlade om till dressyr och inte var det för att jag var feg och inte vpgade hoppa. Det handlade mer om att dressyren fasinerade mig mer än hoppning.

Visst krävs det mod att hoppa stora klasser och tanken tveka finns oftast inte hos en hoppryttare inne på banan. Men är det så mycket fegare att rida dressyrhästar, visst man ska vara på marken. Är tanken i alla fall. Men oavsätt hppryttare som dressyrryttare rider man på marken och så väl en hopphäst som dressyrhäst kan bli"galna" resa sig och stå på bakbenen, bocka som en gnu och klättra på sarjen eller vad det nu kan vara.

När en häst går över gränsen till att bli farlig. Tycker jag personligen inte att det är speciellt kul och man får kanske en kännsla av "detta kan gå illa, jag måste av" Så handlar inte det (för mig i alla fall) om att jag är feg för att jag är dressyrryttare utan mer om ett synt förnuft och ett humaniskt tänkande? Jag har redan fått hästar över mig som gått omkull eller galna hingstar unghingstar som bli till sig i traserna utan att bli rädd. Men man kommer till en gräns där man kommer till tanken, vad är det värt? Skulle inte hoppryttare också ha det tänket? Jo,jag tror det. Men skillnaden är att när en hoprryttare säger "nej jag vill inte sitta upp på denna" då är det mer som att det är mer respekterat medans en dressyryttare blir kallad chicken. Är det inte lite så?Bara för att jag är dressyryttare behöver inte det betyda att jag inte vågar rida ut hästarna, galoppera på ängarna eller gå över stockar i skogen. Jag tror att det är många som inte vet vad det handlar om som klämer ur sig sådana saker som att "du är dressyrryttare klart du inte är lika tuff som hoppryttaren" vadå klart?Vad som är klart är att en dressyrryttare som sällan hoppar större hinder inte känner sig bekväm med att rida an ett stort hinder. För att vanan inte är inne. Det är som att säga till en långskidåkare att åka ner för den brantaste puckelpistbacken. Personen är inte rädd för att åka skidor men för att åka puckelpist för en brant backe som man kanske aldrig eller väldigt sällan gjort krävs kanske lite träning innan man ger sig in på det. Skillnad enligt mig.
Skulle någon söga till mig, hoppa en bana på 110cm. Visst inga problem. Men jag skulle defentivt inte känna mig bekväm med det för det var sjukt länge sedan jag hoppade bana på 110cm.

Skillnad på personer och skillnad på jaget som man har. Inte om man är hopp respektive dressyrryttare.

Eller?

swarowski med flaggas.e.g Company hade lagt ut dess stigbyglarna och jag var givetvis tvungen att kika in. Jag menar det var ju färg!
Till dessa kan man välja färg, flagga, namn och swarowskikristaller till.

Men nu ska lilla jag då lägga in ett par ord. För det första tycke rjag dom ser ut som att de är gjorda av lego och för det andra, varför ska man fortsätta göra vanliga stigbyglar? Varför inte göra något nytt av en säkerhetsstigbygel? Det är inte det att man inte får rida med icke säkerhetsstigbyglar, men om jag ska köpa nya så köper jag något som man vet kan hjälpa till att förebygga olyckor som att fastna i en stigbygel, alltså väljer jag en säkerhetsstigbygel.

Jag ride ganska mycket unghästar och hästar som håller på med sina grejjer som gärna kan bocka till ibland och göra lite bus. Vetskapen om att man en gång har fastat i en stigbygel och åkt efter hästen och att det kan hända igen, så känner jag mig säkrare om jag rider med säkerhetsstigbygel!

Men om man ska hoppa tillbaka till själva början så tycker jag det är kul med nya roliga saker och ny tänkande inom stigbygeln. Men frågan är swarowski? Ser man det något?


Touch av lilaTycker det är superkul när ni skickar in era outfitbilder!! Är just du också sugen? Skicka då in en bild till dressyrkillen@hotmail.com och märk mailet med "läsarens outfit" Skriv ner en liten beskrivning vad det är du har på dig och hästen, eller bara du eller bara hästen. Har du en jacka eller kanske ett par ridbyxor du är jättenöjd med och vill visa så går även det kanon! Bar skicka in, så som hela outfits eller delar av outfits!


Göra sin grej!

Jag fick reda på något som jag bara var tungen att se vidare på. Nu förstår jag vad som menades.

Denna killen som kallar sig Keenan sitter och mimar till olika låtar och han gör det sjukt bra. Han ser inte klok ut haha och han har kanske en form av sjukdom. Men han går verkligen in för det han gör. Hela hans ansiktsutryck är helt obegripligt på ett sätt. Men man kan inte sluta titta på honom. Jag har suttit och kikat flera klipp.

Men saken är den att han gör något som han tycker är kul och vill troligtvis kunna ge någon annan ett skratt. Han bryr sig inte om att han inte är den nsyggaste på jorden, han har KUL och bjuder på sig själv. Bryr sig inte om alla kommentarer han får som är skit utan han kör på ändå.

Personligen så tror jag fler borde vara som honom. Att våga vara sig själv och köra sin grej. Jag är i alla fall imponerad och har nog aldrig sett något liknande. Jag kan inte sätt tummen på vad det är som gör att det blir så "fängslande" men något är det.


På den sista filmen har han över 17 miljoner visningar på youtube. Det är ca 9 miljoner invånare i sverige. Sjukt många har suttit och tittat på denna video och på denna kille. Den översta viden tror jag det är ca 2 miljoner visningar.

Jag ger ändå stor respekt för någon som vågar göra det han gör och visa det för så många. Här sitter vi många bloggare i sverige och inte vågar visa bilder på oss själva etc för att vi är rädda att folka ska misstolka oss på fel sätt. Men vad är det för fel att ha kul? Men han vågar och det respekterar jag stort!Bara för detta så kommer jag visa denna otroligt seriösa bild som togs i sommras när vännen var på besök! Så får ni själva avgöra om ni tycker jag är en oseriös person eller ej. Men varför inte få ha kul och göra galna saker och i detta fallet handlar det om ett foto! haha. Det är just detta som kan vara svårt genom bloggen. Jag har säkert kunder som läser det som jag skriver här på bloggen och givtvis vill jag uppfattas så proffesionell som möjligt och jag är verkligen seriös med det jag gör och vill därför inte att folk ska uppfatta mig som en fjantig wanabee som fjantar sig bakom en skärm. Men alla är vi inte mer än bara människor eller hur?Men det betyder ju inte för att jag har kul och kan klara av att lägga ut en bild som med vännen att jag är oseriös med mitt arbete, yrke.

Våga skratta!
Nawwww!!Visst är den söt!!!


Das kallt!!

Jisses vad kul det är att åka bil haha! Tur att både jag och chefen kan underhålla oss med skratt i alla fall!

Känns som att vi har varit mitt i skogen. Jag hade nog aldrig klarat av att bo där. vart åker dom och  handlar??
Men mitt ute i skogen när vi körde på vägen så kom det en vit byggnad med massor av lampor och en mega stor skyld med röd lysande text där det stod "Live stripptease" haha höll på att dö av skratt. Mitt ute i ingenstans så fanns det ett stripp ställe. Det roliga var också att det var en fräcsh byggnad med massor av reklam om just live striptease. Jag hade inte ens velat se vad det var för något som arbetade där och vilka går dit som bor där ute i ingenstans? Urban när han har mjöklat klart korna kanske. Jag tog foto på byggnaden men den som blev bra spparades givetvis inte så det blev en bild där skylten knappt syntes. För jag kände att ingen skulle tro mig haha!

Nu är vi i alla fall hemma och det är fortfarande lite krampigt att skirva på datorn, det är kallt ute!!! Här hotar dom dessutom med snö i morgon! Kul? Knappast.

Laddat och klart inför dagens resa. Kommer...

2010-11-19_10_20 (MMS)

Laddat och klart inför dagens resa. Kommer vara borta större delem av dagen och kommer intr ha möjlighet till att blogga. När vi kommer hem så ska det fixas här i stallet. Men ikväll blir det bättre bloggning. Hoppas ni får en kanon dag i alla fall. Idag är det jue torsdag så vad brukar jag säga då?... Friday i morgon! :-)


Inga lila morötter i säcken denna gången. ...

2010-11-18_13_30 (MMS)

Inga lila morötter i säcken denna gången. Men gula! Knapra morot är faktiskt gott. Är man kallad kaninen så får man leva upp till det. Eller? :-)


coffe

Sitter och har haft lite lunch och dricker lite kaffe och svarar på mail!

Nu börjar det att komma in snö moln här över oss och jag kan inte säga att jag direkt gillar det, kommer den för att stanna nu kanske?

Under eftermiddagen så kommer det bli ganska så dålig uppdatering här på bloggen. Måste kila ner till stallet snart då ena hästen ska flytta och har fått ett nytt hem. Sedan efter det ska vi iväg och kommer nog inte hem fören senare ikväll! Men förhoppningsvis står ni kanske ut va?

Dessutom så har jag kommit på en sak, det är runt cirkus 40 dagar kvar till julafton!!! Har ni hängt med? Så nu är det detta med julklappar. Visserligen älskar jag ut och shoppa men till vissa kan det verkligen vara ett beskymmer med julklappar. Som till min bror t.ex. JÄTTE svårt att hitta något som man kan ge honom. Mamma är lättare där emot! Vem tycker du är svårast att köpa julklappar till? Visserligen så har vi sagt att vi inte ska byta julklappar hemma, men man gör ju det till en viss del ändå. Fast jag är inte sådan som längtar i dagar efter julklappar och blir otålig samma dag som de ska öppnas. Är ni också sådana eller ni vill ha klapparna NU NU NU!!Nu måste jag rusa ner till stallet igen. Men hoppas ni har en fin dag! och glöm inte halsduken, mössan och vantarna!


Sötnötarna in action v46

(Tidsinställt inlägg)

Here they come!

Tjoho! 1

http://eriikapettersson.blogg.se


Í belive i can fly! 2


Yeah! 3

sallberglina.zoomin.se/blogg.html

Bus bus bus! 4

www.darkoskennel.se


Jag har den, jag har den!!! 5

www.mysigkudde.blogg.se


UPDATE!!! 17/10-kl12.41
Poolen som jag har använt till röstningen verkar inte fungera!! Ska se om jag kan lösa det under dagen. Men tills vidare får man kommentera till DETTA inlägget vilker bild man lägger sin röst på.

Hoppas ni har överseénde!!Till er!

(tidsinställt inlägg)
Som har skickat in en bild till veckans sötnötar in action! Håll utkik för under förmiddagen kommer inlägget att dyka upp med vilka bilder som gått vidare!!!


30-dagar. Dag 1

Presentera mig själv!

Som ni kanske redan har listat ut heter jag Timmie Melanoz som driver den här hästfanatiska bloggen.
Jag har alltid haft hästar i min närhet, många säger att jag föddes på hästryggen och började rida vid 3 års ålder. Fcik min första ponny en shettis vid namn Rufus. bet, högg och kasstade av mig, så kan man sumera honom. Men han lärde mig en del. När jag blev äldre och efter att ha haft ett par låneponnys fick jag min första egna ridponny vid namn Puttelina. Vacker namn va. Men hon gav mig otroligt mycket. Hoppryttare som man var blev det, det hon fick göra. Men dressyren var i alla fall hennes sak. Elisabeth Lundholm älskade hennes trav efter en clinic.Min unghäst som jag köpte som hopphäst som fick bli dressyrhäst, men är nu såld till en fältävlansryttare.
fotot är taget dagen innan julafton för ca 4år sedan.

Efter henne hade jag en liten stor häst som endast var 152 hög. Mycket jobb lades ner på den bestämda damen, men hoppa kunde hon. Det högsta hon hoppade var strax över 150cm. Blev en del träningar för Ted Netterqvist, mikael greveback på henne. Tävlade henne upp till nationell nivå men valde att inte starta så stora klasser på henne på grund av hennes storlek. Hon fick ta i så mycket i kombinationer etc och jag tyckte inte det var rättvist.Gick sedan ett tre årigt hästgymnasium uppe i Tenhult. Hade en fantastik tid där. Dags för APU-praktikplats och via bakvägen hamnade jag hos Minna Telde, se och hör för en hoppryttare. Här kommer grunden till mtt dressyrintresse på riktigt. Efter att ha fått rida en lektion på en fälttävlanshäst som då var där för ridning som kom från Brasilien, hade startat stora internationella tävlingar som blandannat VM så kände jag en aha upplevelse och dressyr blev mitt nya jag. Det blev inte svagare efter att jag hade fått sitta på Larina höm. Jag var i Heaven!  

Sedan fick jag jobb hos Minnas då varande beridare som då startade eget och jag började plugga på distans det tredje året. Fick då rida många typer av hästar, allt från unghingstar som skulle gå bruksprov till välutbildade högklass hästar.

Sedan har det kort och gott rullat på till hit där jag är idag. På vägen blev jag erbjuden jobb av Pether Markne och Antonia Ramel som är syster till Jouliette Ramel är en människa som har betytt mycket under resans gång.
en häst som jag red när jag arbetade nere i skåne

Nu så arbetar jag hos Lotten Aronsson där jag även tar emot hästar för tränign, utbildning, tävling etc. Bara under denna tiden så har jag fått nya kontakter super fina hästar att rida och en fantastik tränare som har gett mig så mycket.

Min stora dröm är att rida internationell grand prix. Driva eget stall och kanske en vacker dag hamna med i landslags truppen. Om jag gör det, har jag igen aning om. Men det är dit jag arbetar mot. När spelar ingen roll men jag ger inte upp....


En ponny som var på träning hos mig under våren/ sommaren.


Jag har gjort, varit med om, arbetat och träffat mer och fler än vad jag nämner här i detta inlägget. Men väljer att korta ner mig till det jag har skrivit. Annars får ni nog vänta på en bok haha!

Men hur är jag som person då? Har väldigt mycket ambition och vilja för det jag gör och kan verkligen inte se mig själv göra annat. Om jag av någon anledning inte kommer kunna fortsätta någon gång i framtiden så kommer jag i alla fall fortsätta med något som har med ridsporten att göra. Men annars har jag väldigt lätt för att skratta, gör det kanske lite för ofta, fast frågan är om man kan det? Är en ansvarstagande person. En del säger att jag är en väldigt mogen 22 åring och det kanske jag är, men jag har alltid fått lära mig att ta mitt ansvar och fullfölja.  Jag har väldigt lätt för att ta åt mig saker, kanske lite för lätt. Det kan vara en nackdel till ridningen. Om jag får bra kretik så kommer jag ALLTID ihåg den dåliga kretiken, kan vara bra på ett sätt. Men man har fåt tlära sig att tygla det så man inte gräver ner sig för långt i det onda. Jag kan ibland sätta lite för hög press på mig själv för att göra andra nöjda, vilket kan resultera i lite små panik ibland. Men också en sak man har lärt sig under resan, att andas och brar göra det och skulle man misslyckas så gör man om det fast bättre. Det hela tror jag handlar om vilken inställning man har och hur man mentalt bemöter saker. Mental träning läsare är väldigt bra!
30-dagar

God morgon vänner! i alla fall sedan ett tag tillbaka! Det är verkligen svinkallt ute, kan stanna inne idag känner jag haha. Men även denna dagen behöver mig därute!

Men hittade denn 30-dagars utmaning på bloggen 
www.lindablom.se och jag tänkte ge mig ann denna utmaning! Det är 30-frågor som kommer besvaras under 30 dagar. Svaret på fråga nr1 kommer senare under dagen!

♥ Dag 1 – Presentera mig själv.
♥ Dag 2 – Min första kärlek.
♥ Dag 3 – Mina föräldrar.
♥ Dag 4 – Det här åt jag idag.
♥ Dag 5 – Vad är kärlek.
♥ Dag 6 – Min dag.
♥ Dag 7 – Min bästa vän.
♥ Dag 8 – Ett ögonblick.
♥ Dag 9 – Min tro.
♥ Dag 10 – Det här hade jag på mig idag.
♥ Dag 11 – Mina syskon.
♥ Dag 12 – I min handväska.
♥ Dag 13 – Den här veckan.
♥ Dag 14 – Vad hade jag på mig idag.
♥ Dag 15 – Mina drömmar.
♥ Dag 16 – Min första kyss.
♥ Dag 17 – Mitt favoritminne.
♥ Dag 18 – Min favoritfödelsedag.
♥ Dag 19 – Detta ångrar jag.
♥ Dag 20 – Den här månaden.
♥ Dag 21 – Ett annat ögonblick.
♥ Dag 22 – Det här upprör mig.
♥ Dag 23 – Det här får mig att må bättre.
♥ Dag 24 – Det här får mig att gråta.
♥ Dag 25 – En första. 
♥ Dag 26 – Mina rädslor.
♥ Dag 27 – Min favoritplats. 
♥ Dag 28 – Det här saknar jag.
♥ Dag 29 – Mina ambitioner.
♥ Dag 30 – Ett sista ögonblick.

Är någon av mina läsare med blogg med på detta? Hakar du på denna utmaning så skriv en kommentar till detta inlägget så vi kan ta del av det!!


Prylbloggen

Som drivs av en husbloggare på hippson.se uppmärksammade en av mina bästa vänners verk och skapande gällande kläder, kavajer etc.

Så glad för hennes skull! Hon förtjänar verkligen detta och tycker att ni absolut ska ta och kika in på hennes hemsida! Nu under november och december månad har hon kanon priser på ALLA kläder för att lysa upp i vintermörkret!Så vill du ha en nytänkande klassiker? Så är Louise den som kan hjälpa dig!!

www.equinea.net


Glöm inte!


Att ni fortfarande kan maila in era bidrag till dressyrkillen@hotmail.com
mer info finner ni under kategorin "veckans sötnöt"


För bra för att inte

Visa er läsare detta!!
Detta är verkligen en cool video och man förstår verkligen hur viktigt det är och själva budskapet med denna video!! TITTA!!! och för er som kanske tror att det är något hemskt, kan jag till 100% säga att det INTE är!

JAG DÖR!!

Haha!! Seriöst. Trodde inte att det fanns, ursäkta uttrycket men mer iq befriad människa. Det säger väl sig självt att man inte gör så! Eller? haha se själva!
Lilla semlan ville vara med och pryda blog...

2010-07-18_11_37 (MMS)

Lilla semlan ville vara med och pryda bloggen en stund haha hennes kompis godis var inte lika sugen! Har ni några maskotar i stallet? :-)


Borde vara hårdare!

Flera har både läst och uppmärksammat på bloggar samt tidningenridsport.se om Djuren som dog av svält!

Det finns MÅNGA fall där dålig djurhantering finns och det blir många varningar hit och dit. Men nu kanske jag är dum. Men om någon får en varning för att åtgärda problemet och sedan inte gjort någon åtgärdning så får dom en varning till och en varning till. Känns det inte lite så?

När saker sker som så dålig tillsyn och skötsel av djur att dom dör av svält etc. Så SKA man INTE få lov att ha djur är min åsikt. I vissa fal kan den kanske gås med på att få en "prövo perido" eller liknande. Men varför ska det vara så mesigt här i sverige.

I usa. Så tar dom djuren ifrån ägarna om det inte åtgärdats eller om djuret är för illa där ann att man inte kan åka utan att ta djuret därifrån. Men inte här i sverige? eller har jag fel?

Det är inget lätt jobb att jobba iniom djurskyddsverket etc. Men man kanske skulle lägga om lite rutiner eller varför inte införskaffa som USA har och ha djurpoliser. Det är säkert en kostsam sak men tror inte ni sådana här fall som att djur dör, eller hittas svårt vanvårdade djur kanske skulle minska. Att det kan bli straffbart.

Hästägaren fick 50 dagsböter á´50 kronor för brott mot djurskyddlagen.
ÄR DETTA ETT SKÄMT? För mig skulle detta bli et fängelsestraff till minst ett år!!! och aldrig mer ha rättigheten till djur. För det som stod i artikeln med avlidna hästar för att dom har fått vara utan mat, är grymt!!!


Troligen så har de stackars djuren det bättre nu än tidigare!


What?


* Jag hatar mörker, och är väldigt lättskrämd. Klarar knappt av att gå igenom hotell gasten på liseberg* Fötter tillhör ogillar-väldigt-mycket-kategorin.

*Varit med på Richard White träning (Kyra k. man), red inte själv, var med som hästskötare. Men VÄLDIGT lärorikt att få höra på.

*När jag var hos Minna fick jag sitta på Larina Höm.

*Ridit en fälttävlanshäst som gått VM etc.

*Att jag skrattar som en galning, låter inte riktigt klokt.

*Jag älskar att läsa böcker.

*Orden Me Like ger mig gåshud!!!

*Att jag har tävlat upp till Nationell nivå i hoppning innan jag sadlade om till dressyr.

Har ni någon blogg och saker som vi läsare inte vet om? Kommentera här om du också gör en lista!


Rosa bling bling på stigbygeln haha. Såg d...

2010-11-17_12_02 (MMS)

Rosa bling bling på stigbygeln haha. Såg det innan när jag skulle rida. Och ankys technical pad som är orange. Fast det rosa blinget syns ju inte så mkt i alla fall. Men tycker verkligen om ankys schabrak. Ligger bra och har bra passform. Annars brukar jag inte gilla sådana där paddar. Men ankys får en tumme upp!


FlowerpowerHittade dessa stigbyglarna från Jacson. Vet inte riktigt vad jag ska tycka men än att jag själv ALDRIG kommer köpa ett par sådana. Hade det varit en säkerhetsstigbygel  kanske det hade kunnat vara jätta sött på ett gulligt ponny ekipage.

Vad säger du?


Roadshow

Någon av mina läsare som gå på någon roadshow??
Info från ridsport.se

Hästarna här får snart fenor och gälar, ma...

Hästarna här får snart fenor och gälar, massa vatten överallt! Är det så hos er också?


Till att säga nej

Genom den erfarenheten jag har av både arbetsgivare och personer från de ställen som jag tidigare arbetat på samt bekantas ord och förklaringar kan det vara väldigt svårt att säga nej till sin arbetgivare och faktiskt säga, nu räcker det.

Det finns jätte många duktiga tjejer och killar som vill arbeta med hästar men som blivit utnyttjade och "överkörda" av sin arbetgivare. Jag själv var sådan att jag tog vad som helst, jag tolererade vad som helst även om jag kunde vara gråtfärdig när jag skulle gå och lägga mig och man var mega stressad när man såg chefens bil rulla igenom grindarna och in på stallplanen. Jag ville så mycket (vill givetvis fortfarande) och ville bevisa att jag faktiskt hade vilja och ambition nog till att verkligen jobba och förkänade att arbeta just där. Man hade egentligen för mycket respekt och man var nästan rädd. Arbetsgivaren har ju alltid rätt-eller?

Detta är för mig nu efter all erafarenhet att det är FEL! Man måste verkligen våga säga stopp, nej jag orkar inte måste vara ledig etc. Innnan kunde det vara som så att bad man om ledigt var man lat och man var inte tillräckligt seriös, så man bet ihop även om man hade behov av att vara ledig för det är humant.


Bara något så enkelt som ovan kan våra så svårt att säga, eller hur?

Detta kan väldigt många arbetsgivare rida på när man känner så. Väldigt många duktiga blir därmed nerkörda. Vissa vågade inte säga att dom inte vågade rida ut på den hästen eller ta in och ut den från hagen för då var man inte bra nog. Men man MÅSTE faktiskt våga säga det och det SKA vara acceptabelt att säga det. Det är en sak en arbetsgivare måste ta. Man måste få lov att känna sig trygg och bekväm på en arbetsplats man arbetar så mycket på som man oftast gör när man arbetar med hästar.

Jag har väldigt svårt att förstå varför vissa måste bli som "tyranner" kanske grovt skrivet när man har anstälda. Om jag hade haft en anstäld så hade jag tagit vara och sett till att den hade trivts (om det var någon som jag ville arbeta med från början vill säga, man måste ju passa ihop som personer) Det kan lätt hända att man bli lovad massa saker och att vi arbetar t.e.x från kl 07.00- 17.00 och att man har två lediga dagar i veckan, men visar sig vara något helt annat när man börjat. Det ska man också stå upp för. Oftast så går man som en praktikant då inte spec många har råd att anställa. Men det betyder inte att man ska slita livet ur sig.

Men samtidigt SKA man veta att arbeta med hästar är inte som att arbeta på ett kontor, det är mycket jobb och det tar tid. Så man ska ändå inte tro att man kan ligga på soffan och käka chips och bli GP ryttare. Men att det ska svårt att få en bra balans mellan en anstäld och en arbetsgivare. Retoriken till konsten att tala? Varför är det så svårt?

Hade jag haft den erfarenheten som jag har nu, hade jag vågat göra och säga annorlunda som jag hade velat göra då! För alla människor är dödliga, oavsätt om man kungen, Jan brink, anky van grunsven eller Zac Effron.

För att sammanfatt det hela så behöver man våga stå på sig, våga lita på sin magkännsla och våga ha en öppen dialog med sin arbetsgivare. Samt att man måste tycka att man får ut någonting utav att arbeta just där, varför ska man annars lägga ner så mycket timmar på något man inte får ut någonting utav! Våga säga till om du tycker en arbetsgivare är dum eller rent av elak.

Jag själv har erfarenhet från det mesta, men ingen vad jag vet pratar om det. Jag hoppas att detta kan ge någon en känsla av att bara för att man är praktikanten att man inte har en talan, för det har man. Känner man att något är fel så måste man våga säga det! Jag tror att man behöver höra, läsa och förstå att det finns fler än bara sig själv!

Jag var jättenoga med där jag har arbetat och skökt till, att jag verkligen gillar det sättet som det arbetas på, både med hästarnas utbildning och hästhanteringen över lag, känner jag att nej, jag gillar eller går inte med på denna metoden. Då ska man heller inte vara kvar, tycker jag. För vad ger det? Man är ju oftast där man är av en anledning och det är oftast av den anledningen att man vill lära sig mer. Eller?

Eller vad tycker ni? Är det någon av mina läsare som har någon erfarenhet av det jag just skrivit?

 

Mamma and pappa

Kom på att tänka på en sak, jag har ändå spärrat alla mina bilder och info så det bara är jag som kan se detta, inte ens mina vänner på facebook. Jag har sjukt många vänner där som jag inte ens har en aning om vilka de är och var inte till freds med att många av dom kunde kolla igenom alla mina bilder etc. Men i alla fall så har jag godkännt mammas som vän på facebook, jag vet att hon ändå inte sitter där i evigheter och sokar. Men jag tyckte det var kul att kunna se all bilder på vovvarna och djuren hemma i och med att jag inte är hemma så ofta, väldigt sällan, Augusti senast och kommer väl åka hem i december en snabbis haha!  

Men då kom jag på frågan för att ställa en mindre hästig fråga.
(tidsintsällt inlägg)


Lite stress

God morgon vänner!

Måndag idag och inte vilken måndag som helst. En regnig måndag!!


Fick lite smått panik idag. Fick ett sms från 3 där jag har min telefon etc. om att jag inte har betalt den senaste fakturan, betala nu innan vi låser ditt abonemang. WHAT!!! Stressen började komma fram, hatar att vara sen med sådant och betalar alltid in. Så ringde dit i lite smått panik. Men nej, ingen betalning hade kommit in. Så snabbt som fasen loggar jag in på internetbanken. Ja, men då var det mer pengar där än vanligt och det jag skulle ha betalt  hade inte hoppat iväg, varför ingen aning! Men det stod under rutan "för att godkänna" Så antagligen så har det inte hoppat iväg av någon anledning. Men usch sånt är stressande. Tycker inte ni?

Har lite att göra nu på förmiddagen så jag måste verkligen ta och stressa igång, damn internetbank som skulle krångla, men får väl skylla mig själv som inte extra kollade. Men alltid lär man sig av något!!

Har varit ganska tråkigt här på bloggen den senaste tiden, men ska bli bättre. Har massa jag vill skriva om och ska bara få tiden till att sätta mig ner och göra det också och det ska jag göra!!!


bild från www.darkoskennel.se

Var bara tvungen att visa denna bilden, visst är den söt!! Den stora svarta är av rasen Svart Terrier (black russian terrier) och den lilla gula är irish soft coated wheaten terrier, lite storleksskillnad på en fullvuxen svart terrier mot en liten wheaten valp!

Sötnöt -tema "in action"

Ja, som ni säkert kan läsa vill jag nu ha in bilder på djur som är i farten, kan vara en häst som bockar i hagen, en hund som far runt i snön eller an kanin som hoppar. Vad vet jag haha! Har ni någon bild som är in action så skicka då den till dressyrkillen@hotmail.com märk mailet med sötnöt in action, glöm inte heller skriva din bloggadress om du har någon och en liten beskrivning till din bild!

På Onsdag plockar jag slumpmässigt ut finalisterna!!
Hjälpande hand!Såg att minna varit inne på facebook där hon skrev att hon blivit nominerad till årets bragd.
Jag har skickat iväg en röst genom att maila MINNA till ----> 
tavling@hastmagazinet.com
Så tänkte uppmärksamma även här att man kan rösta på Minna!


Fungerar

Söndagen är här och en vecka har åter gott, hänger inte med??!!

Snart är det julafton!

Som ni märkte var det dålig bloggning igår då¨blogg.se mestadels krånglade igår för mig. Har funderat på att byta bloggplattform så håller på att ta kontakt med lite personer som skulle kunna flytta hela bloggen, men även det tar sin tid. Men vi får se ingenting klart ännu!

Hoppas ni har en fin helg i alla fall så ska det bli mer bloggning!! LOVAR!


55%

Av rösterna så vinner bild nr 2

inskickad av Nina som skriver bloggen
www.smahundtassar.blogg.seGrattis!!

Jag kommer att vänta med fram tills ikväll med att komma ut med veckans nya sötnöt med ett team.

Dock ha rjag fått tråkiga kommentarer om just detta med sötnöttävlingen och jag har valt att inte publicera alla. Man försöker vara kreaktiv och komma på saker, men sedan får man bara tråkiga kommentarer tillbaka. Detta handlar inte om vem som har störst blogg utan den som kan vara mest kreaktiv också. Det är väldigt lätt att många börjar klaga för att deras bild inte kom vidare eller vann röstningen. Förlåt läsare för att man försöker vara kreaktiv och hitta på någonting annat här på bloggen. Men jag ger det en chans till och den kommer att komma upp i eftermiddag med vilket tema!!


Inte spec glad. Sidan kan inte visas börja...

Inte spec glad. Sidan kan inte visas börjar bli alöt för vanligt nu asså. Jag får publicera inläggen så fort jag kan. Urk vad tråkigt det är när det inte fungerar... Kram


Min lilla cooling nalle phu! Ni glömmer vä...

2010-10-30_11_42 (MMS)

Min lilla cooling nalle phu! Ni glömmer väl inte bort att idag så utses vinnaren av sötnöttävlingen? Ni har fortfarande möjlighet att rösta samt ragga fatt i röster. Kommer att lägga upp en ny sötnöttävling senare idag men med ett litet tema. Spännande? Hoppas ni tycker det är kul i alla fall. Sedan har jsg luskat på ett inlägg som jag ska skriva senare! Hoppas ni har fått en bra start på denna fredag!


Frajdaj!

God förmiddag vänner!

Idag känns det som en komma igång dag, får liksom tvinga mig själv till att jalla igång men har lycktas ganska bra. Snön här håller dock på att försvinna, sakta men säkert. Precis när man börjat vänja sig.

Läste tidigare i morse på tidningenridsport.se´s hemsida att Guinness 888 har fått somna in.

(Bild och text från tidningenridsport.se)
Detta är något som aldrig är lätt, oavsätt om man bara rider i skogen eller på elitnivå eller om man uför en annan gren, när ens kompanjon och bästa vän försvinner.

Christmas
Hiss and diss
* Att man har så jäkla bra läsare till bloggen, att ni gillar dom nya kategorieran gör det ännu roligare. KOmmer att komma upp en "läsares outfit" ikväll.

* Trots snön i kylan så har jag jätte mycket inspiration och ideér vilket gör livet väldigt mycket lättare och roligare, dessutom känner man sig nöjd med det mesta, håller ni inte med?

* Halsduk, mössa och vantar. Hur skulle man klara sig utan det?

*Glögg- jag tycker dock inte om starkvinsglögg eller blossas orginal glögg, smakar konstikt enligt mig men saffransglöggen och liknande är så jäkla gott. Var tvungen att köpa efter läst på showjumper´s blogg att hon redan har druckit glögg. Då blev man själv bara så sugen!!* Stela fingrar när det är kallt. Även om jag har vantar är det händerna jag får mest ont i. Sedan den smärtan som kommer när fingrarna börjar tina upp kan verkligen göra en gråtfärdig, räcker inte alltid att stoppa in fingrarna under schabraket. Men ett knep.

* Snö, jag tillhör den gruppen som gärna klagar på snön. Men är man ute så mycket och måste umgås med snön så är det INTE kul. Dessutom så kan det skrämma hästarna när det blir snöras från ridhustaket.

* Människor som gärna vänder kappan efter vinden. Så fort det inte passar dom och deras plan, tråkigt enligt mig.
* Med kylan kommer det päls. Hästarna sätter mega pälsar och det är bara till att ställa sig och klippa, vissa hästar älskar det, tycker det kliar gott men en annan ser ju ut som ett murmeldjur efteråt. På med plastdräkten. Men det är fortfarande inte det roligaste. Jag vill hellre ha den tiden till att borsta och pula med pollarna.

* Den svenska avundsjukan, i stället för att vara glad att någon annan gör saker och lyckas och bli INPIRERAD av det så blir man avundsjuk och säger helt andra saker fast man själv skulle vilja vara i den positionen. Varför inte bara säga "hey, skitt vad kul, verkligen skit duktigt" i stället ska det vara "och vad är det för specielt med det" el "du tror att du kommer lyckas med det?(hånskratt) BORING från min sida. Jag stöttar hellre än att skälpa!

Lite om

 Jag la ut lite bilder på valparna igår, men för länge sedan så gjorde jag en liten video med bild och text som beskriver rasen och vad det är för hund för er som är intresserade.
Aldrig när man ska

Alltid lika dant, man hittar aldrig det man ska ha när man vill ha det. Har letat som en tok efter min header som jag hade innan denna. Men hittar bara den som jag har fått stoppa in nu och den är ganska gammal men bättre än halloween headern just nu.

Men ska försöka göra mig en myspys vinter header eller kanske får bli en vinter/jul header, hinner ju inte sitta så länge och grejja med det som man kanske skulle vilja.


Nu är det bara 46 dagar kvar till julafton.... Nej jag ärknar inte, hörde det på radion haha!

Hoppas ni haft en bra start på dagen i alla fall.


I am walking in the winter wonder land :-)...

2010-11-11_15_10 (MMS)

I am walking in the winter wonder land :-) jag måste faktiskt göra en sak med bloggen och det är att byta header... Är ju inte riktigt halloween nu. Känns lite över med det.


Sötaste!

En kull valpar föddes hemma för ett par veckor sedan. Visst är dom SÖTA!! och snart lär det bli mer liv i luckan hemma. Rasen är Irish soft coated wheaten terrier. kika in på www.darkoskennel.se om ni vill se fler bilder.

Men då passar det bra med en dagens fråga!

När jag bli milljonär!Vill jag ha en sådan här!

Ketterer Bild 5

Ketterer Bild 3

Ketterer Bild 2

Tänk att sätta på snygga designade dekaler och göra den vrålsnygg och göra den till sin riktigt egna hade varit skit fräckt! Men som sagt, när jag blir miljönär haha!

www.ketterer-trucks.com


sNö äR Kul, JoinA oM du TycKer dEt du OckSå ppPPPppPPp

Vi har verkligen mycket snö här, hänger faktiskt från ridhustaket!! Så länge man är inne och kan se ut på det så är det faktiskt ganska mysigt, men annars en diss från mig haha!


Hittade en video om lite tips på hur man kan förbättra sitt självförtroende!
Jag stängde dock av ljudet när jag skulle läsa vad som stod, men vissa saker är SANT!
 


Det är väldigt lätt att man glömmer bort att andas när man sitter på hästryggen, man kan nästan bli lite för fokuserad. Men vad händer om man inte andas? Jo, man blir stel. Så jag brukar under ridpasset tänka djupa andetag och komma ner och nära hästen, djupa andetag känn efter osv. Mer och mer slappnar man av.

Det är likadant om det är jobbigt utanför ridningen, kan vara jobbigt i skolan, hemmet eller något annat som tunger en. Sådant brukar jag försöka stänga av när jag ska rida och plocka fram det som är possitivt och ger det i ridningen i stället. Då blir det automatiskt att man gör ett bättre jobb än att rida med negativa tankar!


Nej en sanning

Jag blir fashinerad ibland, hur folk kan reagera på en sanning som egenligen inte är någon nyhet. En del säger okej och bra med det och tar åt sig det en del hör inte och lägger lätt undan det på någon annan.

Jag tycker det är en självklar sak här i livet att man har en öppen dialog och en bra kommunikation, jag har lärt mig att det fungerar bäst så. Men många kan inte ta det, bortförklaringar hit och dit, lägga över det på någon annan.Visst vissa saker kanske man inte säger rätt ut utan att kunna förklra för sig. Om jag tycker att någon har skit fula skor så säger jag inte det om personen kanske precis köpt dom och är överlycklig, då kanske man säger fräsiga skor och kul att dom passar dig, jag själv skulle aldrig kunna ha sådana kanske något i den stilen. Men inom vissa områden måste man enligt mig vara ärlig och kunna ta ett nej.

Lika dant är det säga nej, hur svårt den än kan vara men känner man för ett nej så måste man våga säga det. Även om man får ett tråkigt bemötande från en sida när man säger nej då den andra partern som alltid vill höra ja inte kan ta att man säger just nej och det är orubbligt, helt plötsligt kan man vara vatten värd. Att helt plötsligt ändra sig och säger andra saker bara för att den andra inte sa "ja men självklart" och inte gick på den linjen som den buttra personen tyckte. Det är fel! För mig så måste man kunna acceptera vissa saker här i livet, två viktiga saker är ett nej och en sanning. Håller ni inte med?

Tycker bara det är väldigt intressant vilka sidor man kan träffa på hos olika männsikor beroende på om dom vill höra sanningen med en öppen dialog eller alltid ett ja och sedan får höra ett nej och blir helt annourlunda bara för att det inte gick som dom hade tänkt sig. Dom fick inte sin plan genomförd och då ska man tydligen från out of the blou tycka tvärt om man vad man gjorde tidigare när man alltid höll med och alltid sa ja och verkligen försökte vara till lags.

Jag menar inte att man ska vråla ur sig allt man känner och alltid vara ärlig så man djupt sårar någon som t.ex. som skorna jag skrev som ex ovan. Men vissa områden måste man kunna ta det som sägs utan att helt plötsligt tycka rid om någon/något man tyckte var ros tidigare.

Förstår ni vad jag försöker få fram haha! Vad tycker ni?


Från att vara något bra till att bli något som hamnar under kategorin övrigt pga ett nej eller en öppen sanning.


Vandrande isglass!


Bilden ovan är faktiskt inte så långt från hur jag känner mig just nu! Det värsta är att vintern knapt har börjat.

Här har det snöat något extremt. Känns som att den är här för att stanna, eller? Men det är tydligen inte överallt som det har kommit snö heller. Jag och showjumper.blogg.se som bor på samma sida landet har råkat utför eländet.

Nu verkar blogg.se fungera som det ska för min del, känns KANON!!!


Hej vänner! Är det bara jag som har proböe...

2010-11-10_09_55 (MMS)

Hej vänner! Är det bara jag som har proböem att logga in på bloggen idag? Snö har vi fått inatt och det bara yr omkring här! Skoj är det inte.... Hur har ni det idag? Kram timmie


Lunchigt

Ja, nu har man kasstat i sig lite lunch och kikat runt på nätet lite gran och svarat på lite mail etc. Bland annat sett att jag har fått in yttligare ett par av "läsarens outfit" KUL!!! Bland annat en som vill visa upp sin jul outfit.

Ute i dag är det i alla fall kallt. Inte många streck över nollan i dag. Men har jobbat lite hästar och ikväll så ska det komma en kund som ska titta på en häst, hoppas inte det blir för kallt! Men innan dess så ska jag rida en häst till och om en studn ska jag åka iväg och handla, måste verkligen göra det.

När jag surfade runt hittade jag en intressant artikel från Bo Tibblin
Bild och text www.hippson.se


Bo Tibblin om träning för hållbarhet.Nu måste jag fortsätta ner till stallet och släppa ut lite fler i hagen innan jag måste iväg på ärende!!


Sötnötarna v.45

Nu är det dags igen, denna veckas sötnötar är följande!Dags att ragga röster för eran del!! Det är bara fantasin som sätter stopp!

Röstningen avslutas på fredag!

Bild nr 1

www.hastoridverksamhet.blogg.se

Bild nr 2

www.smahundtassar.blogg.se

Bild nr 3

www.sallberglina.zoomin.blogg.se

Bild nr 4

http://amoretesoro.blogg.se/

Bild nr 5

www.lowiisha.blogg.se


Vilken sötnöt bild röstar du på?Rosa och GråttSka bli jättekul och se om jag kommer få en några juliga outfits framöver också när december närmar sig! Jättekul att ni gillade iden!

Har just du något som du skulle vilja visa upp, en jacka, ett schabrak en oufiy på en häst? eller på dig? eller både på dig och hästen? Ja, skicka in den då till dressyrkillen@hotmail.com med en beskrivning om outfiten etc samt blogg adress om det finns!


Måndag morgon

Tjoho ny vecka i november. Inte långt kvar till december och snart så är detta året slut.


Ja som ni nog märkte igår så bloggade jag inte speciellt mycket. Kände bara att jag inte hade någon lust att sitta vid datorn, var super härligt väder här igår. Men en outfit kom i alla fall upp igår.

Morgonen har väl börjat helt okej, förutom att jag nästan håller på att frysa ihjäl och det är inte så många minusgrader. Är jag lite nervös över hur jag ska fixa resterande delen av vintern. Fast det är ganska fint ute, helt vitt på alla träd etc.

Idag kommer även dom som gick vidare i veckans sötnöt tävling, så håll utkik!!

Men vad ska ni göra idag? Är det jobb? skola? ledig dag som väntar?


Läsarens outfit  


Thai!!

Nu ska jag ner till chefen och c/o. Blir mummsig thaimat ikväll. Var typ ages ago jag åt det så det ska bli smarrigt!!

Har även fått in nya bidrag till nästa veckas sötnöt tävling!! Verkligen jätte kul och hoppas på att det kommer fler!

Hörs senare ikväll eller i morgon vänner. Hoppas ni har en fin lördag!


Du kan inspirera!


Jag tänkte slänga upp en ny kategori här på bloggen där just NI LÄSARE är delaktiga.

Nu när höstmörkret är här och det är kallt och ruggit, korta dagar etc. Så behöver vi nog något som inspirerar.

Läsarens outfits

Tänkte jag att den kategorin skulle heta.

Har du någon outfit som du är väldigt nöjd med. antingen bara du eller bara hästen eller kanske både och, så skicka in den till mig med information om outfiten till dressyrkillen@hotmail.com Du har kanske en jacka som du älskar eller ett par ridbyxor som du kanske vill rekomendera så passar även det in under den nya kategorin.

Tanken är att inspirera vandra med olika matchningar, märken butiker etc. Kanske är det någon som har en galet rolig outfit med fräcka färger så tycker jag det är kul att se!

Har ni en blogg glöm då inte att skriva det i mailet också och märk mailet i ämnet som läsarens outfit.

Vad tror ni om detta??


en gammal bild sedan jesus var barn! Men bara för ett exempel!


Idag ska vi synas med oranga professional ...

2010-11-07_11_08 (MMS)

Idag ska vi synas med oranga professional choice skydd! :-)


Dagens frågaPetzis har släppt en buddgetvariant på pannlamnan Tikkina.
Jag själv tycker att färgerna är ganska fräsiga att ha i den mörka vintern som kommer.
Jag själv behöver inte använda pannlampa då vi har ridhus och belyst gård, okej, kanske om det blir störmavbrott.

Men tänkte att vi kör en liten dagens fråga på den här.Lördag it is!

Har pulat lite i stallet men måste ner snart igen för att rida lite. Solen kom fram idag. Men kylan var inte oundvilkig i morse!

Har mailat showjumper om en liten press i och med att hon vann tävlingen så förhoppningsvis kommer den upp snart.

Har kikat runt lite på nätet i vanlig ordning och hittat ett VILL HA!!! Denna jackan från HV-POLO HV POLO Outerjacket Escobar

Fast har lite svårt att bestämma mig för vilken färg jag tycker mest om. Men i vilket fall ser den grymt skön ut att ha på sig i vinter!!

pluss mössa och halsduk från modern house
Vinter mössa

Halsduk

Vad säger du?
HISS ELLER DISS.

Har också kommit fram till en nu kategori som ska komma upp här på bloggen tänkte jag. Som ni läsare ska få vara delaktiga i. Låter inte det spännande? Tror det kan bli riktigt bra!

men nu måste jag susa ner till stallet igen, hörs senare.


Vinnaren är!!

Med väldigt många av rösterna vinner denna bilden VECKANS SÖTNÖT!!Bilden blev inskickad av www.showjumper.blogg.se på hennes lilla hund Nimis som liten valp!

GRATTIS!!

Till er andra så kan man skicka in nya bidrag till nästa veckas sötnöt, har redan fått in några bilder men ju fler ju roligare!


Sötnöt

Fredag är det idag. Därmed kan man skicka in nya bridrag till nästa veckas sötnöt tävling. Skicka in erat bidrag till dressyrkillen@hotmail.com och glöm inte att skriva eran blogg adress om ni har någon vill säga. Och nästa vecka har jag ett nytt tema på gång. Fem stycken kommer jag välja ut slumpmässigt som kommer att komma upp på måndag. Så skicka in era bidrag och har chansen till att vinna ett inlägg i min blogg om eran blogg!!Men till er som är med i denna veckans omgång har ni fortfarande chans till att få ihop röster till eran bild. Använd er av facebook, bilddagboken, bloggen fråga vänner och familj!! Finns inga gränser! Vinnaren kommer upp ikväll!

SÅ HEJJA HEJJA!!!!


Morgon och udda fast bra!

God morgon vänner!!

Fredag idag och hoppas ni får en fin start på helgen!

Solen skiner dock inte här idag, men det regnar inte i alla fall heller.

Jag tänkte faktiskt ta och tipsa om ett märke som jag tycker är bra inom skydd. Professional choice.Tycker verkligen att dom sitter bra med bra passform, lätta att sätta på och ta av. Dessutom finns det i mängder av olika färger och mönster. Men självklart finns det i vanliga färger också för den som inte tycker om när det är mönstrat, vissa kan jag tycka är lite för mycket.Som ni ser sitter den bra runt kotan också men det blir ändå inte att den glider ner.
Bootsen är jätte bra dom också, finns små paddar bak som gör att den inte snurrar runt utan sitter där den ska.
Modellerna ovan är de modeller som jag har använt mig utav men professional choice har massor av olika modeller att välja mellan. Men ovan är de som jag tycker mest om. Fast jag har använt mig av neutrala färgerna. Detta märket är mest känt inom western biten men passar väl lika bra inom både hopp och dressyr.

www.profchoice.comTråkig!!

Måste erkänna en sak läsare! Att jag känner mig jätte tråkig här på bloggen!! Idag har det varit en riktigt tråkdag, ni vet när nästan allt bara käns bläää och nada inspiration till bloggen. Men som tur är har maninte sådana här dagar ofta utan ganska sällan!

Nu ska jag ta och göra något ätbart och kika lite på tv och finna lite inspiration bland alla bloggar ute i cyberspace!


Hmm fick med detta schabraket bland annat ...

2010-11-05_15_48 (MMS)

Hmm fick med detta schabraket bland annat till den nya hästen... Umdrar hur många gånger jag kommer använda det haha!


Torsdag

och som jag brukar skriva, i morgon är det fredag!!! =0)

Har grejjat runt nere i stallet men är uppe och tar lite kaffe och håller Corran sällskap till hon ska åka om en liten stund och sedan är man själv igen. Men vad gör det när man har alla pollarna och hundarna och i morgon kommer resterande som bor på gråden hem. Då blir det back on track!

Vi gjorde i alla fall en liten video igår om att linda. Men vet inte om jag vågar lägga upp den haha! Det kom med lite ofrivilliga bloppers i början. Kamera kvinnan tryckte på oausknappen och inte på ny film, ja så det blev lite skumt!

Satt inne och kollade på HV POLO SPORTS hemsida och man blir lite sugen. Jag brukar inte i vanliga fall tycka om när det är för mycket tryck etc men deras kläder och horswhear är fakstikt ögongodis!
www.hv-polo.comHV POLO Breech Knee Patch # LamareTycks om min lilla outfit??


Detta var ett av de viktiga ärenden jag sk...

2010-11-04_15_31 (MMS)

Detta var ett av de viktiga ärenden jag skulle göra! :-) någon som testat?


Ärende

Ja, då har man stressat undan här på förmiddagen, vädret var bättre en stund, men inte längre. Ska iväg på ett ärende om en liten stund och sedan blir det hem och fortsätta arbeta lite hästar.Riktigt så stressad har jag inte varit, men vissa dagar är bilden väldigt likt haha!!

Jag hoppas ni har en fin dag i alla fall vänner!!
Kom ihåg, ni är BÄST!


Morning!

Har ni sovit gott? Själv  har man sovit som en stock!

Nu ska jag sticka ner till stallet igen. Här regnar det igen, eller fortfarande ska man kanske säga. Rena monsunregnet!

Jag han inte med att filma hur man lindar igår, men tänkte ta och försöka hinna med att fixa det idag.Såg även en ny artikel på tidningenridport.se om att FEI har lanserat en applikation till mobilen så man kan komma åt deras databas över förbjudna ämnen.

Men tydkigen så fungerar det bara för nuvarande till Iphone och jag har själv en android som telefonen i bilden ovan, så jag själv kan inte testa den ännu, men någon av mina läsare som kanske kan? Det ska bli intressant i alla fall och se hur man kan utveckla detta.


Jag då?Om Gucci hade frågat mig hade jag nog inte tackan nej heller! Kul att de använder sig av hästfolk!


ojoj!!

Man har tydligen inte bara svenska läsare??

kul!!

vinnaren är!!!!


LINNEA KARLSSONHoppas att du blir nöjd med dom!

Ett stort tack till STABLESTORE och till ALLA ER andra som var med i tävlingen!! Och till er som inte vann så får ni hålla utkik efter andra tävlingar som kommer att komma upp här på bloggen!!


Påsar!

God morgon vänner!!
Sitter med mitt kaffe igen, efter att ha varit nere i stallet, matat alla hundar, gått deras morgon promenad och dessutom känns det som att jag har te-påsar under lgonen idag! Trevligt. Skönt att man bor på landet ialla fall!

Idag händer det inte så jätte mycket, inte mer än det vanliga i alla fall. Ska ner om en liten stund och fortsätta nere i stallet. Ska ju rida och grejja! 

Men jag fick en liten ide igår som jag tänkte jag skulle göra under dagen. (nu när jag har hjälp att hålla kameran) att göra en videoblogg där jag visar er hur jag lindar, och vad jag tycker är viktigt men en bra benlinda. Dessutom lite småknep om hur man kan göra för att få lindan mer samarbetsvillig haha! Låter detta kul?
 


och vet ni vad jag kom på igår? Att det ta mig sjutton är NOVEMBER??


SötnötarnaBild nr 1


www.corinnesandberg.blogg.se

Bild nr 2

http://memily.blogg.se

Bild nr 3

www.showjumper.blogg.se

Bild nr 4

http://chanina.blogg.se/

Bild nr 5Nu är det upp till följande deltagare att skaffa röster, man får lägga en röst varje dag fram till Fredag!

För att rösterna ska godkännas ska dom skrivas i en kommentar till detta inlägget!!

Till er som inte har en bloggadress till bilderna får gäna skicka eran bloggadress i en kommentar eller till
dressyrkillen@hotmail.comLYCKA TILL!!!


Hej vänner!

Förlåt för en otroligt kass uppdatering!!

Men kommer att blogga mer om en liten stund måste bara ordna litre saker och sedan kommer deltagarna upp till första omgången av "veckans sötnöt"


Hej vänner! Läget med er läsare idag? är u...

2010-11-02_14_50 (MMS)

Hej vänner! Läget med er läsare idag? är utr med mina foster barn som jag har under veckan. Nu ska vi grejja vidare i stallet. Men kommer att blogga mer ikväll. Missa inte vinnaren av roeckl handskarna i hop med stablestore samt deltagarna till veckans sötnöt! Hörs sen kram timmie


RSS 2.0