Varför ska allt som är bra och fungera slu...

2010-09-30_16_45 (MMS)

Varför ska allt som är bra och fungera sluta vara i sortimentet. Fått reda på (oviktig info men ändå) att man och svansborsten som är så kanon bra inte ska göras mer. Super till leriga hästar, reder ut man och svan super utan att slita. Dessutom hållbar! Hoppas att något annat företag tar upp iden igen!


Haha trissan har haft race inne i ridhuset...

2010-09-30_15_42 (MMS)

Haha trissan har haft race inne i ridhuset. Hon blir ju så ren och fin menar jag. Förlåt för kass uppdatering idag. Ska ta och rida den sista pollen om en stund. Hoppas ni har em bra dag!?


Moser AvalonTänkte ta och skriva lite mer om klippmaskinen jag gjode en snabb bloggning om i går!

Det är en Moser Avalon. Som ni ser på bilden är det inga långa sladdar som ska ligga i vägen och på marken. Batteriet färster man i en liten sele och trycker in sladden till klippmaskinen (ser ut som en gammal telefonsladd) Sedan är det bara till att klippa på!

Den lämnar INGA ränder, den är tyst, lätt att klippa med och dessutom blir den inte varm då det har ett kylssystem. Vilker betyder att man inte behöver vänta så maskien får "vila". Den vibbrerar knappt någonting och trots sin storlek så går det fort och smdigt att klippa med Avalon.

Xtreme Horse makeover i Lerum erbjuder makeover för hästar samt säljer hästprodukter och hästvårdsprodukter

Pris ca: 4000 kr. Men helt klart den bästa maskinen jag har klippt med!Hey!

Ja, då var det kväll igen! Typ natten snart kanske mer rätt.....

Nu ska jag faktiskt ta och göra något med mitt liv och se om jag kan sova någorlunda i tid och kanske kan få lov att sova hela natten och inte bara bitvis av den.

Vet ni hur kallt det har varit här? Natten och morgonen som var visade termometern MINUS 2.8!!! Vad hände där då?

Men min dag har för övrigt rullat på helt okej, i morgon är det Torsdag. Hoppas att jag får svar på lite saker, skulle behövas och att jag känner mig kreaktiv och kan blogga något bra!

Någon som har ett önskemål om något?

Kanske kan ställa en sådan fråga när jag ändå håller på!

Vad vill ni ha här i bloggen? Tar gärna emot önskemål och frågor!Önskar att jag hade haft bättre möjlighet till att ge er mer bilder och videotips mm. Men det är skit svårt när manär själv att få ihop sådant! Hunden kan inte direkt håller en kamera och därmed ganka svårt att fota. Kanske ska se om jag kan lära henne hur en kamera fungerar haha! Men ska göra mitt bästa!!

Men nu är det sängen vänner!!

Hoppas ni haft en fin lillördag!Väldigt rolig bild. Men nu är i alla fall ...

2010-09-29_15_07 (MMS)

Väldigt rolig bild. Men nu är i alla fall ponnyn klippt och nu väntas hovslagaren!!


Brainstorm!Nu har man käkat lite snabblunch! Vart lite butter innan, fel laddare låg i väskan med klippmaskinen så batteriet var ine ordentligt uppladdat! Så gav pollarna lite lunch så jag hinner får henne färdigklippt!!

Har även suttit med mitt Barinstorm/ Idé block!! Top secret kan jag säga haha! Här står verkligen alla mina idéer, både till bloggen och till annat så denna kommer vara tillhands på måndag på ett möte!

Men själv tycker jag det är kanonbra att ha ett block eller en bok man skriver ner sina saker ni vet när man får en "aha" och en lampa ovanför huvudet. Sådana får jag ganska ofta. Så har till och med ett pytte block tillhands så jag kan skriva ner det så jag inte glömmer bort tanken!!

Har ni också någon bok eller block?

Men nu så måste jag rusa ner till stallet igen!!

Den som kan räkna ut hur många gånger jag har skrivit det på denna blogg får en livsstids länkning på bloggen haha!!


Härmar en dagens!

Snor denna av Matilda!!! =0)

Frukost:
 Kaffe, vanilj yogurt med banan
 Humör: Okej måste jag ändå säga.
Mående: Trött, huvudverk
Borde: Äta-men håller på med det samtidigt (lunch)
Frisyr: None idag kör med mössa
Klädsel: Gråa Pikür strumpor och ridbyxor, svart skjorta från H&M och emilio tshirt. 
Planer: Hovslagare, klippa ponny, rida
Dröm: Något skumt!
Senaste personen du pratade i telefon med: Matilda
Materiella vill ha: Massor och lite till!
Fundering: Inget mer ä vanligt
Beroende: Kaffe!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Tråkigaste: Typ den oändligt kalla morgon som var!
Senaste gången hela din familj åt middag tillsammans: Jisses, länge sedan!
Längtan: Måndag, Att planerna ska bli verklighet.
Superlängtan: Att få tre önskningar- varav ena skulle vara att jag aldrig skulle behöva tänka på pengar!
Låt: Robyn- Hang with me Dags att klippa ponny! Skit smidig klippma...

2010-09-29_11_30 (MMS)

Dags att klippa ponny! Skit smidig klippmaskin. Inga sladdar. Man har maskinen kopplad till ett batteri som sitter i ett bälte och låter väldigt lite. Inte som vissa andra modeller som låter som sködetröskor haha! Hörs senare vänner.


Oh happy day!!

Eller nja!

Samma kassa natt igen, fattar inte vad som är på gång nu liksom. Varför kan jag inte bara sova utan att huvudet ska ha sina hjärnspöken..... Någon mer än jag? '

Tänkte ta och svara på en kommentar jag fick igår!Svar: Jag har alltid haft hästar, mamma hade egna sedan jag föddes och satt redan på häst när jag var 8: månader gammal. Började rida mammas storpolle när jag var 3 och fick min förstsa ponny när jag var 7 och sedan har det bara rullat på!!
Idag så ska jag klippa en vit liten marrängponny inför tävlingarna till helgen, hovlagaren kommer också, så ska det ridas också! Lite lagom mycket som händer idag! Nästa vecka däremot är det upptaget både Måndag, Tisdag, Onsdag, Lördag, Söndag som det ser ut just nu! Bättre än ingenting alls!

Dags att susa iväg sweeties!

Hoppas ni får en bra dag!!
BEHÖVER ER!!!

Hej vänner!!

Klar för idag! Ska ta och göra något ätbart asså, magen skriker!!

Men jag behöver eran hjälp vänner!! Jag har kommit med i en final till en tävling om vem som har den snyggste outfiten och jag behöver röster! Så vilka är inte bättre än alla mina charmiga läsare!!!

KLICKA HÄR För att komme till tävlingen så klickar  ni bara på mitt namn och sedan VOTE!!

Skulle vara superduper snällt vänner!!
Är med och tävlar med bilden ovan, den enda jag hade på datorn med en just outfit på haha!!

Ni får gärna säga till om ni lagt en röst! Och i morgon hoppas jag att jag kan avslöja en rolig sak till er läsare som jag hoppas kommer att bli uppskattat av er!!

Hörs sen!!


Aaaaaahhhhhh!! Har varit iväg och klippt m...

2010-09-28_16_08 (MMS)

Aaaaaahhhhhh!! Har varit iväg och klippt mig idag. Typ ALLT mitt hår rök! Very ovanligt på ren svenska. Men det behövdes göras.... Dock bad jag inte om att få luggen så kort. Men what to do!? Så fort man planerar en solig dag som denna att ta en mysig runda runt skön. Ja men vart tog solen då vägen? Utbytt mot massa gråa moln buhu på det! Hoppas ni har en bra dag sweeties! Kram timmie


lite sömnig

Gud sicken rolig morgon man haft, or not! Drömmt väldigt konstigt i natt, vaknat hela tiden och allmänt bara inte sovit bra! Så hade gärna krypt ner under täcket igen.....

Well dags att hussla ner till stallet igen darlings!

Men ni får en dagens lista under tiden!

Dagens väder: SOL men KALLT
Dagens dusch: Tidigare i morse
Dagens frisyr: För grinig för att orka med det där, keps blir bra!
Dagens klädsel: Pikür grå, svart Markopolo tröja, Emilio t-shirt, Svarta strumpor, Anky jacka och fleece. sa jue att det var kallt! .
Dagens händelse: No ide!
Dagens planer: Rida pollar!!
Dagens vill ha: PENGAR I MASSOR!!
Dagens saknad: Värme
Dagens drog: Kaffe
Dagens träning: Det blir mycket ridning.
Dagens tråkigaste: Vet inte än.
Dagens måste: Hänga tvätt
Dagens dricka: Kaffe
Dagens köp: Som om jag hunnit det än haha!
Dagens mat: Lingongrova med cheese
Dagens personer: Hainanung
 
test/kaffe.jpg
kärlek!


Tjollahopp!

Då var det kvällen igen, tycker det är det typ hela tiden haha! Någon som håller med?

Min dag har i alla fall rullat på bra och har fått ett par roliga mail i inboxen och ett av dom kommer ni få veta vad det är!! Men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge eller är det tvärtom kanske?!?

Ska ta och kassta mig i duschen, göra lite mat.... Men idetorkan till mat är överhängande asså! Pannkakor kanske?

Well hörs om en stund sweeties!
Höst nyheter!

Höstnyheterna från Escadron har jag kikat på. Vet inte riktigt vad jag ska säga om dom. Lite för randigt för min smak kanske. Men visst sticker dom ut lite från alla andra kollektioner!

Vad tycker du om dessa?Jag tycker mer om de bruna sakerna, de randiga täcket som är överst vart man nästan snurrig i huvudet av. Samt att av visssa saker känns mer som reklampelare. Kanske något om man blir sponsrad, men nja lite för myckt det bruna Escadron täcket med rand snett över med deras namn och logga på!


Fler bilder och nyheter finner du HÄREn blodad tand!

 När jag läste Matildas blogg igår
www.showjumper.blogg.se så skrev hon ett inlägg om det var några som också hade lust att lämna detta ruggiga väder för ett tag! Kan säga att jag är en av dom haha!

Fick liksom en blodad tand efter ha varit i Egypten, var min första utomlandsresa ever och första gången jag flög, vilket jag tyckteva skit kul! Nu vill man liksom ut igen. Något jag har lärt mig är att våga vara ledig. Funderar starkt på om man kan hitta något kul att åka till när vintern är som värst. Men att åka själv är väl kanske inte det roligaste.  

Det roliga var när vi flög var att jag tyckte det blev mest roligt när det blev turbolens, ni vet när planet skakar och kaffet i muggen hoppade och for, då satt jag och skrattade. Jag vet att jag är one of a kinde. Men sitta still i 5h är kämpigt! Men när man var ramme och steg ur planet och möttes av den varma luften var helt fantastiskt!


My darling baby, this is a warning....

GOD MORGON sötnötar!

Vet ni vad, idag är jag bara glad, väldigt glad... Känner mig pigg och fräsch.  Hur är det med er vänner?

Ska ner till stallet igen, men ha verkligen en låt som går om och om igen i huvudet. Ingen aning om varför men samtidigt blir jag lite glad när jag hör den, även om texten handlar om att lämna honom och ditt och datt.Känns lite som en låt man har sopar extra bra till och gör lite fina moves i stallgången. Någon annan som gör så när man hör en bra låt på radion? Händer ibland när jag är inna i ridhuset och vattnar!


Monday morning!

Innebär en helt ny vecka som börjar i morgon!!

Nu ska jag ta och inta sängläge,har mummsat i mig kladdkaka med grädde, ett bra avslut på denna vecka på tycker jag!

I morgon ska det ridas som vanlig oc förhoppningsvis har det komit lite svar i mailen!

Hoppas ni haft en fin helg sweeties! 

 


TävlingDå var det dags att delta i en ytterligare tävling fast just nu hos sallberglina!

Kika in och va med du också! En mössa lär behövas om vi väntar samma vinter som förra, brrr!Dagens


create free polls | comment on this


Miss Eliza
  

Miss Cathy
 

Tycker båda kavajerna är skit fräcka! Säger det inte för att jag känner designaren bakom dessa utan att det faktikt är det. Den röda är verkligen snygg tycker jag!

Ser fler av hennes skapande här ----> Equinea finns både Ridskjolar, kappor, jackor!!


Den lilla sessan har inte ett ont anande o...

2010-09-26_17_44 (MMS)

Den lilla sessan har inte ett ont anande om vad jag har för planer med henne ikväll! BADET!! :-)


GAH!!

Hej sötnötar!

Hur har ni det i dag? Själv så har man inlett söndagseftermiddagen med lite IDOL tittande och städande. Ska ner om en stund till stallet och grejja lite tänkte jag! Skönt med sådana här dagar, lite lagom att göra!!

Pratat i telefon har man också gjort och skickat iväg ett par mail, Hoppas på det bästa!

Vet ni vad!? Jag har råkat ut för bakterien bloggtorkusinfektionus! Ska försöka göra något åt detta under dagen!


Lite skrämmande faktiskt!!

jahopp!

Fastnade vid en film och jag tittade klart på den! Puss på mig. Är väldigt kass med att titta på filmer. Förutom Twilight så klart!

Men nu så ska jag ta och zuzza kudden.... Tänkte dra mig upp ur sängen tidigt i morgon så jag hinner med lite saker. Detta med att städa. Inte för att jag inte har det i ordning, men behöver skura golv och lister, ja ni vet all the fun stuff! Sådant som tydligen är nödvändigt för att nämna i bloggen ass Well, men är det någon frivillig så får ni gärna haka på!

Sedan ska det även planeras vidare mer ang det lila projektet, kommer bli skit bra!! You will love it!!

Nä dags för sängen vänner!!


answer


Egetnligen så hatar jag att svara på denna fråga haha, den ger mig ångest!

När jag pluggade på gymnasiet så ringde min klocka 04:00 varje morgon. Då jag hade en resa till skolan på 3h enkel resa, alltså pendalde jag ca 6h om dagen till och från skolan. När jag kom hem hade jag två pollar att ta hand om och rida. Så tiden fanns inte helt enkelt!

Sedan så pluggade jag på distans när jag arbetad med hästar, så var det jobb dagen lång, hästen efter det och plugget efter det. Så där fanns inte heller någon tid.

Men jag lyckades faktiskt göra och klara teoriprovet. Väl dags för uppbokning av uppkörning hade jag missat att mitt lämp för att köra bil hade gått ut typ 3 dagar innan jag ringde och fick uppkörning innan teoriprovet slutade gälla. Då blev jag ganska pisst off på¨mig själv rent ut sagt, sedan dess har det legats lågt med körkorts delen, men är på g snart igen!!


Sista pollen ut för idag. Riktigt ruggväde...

2010-09-25_17_56 (MMS)

Sista pollen ut för idag. Riktigt ruggväder ute. Knappt på tio plus strecket på termometern....


Its raining!!

Hur är vädret hos er vänner?? Här regna det för fulla muggar!!

Tänkte mer eller mindre bara säga hej till er för jag måste sticka ut till stallet igenm dags för lite ridning av pollar!!
Läste också på tidningenridsport.se att Moorland Tortilias är godkänd i sverige! WOHO!! Ska bli spännande och se hur han bebis är...

Hör senare! Hoppas ni har en fin dag!Briar i Kentucky!

Briar delog i samtliga VM och OS under sin tid. Nu  pryder han även vattenflaskor och biljetter till VM.

Brar symboliserar dressyren under VM i kentucky


Kul ändå att dom valde just Briar av alla dressyrhästar i världen!
Done!

Detta med fredagsmys ska intas om en sund!

Klar i stallet för idag. Gjorts lite ärenden etc och under eftermidagen/kvällen har de sista hästarna ridits! Måste erkänna att jag just nu är ganska trött....

Ut med hunden och sedan ska jag besöka duschen och efter det är det fredagsmys!

Vad har min söta läsare gjort idag och någrarolig planer inför helgen??


Dagens


create free polls | comment on thisBilde från google.se


Full fräs!

Hej darlings!!

Idag är det fredag och det innbär fredagsmys ikväll. Eller i alla fall försöka.

Satt och kikade runt lite på facebook och då såg jag att någon had elagt upp en video på en auktion på en häst som såldes för ganska mycket pengar. Men jag måste säga att jag börjar nästan asgarva rent ut sagt när jag hörde auktionsmannen! Man fick bara se hästen stå rätt upp och ner så för mig drog man sig mer åt detman hörde än det man såg! Tänk att han håller på så med flera hästar också! Jisses...

Han borde bli en rappare. Tycker dock att låter lite som crazy-frog! Detta blev helt klar förmiddagens skratt.Vad tycker ni? Låter ha inte lite som Crazy Frog haha!!


Liten vila!

Hej vänner!! Hoppas ni har överlevt min dåliga uppdatering under dagen! Har haft en del att göra samt att min migrän har legat och dunkat i huvudet, tack för att det finns medecin mot skiten!! Så det var väl mest därför jag kände att jag behövde annat än bloggen för ikväll!

Men nya tag kommer i morgon sweeties men hoppas att ni har haft en bra dag och sluppit huvudverk/migrän etc?


Old pic, men denna pollen blir bättre och bättre, ska bli kul att höra vad Bo Åhman (Internationell dressyrdomare och ägare)  säger nästa gång han ser henne. Han har ju ändå dömt Anky och Edward Gal med Tortilias mf. så det är verkligen kul att höra vad han tycker och tänker!Någon som vill byta?

Blää!!! Eller inte just nu men i morse, kände mig totaly död på ren svenska, men efter lite panodil och kaffe känner man sig redo igen!

Stallet är klart, men måste pysa ut till stallet igen om en liten liten stund. Kommer en ponnyryttare hit som ska rida lektion och jag ska rida därefter, men måste vattna lite i ridhuset innan.

Men i alla fall, igår kväll så satt jag en stund och kika runt på lite olika höstkollektioner. Något som jag satt och funderade på är hur väl alla märken och emblem (stavning?) syns. Frågan är faktiskt hur snyggt det är egentligen?

Till viss del köper jag rid och vanliga kläder om märket är snyggt osv men sjävlklart ska plagget vara snyggt också. Men på vissa plagg av olika märken tycker jag att det sitter fastsytt el broderat stora blaffor som för mig inte är specielt snyggt! Tog ett urval med märken nedan och där tycker jag personligen att Glen Gordon och Pikür ligger bäst till.


create free polls | comment on this


PikürKingsland
Glen GordonHV-Polo


Lovar att jag ska örsöka hinna svara på en kommentar som jag fått och förklara läget!

Hoppas ni har fått en kanon start på torsdagen och i morgon är det fredag!


Nu får det vara nog!

Med denna dagen! Har en vana till att fastna och göra saker vid datorn, men nu tänker jag ta mig i kragen och gå ut med hunden för sista gången och sedan är det sängen! Nybäddad med rena sängkläder, är nog det bästa som finns!!

Ville bara också säga ang till inlägget nedan. Att jag tror att man ska vara extra noga med att kolla sina produkter som man använder innan tävling för att vara på den säkra sidan. Viss kyllera är dopingklassat, men vilket man nästan inte tror! Likadant olika fodertilskott.

Jag tror inte att det är skadligt för hästen att använda ett dopingklassad produkt som t.ex. flugspray och liknande. (nu menare jag vanliga humana produkter och inget smärtlindrande etc.) För att jag anser och HOPPAS på att de produkter som finns och sälja i sverige SKA vara kollat så att det inte är skadligt på djuret om man följer anvisningarna......

Hoppas ni har haft en fin dag vänner!! Sov sött när det blir dags!Hur har jag kunnat!

Missa detta då!!Detta panbandet skulle passa super till ett träns jag har samt att jag tycker att champagne färgade stenar kan vara skitsnyggt!!

Showjumper och hennes superblogg och supertävlingar finner ni HÄR och cavallionline finner ni HÄR


DopingVisst kan detta vara ett irriterande ämne med oklarheter vid vissa produkter.


Visste ni t.ex. att flugmedelt ovan tydligen är dopingklassat (men enligt biofarmab är den INTE det). Hur många av er visste det?
Det har till och med pratats om att dopingklassa Glykosamin, men svårigheten är att kunna spåra det i och med att det finns naturligt i kroppen.

Men något jag har tycker BORDE införas är att ALLA medel som innerhåller dopingklassat medel, som vissa liniment, kyllera, flugspray och fodertillskott som är bra för leder etc. Ska ha en ettikiett med ett doping-varnings märke på. Borde det vara så svårt. Känns som att man knappt vågar använda pälsglans snart.

Tycker att reglerna är alldeles för luddiga och för svåra att förstå. Det borde vara lika enkelt som vissa prepparat medeciner som till människor med trianglar hit och dit där man enkelt kan se att bilkörning t.ex. rekomenderas ej efter intag av denna medecin.

Men enligt nya regler så får man INTE använda medel som är antiinflamatoriskt eller liknande inför tävling.
(vilket egentligen är ganska självklart, om hästen måste använda antiinflammatoriskt, så är hästenantagligen sjuk)
HÄR kan ni läsa mer på biofarmabs hemsida om nya regler.

Om ni bor i närheten av eller i Göteborg kommer Myone ha en "föeläsning" om produkter där denna frågan bland annat kommer att tas upp. 27/9 kl 19-21.

Vad har ni för erfarenheter om doping, någon som har blivit varnad för vanliga produkter man trott vara säkra från doipng men som tydligen inte var godkänt?


Hej vänner!!

Väldigt kass uppaderting!! Men vet ni vad!! Nu fungerar mitt bredband igen!! SÅ UNDERBART!!
Har haft telefonmöte kan man väla säga. Ont i magen har man av skratt också. Men helt underbart kul!

Har i alla fall sett lite av Ankys höst/vinter kollektion och måste säga att jag tycker dock att dom inte var så über roliga! I alla fall inte i min smak. Visst dom är coola och udda men, nja! Tycker kollektionen känns för mycket folie, plastigt.

Vad tycker ni?


Vet inte hur mycket jag kommer hinna uppdatera bloggen idag. Kommer en som ska rida lektion nu och sedan är det ridning på chemat och sedan ska vi iväg senare i eftermiddag kväll! Men kommer nog komma upp mobilbloggningar senare!! Håller även på att ordna en tävling till er söta läsare!! Men inte riktigt klar ännu men jobbar på det och tror ni kommer att gilla det!!

Hoppas ni har en superkanon bra onsdag! =0)Klagomuren!


(Fick publce detta inlägget vi mobilen, nätet för mi är inte som det ska vara)

Facebook, säg någon som inte har facebook numera!

Men jag måste faktiskt skirva av mig lite om detta.
Igår läste jag något på facebook som gjorde mig irriterad och fick en kännsla av att facebook är den nya klagomuren! Det skirvs hit och dit om peronser hit och dit. Ska det vara att man kan hänga ut människor hit och dit. Sedan att man verkligen skirver om hela sitt kännslomässiga liv på facebook. Jag tycker absolut att man ska få skriva av sig. Men när människor skriver om saker som jag tycker kanske är personliga eller saker man inte ska lämna ut offentligt att man ska hålla för sig själv. Nästintill varje dag är det något som skrivs som  inte är "facebookvänligt"

Någon mer än jag som tycker så här?

Däremot så tycker jag att facebook är en skit bra sida. Alla grupper som verkligen har en baktanke, att man kan bli medlem och gilla olika företags sidor. Man kan lätt bli uppdaterad om nya saker etc. Samt att man kan hålla kontakter med vänner och från olika länder väldigt enkelt!

Men facebook som en klagomur är ett nej för mig, givetvis beroende på vad det är.
Moon boots!

Är väl det man kan kalla stövlarna nedan för!!Stövlarna är av ett italiensk märke. De Niro.
Dom har verkligen kommit på konsten att göra udda stövlar.
Men det jag undrar är. Skulle man använda sådana här? Jag skulle inte köpa ett par som ovan. Priset är dessutom ca 7000kr.

Hur långt tycker du detta med stövlar och skor för att ha i stallet eller  när man rider gått.
Vissa av dom har gått way to far tycker jag. Men däremot tycker jag att funktionerna har förbättrats och komforten på skor och stövlar har blivit betydligt bättre!!


Torka!

Känner att jag har lite annat i huvudet som måste avverkas! för närvarande inget roligt att blogga om haha! Men så kan det vara vänner!

Jag ska i alla fall ner till stallet och longera en häst och rida de sista innan dagen är klar! Givetvis ska jag använda de älskade handskarna från kingsland!

Men undrar en sak!

Vad för typ av ridbyxor föredrar du? Helskodda eller icke skodda ridbyxor och varför? Väldigt många har olika tycken om det?

 

Jag själv använder oftast helskodda, specielt på hästar med mycket gång. Får känslan av att det blir lättare att fälja hästen osv.

Hörs senare vänner!!


vilken är din favorit? Dagens fråga!

Hej vänner!!! Tisdag idag och idag skiner solen! UNDERBART!!  Dagen rullar på, har redan ringt samtal, grejjat i stallet och svarat på mail hoho, vem har skagt att livet ska vara lugnt haha!!

Jag skrev ett inlägg för ett tag sedan om det var några som skulle till Globen eller Scandinavium. Jag själv kommer självklar åka till Scandinavium ligger bara en liten bit här ifrån.

Men så kom jag på en bra fråga! Vad tycker du är roligast och vad vill du se när du åker till Globen eller Scandinavium? Shopping, uppvisningarna, bättre tävlingar där än här etc.

Jag åker till stor del till scandinavium för shoppingen men dels för att jag tycker stämningen är bättre där än på Globen. Kan kanske ha fel... Dessutom känns det inte lika trångt i Scandinavium.

Men varför åker ni till scandinavium el Globen, vilket lockar mest och varför?Dags att susa ner till stallet igen!!Idé-därför-irriterande!

Hade en superblogg ide inna om ett inlägg. Därför ska man skriva upp dom med en gång, som jag egentligen brukar, men tänkte att detta kommer jag ihåg och nu gör jag inte det!! Är inte sådant irriterande??

Måndagen kom och måndagen gick! Ska ta och springa ut med hunden en sväng och sedan sicka ett par mail och sedan får det faktiskt bli sängen för min del vänner!!

Ni får väldigt gärna skriva kommentarer ¨på vad ni skulle vilja läsa mer om här i bloggen, något ni skulle vilja höra min åsikt om eller något annat?!?! Hutta iväg dom till mig så ska jag gör amitt bästa på att svara!!

Hörs i morgon vänner!
Vad tyckte jag då?Bilden är ganska dålig men jag valde som ni kan se ett par grå. Men i verkligheten är dom nästan metalic färgade!
Jag var som sagt tvungen att rida med dom nu under eftermiddagen. Jag är SUPER NÖJD med dom! Kändes verkligen som handen i handsken. Man markte dom knappt. Kände mig nästan naken när man är van vid sina roeckl. Så jag kommer defentivt att skaffa nya när dessa har gjort sitt!!

Sumering: Tunna, bra material så man får ett bra grepp om tygeln, inga konstiga sömmar som är i vägen. super!  

Tack så mycket till Charlies Häst & Hund och till showjumper!!
Titta vad som låg i postlådan idag!! Kings...

2010-09-20_15_43 (MMS)

Titta vad som låg i postlådan idag!! Kingslandshandskarna!!! Ska absolut rida med dom nu i eftermiddag... :-)


Kaffe

Hej vänner!!

Hästarna käkar lunch och jag dricker kaffe. Hovslagaren har varit här och gjort ett par hästar och jag ska om en stund åka ner till metropolstaden lödöse och handla.

Sedan är det hem och rida hästar!

Men nu kör vi en Melanoz tipsar tycker jag!!

Hur man får matta bling bling pandband etc blingiga igen!!
Classic Pannband *Stora diamanter*
Det är super enkelt och blir super resultat!

Så här gör jag: Ljummet vatten med lite grönsåpa i (ta ej tvål) doppar en vanlig topps, ni vet en sådan man annars gör rent sina öron med haha. Sedan så gnuggar jag på och runt kristallerna, sedan tar jag den torra delen och polerar med och avslutar med att ta en torr handduk gärna mjuk och fin som möjligt och gnuggar försiktigt. Poff så har du ett blingande pannband igen! Fungerar säker att torka av med en mirakeltrasa också.

Det värsta man kan göra mot sitt bling är att puttsa det med vanligt putsmedel som man har till sitt träns eller bara draav det med vatten. Lägger sig som en hinna över kristallen och när man bara drar av pannbandet etc, med en svamp el liknande är risken för att man repar kristallet av alla små dammkorn mm.

Hoppas ni blir nöjda!!


Stövel med en touch av design!!


Lite stövar IGEN, lovar att det ska komme upp lite annat senare!! =0)
Hittade dessa stövlarna och jag måte säga att jag tycker dom är fräcka!! Udda men inte alls så man tänker OH MY GOOD vad gräsliga!! Kanske dom längst upp till vänster! Jag påstår inte dock att dom är supersnygga, men tycker det är roligt när man ser lite orginella stövlar!!

Vad tycker ni??


Den lilla damen känner sig nöjd med sig sj...

2010-09-20_11_39 (MMS)

Den lilla damen känner sig nöjd med sig själv idag och det bör hon göra. Jätte duktig idag!!


Melanoz frågar sina läsare!!


Jag har hittat ett par stövlar som jag faktiskt tycker är snygga! Dessutom till ett bra pris!
Men min fråga till ER! Skulle jag som dressyrryttare med att par stövlar som bilden ovan fast svarta och kille kunna ha sådana?? Jag har svårt att hitta stövlar, smala vrister inte stor i kroppen (vill därför inte ha ett par "grova" stövlar) alls och inte så mycket pengar till att lägga på ett par måttbestälda! Tycker designen på dom var grymt snygga!!

Hjälp mig med eran åsikt!


Svar på mini-fråge-stund
Vad är din favoritglass? haha :)
Vad tycker du är roligast med dressyr?

Svar:
Jag vet faktiskt inte vilken min favorit glass är, men helt kart står Ben & Jerry glassen högt på listan! Det roligate med dressyren, en svår fråga. Jag älskar själva helheten. Att få en sådan komunikation man kan få med dressyren, att känna en känsla av när hästen är nöjd med sitt arbete. Dessutom är det en väldigt perfektion i dressyren, det måste verkligen vara bra. Men visst är det kul när man får piffa & puffa (piaff och passage) piruetter etc. Det är dressyr för mig. 

Då ställer jag självklart frågan: Vad är det för projekt som du skrev om tidigare idag? :D

Svar:
haha ja, jag visste att någon skulle fastna för det, vilket är kul. Men detta är något som jag knappt kommer att nämna i bloggen, eller nästan inte alls. Inte fören allt är klart. Jag är bara så glad och spänd över detta att jag var tvungen att dela med mig det. Men mer får ni inte för nuet. Men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge haha! 

Hur ser ditt kärleksliv ut? Singel och glad eller kär och galen? :)

Svar:
Haha ja du. Vem orkar stå ut med en häst Timmie. Jag är singel och glad. Kär och galen får man väl hoppas på att man blir. Men det är ganska få som har förståelse för det man gör. Hästarna går ju före och för många kan det vara ett problem. Men för just nu så är jag nöjd med att vara singel och galen!!

Det var dom frågorna jag fick från den lilla minifråge stunden!!
Hoppas ni var nöjda med svaren!!


Done!

Ja, det här med solen dårå! Den är borta just nu, regnar som satan i gatan utanför! 

Ska ta och tuna on spotify och diska, måste ringa ett samtal också så ska jag se om jag kan komma fram till något roligt att blogga om lite senare. Har en kommentar jag ska svara på i alla fall!

Men under tiden kanske vi kan ha en liten mini frågestund? Vad säger ni?Ni kan fråga allt, det som faller er in!!
Update: Frågestunden avslutad!

Hörs om en stund darlings!!


Hiss and a diss


* När man känner sig oövervinnerlig och man känner bara "YES damn va bra"

* Soliga höstdagar

* VM i kentycky

* För alla söta läsare

* Alla fina hästbloggar och hästmänniskor som peppar och uppskattar andras arbete!!

* Att allt detta valtjafs, valåsikter hit och dit snart är över!!* Människor som är avundsjuka och blir rent ut sagt dum mot andra på grund av det.

* Att  killar i skolan blir mobbade för sitt hästintresse

* Att inga av våra handikapp ryttare från sverige fick åka till VM och Kentycky!

* Pessemistiska människor!

* Bloggar med text utan grundinformation och eftertanke, skrivandet för srkivandets skull!

* Att jag inte har fått mina kingslandshandskar ännu!! (man är jue otålig haha)


Sprudlar!!

                                      

Hej vänner!! Ny dag med ny energi! Solen lyser och idéer bara sprudlar!! Känns så jäkla kul och jag lovar er att ni kommer också tycka att det är kul när allt är klart. Den personen som jag ska arbeta med och bollar ideér och projekt känns så bra! Tror det kommer bli kanon, två krekativa personer mer ett jäkla anama. Kan det blir bättre??

Sitter och tar en snabbkaffe och gör lite mailjobb, ska snart dra ner till stallet och grejja lite. Sådant man inte hinner med förutom på söndagar. Hästarna har en vilodag idag, kanske ska ta en häst i eftermiddag!!

Vad gör ni på söndagar??


Nu är man trött....

Efter en lång dag iväg på Elit tävlingar och ponnyryttare är man nu skut i huvudet haha!!
Tjejerna gjorde bra i från sig, väldigt många ekipage kommer från SM nivå och en ponny hade blant annat vunnit i globen så gott om konkurens finns det. Men med tanke på att tjejerna har arbetat sig upp med sina ponnys från div 3 så tycker jag dom presterade kanon bra!!

Jag kommer faktiskt inte skirva så mycket mer intressant idag. Känner att jag behöver hoppa n i duschen och bara vara resten av kvällen! Hoppas ni har överseénde med detta. Men imorgon är det en ny dag!

Hoppas ni har haft en fin lördag!!  
Dagens!!


Nu när jag är iväg på ponnytävlingar hela dagen och inte kan underhålla er med andra roliga inlägg, så tänkte jag att vi kör en dagens!!
Ridtäcke bäver marinblå
Ridtäcke bäver svart


Ridtäcke bäver brun

Egenskaper!

 Jag har hafte en fundering ett tag och tänkte faktisk dela med mig av den här på bloggen!

När man ser många ryttare som är på väg upp i klasserna och gör allt för att nå sina mål. Jag jobbar väldigt hårt och villigt till att jag ska kunna nå mina mål. Men skillnaden på vissa är att vissa vill bli elit ryttare för att bli kända. Är det inte lite så? Det finns jätte många ryttare som har möjligeheten till att lyckas. Men ofta tror jag att många inte vet mer än just ridning och bandagering av sin häst.

För att verkligen lyckas behöver man så mycket mer. Allt från foderstat, till hästens historia, anatomi och fysiologi. Förståelsen till vad hästen verkligen är!På ett sätt är jag glad att jag inte har haft pengarna till att kunna köpa mig de extremt fina djuren och ha råd att betala för tränare och åka på tävlinga var helg. Jag har fått ta den långa vägen. Skolan kallas LHS-Livets Hårda Skola.

Jag har varit i många stallar, ridit många hästar, sett många clinics och pluggat häst. Att kunna skriva ett prov om hästens skelett delar och måste ha alla rätt för att bli godkänd etc. En grund jag anser är viktig.

Hästen för mig är inte enbart en karriärs stege. För i ärlighetens namn är den det till en viss del. Alla hästar klrara inte av att gå svår klass. Utan hästen är något som jag älskar och en bästa vän/partner. Därför behöver man kunna förstå den ut till sin fulla spets. För att kunna komma den så nära som möjligt.För mig är hästen något mer än något man bara sitter på!

Ett inlägg som jag skrev för bra länge sedan som är ni kanske tycker är läsvärt finner ni här.

 


Morrar!!

Just nu har jag morrat en del på mitt bredband som har lagt av, eller den vill inte koppla upp! Så surt, av vilken anledning har den till att bli sur! Well kreaktiv som man är löste man det genom att koppla in telefonen till datan och poff blev den ett modem haha!! Wonderful!

Nu är jag i alla fall klar nere i stallet. Hjälpte till och bada ponnyn, silverchampo hit silver champo dit och gnugg gnugg! vit ponny. Kanske förklarar en del....Men efter en del löddrande så vart hon vit och fin som en marräng!

Så hur har eran fredagskväll varit, blev inte så mkt av med mys i soffan med vovven och idol. Så om någon har en lite verklighets uppdatering blir jag glad!!!

Hörs om en stund!
Hej darlings! Vill ni veta en sak? Jag är ...

2010-09-17_16_31 (MMS)

Hej darlings! Vill ni veta en sak? Jag är fruktansvärt trött på detta vädret.... Det kan väl åtminstonne bara blåa eller bara regna. Men nej nej båda ting samtidigt! Men det är i alla fall fredag och ikväll ska jag mysa i soffan med vovven. Har haft ett väldigt roligt samtal idag. Är superkul när man får ny energi och känner bara "f*an vad kul" känner ni igen er? Har två hästar kvar för dagen och sedan är det förberedelser med ponnyn som ska gå elitlaget i morgon. Ska bli skit kul och jag håller verkligen tummen för tjejerna (att hålla båda tummarna betyder otur haha) ska ni göra ikväll? Kram timmie


Some test....

Undrar vem som har gjort dessa frågorna!!

1. Hur gammal är du om fem år?
27
2. Vem var den sista du träffade? Lotten och Amanda
3. Hur lång är du? 172
4. Vilken var den senaste filmen du såg? Resident Evil
5. Vem ringde du senast? mamma (preci nyss)
6. Hur löd ditt senaste sms och till vem? Varför då?
7. Vad är dagens planer? Rida, förbereda för tävling, handla fredagsmys.
8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? Beror på vad jag vill och vem det är!
9. Är dina föräldrar gifta, sambos eller skilda? Skilda.
10. När såg du senast din mamma? För en månadsedan när jag var hemma
11. Vilken ögonfärg har du? Blå
13. Har du någon gång hittat en katt? Ja..
14. Vilken är din favoritplats? stallet.
15. Vilken plats föredrar du minst? Offentliga toaletter
16. Var tror du att du befinner dig om tio år? i sverige med egen anläggning kanske?
17. Vad skrämmer dig? Spindlar, och när jag börjar tvivla på mig själv.
18. Vem fick dig att skratta senast? Sandra
19. Är du för ung för att äga vinylskivor? haha äger inga så får väl säga ja
20. Har du stationär eller bärbar dator? Bärbar
21. Sover du med eller utan kläder på dig? underkläder.
22. Hur många kuddar har du i sängen? 3
23. Hur många landskap har du bott i? 3
24. Har du någon gång spytt? jo, och jag hatar det!
25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Skor
26. Är du social? haha ofc.
27. Vilken är din favoritglass? vet inte...
28. Vad skulle du göra om du vann en miljon? Köpa häst!!
29. Tycker du om kinamat? Kärlek
30. Tycker du om kaffe? Ja
31. Vad dricker du till frukost? Kaffe
32. Sover du på någon särskild sida? vänster
33. Kan du spela poker? Nej..
34. Tycker du om att mysa? Klart.
35. Är du en beroendemänniska? Alla har väl någon form av beroende?
36. Känner du någon med samma födelsedag som din? Ja.
37. Vill du ha barn? inte som det ser ut just nu
38. Kan du några andra språk än svenska? Jupp
39. Har du någonsin åkt ambulans? Nej
40. Föredrar du havet eller en pool? Beror på, tycker inte om när jag inser ser vart jag simmar, är inte så stort fan av att bada.
41. Vad spenderar du helst pengar på? Hästsakerm hundsakerm, kläder etc.
42. Äger du dyra smycken? Nej.
43. När känner du dig lycklig? Ofta
44. Vad var det senaste du stoppade i munnen? Tuggummi
45. Vem är den roligaste människan du känner? har så många haha!
46. Välj ett ärr på din kropp? öhh va!?
47. Vad har du för ringsignal? Taio Cruse (om det stavas så) princess
48. Har du kvar klädesplagg sen du var liten? inte vad jag vet
49. Flirtar du mycket? Nej
50. Vart togs din profilbild för din blogg? Hemma
51. Kan du byta olja på bilen? Om jag hade haft en.
52. Har du fått fortkörningsböter? Inte körkort
53. Vilken var den senaste bok du läste? Twilight böckerna
54. Läser du dagstidningen? ibland på nätet
55. Prenumererar du på någon veckotidning? Nej.
56. Dansar du i bilen? dansar i bilen??
57. Vilken radiostation lyssnade du på senast? Rix FM
58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? saker som jag var tvungen att komma ihåg.
59. När var du i kyrkan senast? kommer inte ihåg!
60. Vilka personer utmanar du? Alla som känner sig manade! :D


Fredag!

Idag är det dagen efter torsdag vilket innbör att det är fredag! Lovley!

Då har man slurpat i sig lite snabbkaffe igen, vet inte vad jag skulle göra utan kaffe! Är ni också "måste-ha-kaffe-människor?"

Idag har vi inplanerat att åka till x-tremehorsemakover ska införskaffas lite stylingprodukter till hästarna och annat smått och gott. Är det någon som vet hur man ska få den fula ankunge till att se ut som en svan är det hon! 

Nu ska jag springa ner till stallet ingen, se om regnet har lugnat ner sig, blåst och regn hallå! Not melanoz style at all! 

Men medans jag är där nere och jobbar på kan ni få en liten dagens fråga! 

 

 
Hörs senare!!


Veredus Guarnieri

Veredus guarnieri

Denna stöveln blev jag tippsad om av våran hovslagare vars fru även har en ridsportbutik hemma.
Jag var givetvis tvungen att titta upp detta.

Själva iden är väl ganska smart egentligen. Man kan ställa in vidden på stöveln och på insidan finns det speciel greppyta som hjälper till att hålla skänkeln på plats och det ska vara lättare att finna balansen.

Men

Jag vet inte om jag håller med om designen? I alla fall inte för mig som dressyrryttare. Visst vill jag ha designade lite udda saker men dett var inte min smak. Utsidan på skaftet borde sett med diskret ut. änns lite som en roborts ben.... Förlåt till er som har en sådan här stövel. Men själva formen på stöveln tycker jag är snygg. Men det är så mycket plutter på den!

Priset är ca7000 kr.

Är det någon som har en sådan här stövel??


Vem är jag?

För ett tag sedan fick jag en fråga via Bloggsvar som ni finner till vänster i bloggen. Där kan man ställa frågor, läsa svar på frågor så har du något du undrar över? Släng iväg den där!!

Fick en fråga om vem jag var och om jag inte kunde skriva en liten presentation om mig. Självklart kan jag göra det och här kommer det!

Som ni kanske redan har listat ut heter jag Timmie Melanoz som driver den här hästfanatiska bloggen.
Jag har alltid haft hästar i min närhet, många säger att jag föddes på hästryggen och började rida vid 3 års ålder. Fcik min första ponny en shettis vid namn Rufus. bet, högg och kasstade av mig, så kan man sumera honom. Men han lärde mig en del. När jag blev äldre och efter att ha haft ett par låneponnys fick jag min första egna ridponny vid namn Puttelina. Vacker namn va. Men hon gav mig otroligt mycket. Hoppryttare som man var blev det, det hon fick göra. Men dressyren var i alla fall hennes sak. Elisabeth Lundholm älskade hennes trav efter en clinic.Min unghäst som jag köpte som hopphäst som fick bli dressyrhäst, men är nu såld till en fältävlansryttare.
fotot är taget dagen innan julafton för ca 4år sedan.

Efter henne hade jag en liten stor häst som endast var 152 hög. Mycket jobb lades ner på den bestämda damen, men hoppa kunde hon. Det högsta hon hoppade var strax över 150cm. Blev en del träningar för Ted Netterqvist, mikael greveback på henne. Tävlade henne upp till nationell nivå men valde att inte starta så stora klasser på henne på grund av hennes storlek. Hon fick ta i så mycket i kombinationer etc och jag tyckte inte det var rättvist.Gick sedan ett tre årigt hästgymnasium uppe i Tenhult. Hade en fantastik tid där. Dags för APU-praktikplats och via bakvägen hamnade jag hos Minna Telde, se och hör för en hoppryttare. Här kommer grunden till mtt dressyrintresse på riktigt. Efter att ha fått rida en lektion på en fälttävlanshäst som då var där för ridning som kom från Brasilien, hade startat stora internationella tävlingar som blandannat VM så kände jag en aha upplevelse och dressyr blev mitt nya jag. Det blev inte svagare efter att jag hade fått sitta på Larina höm. Jag var i Hevean!

Sedan fick jag jobb hos Minnas då varande beridare som då startade eget och jag började plugga på distans det tredje året. Fick då rida många typer av hästar, allt från unghingstar som skulle gå bruksprov till välutbildade högklass hästar.

Sedan har det kort och gott rullat på till hit där jag är idag. På vägen blev jag erbjuden jobb av Pether Markne och Antonia Ramel som är syster till Jouliette Ramel är en människa som har betytt mycket under resans gång.


En häst jag hade på fortsattinridning när jag arbetade hos Catrin Henriksson en väldigt kall vinterdag!en häst som jag red när jag arbetade nere i skåne

Nu så arbetar jag hos Lotten Aronsson där jag även tar emot hästar för tränign, utbildning, tävling etc. Bara under denna tiden så har jag fått nya kontakter super fina hästar att rida och en fantastik tränare som har gett mig så mycket.

Min stora dröm är att rida internationell grand prix. Driva eget stall och kanske en vacker dag hamna med i landslags truppen. Om jag gör det, har jag igen aning om. Men det är dit jag arbetar mot. När spelar ingen roll men jag ger inte upp....
Jag har gjort, varit med om, arbetat och träffat mer och fler än vad jag nämner här i detta inlägget. Men väljer att korta ner mig till det jag har skrivit. Annars får ni nog vänta på en bok haha!

Hoppas det var ett tillräckligt bra svar!
=0)


som en räckmacka!

Mums! Sitter och kikar på idol ätit räckmacka som jag fick av chefen!! Sitter och skriver lite på ett inlägg också och svarar på lite mail....

Gör ni söta läsare?


Fracken!

Något som för Edward Gal och Anky Van Grunsven samman förutom holland är det fracken. Båda två har gjort det lite annorluda och rider i egengjorda frackar som verken är svarta eller marinblå.

Jag har varit sugen länge på att skaffa mig en egen kavaj och frack i framtiden. För mig är det självklart att det ska vara stilrent och elegant men varför inte våga göra det till sitt lilla egna. Tror dressyren håller på att moderniseras på så vis gällande kavaj/frack etc. En lite mer modern touch och design på det hela kan nog bli riktigt bra.

Men klar en zebra färgad frack kaske inte är det roligaste, uppmärksamheten ska fortfarande till hästen och kanske inte heller en babyrosa eller babyblou. Men att fler färger ska tillåtas och andra designer är något som jag hoppas på kommer att synas i framtiden.

Dags att ta kontakt med vännen min och börja designa!

Vad tycker ni vänner?


Vart bor du lilla råtta? I min hatt!För många förknippas svårklass i dressyr med frack och hatt. Nu kanske hatten ska förbjudas, efter ha ridits med på banorna i över hundra år!

Är man över 18 år och rider i MSV:A klass eller högre får man lov att rida med hatt.

Jag tycker inte hatten ska förbjudas. Däremot ska det vara frivilligt i vilken klass man än rider i över MSV:A, rider man grand prix och vill rida med hjälm, ska det få göras. Men att förbjuda hatten, nej.

Det jämförs med att hoppryttarna red förr i kask, men som alltid mer eller mindre flög av efter första hindret. Men att jämför hoppning och dressyr känns på olika håll långsiktigt. Det sker mer olyckor i hoppningen än dressyr gällande tävlingssamanhang och i dressyr håller man sig på marken och hoppar inte hinder på 150cm. Att det kan hända saker på en dressyrbana också, absolut. Men hur många har sett en dressyrryttare i klasser med hatt åka av inne på banan? Kanske är bättre att sätta regel på att hjälm ska bäras ¨på framridningen och så fort man har gått av banan, där anser jag risken är större för olycka. Men vad är det för regler där?

Så för min del ska hatten finnas kvar. Men man kanske skulle höja gränsen?

Vad tycker ni?


Sorry!!

Efter att jag hade ätit och duschat så råkade jagsomna på soffan igår!! Alltså därför det inte blev någon mer uppdatering igår kväll!! FÖRLÅT VÄNNER!!

Dagen rullar på här, och det ä tränigar här nu på förmiddagen och jag ska ner och rida snart, men varbara tvungen att skriva en sväng till er och kasta i mig en macka!!

Läste dock en liten intressant sak i en tiding i morse, Melanoz måste bara komma med en åsikt om det haha! Kan det vara som så att ridsporten håller på att moderniseras?? vad tror ni?

Nu måste jag susa vidare igen vänner!! Kassa inlägg det har varit nu, men lovar att vid lunc att det ska komma något roligare och ang det där inläget jag ska blogga om som jag har fått fråga om, ja det kommer att komma men lite svårt, mste få till det inlägget!!

Hoppas mina fina, gulliga, superduper peppane läsare där ute har en fin torsdag! Det bästa med torsdagar är att det är fredag dagen därpå!!Finaly!

Regnet öser ner! Jag är allt annat än varm och mätt!! Så duschen och maten gäller, i vilken ordning. Ja, maten blir nog först för jag är ap hungrig!!

Hur har ni det??


Har haft en liten kaninstund. Ja haha vi h...

2010-09-09_10_03 (MMS)

Har haft en liten kaninstund. Ja haha vi har mer än bara hästar vänner. Är man djur älskare så är man. Min lilla tuss heter nalle phu men kallar honom wolvurine haha. Han är en lejonhuvad kanin med teddypäls. Hon skulle egentligen behålla honom när jag såg honom första gången, men frågade mig sedan om jag inte ville ha den lilla tussen. Www.teddytassen.se dags att massera en häst och sedan rida de två sista för dagen. Kram timmie


Sjuk!

Jag har fått stövelsjuka!!

Letar efter ett par nya tävlingsstövlar. Men det finns så många!! Dessutom är det inte billigt. Ett par som jag ville ha efter att ha kollat upp pris med måttning, dragkedja etc så hamnade stöveln på 10500!! HALLÅ! man är jue inte gjord av pengar i alla fall. Men kris börjar det bli då mina svarta är slitna. Ni vet det börjar bli krokodiler baktill och slitna helt enkelt!!Det roliga är eller kanske inte. Men jag tycker att det finns så många fler och olika varianter på hoppstövlar än dressyrstövlar, sedan har jag fått för mg att dressyrstövlarna känns dyrare än hoppstövlar. Fast kanske kan bero på att det finns mer utbud på hoppstövar.

Vad tycker ni?
Vad för stövel använder du??

 
Cavallo piaff plus


                                                                        Königs SIR


                                                                  Petrie Anky elegance

Ja, det finns då många fler!! Som sagt nikansk har lite tips på andra märken, modeller så får ni jätte gärna komma med dom!


Otur!Läste precis en artikel på ridsport.se att Charlotte Haid Bondegaard inte kommer att åka till VM med lydianus.
Lydianus fick tydligen kolik och vårdades i Helsningborg över en natt och med landslags vet. Tornell och Bo jenå så valde Charlotte att inte åka den långa resan till Kentucky med sin häst.

Här tycker ändå jag att de flesta fördomsfulla människor som inte påstår att elit ryttarna inte bryr sig om sin hästar får svar svart på vitt. Även om hästen är helt återställd väljer alltså Charlotte att inte åka till årets händelse VM i Ketycky. Varför? Jo hon bryr sig om sin häst och väler att låta den slippa åka den långa resan!!

Dock har reserven Anette Christensson´s häst Normandi JB blivit skadad så hon kan inte ta den fjärde platsen i laget!

Undrar vad som sker nu. Om sverige endast kommer skicka 3 ryttare eller om domhar en plan c.
Åter står att se!!


Gulligt!

Nu så har semster hästen åkt hem, en häst mindre om dagarna nu, men kommer snart att fyllas på igen. HÄRLIGT! 

Stack upp till lägenheten en snabbis för att stoppa i mig lite mellanmål, måste ha all energi känner jag. Vädret och alla löven som blir gula och trillar av gör att man blir påmind om det som komma ska! KYLA OCH SNÖ!! urk....
(uppadetring. fick kuta in och ta in hästarna, började hagla och ösregna! huja!)
De senaste dagarna så har jag fått så fina och roliga kommentarer! Jag blir verkligen jätte GLAD! Ni läsre är som en glädjebomb!!

Ett urplock av kommentarer jag har fått, har fått många fler!! Så tack snälla ni!

Nu måste jag dra vidare ner till stallet igen. När jag har lunch ska jag försöka hinna med att skriva inlägget som jag skulle gjort igår!

Hoppas ni har en fin onsdag vänner!


FÖRLÅT!!God Morgon fina läsare!!!
Förlå för inlägget som aldrig kom igår! Men mitt mobila bredband hitta platsligt ingen mottaging, den där lampan blinkade konstant grön när jag ville ha den blå eller turkos!! Så förlåt vänner!!

Ska hinna med att svara tillbaka på era kommentarer under dagen också! Och svar på fråga här i bloggen!

Det är onsdag idag, himlen är svart och regnet ja, öser ner! Welcome!

Jag hoppas att ni kommer få en toppen Onsdag, måste kila ner till stallet nu. Kl nio åker semesterhästen hem!


hej och hå!

Ja, bättre kom jag inte på till rubrk!
 
Klar i stallet för idag, kom precis upp och sitter fortfarande med kyra jagckan på! Ska ta ut hunden en snabbis innan det är dags för matlagning. Kommer nog bli så avancerat som spagetti och köttfärsås får dga en regnig tisdag som denna. Solen var inte framme allt för länge men en stund!

ville i alla fall bara säga hej till alla fine er, där ute!!

Kommer ett svar på en fråga lite senare jag fått i bloggsvar, men tänkte slänga upp den på bloggen. Tror det finns fler som undrar!!Dags att ta ut min lilla sessan!!


Mmmmmmm mums!! Choklad galen som man är :-)

2010-09-14_15_18 (MMS)

Mmmmmmm mums!! Choklad galen som man är :-)


Hej på er! Tro det eller ej men här har so...

2010-09-14_15_08 (MMS)

Hej på er! Tro det eller ej men här har solen faktiskt tittat fram! Har varit och handlat och nu är det hen och rida de två sista hästarna innan ponny träningen börjar! Hur har ni det i dag sweeties? Kram timmie


Morning!

Tisdsag idag, en regnig-blåsig-rugg tisdag idag!! Inte alls spännande att vara ute! Jag som bland annat hade tänkt att rida ut. Men i dett väder, no thank´s!

Är inne en sväng och tar en snabbkaffe. Sedan är det ner till stallet igen och köra på. En häst åker hem i morgon efter att ägaren har varit på semester, sms:ade henne och berättade väderrapporten här hemma. Hon vill stanna utomlands i solen och värmen. Förstår inte vad hon menar. Så den hästen ska jag ta och gympa nu på förmiddagen i alla fall och sedan är man igång.Innan jag springer ner till pälsklingarna så vill jag bara säga TACK för alla fina kommentarer jag får av er underbara läsare!! Värmer och blir en riktigt glädjespridare av dom!!


Skulle det vara intressant?Jag har gått runt och funderat på en sak, en ide rättare sagt!

Jag har en väldigt bra kontakt,kund, rådgivare, mentor.
En internationell dressyrdomare

Om ni fick ställa en fråga som handlar om dressyr, hästar, tävlingar, hur det fungerar, hur man dömer en kür etc till denna domare. Skulle det vara något som är intressant för er läsare?

Han har dömt kända dressyrryttare i stora tävlingssamanhang.

Så kom på den iden att ni kanske skulle tycka det vore roligt att kunna ställa en fråga som jag sedan ger honom och han får besvara på.

Jag vill dock uppmärksamma att jag har inte pratat så mycket med honom om detta men ville ändå höra om det finns intresse så ska jag prata mer med honom efter det!

Så finns det något intresse??
=0)
En push till fortsättning

En sak som är ganska intressant är detta med killar och hästar, Fast frågan är kanske mer intressant. Varför är det så anmärkningsvärt?Under hela min skoltid fram till andra året på gymnasiet blev jag mobbad för mitt sanna intresse, min passion. Hästar. En kille som rider var allt annat än poppulärt, eller jo på ett sätt. Det fanns någon man kunde tracka på, någon att skratta, peka, putta, kassta ord på! Dag ut, dag in.

Många har varit förvånade över att jag fortsatte med hästarna av den anledningen som jag beskrev ovan. För mig var det en självklarhet. Dom gav mig stödet, modet och lugnet. Den enda plats jag kunde finna trygg var i stallet och av hästens närvaro. Även efter man har varit med i repotage i tidningen så blev man inte positivt bemött, utan tvärtom. "Vad f*n har du i tidningen att göra ditt **** *****" Det är så ***'** att du håller på med en fjollsprt"


 (En gammal bild sedan jag var med i ett tidningsrepotage för ca 7 år sedan.) 
    "Lata dagar på hästryggen" hette artikeln.

Nu tänker jag inte berätta vad som sades, gjordes under denna tiden. Det jag helt enkelt vill komma fram till är att varför är killar och hästar så stämplat för? Jag anser att kunna ha ett så pass så stort djurs förtroende och allt som krävs för att rida är allt annat än lätt.

Det är verkligen sorgligt att så många killar som egentligen tycker det är så kul med hästar och ridning, slutar för att det passar inte för en kille och det passar inte gänget. För mig är det ynkligt att inte kunna ställa upp för sin polare, vän, kompis och bara respektera det intresse man har!En förändring kring detta är ett borde. Men inte så lätt. Dock tror jag att med hjälp av fantasi, angagemang och lust från ridklubbar/skolor till att få och peppa dessa killar till att fortsätta. Under förutsättningar att dom tycker det är kul. En enbart kill grupp om det är möjligt? En testa på "att vara i stallet och rida dag för killar" vad som helst. För det borde inte vara så uppmärksamt att en kille rider och älskar hästar! eller har jag fel?

Jag älskar det jag gör. Hårt arbete, ambition, vilja och en kärlek till hästar och denna sport har tagit mig hit där jag är idag. Om jag hade velat hade jag kunnat gjort som så många killar gör eller har gjort slutat. Men jag gick den väg som mitt hjärta ville gå. Hade jag varit lyckligare nu om jag hade lagt ner hästarna för att passa in i gruppen/skolan då? Troligen inte. Har man hittat något man har passion för och längtar till så ska inget hindra dig för att utföra det.MÅSTE!!

Då var dagen och stallet klart för idag!! Har varit en helt underbar höst dag idag!! I morgon ska det tydligen bli mindre roligt, regn har jag hört. Men tar en förutfattad mening och hoppas på att personen ljuger haha!

Lasträningen gick delvis bra, delvis mindre bra. Man fick sig en törn och har jag ont i morgon vet jag vart det kommer ifrån i alla fall!

Fick i alla fall ett mail idag ang Kingsland handskarna och vilken färg jag ville ha! Tog ett par som jag hoppas kommer vara riktigt fräcka om beskrivningen är som dom sa i verkligheten!! Så SNART får dom sitta på mina händer som handsken på handen!! (Försöker vara lite rolig, men känner att jag misslyckas ganska radikalt!!)

Nu så MÅSTE jag verkligen ta tag i lite disk och göra pannakakor! Är tanken ska bli lite mummsig kvällsmat. Känner att jag behöver pigga upp mig med det ikväll!
  


Puss på dessa!! Jag vet att jag kanske är lite tjatig om dessa, men blir så glad när jag vinner något jag verkligen vill ha!!


Inte bara hästen

Som fick massage, även jag fick en del punkter masserade! Tack för det, även om det kändes, men välbehövligt. Vill man att hästen ska vara avspänd så gäller det minst lika mycket ryttaren.

Har precis haft lite lunch, ska dra mig ner till stallet igen. Ska lastträna en tottis bland annat.

och på tal om ingenting har jag fått tandverk! Finns det något värre eller?? En fyllning från en tand har lossnat och det känns inte mys pys men får hoppas på att det går över snart tills jag får tid att få i ordning på det! Kostar jue skjortan att gå till tandläkaren också!!

Får bli lite mobil bloggning i eftermiddag och lite roligare uppdatering ikväll. Tandverken gör att det blir svårt att sitta still, så bättre att få något gjort än att sitta här och klaga. En dressyrryttare klagar inte haha!!

Hoppas ni har en fin måndag vänner!!

(och till er som har kommenterat så lovar jag att svara på era kommentarer ikväll)


Massage

Hej vänner!! Hur mår ni idag? Måndag, ny vecka nya möjligehetr!!

Massören kommer om en stund och ska massera en häst, så ska plocka in den från hagen sen bege mig till ridhuset för en sabbvattning. Så frot solen kommer så poff är det tort! Och ute-banan är på tok för djup! Jobb med allt ibland haha!

Hinner inte skriva mer just nu! Som sagt cheferna (hätarna) kallar nere i stallet!VM-Laget i Dressyr!!

I laget till VM-2010 ingår

Patrik Kittel med Watermill Scandic
Minna Telde med Larina Höm
Charlotte Haid Bondegaard med Lydianus
Tinne Wiljemsson Silfvén med Favourit

reserv på hemma plan är

Anette Christensson

(Text och bild från Ridsport.se)


 
Förbundskapten Bo Jenå presenterade VM-laget i dressyr efter dressyrfinalen på Strömsholm. I VM-laget ingår Patrik Kittel med Watermill Scandic HBC, Tinne Viljelmson Silfvén med Favourit, Minna Telde med Larina Höm och Charlotte Haid Bondergaard med Lydianus. Anette Christensson är reserv på hemmaplan.

 

- Det har varit en säsong med både väntade och oväntade resultat, men nu har de här fyra ryttarna utkristalliserat sig som de mest konkurrensstarka, säger förbundskapten Bo Jenå.
Att Favourit skulle leverera resultat runt 70-procentstrecket och högre hade Jenå förväntat sig, att Larina Höm skulle kliva fram som en VM-häst var inte lika förväntat.
- Det är charmen med sporten och hästarna, de förvånar dig ständigt, ler Jenå.

SM på Strömsholm var dressyrryttarnas sista och avgörande VM-kval. Tinne Vilhelmson Silfvén och Favourit plockad hem guldmedaljen igen med Minna Telde på silverplats och bronsmedaljen gick till Charlotte Haid Bondergaard.
Tysklandsbaserade Patrik Kittel tävlade i stället i Cappeln, Tyskland, i helgen där han red in på två andraplatser i Grand Prix och Grand Prix Kür med Florett As. Florett As har under sommaren visat att han mer än väl kan vara reserv för Scandic men det är den senare som är Patriks VM-häst.
Scandic är tillbaka efter en lättare skada och full träning inför mästerskapet.
Tinne Vilhelmson Silfvén är en av våra mesta mästerskapsryttare med fem OS, tre VM och sex EM bakom sig. Nu bär det av till fjärde VM-starten med Favourit.
Favourit gjorde mästerskapsdebut vid EM förra året och har sedan dess gått stadigt framåt och placerar sig i den övre delen av resultatlistan.
Minna Teldes förhoppning till VM hette länge Don Charly men under sommaren har Larina Höm klivit fram och pockat på en plats. Stoet reds en tid av dressyrens supervisor Hubertus Schmidt men är sedan förra året hemma hos Minna igen. En andraplats i Verden och en silverplats på SM övertygade Bo Jenå att Larina Höm var värd en VM-biljett.
Charlotte Haid Bondergaard och Lydianus blir fjärde namn i VM-laget. Lydianus fick sitt internationella genombrott Stockholm International Horse Shows världscup i november förra året och var med i laget som kom fyra i Rotterdam i juni i år.

Reserv på hemmaplan blir Anette Christensson och Normandie JB.

- Det är en ny laguppställning och det ska bli roligt att komma till VM med de här ekipagen, säger Bo Jenå. 
- Ett VM är alltid speciellt med resa, uppladdning och atmosfär så jag vill inte spekulera allt för mycket om våra chanser. Men vi har som målsättning att slåss om silver- eller bronsmedaljerna och dessutom kvala till OS

Årets samlade Ryttar-VM med åtta grenar rids i Lexington, Kentucky, USA 25 september – 10 oktober.
Dressyren ligger i första VM-veckan och inleds med Grand Prix den 27 september.
Hästarna flyger den 18 september från Liege, Belgien.
VM-medaljer delas ut i nationstävlingen som avgörs i Grand Prix, och individuella medaljer delas ut i Grand Prix Special och i Grand Prix Kür.

Vad tror ni om truppen som vi skickar till VM och Kentucky??


Kontoret har stängt.

Hade så många ideér tidigare som jag ville blogga om. Men poff borta. Well det är söndag kväll och kontoret har stängt för dagen, känns det som i alla fall!

Så dagen får helt enkelt avslutas med en dagens!

Frukost: Kaffe och mack
Humör: Bra för tillfället
Mående: Bra, trött
Borde: Dammsuga och vika tvätt
Frisyr: plattat, med lite ruffs
Klädsel: Linne byxor från H&M och en huvtröja från ANKY
Planer: För nu, läga mig i sängen och läsa för att sedan somna. För morgon dagen: Rida massören kommer till hästarna och allt runt omkring.
Dröm: Att jag hadeglömt blanda betfor.
Senaste personen du pratade i telefon med: Mamma
Materiella vill ha: Oj, kan inte nämna allt, då blir det en roman!
Fundering: Finslipar ideér till bloggen, och funderar ut lite laner inför veckan.
Tråkigaste: Att det för tillfället ösregnar och hunden vill ut!!
Längtan: Att se vad som sker i framtiden.
Superlängtan: Att få rida Grand Prix
Tidning: Ridsport
 Sov sött vänner!! Dags för Melanoz här att krypa ner under täcket och försvinna in i en bok en stund innan man slocknar!


T Ä V L I N GHar precis funnit en ny blogg där jag även fann en tävling!
Kika in HÄR för att veta mer!


Nu är i alla fall ett par fönster och dörr...

2010-09-12_19_20 (MMS)

Nu är i alla fall ett par fönster och dörrar färdigmålade! Kul att göra sådant som man ser skillnad på. Nu väntas det på hösilage till pälsklingarna. Har mina läsare gjort idag? Kram timmie


Utvärdering....

Häromdagen så tipsade jag om en ny sadelgord som har börjat synas mer och mer! (inlägget hittar ni HÄR)

Eric Le Tixerant specialgjod
By: Eric Le Tixerant

Chefen susade iväg till en ridposrtbutiken och hämtade en sådanhär sadelgjord för att testa på en av ponnysarna som hennes dotter rider.

Resultatet blev mer än positivt! Ponnyn vågar verkligen röra frambenen i stället för att gå och hålla sig. Sadelgjorden ger alltså rätt tryck som är fördelat på en större yta och ger då ett bättre stöd!
Dessutom lämnar den ett bra utrymme bakom frambenet så det inte blir klämt där utan frambenen kan röra sig helt obehindrat. Dessutom så ligger den still och man behöver inte spänna sadelgjorden så hårt för att den ska hålla sadel på plats.

Jag blev glatt överaskad. Trodde inte att den skulle ge en sådan effekt. Men tydligen! Så jag tycker den är värd sina pengar och kan vara en bra investering!


Mot Sthlm international horse show!

Hittade en liten rolig länk på ridsport.se att Minna Telde bloggar fram till Stockholm International Horse Show.
Så för er som vill följa en internationell dressyrryttare och dess förberedelser så kika in
HÄR

minna.teldes bild


Aha!!

Läste vidare på Ankys hemsida till inlägget nedan!

Man kan se gamla som nya kollektioner om klickar på DOWNLOAD knappen. Dock så måste man antagligen ladda ner för att se. Ska själv kika vidare på det senare!

Men nu ska jag ner till stallet och sätta fart med de två pollarna som ska ut och ridas!


Här har vi enav dom

Under tiden så kanske mina läsare har något önskemål om något inlägg ni vill att jag ska skriva, eller kanske en fråga ni vill ha svar på? Så släng iväg en kommentar så kommer det upp senare under dagen!!

Ha det gött så länge vänner!


Good Morning!

Eller förmiddag kanske man ska säga. Idag för min del är det en ganska lugn dag. Endast två hästar som ska gå idag. Resten får vila och bara gå i hagen dag!

Just nu sitter jag med en liten snabb kaffe, kände att det behövdes och samtidigt kolla in på olika ridmärken och modet för hösten. Men måste säga att en del är väldigt dåliga på att uppdatera hösten/vintern 2010 eller är det bara jag som inte hittar rätt. Någon som har ett bra tips på en sajt??


Dags att tänka på detta med refrängen!!


Melanoz Tipsar

 Tänkte göra en mer roligare "Melanoz Tipsar" men et får helt enkelt blir bra på det vanliga viset.

Har du en ridstövel med dragkedja? De flesta har väl det nu för tiden... Här kommer ett litet bra tips!  <------------------>

Om man känner att dragkedjan börjar bli "trög" på eller börjar kännas svårare att dra upp kedjan. Ett av de smidigaste knepen jag vet är att spraya lite pälsglans på dragkedjen och sedan dra ner och upp kedjan ett par gånger. Pälsglanset "smörjer" kedjan och gör så att det blir halar helt enkelt! Super lätt super smidigt!!Tänkt på det någon gång?


Finns bara ett....

Ord och det är glädje och motivation!

Jag känner verkligen att jag rider riktigt bra just nu. Ni vet när man har den känslan att inget är omöjligt. Allt flyter på och pollarna känns så mjuka och fina i kroppen. och allt bara fungerar. Så motivationen är helt klart på topp just nu!!
Är uppe en snabbis i lägenheten för att låta vovven får komma in och torka. Varit uta och latjat i regnet. Men lite sur är hon för att jag stängde dörren in till sovummet så hon inte fick hoppa upp i just den renbäddade sängen. Now way för det idag....

Så vänner!! Ikväll kommer tipset! I promisse! Ett ganska användbart tips och det är helt genialt enkelt men användbat!

Dags att göra klart det sista i stallet!!

Hoppas ni har en fin lördag!?

Hoppla hoppla!

Det här med en bra rubirk kan faktiskt vara ett i-landsproblem!!

Lördag idag och hava dan har ju mer eller mindre redan gått. IGEN!  Har precis slängt i mig en koppa kaffe och två mackor för att om en stund susa ner till stallet igen. Se om vi eventuellt skulle filma en polle lite senare. Men annars är dagen som vanligt.Nu så börjar det pratas om Stockholm international Horse show och Göterborg Horse show. Själv har jag inte bestämt mig ännu om något. Men kommer med all säkerhet att vara på plats i Scandinavium, Göteborg.


                            

                             Någon av mina läsare som ska till Globen eller Scandinavium?

 


TJOHOO!!!

Yes yes yes!! Jag van tävlingen som www.Showjumper.blogg.se har haft i sammarbete med Charlies Häst & Hund!Dessa kom väl till pass. Var mer eller mindre påväg att köpa ett par nya handskar!!

Lovar att blogga en rapport om handskarna!!

Tack så mycket till
Charlies häst & hund och till Showjumper!


Detta tog!!

Om det är fake eller inte, men det tog!
The day walking by!

Fasen asså!

Fattar inte vartdagen har tagit vägen.... Finns det inget parti som kan införskaffa förlängda dagar? I stället för 24h kanske en dag skulle ha 30h i ställer? Tänk vad man hade hunnit med!

Sitter och har käkat ett par mackor. Har varit i metropolstaden Lilla Edet och handlat lite.... Måste säga att jag handlade ganska nyttigt. Endast en chipspåse fick följa med hem och ingen choklad. Nästan stolt över mig själv. För visst måst chips vara nyttigare än choklad?? Right?

Nu är det dags att hutta på sig stallkäderna igen och fortsätta nere i stallet!!

Ska försöka hinna med ett liten tipsvlogg.... Men vi får se om jag orkar och hinner det. Men vanlig update senare... Be so sure!! 

                       En gammal bild får förgylla detta inspirerande inlägg...Sägs vara uppskattat med bilder.


God morgon vänner! Håller på att väcka min...

2010-09-09_08_48 (MMS)

God morgon vänner! Håller på att väcka min hund alltid samma visa varje dag..... Myser in i det sista! Torsdag idag. Vad händer hos er? Kram


En "liten" dam somnär nöjd med sig själv e...

2010-09-08_12_07 (MMS)

En "liten" dam som är nöjd med sig själv efter dagens jobb. :-)


Lillördag!

Inte för att jag har fattat det här med lillördag och charmet med att partaka mitt i veckan när man börjar känna sig trött på veckan.... Tur att man har ett roligt jobb att man inte tycker att veckan bli slö och tråkig!

Hade lite att göra igår, bloggen fick helt enkelt en paus dag.

Ska ner till stallet igen, Longera två, rida en och skritta ut en. Så ser första delpasset ut i alla fall och efter lucnh ska vi iväg på lite ärende. Åka bil är ju kul!!Nu har man även fått lite svar ang ang en blogg jag läser eller läste kanske man ska säga och själva nivån på den. Väldigt lätt att blogga när man bloggar anonymt.... Väldigt vågat måste jag säga. Det roliga är att bloggarna besvarade mina frågor utan att jag ens behövde kommentera något, fixade det helt på egen hand, så tack för det.....

Hörs senare vänner!!


Guld värd baby!

Well jag gick igenom min facebook sida och såg att jag hade gjort "vilken kändis är du lik" testet och jag kunde inte annat än att dela med mig av detta!Men jag kan inte påstå att jag är specielt lika Robert. Likaväl som jag också vet att testet i sig betyder nothing så måste man bli lite glad, tar det faktiskt som en komplimang.Däremot så har jag fått kommentarer att jag är lik Zac Efron utseende messigt vilken jag inte tar till en nackdel heller.....

Vad tycker ni sweeties?? eller är det Zac som är lik mig? haha!
Melanoz har en Åsikt!!Ibland när man stter och läsare olika bloggar eller hör olika åsikter om saker de kanske igentligen inte har så mycket koll på. Jag anser att kan man inte sin sak till 100% ska mina inte säga "att så här är det och ska det vara" Man ska ha olika åsikter och andra konversationer, och våga "think outside the box" just för den stunden i alla fall.

Detta kan bli ett väldigt långt inlägg, men väljer att dela ner detta och hålla mig till en punkt. I bland eller nä, jag ska vara väldigt ärlig och skriva OFTA så läser man där andra kritiserar andra, gärna dom som rider på hög nivå.
Hur deras hästhantering är and so on.....

Jag har erfarenhet från stora stallar hur hästarna hanteras och ALLT detta arbete som ligger bakom. Det sägs att elitnivå ryttarna inte alls gör allt för sin häst. Nej, sant för INGEN kan göra allt för sin häst. Men man kan göra otroligt myket.

Vi kan t.ex. ta hagar. Att trähagar ska vara katastrofala för hästar. För en häst som är van att gå i stora fria hagar tycker säkert att det blir inrutat. Men släpp en häst som inte är van vid att gå i stora hagar med kuperad terräng. Vad skulle den troligen göra? Springa halvt i hjäl sig. Faktum är att det är igentligen inte vi männsikor som bestämmer hur hästen ska trivas, det gör det individuella djuret. Jag har varit med om djur som har haft en superfin hage att gå i. men som avskyr det. andras fram och tillbaka, spring hit och dit och uppgrävt vid insläppet. Frågan är, ska man svinga djuret att gå kvar? Jag gör det INTE av den anledningen att den säkerligen kommer att skada sig. Ämnet kan ske tvärtom.

Men det som jag också skulle vilja ventilera är också att många ser inte arbete som ligger bakom, med var individuella djur. Så otroligt lätt att dömma det man enbart har i ögonen. Men vad sker om man ser runt hörnet? Jag vet att det djur jag ar haft och har att arbeta med trivs. Hur vet jag då det? Genom att lyssna på vad dom säger, vad säger ögonen? hur ser kroppspråket ut. Hur verkar den när jag tar in den i ridhuset eller släpper ut den i hagen.... Man har ett evigt lång konversation med hästen. Skulle jag få in en häst som lämnats till mig och den av någon anledning inte skulle trivas, då får man gå och hitta anledning och ta kontakt med ägaren. För det äe också som så att man väljer inte duret, man väljer varandra.... 

Det finns så många olika individer häst som männsika, därför finns det så många alternativ att ta, göra och utföra det som i slutändan är samma mål.....  Vad som är rätt och vad som är fel är upp till var och en, så länge man vet vad man själv gör.  


Some Horse News

Fick nys och tips om en sadelgjord som jag inte har hört talas om tididgare, som skulle vara intressant att testa.

Eric Le Tixerant specialgjod

Dressyrgjord
(ca pris 1800)Eric Le Tixerant Specialgjord för hoppning
Hoppgjord
(ca pris 2100)

Denna sadelgjorden är framtagen främst till hästar med sadeltvång och där sadeln gärna glider fram. Men den kan också göra att hästar som gärna blir små i steget fram, på grund av att trycket av en vanlig sadelgjord hamnar fel. Som ni då kan se på bilden är den formad så den ger ett mer utjämnat tryck på hästens bröstmuskelatur och hästen kan uppleva att den får mer stöd än ett "punkt" tryck.  Kan därmed ge ett resultat att hästen vågar röra sig mer. Eller som den är framtagen till hästar med just sadeltvång.

Kanske är det någon av mina läsare som har erfarenhet av en sådanhär gjord? Även om man inte har problem med sadeltvång etc. Så ger den ett jämnare tryck. Nog värt att testa!

(Ett litet tips, som man kanske inte tänker på. Att kanske ha en något längre sadelgjord så att spännerna hamnar högre upp än hästen "armbåge" så djuret inte behöver slå i spännerna hela tiden) 

Beskrivningen som jag fann på DENNA hemsidan om sadelgjorden!

Beskrivning

En sadelgjord framtagen för hästar med sadeltvång.Den är också bra när man har problem med att sadelen glider fram.Gjorden har en gummiplatta som ligger mot hästens bröstbensom gör att den stannar i läge.Gjorden har mycket hög elastisitet vilket ytterligare höjer komforten för hästen.


Sola och bad i pina colada

Inte riktigt kanske, men igår eftermiddag så kunde man faktiskt sitta ute i solen och det var helt underbart! Men morgonen är ännat. 1 plusgrad hade vi natten till lördag. HUJEDA MIG ggr massa! Så nu stängs fönstrena på nätterna  stallet och öppnas upp på morgonen i stället....Är uppe en sabbis i lägenheten för att kassta i mig en macka för att dra ner till det som bilden ovan visar.

Jag känner att jag måste koma igång med bloggen igen, men vet verkligen inte vart jag ska finna den rätta inspirationen. Behöver kanske mer hjälp från mina läsare, har ni en fråga så kasta iväg den till mig, något ni vill att jag ska skriva om så säg till om det också. Är jätte sugen på att blogga, men inspirations förådet ekar just nu.

Men ska försöka bli bättre på detta, för så trogna läsare som man har så måste jag ge er det ni vill ha. Alltså en Blogg att läsa!!

Dags för mig att susa vidare ner till stallet...

Hörs later darlings


Opps i did it again!

HEJJ SWEETIES!! 

Sådan damn katasrof! Jag måster erkänna att jag bara var tvungen att lägga blogen på hyllan under dagarna som gått.

Jag ska inte skriva något långvarirg inlägg här om varför osv.

Idag ska vå åka starx innan 09.00 iväg med en häst, hem för att åka iväg med annan 12:30 för att sedan åka hem och iväg med annan 15:30  Så fram och tillbaka idag. Men så är det!

Men sedan måste jag bara tillämpa en viktig sak i detta inlägget!

JAG FRYSER!!!! jätte kallt uta på morgonen och vintenrs kyla gör sig på mind, usch jag får gåshud av att bara tänka på det!Men en liten mini fråga då: Helgen är här, vad ska mina läsare ha för sig då??RSS 2.0