Mutantmorötter är the new thing ;-)

2011-02-28_19_23 (MMS)

Mutantmorötter är the new thing ;-)


Den bästa detangler som finns från silvera...

2011-02-28_17_01 (MMS)

Den bästa detangler som finns från silverado! Rena magin för svansar etc. Finns bland annat hos x-treme horsemakeover. Håller på att jonglerar lite, låter roligare än longera haha. Hittar ni på idag? Alla nöjda efter ghs ni som var där? :-)


Här i skogen är dom inte klok. Köra rally ...

2011-02-27_13_36 (MMS)

Här i skogen är dom inte klok. Köra rally på skön. Ser ni bilen haha! Inget jag skulle vilja göra direkt.


Då var man inne på götrborg horse show! Dr...

fxcam_1298734352 (MMS)

Då var man inne på götrborg horse show! Dressyr för hela slanten ikväll. Nu mässvandring. :-)


Jag och en liten ponny har lite myspys med...

2011-02-25_17_49 (MMS)

Jag och en liten ponny har lite myspys med manryckning etc. Ska ta och rida de sista pollarna om en öiten stund. Vad hittar ni på ikväll? :-)


Den eller den? kanske den?

Hej vänner!!

Fredag idag och det är full frulle på Scandinavium. Jag får nästan gråtkännsla i ögonen av att helgen inte blev som det var planerat. Vara på GHS både idag och i morgon och ha kul med massa vänner som man aldrig träffar annars. Vandra runt med en lattei handen och för en gångs skull göra som man själv vill, när man vill för ett par dagar. Men ähh Falsterbo närmar sig med stormsteg. Men det är tur att jag har alla pälsklingarna nere i stallet så jag inte hinner tänka på det så mycket haha!

Men för att ha något kul att göra så har jag kikat på ny mobil. Mitt abonemang går snart ut så skulle vilja ha en annan mobil. Har en Samsung Galaxy S i19000, älskar den telefonen, men nu kommer det ut nya både från HTC och LG

 

LG ska släppa en ny Android som kommer bli den första med 3D kamera och filmkamera i 3D. Inte för om jag vet att det kommer vara så nödvöndigt men den har allt det här andra som jag vill ha i telefonen som mail, social hub, lätt åtkomligt på internet och hela den biten.Sedan är det HTC incredible som kommer ut samtidigt som LG telefonen och ska vara en så kallad storebror till HTC Desire. Men denna har då inte 3D, dennas syskon som inte har släppts ännu i sverige kommer kalla sig facebook mobil vilker denna säkert delvis också är en facebook telefon.

Så nu är det bara det vilken av dom?? Har haft LG innan men inte varit nöjd men nu säger experterna att LG telefonen är GRYM och likaså HTC att den är GRYM. Något som är säkert är att jag NEVERE EVER kommer skaffa mig en Iphone, det är ju bara så 2009. För mig är det en telefon som kostar sjukt mycket mer än vad man får!

Nä nu ska jag ner till stallet och sätta fart, ville bara skriva av mig lite. Kommer ett litet inlägg om en liten "åsikt" later!


Älskar när nyputsade träns hänger på sin p...

2011-02-24_17_46 (MMS)

Älskar när nyputsade träns hänger på sin plats snuggt o h prydligt!! Ikväll är det A.Helgstrand clinic i Scandinavium. Håller nog på för fulöt eller till och med snart slut. I viölet fall hade det varit kul och sett... Någon av min läsare som såg på clinicen? :-)


You can not be trusted

Hej på er alla!

Gud vad jag är glad för er läsare, även om jag bloggar lika bra som snön försvinner så är ni här och hälsar på!! Men jag ska verkligen försöka att komma igång igen. Men motivationen har verkligen varit nere på Zerooooo. Det blev inte bättre av att Scandinavium planen gick i kras under veckan också. Kommer i alla fall dit en stund och ska väl gå på mässan någon gång uinder helgen, men känns inte alls lika kul när det inte blev som planerat. Suck på en del.....

Annars så händer det inte så mycket mer än tidigare. Kylan hänger sig kvar och av alla låtar som finns här i världen började jag nynna på "Jag orkar inte mer, vill inte vara kvar, jag vill åka hem till min kära mor och far" från Markoolio, men gjorde även om den till en egen lite version. "Jag orkar inte mer, vill inte frysa mer, jag vill åka till min kära sol, Sitta på en strand bli jätte jätte brun och skippa brun utan sol" Håller man på att bli knäpp? Jag kommer dyrka den första snödroppen som kommer upp ur marken när det väl sker, fota den och ha som bakkgrund på mobilen för att bli påmind om lyckan av en snödroppe!!Well dags för sängen, i morgon är det ännu en dag!

Hoppa ni har det bra i alla fall!


Lite frisering med den manliga klippmaskin...

2011-02-23_12_38 (MMS)

Lite frisering med den manliga klippmaskinen haha. Lite skäggfrisering på g... :-)


Things get betterVisst är det lördag och de flesta så som jag har kikat på melodifesivalen och hurray! Eric Saade gick vidare. Men jag ska inte lägga så mycket tid på det. Jag kommer inte heller skriva något direkt hästigt inlägg för den delen heller.

Men på tv4:ra går nu QX galan. En gala för HBT personer. Jag tycker att det är fashinerande att människor år 2011 fortfarande ser Homosexuella, Bisexuella etc. personer som något och inte som någon. Någon i min bemärkelse är en människa likaväl som en hetrosexuell person. Om en kille säger "jag har en pojkvän2 eller en tjej säger "jag har en flickvän" ska då ögonbryn behövas höjas? Borde ett nervärderande ord sägas? Från min sida är det NEJ.

Jag har tidigare delat med mig av detta. Videor som gjordes och som heter "It´s get better" Som enligt mig bör tittas på och delas med. Innerbörden av att det faktiskt bli bättre är en sak som måste sägas. Ska ens tanken på att ta sitt liv komma upp bara för att man är HBT? Att dessa tankar för många kanske blev den sista tanken som togs i akt är inget ljug, mer en tragisk sanning. En sanning där unga människor inte kunnat se "it´s get better" i sina liv, utan synen av förödelse har varit framför dom. Skolan kan vara ett h*lvete redan som den är, om den tyngs ner mer av att man är homo, bi, transexuell gör saken inte direkt bättre, vissa kanske inte ens kan tala om det för familjen, rädslan av att bli bortstött i sin "tryggaste" miljö och där man ska bli älskad vem man än är kan söta bort en, gör att kännslorna svallar över. Något som inte ens bör kunna ske...... Jag vet inte om detta ger någonting överhuvudtaget mer än att mitt begär av att behöva skriva av mig, men kännslan av att ha delat med mig och fört ordet vidare it´s get better till min blogg gör mig lite bättre till mods.


Discovery channel

God morgon vänner!!

Jag FRYSER!! Nu har det återigen blivit så där jätteroligt kallt igen som gör att man allra helst vill vara kvar i lägenheten. Men jag ska trotsa denna kyla och springa ner till stallet om en liten liten stund. Höll på att få en shock när jag fodrade tidigare i morse. Trodde inte att det skulle vara 15 minus....

Igår var det i alla fall en trevlig fredag. Gjorde klart stallet och på morgonen så kom hovslagaren och då hade jag redan ordnat med mina hästar lite innan och under tiden han var här red jag yttligare en liten häst och sedan drog vi in till stan på lite ärenden och för att gå på bio. Om ´man nu kan kalla det bio. Lite mer som att gå på en dokumentär från Discovery channel. Besviken blev man faktiskt.

Filmen jag menar är Sanctrum som är gjord av samma skapare som till Titanic och AVATAR. Den hade premiär i går och jag trodde det skulle vara en liten wow film. Men nä.... Jag fick nog en 5 sekunderfilmkännsla av den under hela filmen. Resten kändes verkligen som en visning från Discovery channel. Lite tråkigt.

 
Dessutom satt jag och väntade på att dena ena huvudrolls killen Carl skulle få gummiben och gummiarmar sedan han spelade i hjälte i Fantastic four. Så nej, denna filmen fungerade inte för mig.

Men innan jag drar ut till stallet och det varma sköna vädret så kör vi en dagens!

Dagens humör: Bra 
Dagens borde: Massa kan inte välja haha
Dagens frisyr: Mössa
Dagens planer: Det vanliga, rida mm.
Dagens vill ha: Varme
Dagens längtan: T.shirt, varme, solen är en bra kombination.
Dagens fundering: Varför vissa har tix?
Dagens beroende: kaffe
Dagens tråkigaste:Att det är så kallt helt klart! 
Dagens dröm:Oändligt med pengar till shopping
Dagens låt: Mr. Saxobeat
snabba frågan


Vad tycker ni om Shockemöhle tränsen? Jag snöar lätt in på Otto Shumacher tränsen. Men det kom hit ett nytt träns till ponnyn som var från schockemöhle som jag fastnade väldigt mycket för och det är det som är till höger här i detta fallet, med det tunna pannbandet och tränset var i färgen svart. Jag själv har ett Shockemöhle träns från Classic serien som jag är kanon nöjd med! Så Shockemöhle tränsen får tummen upp från mig!

Vad säger ni?
Torsdagsmys

Hej vänner!!

Hur är läget med er? Här är det faktiskt väldans bra. Ska faktiskt ta och dra mig till sängs snart. Har som sagt inte skett så supermycket idag heller, inte mer än det vanliga i alla fall. Känns lite "trist" för dagarna känns lite som all the same liksom. Längtar verkligen tills det sker någonting, våren kommer, folk börjar röra sig ifrån sina hem och tävlingar på komma igång. Ja, längtan är stor. Längtar efter vår och sommar gå upp på morgonen och höra det kvittras och vänta på grillen ska bli klar när kvällen kommer och utsikten över skön. Miss it!! Nu väntar man verkligen bara på morgonkaffet och stunden vid datorn och kvällen när man kan sitta i soffan med filten för att åter längta tills morgonkaffet då man återigen längtar till filten och soffan haha! Låter nästan absurt men jag behöver verkligen se en påsklilja eller en snödroppe snart!!
Jag kopplade av denna torsdagskvällen med lite Twilight faktiskt. Såg på Eclipse, har bara sett den en gång på bio i sommras och kände att jag var tvungen att se om den. Efter att ha läst böckerna så blev även filmerna så sjukt mycket bättre. Synd att de bästa sakerna från boken inte fanns med i filmen, alltså Eclipse. Känner att jag behöver en ny sådan läsdrog som dom böckerna var! Strecktläste verkligen allihopa på raken. Stephenie Myer är verkligen suvern på att skriva med kännsla så att man som läsare kan absorbera upp det! Älskar när man hittr sådana böcker att försvinna in i. Har verkligen så lätt att svepas in i böcker och andra världar när jag läser. Folk kan stå och prata med mig men jag hajjar inte till alls. Tror nog att flygplan hade kunnat landa i ridhuset utan att jag hade lagt märkte till det.Nä nu har jag svamlat på igen, fast det känns ganska skönt att skriva lite mer normala inlägg ibalnd än bara om häst precis hela tiden. Fast ni kanske föredrar rena hästinlägg?

Men i vilket fall. Dags för sängen för min del!!

Söv sött vänner!


Ryttar träning

Som ryttare är det faktiskt ganska så viktigt att även vi tar han om våran egna kropp, så som strecha innan ridning och göra lite annat och stärker kroppen på annat vis än bara vid ridning och mockning.

Jag hittade en form av träning som man kanske skulle testa på! Jag hittade denna på fokis blogg av en ren slump.

Its like a suicide but it feels alrightJag vet inte är det bara jag som tycker att de låtar som faktiskt är någonting att lyssna på inte går vidare i mellofestivalen?


Fay

Hej på er vänner!

Ja, igår var väl ingen superdag, kan jag inte påstå!
Men idag har jag inte alls en lika ont i huvudet, så känns som man är på bättringsvägen. Skulle ju vara skönt om inte annat!

Satt och kikade runt lite som vanligt på nätet nu under morgonen och kom på att det faktiskt bara är en vecka kvar till GHS. Jag undrar bara vart tiden har tagit vägen?!? Men det är inte enbart GHS som lockar till nästa vecka, utan att det ska bli en plussgrad fredag nästa vecka  haha!

Men ändå så fann jag någonting som har med GHS att göra och det är om lotterihästen, ni vet man köper en lott och sedan kan man vinna en häst. Som jag har lite olika åsikter om, men som jag inte kommer att skriva nu.
Jag hittade i alla fall en liten video på hästen som någon själ för en 20:go lapp kan vinna!Hästen heter Fay född 2007, alltså en liten fyraåring. Efter e. Figaro R, u. Demi 25763 – D-Day – Napoleon – Flamingo. 

Men för övrigt tyckte jag att att Fay är en söt liten häst, med helt okej gångårter, inget specielt. I början av videon tycker jag den ser lite "stapplig" ut, men kan ju bero på att dom rider den ute och marken ser jue lite fryst ut. Men ser bättre ut inomhus på ett lite bättre underlag. Men något som jag verkligen ogillar när jag kollar vidosar på hästar som ska säljas eller över lag är när man sätter ner på slowmotion. Som dom gör på denna videon. Visst det kan göra att ögat luras och det ser ut som att hästen har större trav eller större galopp än den har. Man jag som intressent vill se den i naturlig rörelse. När jag ser försöljningsvidos, såg bland annat en för ett bra tag sedan, där slutorna och den ökade traven bara visades i  ultrarapid eller slowmotion. Då kommer genast tanken "vad vill döljas" Jag tror absolut inte att det vill döljas i någonting i videon ovan utan där tror jag dom bara vill att svävmomenten ska se längre ut som gör att det ser ut som att pollen har större gång än vad den kanske har! Men det ser ut som en häst man ändå kan ha roligt med och som ligger väl med i utbildningen.Bild från www.tidningenridsport.se

Nä men nu ska jag ner till mina pälsklingar i stallet och sätta lite fart.


Jag gjorde det....

Hej på er vänner! 

Kommer inte alls skriva något långt inlägg här. Har migrän och är förskyld, varit så större delen av dagen så har knarkat nässpray och alvedon typ.

Jag ska faktiskt snart hoppa ner i sängen och föröska sova, är så trött på detta med migrän och förskylningar så jag blir tokig!

Men måste bara del med mig av en sak, som jag faktiskt inte trodde jag skulle göra, men som jag faktiskt gjorde. Raderade mitt facebook konto!! Men vet ni vad. Sicken befrielse. Slippa läsa allas wainande och hur besvärliga deras liv är och om den ena sitter och dricker kaffe och lyssnar på norsk folk musik eller hur hårt den ena har jobbat och som var dag skriver samma sak "nu ska jag bara ta det lugn" Om jag ska vara ärlig så är facebook som en begravningsbyrå, eller så är det kanske jag som har tråkiga vänner haha vad vet jag. Men borta är den och ingen energi tilll det behöver gå!

Hörs i morgon vänner!


My drums in my ears goes bom bom bom

Hej vänner!!

Som ni har märkt har jag bloggat ganska så dåligt under helgen. Men ska jag vara ärlig har jag inte haft någon vidare med motivation. Vet inte om det kan bero på att det har varit 18 minus och förskylning som kom på köpet. 'Men nu får det allt vara bra. Dags att ge er läsare en blogg att läsa va?

Solen skiner över gården idag och det är faktiskt inte superkallt idag. Härligt. Men vårkänslorna som man fick är som bortspolade, vi har mer eller mindre lika mycket snö som det var innan jul. I alla fall inte långt ifrån.

Idag ska vi ha en liten lugnare dag här. Jag ska ta och göra  två eller tre djur men för övrigt ska dom få gå i hagen och sola. Själv ska jag ta och ha lite perselvård, måste smörja in mina stövlar och sådant smått och gott och fortsätta knarkandet av nässpray! 


Dagens beroende tror jag haha!

Hoppas ni har en härlig måndag vänner! 

 
Frajdaj

Hej på er!!

Nu så är jag klar i stallet för idag. Kom mer eller mindre precis upp från stallet och ska alldeles strax hoppa in i duschen. Idag har det verkligen varit en dag som tillhör de mindre bra dagarna. Sicket skitväder rent ut sagt, har haft snöstorm hela dagen och nu har vi mer eller mindre lika mycket snö som vi hade innan som hade töat undan.
annars har det ändå gått helt okej idag. Hästarna har gått helt okej. Men nu ska jag faktiskt ta och hoppa in i duschen innan jag fryser ihjäl! Minus 10 grader ut så man känner sig lite kyld.

Hoppas ni har en härlig fredag kväll vänner!


Jag är sur på snö!

Vad är det som sker?

God morgon på er vänner! Här är det snö, is, dålig sömn och en allmänt bläää fredag känns det som haha! Men sitter och grejjar med min farm på farmville och dricker kaffe en liten stund. Jag blev verkligen depromerad igår av snön som kom. Men det går nog över snart, Det är jue som sagt FREDAG!!. Men något som jag är så sugen på lite längre fram i vår är att åka på en weekendresa, London eller Paris lockar ganska så mycket faktiskt. Att bara komma iväg och göra lite normala saker för ett par dagar hade varit skönt efter vintern.


Paris

VS

LondonMen hur är det idag då? Jo så här...

Dagens humör: Helt okej ändå!   
Dagens borde: Tvätta
Dagens frisyr: Mössa
Dagens planer: Det vanliga, rida mm.
Dagens vill ha: Biljetter till någonstans utanför sveriges gränser
Dagens längtan: Efter en frisör, vill klippa mig!!
Dagens fundering: Varför man gör som man gör
Dagens beroende: kaffe
Dagens tråkigaste: Fast detta är mer än en dagens tråkigaste, Låten MIKROFONKÅT som går på radio HELA tiden!!! Jag bara verkligen hatar den, så, så, så dålig!!! Det tråkiga är ju att september annars har en bra röst. Men förstöra det så med den låten är bara så hemskt!! Jag måste seriöst, stänga av radion när den spelas upp!
Dagens dröm:Att solen bara kunde titta fram en liten liten stund i alla fall
Dagens låt: Pink - Fucking perfect, Pink är ingen jag älskar, men hon har väldigt många bra låtar som faktiskt ha en mening, där hon menar något med det hon sjunger. 
Dags att dra ner till stallet igen och komma igång med mina pälsklingar!


snabba frågan!


Eskadron kommer ut med sin vårkollektion. Såg bilderna på facebook från pikür/eskadron, gruppen finner du här.
Jag vet faktiskt inte vad jag ska säga. Tycker inte att de är så mycket som är nytt mot föregående kollektioner, förutom färgsättningarna!

Om jag ska välja en av kollektionerna så måste det faktiskt bli den lila. Den nedan fastnade inte alls i mina ögon. Specielt inte det vitblå med ränderna eller det gul/beiga. Jag vet inte... Men helt enkelt ingen för dressyrkillen. När jag såg det gula schabraket tänkte jag faktiskt på godis. Ja, ni vet den där banana skids haha!


Vad tycker ni?


Ibland undrar jag om det är en hund jag ha...

2010-11-12_18_57 (MMS)

Ibland undrar jag om det är en hund jag har haha!


Hej vänner!! Nu fungerar tydligen masten i...

2011-02-10_10_19 (MMS)

Hej vänner!! Nu fungerar tydligen masten igen så mottagningen på både mobil och bredband fungerar igen. Den kom tillbaka en snabbis igår men försvann igen. Men nu verkar det fungera som normalt!! Ute är det dock inte lika kul. Mer ny snö. Fytta rackan asså! Vi som har haft vår med 16 plus utanför stalldörren när solen legat pp två dagar i rad... Men men. Det är väl bara till att bita ihop och se glad ut. Eller? Haha! Hörs senare vänner. :-)


Hej vänner! Lite av en katastrof idag. Ver...

Hej vänner! Lite av en katastrof idag. Verken mobilen eller bredbandet har någon mottagning efter stormen igår. Vi hade strömavbrott hela kvällen. Till slut fick vi sätta igång elgeneratorn med hjälp av traktorn så hästarna fick vatten. Så nu står jag ute i skogen där en pinne ploppade upp på mobilen i alla fall! Hoppas det löser sig snart. Kram timmie


To the dark side!

Okej, kanske inte till the dark side. Men i lördags tyckte jag det!
Pratar om Dilba´s Try again. Jag tyckte den var såå kass efter uppträdandet. Men efter en matilda som tjatade på mig att jag skulle lyssna på den utan att se henne, ändrade jag faktiskt uppfattning om låten och nu går den på repeat over and over again i mitt huvud! Kankse därför jag sov dåligt i natt?

Har ni läsare gett denna låten en ärlig chans?? Eller vad tycker ni om den?
snabba fråganROCK FLOWERMETALL STAR
GOLDEN MEDALLIONROCK CIRCLE
vilket pannband tycker du bäst om?


3 års test

Jag tänkte att det inte är alla som faktiskt vet ingående på vad tre års test verkligen är och varför man gör tre årstest. Jag gjorde ett litet ur klipp från www.asvh.se där man för övrigt kan hitta väldigt mycket information om det mesta gällande bruksprov, kvalitetstävlan, championat och tester.

Har du varit med och sett på 3års test eller liknande?


Morning!

Hej på er!


(foto av dressyrkillen)

De flesta ligger säkerligen och sover fortfarande! Själv vaknade jag vid 3 halv 4:ra och det var omöjligt att somna om. Är det bara jag eller finns det fler därute som drömmer konstigt? mardrömmar blandat med väldigt verkliga saker. Kommer in i sådana perioder ibland och nu så är det väl en sådan period antar jag!

Sitter och kollar upp lite saker på asvh.se och på lite regler för tre års test mm. Sådant börjar närma sig och även för bruksprovet som kommer nu i februari. Som sagt det nya året har börjat. ¨
My heart goes shalalalala, shalalala in the morning.

Hej på er vänner!!Söndag, igen. Tycker inte att det är annat än fredagar, söndag och onsdagar. Veckorna går så himla fort! Kanske skönt i sig, men man tycker inte att man hinner med bara!

Här är det härliga tider, eller? Ja det är i alla fall inte storm vilket är skönt. Har haft lite besök av ägare som hälsade på sin lilla unghäst som jag reds och filmades. Han var superduktig ialla fall och gjorde sin ägare glad tror jag!

Sitter och dricker lite kaffe innan jag ska susa ner och fortsätta rida. Vem har fått för sig att en söndag ska vara en vilodag? Not me i alla fall. Ska ni hitta på något kul idag eller har ni söndagar till att ladda upp helt inför den nya veckan?

Som sagt händer det inte mer än vanligt här idag.

Jag har i alla fall kommit på en sak som kanske kan bli lite rolig här på bloggen, som jag tänkte slänga upp här under dagen! Så håll lite utkik!

Nu ska jag dra mig ner till stallet igen och sjunga vidare på låten som satt sig i huvudet och vart den kommer ifrån kan man ju undra!JO, har märkt det!Att SMHI utfärdat stormvarningar! Det blåser som fasen här. Kommer nog inte att sitta upp på någon unghäst idag när jag är totalt ensam på gården, blåsten rycker tag i gavlen på ridhuset så det låter som värsta åskan och portarna vibrerar! Känns helt okej. Han får nog skutta över lite bommar idag också och dom andra djuren blir det lite longering av. Känner att det inte finns någon anledning att utmana ödet när man är själv. Med tanke på alla olyckor som varit när ryttar har hittats i ridhuset etc.... Även om man har hästar som yrke så får man även vara lite smart ibland. Annars blir det lätt att "äh jag ska bara jogga runt en stund, vad kan hända?"

Men något annat som har gjort mig glad är era kommentarer faktiskt! Fick en idag som jag blev väldigt glad över måste jag säga!Det är detta som gör att det är roligt att blogga! Att en videoblogg faktiskt hjälpte någon på traven!Likadant en del av en kommentar som jag fick till inlägget Girls sport gör mig sååå glad! Att få respons på inlägg som man faktiskt lägger ner tid och lite enrgi på blir jag superglad av. Att i alla fall personen ovan gillar mina åsikter och reflektioner! Har fått många fler fina kommentarer och ville bara säg tack till er allihopa!! 
(kerstin: jag förskte svara dig i din blogg, men jag kunde inte komme in till din blogg!!!) 

Hoppas ni har det bra därute vänner och ta det lugnt i stormen, okej!  


Something old

Då jag säkerligen är nere i stallet som vanligt så tänkte jag bjuda på ett tidsinställt inlägg med ett par gamla videobloggar som jag har gjort och lagt upp tidigare! Men istället för att skriva ett totalt ointressant inlägg så slänger jag upp dom igen! Vilken beslutsångest jag hade innan jag la upp denna video, som sagt bloopers förekommer då kamera women tryckte på pausknappen och inte på ny videoknappen haha! Men jag bjuder på det!

Natural hair blow!

Jisses vad det blååååser idag! Det är sol, regn, snö, mulet, blåst,regn,sol om vartannat hela tiden! Det är inte direkt dåliga vindbyar som kommer. Hästarna är lagom pigga ute i hagen idag!

Som vanligt har jag ridit och gjort stallet under förmiddagen. Hästarna som gick under förmiddagen har varit jätte duktiga idag. har använt mig av väldigt mycket bommar denna veckan. Roligast var ju så klart lillkillen som ska börja bli lite "bomvan", det var tydligen väldigt uppskattat, han hoppade över vände hoppade tillbaka och vände igen för att hoppa tillbaka över den lilla bommen på marken haha!

Nu ska jag snart dra ner till stallet igen och köra den andra halvleken. Har ett par djur som ska longeras och sedan tänkte jag ta och pula runt i stallet. Älskar att vara själv i stallet och rycka manar, klippa hovskägg och bara grejja runt helt enkelt!

Dagens humör: Ganska bra tycker jag!  
Dagens borde: Dammsuga och moppa golven, urk
Dagens frisyr: Mössa fortfarande haha
Dagens planer: I alla fall dammsuga och göra klart det sista i stallet
Dagens vill ha: Att jag skulle få 1h på mig inne i ett shoppingcenter och allt jag hinner plocka på mig får jag!
Dagens längtan: Till i morgon bitti och morgonklaffet haha.
Dagens fundering: Varför man funderar så mycket?!
Dagens beroende: Cofee
Dagens tråkigaste: Vädret helt klart!
Dagens klädsel: Blå Pikür ridbyxor, polotröja unknown, anky fleecejacka och kykra k jacka.
Dagens dröm: Att jag hade någon som hade velat städa!
Dagens låt: Bruno Mars - Grenade. Ena hästen Älskar verkligen den låten och det passar hans trav så bra och hästen bli lycklig. Innnan dess var det Julraketen som han blev glad av haha!
Ritten som gav en segerDet var verkligen superkul att Tinne drog hem en världscup seger i Plam Beach! Dels för att svenskarna behövde det efter VM:et och dels för att Tinne är en duktig ryttare. Tror också att det har varit bra för Favourit att ha fått vara utomlands på tävling och tränat upp rutinen att tävla och bli mer erfaren GP-häst!


Då är sista hästen snart klar. Lite trött ...

fxcam_1296760069 (MMS)

Då är sista hästen snart klar. Lite trött vart lilla sessan. Är det bara kvällsmocknig och fodring kvar :-)


SvarJag vet faktiskt inte vart man kan få tag på dessa tränsen. Men det går säkerligen att ta hem om man går till någon ridsportbutik.
Märket är Otto Schumacher och är av väldigt bra kvalitet. Finns i massa andra färger också!

Här finner du deras hemsida!


Snabba frågan!Nu är det dags!
Charlies Häst & Hund har satt igång röstningen om vem som ska bli deras gästbloggare!

Om ni tycker att jag skulle kunna passa in som Charlies häst & hund´s gästbloggare så skulle jag bli evigt glad om du ville lägga en röst på mig inne på deras facebook sida.

HÄR FINNER DU TÄVLINGEN
och jag är kommentar nr 3. På min kommentar trycker du på GILLA knappen.

UPPDATERING! Om man vill rösta på mig så ska man tydligen skriva min bloggadress och mitt namn på den sista statusen som charlies häst och hund skrev idag på deras facebooksida.Alltså en kommentar till texten ovan som ni finner på deras facebooksida
som ni finner här!

Det kan alltså bli två gästbloggare. En som charlies har utsett och en som ni läsare röstar fram,Så dagens fråga helt enkelt är.

Tycker du att jag skulle kunna passa in som gäsbloggare för charlies häst & hund?

CHARLIES HÄST & HUNDFläskigt värre!

Sitter och försöker dricka lite kaffe, men går inte helt smidigt! Jag har fått världens fläskläpp. Hur kul är det på en skala 1-10? haha och mitt på också så den syns verkligen och när läppen nuddar muggen så bränner det sådär mysigt. Kanske borde testa med sugrör? Jag skulle bara klappa hästen efter ridpasset och säga hur duktig hon varit idag och tillbaka fick man "käftsmäll" när hon ville klia huvudet. Det är en sak som jag aldrig bruka tillåta mina hästar att få göra. Att klia när dom har träns och grejjer på sig. Jag är ingen gran brukar jag säga. Har varit med om människor som har fått värre fläskläppar. Hästarna är som sagt ganska starka. Men men things happens.
Snart ska jag ner till stallet igen och sedan iväg och handla lite, det är sååå tråkigt! Tänk om kylskåpet hade kunnat fixa det själv?! Grymt skönt...

Hoppas ni har det bra där ute vänner! Jag ska försöka hinna med och svara på era kommentarer ikväll!!


Girls sport

Jag var innte på www.showjumper.blogg.se i min vanliga ordning och såg att hon skrivit ett inlägg om Douglas Linderlöw och länkat till ett uttalande från Aftonbladet.se som ni finner här

Men där jag fastnade handlade egentligen inte om Douglas eller liknande utan det handlade om en kommentar till artikeln.Jag kan förstå att man kanske undrar varför det inte är så många tjejer med i just landslaget, för i sverige och på ridskolenivå så är det ett x-anatal mer tjejer än killar.

Men det som jag kännde är så gammalt och uttjatat är just det "Är inte ridsport en tjejsport?" Jag ställde mig själv en fråga när jag läste kmmentaren, "Vad är en tjejsport resp killsport?" Tjejer spelar fotboll. tjejer kan spela hockey, handboll, vollyboll, innerbandy you name it. Men de förblir väl bara en sport, medans ridsporten hamnar under kategorin "tjejsport" Det känns verkligen som den "yttre" världen (om kan få lov att skriva så), de utanför hästvärlden inte har en susning om vad hästtporten verkligen innerbär. Många av tjejerna som håller på med hästar är nog bra mycket tuffare än kanske de som lever ett shoppingliv. Det ska mockas, det ska bäras, det är skitväder och det är en jäkla massa saker som inte många andra sporter behöver deala med. Jag skulle verken kalla ridsporten för kill eller tjejsport, det är en ridsport!


Något annat som är med ridsoprten är att den tillhör kategorin av väldigt få sporter där tjejer och killar tävlar mot varandra, med varandra på samma villkor. Det spelar ingen roll om man är en tjej eller kille. Det är på samma villkor. Bara där tycker jag att det inte kan sägas tjejsport eller killsport, Det är verkligen ridsport. 
 
Om man ska gå efter samhällets normer om vad som är tjejigt eller inte tjejigt, kan man ju undra om det verkligen är så tjejigt med att mocka i ur och skur, bära x-antal kilo foder, ta hand om 500-700 kg tunga djur, där man får förbise om det är ösregn, torka, 20 minus, 2 meter snö. Få skit under naglarna. Ja men listan kan göras lång, så är ridsporten verkligen så tjejig som folk säger som kommentaren ovan? Inte enligt vad tjejigt egentligen är om man går på samhällets normer eller hur?

För mig finns det ingen tjejsport eller killsport. Det är en sport och i detta fallet ridsport. Varför det är mer dominerat av killar på elitnivå kan man ju undra. Kanske det handlar om att de kvinnliga ryttarna skaffar barn och familj vilket kan göra det svårt att fortsätta rida får många och tar mer tid att komma tillbaka. Det är en väldigt tidskrävande sport också. Jag kan inte säga varör det inte är så många tjejer med jämfört mot killar uppe på elitnivå. Det viktiga är ju att det faktiskt finns tjejer och killar som tävlar mot/med varandra på samma prenciper.

Men om jag ställer tillbaka frågan vad är en typiks tjejsport vs killsport? De som tror att ridsporten handlar om gulligull och flätor hit och dit, med rosa stall och transport, ja ni förstår vad jag menar va? Men den som tror det om ridsporten har ju verkligen fått allt bakom flötet. 


är detta definitionen av ridsporten?? 
De som har den bilden av ridsporten, får gärna komma till mig en vecka så ska vi se vad som säger sedan. ☺☺
 

Testa!!!

Jag blev tipsad av hoslagaren förra veckan om att prestige har kommit ut med nya sadlar, både hopp och dressyr. Det han berättade gjorde att jag blev sugen på att kika lite närmre på just den nya dressyrsadeln, då den skulle vara enorm förbättrad mot de äldre. Jag har faktiskt aldrig fått tycke för prestige sadlarna på dressyrsidan, hoppsadlarna har däremot varit bättre!När jag såg sadeln så blev jag glatt förvånad faktiskt. Designen är snyggare och den ser mycket mer bekväm ut, så helt klart testsugen blev jag. Hoppas att någon kanske har hunnit få hem den till scandinavium. Hade verkligen velat testsitta i den och dels intressant och se hur mycket den skulle hamna på i pris. Något säger mig att den inte kommer vara i gruppen "billiga" sadlar. Eller vad tror du?

prdukt info från Prestige

Technical data:
The new Venus K is a mono flap dressage saddle that assures a fantastic contact with the horse and has a new charming design. The skirt is padded and the border of the flap is re-inforced. The seat is particularly soft giving an excellent level of comfort, and also new technical panels without stitching thus reducing any feeling under your leg. The new anatomic knee-rolls are medium or big on request. The saddle is available with wither bar from 29 to 37 and seat 16/17/18, flaps from S to XXL and colour tabacco and black.

Tummen upp i alla fall för prestige denna gången! Sedan får man se om tummen är upp efter provsittning.


Lite smått frustrerad

Hej på er!!

Jisses vad denna förmiddag har sprunigt iväg. Har pratat i telefon och ridit om vartannat. Sitter nu i alla fall och har ätit lite lunch och skickat mail. Det är så frustrerande när man inte får tag i personer som man verkligen vill ha tag på!!! Håller ni inte med?

Annars ¨så rullar dagen på bra här! Lite blåsigt idag men det har i alla fall varit sol även om molnen börja ta över. Men gud vad det är mycket som smälter. Även om det är typ isbana både här och där på gården och vägarna ska man inte titta på så mycket haha så smälter det undan i alla fall!! Puss på det!

Riktigt så här illa är det dock inte haha!!

Dags att fortsätta på mailfronten! Hoppas ni inte halkar bort vänner!


snabba frågan

Trense Stockholm  purple


Två lite mer udda träns. Kanske inte det första man tänker på när man ska köpa ett nytt träns till sin häst! Känner själv dock att jag skulle behöva se tränsen på en häst innan jag kan säga o dom är snygga eller ej och framför allt se hur det faktiskt ser ut.

Vad tycker du om "färgade" träns?RSS 2.0