Lite besviken!

Det är ingen nyhet, well inte att jag är besviken haha. Utan på en vårkollektion faktiskt från HV-polo.
Jag tycker inte att dom är fula på någotvis, men hade faktiskt förväntat mig lite mer av vårkollektionen.Som denna piken t.e.x. Randen på axeln, vad är den bra för? Sedan märket på högersidan som sitter under hv-polo loggan ser malplacerad ut. Gör den inte?

HV POLO Shirt Malbec

Jag såg verkligen fram emot vårens skjortor och ville verkligen ha en skjorta från hv-polo men nu tycker jag att skjortan ser blurriga ut. Massa märken och texter hey vilt och på mig som inte är så stor skulle själva skjortan inte synas utan mer alla märken etc. Dock tyckte jag att baksidan är snyggare än framsidan.


Men jag gillar fortfarande schabraken. Det enda som jag inte gillar är faktiskt den gröna/blå färgade schabraket den kombinationen var inte fullt så lyckad kanske. Men helt klart är schabraken snygga.

Men det som jag blev lite besviken över var det att i alla fall jag hade förväntat mig lite mer ny-tänk och inte köra på samma. Även om märket har ett grund koncept. Men kändes lite i alla fall gällande plaggen fick jag kännslan av dubbelt upp med märken, emblem och texter vilket för min smak blev lite för mycket.

Vad tycker ni?


Så oskyldigt blå

Eller inte!! I morse var det snöstorm här!!! Ingen blå himel här inte...

Hej föresten. Hur är det med er därute! Igår var det ingen bra bloggdag. Bloggarna på blogg.se har sett helskumma ut och har tagit evigheter att komma in på. Likaså att posta ett inlägg osv. Idag verkar det vara bättre i alla fall. Men idag har jag en del att stå i. Har bland annat klippt häst och ridit under morgonen och förmiddagen. Ska alldeles snart hoppa in en snabbis i duschen för att sedan sticka iväg på lite ärenden för att att sedan åka hem och fortsätta rida de sista två som är kvar. Så det kommer till att bli lite dålig uppdatering under dagen, men lite mobilbloggningar lär det ju bli! Men det är sådanahär dagar man vill ha lite extra timmar på dygnet.Ska blogga lite bättre ikväll, när jag är klar i stallet med lite rediga inlägg haha!!

Hoppas ni har det bra därute vänner!!För var dag som går blir faktiskt snöhögar...

2011-01-30_10_29 (MMS)

För var dag som går blir faktiskt snöhögarna mindre och mindre.... Solen skiner idag också. Totalt lovley säger jag!! :-)


Threat has been detected
Jag har en väldigt klok dator måste jag säga, väldigt klok! Den vägrar att gå in kissies blogg. Jag är väldigt sällan där inne av olika anledningar, men av ren nyfikenhet så ville jag bara gå in och kika på hennes blogg för att se vad för nya katastrofala saker hon har för sig. Men min kära dator SKRIKER (den pratar på rikigt) Threat has been detected. Jag vet sedan innan att det har gått ut varningar om att kissies blogg är virussmittad med diverse virusiliuskar! Men risken för att min dator ska råka ut för det är tydligen minimal haha!Så kommer även denna lilla ruta upp som säger "Ajja bajja"

Nu sitter jag en snabbis och vid datorn, var tvungen att springa upp och kassta i något i magen och innan det är dags att göra klart det sista i stallet!!

Hoppas ni haft en fin lördag och kvällen blir kanon!!


Plusgrader idag och ser ni gräset!! Oslagb...

2011-01-29_10_13 (MMS)

Plusgrader idag och ser ni gräset!! Oslagbart :-)


The wheels on the shoe goes round and round

Jag hade nog inte kommit till första hindret haha!
☺ Dag 16: Min favorit tid på året

Sol, värme, grönt gräs, gröna träd! Säger nog en hel del va?!

Men det bästa efter hela långa vintern är början av maj månad, när vitsipporna ploppar fram, man kan rida ut utan att frysa ihjäl och utan massa lager av kläder. Då man känner att man har en hel sommar att se fram emot.

Jag älskar verkligen att gå upp vid 4:ra tiden på morgonen, släppa ut hästarna, låta dom äta frukost ute i hagarna innan alla blodsugande naturliga hellekotropetrar kommer. För att sedan sätta sig med en mugg kaffe och njuta av fåglarnas morgonkvitter. Rida innan det blir för varmt ute och när klockan är 09:00 så har man nästan gjort allt och har hela dagarna till att njuta av just varmen och solen, känns som man har så mycket mera tid till allt!  

Så helt klart blir det sommaren för min del. Jag kanske uppfattas som totalt galen när jag säger Älska-gå upp-04:00 i sammamening. Men en sommarmorgon är nog det bästa som finns!Gården från andra sidan sjön.

Helt underbart när man en kväll eller morgon ta och rida runt sjön och känna en ljum bris. Jag blir helt glad av bara tanken att det är detta som kommer. Vintern är på väg mot sitt slut och kollar man i kalendern så är det inte fasligt långt kvar till varmare tider!Hur rolig är egentligen vintern? Snödrivor som förstår staketen när det plogas, halt som satan i gatan och hujeda mig kallt!!

 

Tänk att kunna rida runt utan långarmade plagg som är lager efter lager!Jag sitter hellre och svettas i kavaj och plastrong än att frysa!

Så våren och sommaren är min favirt tid på året helt klart!

Har verkligen svårt för att säga just den tiden, just då är min favorit tid. Utan våren och sommaren drar med sig så mycket roligt att jag inte kan bestämma mig flr just en tid....


Tobbe

Hej på er!!

Då var man inne för dagen! Ska ta och slänga mig in i duschen för att sedan göra pannkakor, ska hoppa kladdkakan ikväll.

Dagen här har rullat på som de flesta andra. Solen har lyst med sin närvaro för en gångsskull och jag hoppas innerligt att den kommer tillbaka!! Hästarna har gått bra idag så det känns faktiskt som att hela dagen har gått bra, ingenting som inte har gått som det ska ha gjort. Det gillar vi!

Satt föresten och kollade på svt play i förrgår på det senaste avsnittet som för mig dock var den första avsnittet av ponnyakuten! Dessutom var det med en kille som red dressyr, annars i den åldern brukar det för det mesta vara hoppning som gäller i alla fall för killar. Kom ihåg när jag var i den åldern, då ville jag bli en professionell hoppryttare, men det ändrade sig som sagt efter en praktik.

Det som jag uppmärksammade dock var att han också har en maskot med sig. Tobbe kallade han den, om det är för att han just skulle till Tobbe eller ej kan man ju undra haha, Men det jag ville säga var att jag också har en maskot med en dressyrtröja på sig så klart! Han hakar på till varje tävling.... Man måste ju ha en maskot. Tidigare hade jag även ett väldigt gammalt mynt som jag fick som skulle dra tur med sig, men som tappades bort.Min maskot heter dock inte Tobbe utan han kallas faktiskt bara för maskotten! ☺

Har du någon maskot när du tävlar?

Nu en varm dusch och sedan är det dags för pancakes!!

Hoppas ni haft en fin torsdag och i morgon är det Frajdajj!

Snabba frågan
Snart är det dags för årets bruksprov. Det första roliga som inleder det nya året tycker jag. Se nya stjärnskott som kanske kan främja den svenska aveln! Nu var det faktiskt några år sedan jag var och tittade på bruksproven. Men blir lätt att man kollar via webben i stället. En fantastisk sak att kunna göra!

Men brukar ni kolla på bruksproven? eller det kanske inte intresserar dig så mycket?

För mer information om bruksproven mm. så kan du kolla HÄR


Dags att inleda eftermiddagen!!. Ska rida ...

2011-01-27_15_16 (MMS)

Dags att inleda eftermiddagen!!. Ska rida träning pö två djur till så energin behövs känner jag! :-)


☺ Dgag 15: Mina drömmar

Drömma är jag ganska duktig på att göra. Men väldigt många av mina drömmar har faktiskt genomförts.Jag sätter gärna både stora drömmar och små drömmar, med små mål på vägen. Så man faktiskt kan känna att man kan klara av att uppnå det man drömmer om.

Men det som är min STORA dröm och mitt STORA mål, kanske låter konstigt men som hela min vardag går ut på och jobbar till och mot är att rida Grand Prix och driva min egna angläggning.

Visst är det en stor dröm, men det är även min passion här i livet. För mig skulle det inte räcka med att bara ha dess små målen och små drömmarna på vägen. Vill ha något som gör att det suger till i magen och som ger en sådan energi till att aldrig sluta.

En del säger att jag lika gärna kan ge upp, har du inte föräldrar med guldfickorna så kan du lika gärna lägga ner. Men det har snarare gjort att jag har jobbat på ännu mer och gett mig ännu mera f*n på att det ska gå. Om jag så är 30-40-50 spelar ingen roll. Bara jag har tagit mig så pass långt innan jag dör.....

Men att ha dessa små målen, små drömmarna gör ändå att man får kännslan av att "en bit avklarad, dags mot nästa" Så man inte enbart har den största att arbeta sig emot och kännslan av oändlighet tar vid, att man aldrig når dit. Jag kan ha väldigt många olika drömmar och mål. En sak som jag har lovat mig själv på senare dar är att även ha mål utanför stalldörren och allt med hästar att göra. Det kan vara från se minst en film i månaden till fika med en kompis minst en gång varannan vecka. För sådant är jag väldigt dålig på. Fastnar lätt i arbetet och kan gå dag ut och dag in och poff så har man jobbat på i 4 veckor utan att ha varit i stan, träffat vänner eller gjort något annat som kan koppla bort hjärnan från just häst.Men gällande hästarna så kan det vara att sätta små mål som att under året ska jag ha gjort ditt eller datt och som faktiskt är uppnårbara som en liten hjälp på traven.


solen är är här och lyser upp på gården gl...

2011-01-27_10_32 (MMS)

solen är är här och lyser upp på gården glädjen är stor!!! Lite kyligt dock. Men solen kompenserar upp det ganska så bra!! :-)


Giv mig krafft

Hej på er! Hur är läget med er?

Jag är skiiit trött idag. Kände innan i morse att jag hade gärnat kunnat ligga kvar i sängen. Kände att jag kunde jobbat åt hästens eller liknande för att provsova sängar!
Men jag vet inte vad det är. Tror jag saknar solen. Dessutom går i alla fall jag med en konstant förskylning känns det som. Näsan håller på, man nyser och härjar runt! Någon mer än jag, eller är det bara jag haha!

Idag händer inte mer än det vanliga, stallet, rida etc.

Så dags att dra ner igen!

Hoppas ni får en kanon onsdag så hörs vi lite senare!

Drömmer mig bort medans jag går och kvälls...

2010-07-18_11_53 (MMS)

Drömmer mig bort medans jag går och kvällsmockar. Tänk när dagarna är varma med klarblå himmel och gröna träd och hästar i hagarna utan täcken!! :-)


Snabba frågan

Av en slump hamnade jag på euro-stars hemsida vilket jag faktiskt aldrig har varit inne på tidigare. Det är ett märke som för mig har försvunnit lite. Tänker liksom inte på det. Men jag fick lite höjda ögonbryn när jag kikade igenom deras webkatalog (som du finner här) Fann detta dressyrekipage på en av sidorna och den outfiten drog verkligen ögon till sig! Tyckte den oranga färgen var skit snygg och schabraket likså!

image: Schabracke Simileath Stripeimage: Schabracke SimiLeath Cross Inimage: Schabracke Superieur

Vad tycker du om euro-star?

För mig så steg euro-star i mina ögon. Dessutom talar bilden om ovan att det är SNYGGT med färg!! 


☺Dag 14: Vad hade jag på mig idag?

Jag tänkte ta och göra om denna frågan lite faktiskt till "Detta skulle jag vilja ha på mig idag" och knapat ihop en egen liten outfit till stallet/ridningen. För det känns som att man alltid skriver vad man har på sig när man gör sådana här listor kände mer för att göra en outfit som jag skulle vilja ha på mig. Det fick även bli en liten vårinspirerad outfit.Skjortan och västen är från Ralph Lauren. Hade jättesvårt med att hitta en väst som jag tyckte var snygg! Utan alla dessa luvor och alla dessa maffiga emblem. Men Ralph Lauren löste the problem.

Stövlarna är från De Niro, älskar dom

Skorna är från Ariat

Strumporna från HV polo

Skärpet från otto schumacher

Hjälmen från Champion, snygg dressyrhjälm.

Klocka från Michael kors

Handskar från Kingsland, Vann ett par sådana hos www.showjumper.blogg.se i höstas och jag rent av älskar dom. Sköna och fast de är så tunna så är dom väldigt hållbara. Ska absolut införskaffa mig ett par sådana vita till tävling.

Ridbyxor är från Pikür. Tycker det är svårt att hitta snygga ridbyxor på nätet. Jag gillar vanligtvis ridbyxor med knäpp fickor och mina privata ridbyxor är pikür pessoa, fast har även ett par montain Horse som är supersköna, dock väldigt användna haha! Men gillade den bruna färgen på byxorna och därav fick det bli dom.

Jag som arbetar med hästar och går i ridkläder mer eller mindre hela dagarna tycker det är kul att använda en del accessoarer. Därav att kag även valt ut en klocka. Som för många andra som har "vanliga" kläder inne i stan så¨är ridkläder min vardagsklädsel.

Nu har jag visserligen valt ut ganska exslusiva och dyra märken, delar av outfiten. Men jag vill även påpeka det att märket och prislappen avgör inte alltid om en outfit blir snygg. Jag köper faktiskt väldigt sällan dyra märkeskläder. Fast jag köper hellre ett par ridbyxor som kostar lite mer med bättre kvalitet i och med att jag mer eller mindre lever i ridbyxor. Men jag ville bara säga att även om jag har valt ut sådant som jag skulle vilja ha i outfiten ovan, betyder inte det att jag springer runt i enbart märkeskläder om ni trodde det. Man köper det man vill ha och känner sig bekväm med och prislappen säger inte om det är snyggt eller inte!


Snabba frågan  

So bad!

Gud vad känner mig som världens sämsta bloggare!

Har varit iväg och handlat lite samt tösalt till ridhuset. Vi har haft tö och det har töat så det har blvivit lite pölar i ridhuset som sedan har frusit. Inte specielt kul! Så ska ner och attackera ridhuset med mera salt så man kan fortsätta rida!

Annars händer det inte specielt mycket mer än det vanliga. Fullt ös ni vet.

Det är lite tråkigt dock att inga av mina mobilbloggningar har kommit upp. Har sett att det fungerar för andra men mina vill inte ploppa här på bloggen. Ska se vad jag kan göra. Något annat som är lite smått irriterande är att det inte fungerar att lägga upp youtube klipp på bloggen längre. Någon annan som har haft samma problem? Har försökt flera gånger men ingen film vill dyka upp där heller.

Hoppas att ni har det bra där ute i alla fall! Kommer blogga lite mer roligt ikväll

Men nu åter dags att rusa ner till stallet igen efter en hastig kaffe och macka!Söndag it is!

Hej på er!!

Hur är det med er?

Här är det liksom helt okej faktiskt. Har ridit och och grejjat i stallet som vanligt. Ska för övrigt ner dit igen om ono minutas!

Men något som är superkul är att det verkar gå bra för våra svenska ryttare som är utomlands. Bland annat för Tinne som är och rider i West Palm Beach i USA. Som bland annat kom tvåa i Grand Prix och etta i GPküren och därmed ridit ihop en WC seger!

Även för Patrik och Nina som är i Amsterdam verkar det gå bra för!

KUL!!!

Artiklarna kommer från www.tidningenridsport.se
Tänk vad skönt att vara i Palm Beach under denna tiden på året!!!
Hade varit grejjer det...Vi gillar REA

www.nynasgard.se Har en fin fin rea hela Januari ut!


Jaguar

Kanon pris på vinterjacka Jaguar-Gersimi
nu för 700kr tidigare 1400kr.

Det gillas!

www.nynasgard,se


Gääsp!

Hej på er vänner!!

Ursäkta dålig uppdatering idag, men känns som att allt går i slooow motion. Idag på förmiddagen var jag ganska pigg, men efter lunch, blev ögonen genast mycket tyngre.

Händer inte specielt mycket idag, har ridit under förmiddagen och ska nu bege mig ner till sadelkammaren och putsa lite sadlar och träns. Gör visserligen det dagligen men ska ta och smörja in det idag tänkte jag. Känns mer som Söndag än Lördag. Någon mer än jag som känner så? haha!

kommer i alla fall bli en lugn lördagkväll för min del och spela lite farm ville haha!


Att spela farm ville är som att vara på semester......  

Nä, dags att dra ner till stallet igen så man får det där gjort! Hoppas ni har en riktigt trevlig helg vänner?!Detta med andningen

Jag har tidigare lagt upp ett par övningar om just andningsövningar. Men jag hittade även en liten lista på 7 tips hur man kan förbättra sin vardagsandning. Ärligt, tänker du på hur du andas? Hur du syresätter blodet? Hur gör du när du rider?
Andas är nog viktigare än vad de flesta av oss tror. Att kanske ta ett djupt andetag när vi galopperar eller travar kan göra att man kommer ner ännu mer i sadeln och kanske bli mer följsam i hästens rörelse, då man slappnar av. När jag sitter och rider, känner att jisses vad jobbigt det var idag, sitter jag och kör andningsövningar. Djupa andetag som då får mig att bli mer följsam så att jag inte bromsar hästen för att min kropp inte är tillräckligt avslappnad och med i just hästens rörelser. 

7 tips för bättre vardagsandning
(källa)

GÖR SÅ HÄR:

1. God hållning hjälper dig andas rätt. Stå på hela fotsulan, sänk axlarna, räta på ryggen och slappna av. Nu har du goda förutsättningar för att stå stadigt och andas riktigt.
2. Sträck på dig som en katt. Rör dig avslappnat och lekfullt. Och missa inte chansen till ett hjärtligt gapskratt. Rörelserna stimulerar automatiskt till djupare och friare andning.
3. Färre men djupare andetag, ända ner i magen, stressar av och ger ökad balans i kroppens system.
4. Andas genom näsan. Då fuktas, renas och värms inandningsluften på väg ner mot lungorna. Det är också lättare att andas djupt genom näsan.
5. Gäspa. Det minskar spänningar om vi är stressade, och piggar upp när vi är trötta.
6. Tre långa djupa andetag genom näsan är världens enklaste minimeditation. Inandningen skickar ut adrenalin i kroppen tillsammans med det syresatta blodet. Utandningen befriar kroppen från slaggprodukter och aktiverar lugn och ro-systemet.
7. Andas lugnt med kort inandning, lång utandning och vilopaus efter varje utandning. Det aktiverar det parasympatiska nervsystemet och gör kroppen redo för vila och sömn. 

Om man ska ta och beskriva ett par punkter som kan hjälpa en vid ridning så kan man t.e.x ta

punkt 2: att leka som en katt, omvandla det till att du kanske sitter på hästen. Vara följsam och smidig som en katt, att kunna vara med och framme till att följa hästen i det den gör. Att även våga le och skratta till när man rider hjälper till att göra en mer avslappnad. Att kanske börja gapskratta kanske gör att man blir lite för avslappnad och i det inte kanske klarar av att hålla ihop sin kropp haha!

punkt 3: färre behöver man kanske inte ta. Men så många som man känner att man behöver! Stressar man av så skickar man även de signaler till hästen, eller hur? Blir man mer avslappnad så blir det även lättare att kontrollera sin kropp och balans. Sitter jag rakt över hästen eller är det jag som sitter snett och gör att hästen blir sne? Andas och känn efter.

Så brukar jag tänka och använda mig utav. Man kan säkert omvandla fler punkter till just ridsammanhang men ville bara "översätta" ett par punkter som kanske kan hjälpa någon till att komma igång med det tänket. Vissa kanske tycker detta är dö-töntigt, men jag ville bara dela med mig av min erfarenhet!
Kännsla för en häst.

Ibland så dyker frågan upp "Du som arbetar med hästar, tar emot hästar för utbildning etc. Är det inte jobbigt att djur kommer och går, fäster man sig inte vid hästarna när man blir professionell?"

Visst blir fäst vid hästarna, men samtidigt så vet man att dom inte kommer att vara kvar för evigt. För mig kan det vara en viktig del att tycka om djuret man ska arbeta med. Lika som kan ske mellan människor att man inte kommer överens och kanske inte njuter av varandras närvaro är det även likadant mellan häst och människa.

Men däremot ju mer kunnaskap om något man skaffar sig, jue mer lär man sig att hantera olika situationer. Att en som arbetar professionellt med hästar kan hantera flera olika sorters hästar för det är ens yrke och erfarenheten har gjort att den personen kan det. En person som har sin lilla häst eller ponny och enbart ha med den att göra blir det automatiskt att man sätter starkare band mellan sin häst och sig själv.

Det är inte det att den som arbetar just professionellt med hästar där djur kommer och går året om inte skaffar sig ett band mellan sig och hästen. Men man är redan förberedd på att hästen kommer åka förr eller senare. Den prosessen har man redan bearbetat innan hästen kom.

Sedan är det självklart att man fäster sig mer kanske till ett djur och mindre till ett annat. Hästarna som jag har här är mina små skötebarn och hanteringen är den samma som om de vore mina egna hästar.

När jag sålde min första häst som jag hade gått igenom mycket tillsammans med var väldigt jobbigt när jag efter en praktik fick åka hem med en sadel, träns, täcken och rycktborstar men ingen häst då hon blev såld under min prakit. Jag grät hela vägen hem. Idag har jag lärt mig att hantera sådant för det är en dal av min vardag numera. Visst kan det kännas tomt efter att en häst åkt. Men då vet jag även att jag är nöjd med arbetet jag har lagt ner och man känner något för djuret man har haft. Samtidigt som det är kul när ägarna kommer och hämtar sin häst och är jättenöjda. Som ponnyn jag hade i våras, jag har fått samtal om hur nöjda dom är och allt jobb man lagt ner på djuret verkligen har gett resultat. Samtidigt som man hjälper ett djur så hjälper man även en ägare. Känner man att innan hästen åker hem att man själv är nöjd, är det även kul att hästen åker hem. Just för att man är nöjd över arbetet som man har gjort.

Så visst fäster sig professionella vid hästarna i stallet. I alla fall jag.
Snabba frågan

Vad tycker ni om denna dressyrstöveln? Den går att få i många utföranden, med eller utan lack, med eller utan bling bling. Med en annan färg på dragkedjeknäppningen osv. Jag tycker själv att denna stövel är sjukt snygg! Just för att den inte är typisk Könings, cavallo, petri etc.

Pris ca: 5000


Kaffe och Schockemöhle hingstar

En helt underbar förmiddag! Nu kanske ni tycker att jag går på sådana rosa piller med glad gubbe på men så är det inte! Solen gör mig verkligen så glad, dessutom så kan man verkligen känna att våren är på väg!! Har ni också sol idag?

Jag är uppe på lite kaffe paus och ska snart ner till stallet igen för att rida. Men hittade en positiv artikel på www.tidningenridsport.se att Lövsta stuteri kan inseminera med Paul Schockemöhle´s hingstar!
Vad tror och tycker ni om detta?
Snabba frågan
Big & Tall Modern Field Polo - Create Your Own - RalphLauren.com

Custom-Fit Flag Polo - Create Your Own - RalphLauren.com

Classic-Fit Black Watch Polo - Polo Ralph Lauren - RalphLauren.com

Vilken Ralph Lauren Pike tycker du är snyggast?


Glader!

Jag är GLAAAD!!! Det är strålande sol ute lite kyligt men går mot plus och dessutom så fungerar internet igen! Numera så får mitt bredband ha ett litet suddigummi under sig, mhmm...Glapp i kontakten helt enkelt! Men har jag tur så får jag mitt nya bredband i morgon, som jag skulle haft i november. Men det hade tydligen retunerats för dom hade skickat det till helt fel adress. Har inte bott där på de senaste 6 åren!
üsli
Hur är det med er alla?

Ska försöka hinna ikapp med alla kommentarer som jag fått under dessa dagarna, ska börja med dom under lunchen lite senare.

Dagens humör : Väldigt bra!  
Dagens saknad : Inget direkt, jo en ny kalneder!  
Dagens musik : Rix Fm
Dagens mat : Än så länge är det yoghurt med müsli
Dagens dryck : Kaffe, juice, vatten (tror inte flour skölj passar in här va?)
Dagens bok: Genom dina ögon - Går lite trögt med den!
Dagens kommentar : Nja, bara snälla som vanligt! Man har ju snälla läsare så klart! .
Dagens plus :  SOLEN!   
Dagens minus : Att jag inte är miljonär 
Dagens frisyr : Fortfarande mössa
Dagens göra : Allt det vanliga, rida mm. 
Dagens ord: "Man kan välja att inte tro på det negativa"
Dagens låt: Michael Jackson - They dont care about us

Går tydligen inte att lägga upp youtubeklipp!! hmm.....


Hey on you!

Hur mår ni därute?

Äntligen så har jag fått ingång min telefon till att agera bredband! Kärlek till min android telefon. Mitt ordinarie bredband, fungerar inte alls numera, totalt död. Blinkar inte ens. Men den är en bra bit över 2 år gammal så kanske dags att byta ut den. Så nytt kommer snart. Lovley!Jag ska försöka uppdatera så gott det går vänner! Ikväll kommer det komma upp lite mer!

Men ni är jättegulliga som går in här ändå och läser mina små mobilbloggningar!! UNDERBARA!

Det bästa med att inte ha något internet är att man får tid till annat haha! Så har kommit på lite tips som jag tänkte lägga upp i bloggen + lite annat smått och gott!

Nu verkar min mobil ogilla detta med agera bredband! Så bäst att avrunda här, Men återkommer ikväll vänner. Måste ändå ner och fortsätta rida!

=0)

16 plus utanför stalldörren och upp till m...

2011-01-18_13_51 (MMS)

16 plus utanför stalldörren och upp till min lägenhet! Wonerbart!


Mera mat!! :-)

2011-01-18_12_10 (MMS)

Mera mat!! :-)


Jag är lite butter för mitt internet vill ...

2010-12-13_16_46 (MMS)

Jag är lite butter för mitt internet vill inte ansluta sig vilket betyder att jag inte kan blogga normalt. Misstänker att det kan ha att göra med de nya inställningarna på datorn... Ska arbeta på detta. I morgon är det sista omgången hos tandläkaren ska bara göra en check vilket känns så skönt! Kanske jag slipper att gå dit på ett tag :-) hoppas ni haft en bra måndag. Nu ska jag ta och läsa vidare i min bok och hoppas på att jag få snurr på nätet i morgon. :-)


Snabba frågan!Klicka på bilder för att se fler bilder och andra jackor och västar.

Vilken jacka föredrar du från ANKY technical casuals?

Jag har typ 6-7 plagg från ANKY och jag är verkligen supernöjd med dom! Vissa plagg kan vara lite för mycket för mig haha! Men bra kvalitet, bra passform och inte likadana som alla andra!JUBEL!

Hej på er igen!!

Nu sitter jag med mitt kaffe och precis käkat lite lunch och måste ner till stallet igen om en stund.

Men helt underbart att se barmark. Jublade igår när jag såg att det inte fanns verken is eller snö utanför ridhusportarna och nästan allt är borta nedanför min trapp också! LOVLEY!Jag hittade en artikel när jag satt och surfade runt från tidningenridsport.se jag måste medge att jag skrattade lite åt den!


(artikel från www.tidningenridsport.se)

När jag läste detta så fick jag en bidl framför mig. En liten fisförnäm dam som inte fick som hon ville! Okej, jag kanske har fel! Men det som jag skrattade åt var att denna dam vill ha ersättning för resa och hotell?? För att hon inte var nöjd med sittplatsen?!?!

Vad kommer sedan? Anmäla Falsterbo horse show för att det blev för varmt på dressyrläktaren? Eller att jag blev solbränd.... Ibland undrar jag om det finns någon rason i saker och ting? Om man dessutom nekar när arrangörerna försöker hjälpa till, och förhoppningsvis till det bättre. Ja, då tycker jag man kan stå sina kasst!

Ibland så kan man inte få allt här i världen....

Ellr vad tycker ni? Tänker jag fel?


Hej på er! Helt underbart här... Man ser m...

2011-01-17_10_45 (MMS)

Hej på er! Helt underbart här... Man ser marken!! Happy!!


The meltdown!

Hej på er vänner!!

Det rullar på som attans idag! Nu sitter jag med en snabb kaffe och måste byta om för att sedan dra på tävlingsmöte. Varit fullrulle hela förmiddagen.

Snart tror jag man ser Ice age gänget komma. Får nog köpa lite gevalia kaffe för oväntat besök. Isgata överallt här efter allt töande! Men jag klagar inte. Så skönt med 5 plusgrader och man nästan kan se hur skiten försvinner sakta men säkert!
Hur är det hemma hos er?

Nä, nu måste jag rusa vidare, men ville bara säga hej till er! Tråkigt med dålig uppdatering dock.

Hoppas ni har en mubojumbo härlig söndag!I väntan på bättre tider tränar vi för uts...

2011-01-16_13_09 (MMS)

I väntan på bättre tider tränar vi för utställning med missen ;-)


Jag vill också vara en gris! Haha. Idag är...

2011-01-16_10_19 (MMS)

Jag vill också vara en gris! Haha. Idag är det fullt upp vänner. Så kan bli dålig uppdatering idag men ska göra mitt bästa! Ska på möte i eftermiddag också. Allt har en begenägenhet till att komma samtidigt! Hoppas alla läsare har en bra dag!! :-))


Puttis. Sylvester. Tant bollen. Mamma mu. ...

2011-01-15_19_43 (MMS)

Puttis. Sylvester. Tant bollen. Mamma mu. Maja. Bagera. Panter. Ratta orkar inte skriva mer är samlade vid matbordet :-P


Puss på ikeakassar ;-) inne pp det sista i...

2011-01-15_19_38 (MMS)

Puss på ikeakassar ;-) inne pp det sista i stallet. Längtar efter en dusch. Och glömma bort att det kom så mycket snö! :-)


Påverkan

Det är ganska intressant men som vi kanske inte tänker på specielt mycket. Men det är att vi alla påverkar varandra mer än vad vi tror.

Något som jag kan bli väldigt påverkad av det är personer som är sååå negativa. Jag personligen känner att det måste vara väldigt påfrestande att vara så negativ. "Nä det går ändå inte" "Jag pallar inte för det är ingen ide" "Kan lika gärna sälja hästen för det går ändå inte rida när det blir sådana här vintrar" "Mitt liv är så tråkigt jag skulle vilja ha det som du" Sådant kan jag bli väldigt deppig av. Jag kan förstå att det alltid inte är så enkelt och ibland så behöver man klaga ur sig och sedan gå vidare. Men en del kör fast helt och hållet i det negativa. Även om man kommer med förslag och säger testa att göra det så här, eller så. Så kommer det ännu en kommentar efter det "jag kan inte" missförstå mig rätt, men konstigt att inget fungerar om man har den inställningen. Det som dessa negativa människor inte tänker på, det är att dom klagar ur sig men går inte vidare och skyfflar över "skitet" på den som lyssnar och kräver förslag men kan ändå inte godta förslaget.

Jag kan bli ganska påverkad av sådana personer och nästan känna mig deppig och ibland så känner jag för att inte ens svara när den ringer för bara se namnet eller nr på mobil displayen gör att man får ångest och känner deppigheten komma på köpet. Men den som ringer eller pratar på har ingen susning om att den andra känner sig så.
När jag känner att jag klagar och jag ringer till någon för att prata om det som känns jobbigt, så efter det samtalaet så tänker jag "shit vad skönt. nu jäklar kör vi, klart jag kan göra något åt detta" Jag trivs bäst med människor som säger "äh detta fixar vi" och hittar lösningar och kommer med positiv energi!

Jag säger inte att man inte ska prata ur sig och säga som man känner, men man måste ju också släppa taget om skiten och sedan kunna le vidare. Just detta med att släppa taget.

Det är den samma när man rider. Om man redan i stallgången tänker, "hästen kommer ändå vara stel och skena iväg i traven" Hur blir då resultatet? Dels så känner hästen av det så väl och dessutom har man redan satt sin gräns att äh detta klarar jag ändå inte av. Vad sägs om att låta sig själv utöka gränsen och tänka "Idag ska jag verkligen försöka till att få hästen lösgjord och att den väntar på mig i traven" Tror ni inte att möjligheten till ett resultat är större då?Tolka bilden hur ni vill, men det är ganska självklart, eller?

Samma sak som hästar känner av oss människor så gör även vi människor likadant mot andra människor. Känner av och tar åt oss deras kännslor. Är det någon som är negativ och alltid pratar om hur besvärligt dom har det med olika saker så blir även personen med öronen som lyssnar nere.

Så vad säger ni? Försök hutta de negativa tankarna åt ****** och dra fram det positiva tankarna och jaget säger "Damn vad jag klarar detta" och ta verktygen personer i vår omgivning ger oss och använd dom på ett klokt sätt för att dra oss upp igen!

Tänk som om att det negativa är som en lyckokaka. Man knäcker den och läser innehållet skulle det stå "du kan inte" tar du och knycklar ihop lappen, slänger den åt sidan och går vidare!Jaha. Ännu mer snö! :-(

2011-01-15_10_40 (MMS)

Jaha. Ännu mer snö! :-(


snabba frågan

Jag själv älskar att rida till musik. Inte för att jag direkt lyssnar på musiken i sig när jag rider. Men när det kommer en bra låt på radion så kan i alla fall jag få kännslan av ett litet lycko rus och ridningen kan gå mucket enklare! Har jag en deppig dag så vet jag att det nästan alltid fungerar att tuna on radion och rida!


Tävling ohhhhh!!!Älskar tävlingar!

Som jag även brukar säga, vad har man att förlora??

Länk till tävlingen finner du här!

Bloggerskan bloggar numera på blogg.se och inte på zoomin.se. Så ni har kommit rätt även om det står blogg.se!  


Fredagsmys

God kväll kära läsare! (visst kan jag låta proper ibland?)

Jag har haft en myskväll denna fredag med mumsigt ätbart och tvkikande. Har småtittat lite på Lets Dance och jag missade faktiskt Helanas rumba show. Någon som såg?

Min dag har rullat på som de flesta andra och det positiva i det är faktiskt att var dag som går är en dag närmre VÅREN och framför allt GHS. Så underbart. Eller hur? Längtar som sjutton till det. Har ni något som ni längtar lit extra mycket till?

Satt och kikade runt på nätet som vanligt och klickade mig in på www.tidningenridsport.se som vanligt och hittade att landslagen för 2011 har publicerats.

(info från www.tidningenridsport.se)


Landslagstrupperna för hoppning mm. finns även publicerade på samma sida!

Jag är inte så fövånad över dressyrtruppen men något som jag tycker är superkul är att Juliette Ramel är med i utmanar gruppen!

Vad tror ni om laget?

Patrik Kittel

Men det har tydligen blivit lite förvirring om Kyrka K verkligen ska bli Svenska lagets tränare. I ett uttalande i Horse and hound förnekar hon att hon är landslagstränare för det svenska laget, men säger däremot att hon ska hjälpa de svenska ryttarna med träning. Alltså har hon ingen formel titel om att hon är landslags tränare för det svenska laget. Ibland kan det verkligen bli förvirrande! Men det stod även i artikeln att dom ska disskutera vidare med Kyra om hon ska ha en formel titel eller inte. Så det återstår väl och se vad som sker! Vad tycker ni läsare? Kyra som formelt ha titeln som landslagstränare eller inte?


Nu så gick andra omgången av lets dance för ikväll och Helena får dansa vidare till nästa vecka. KUL!

Nu ska jag ta och closa ner datorn och bege mig till sängen med en bok. Hade lite uppehåll med "Genom dina ögon" Den blev faktiskt lite jobbig ett tag och den skiljer sig ganska mycket från Twilight böckerna om man säger så.

Hoppas ni haft eller har en fin fredagkväll!!Snabba frågan
Idag är det dags igen för Helena att dansa loss igen. Ikväll ska dessutom dansa rumba!

Hur tycker ni hon sköter sig i lets dance jämfört mot dom andra?


Tjoho!!

Jisses vad tiden går!

Hur är det med er alla idag? Här är det helt okej. Har ridit och grejjat på förmiddagen och telefonen har ringt som attans idag. Sedan har man varit iväg och handlat, passade på att ta med mig thaimat hem! Så gott. Tyckte jag förskänade det!

Under lunchen så har jag suttit och kollat på lite accesoarer som är sugen på till våren och just nu är jag inne på skärp! Tycker det kan vara jättesnyggt med skärp, har en låda full med skärp här hemma haha!

Har kikat en del på Otto Schumacher´s skärp. Men jag fastnade inte specielt.  Finns en drös från pikür också, men fastande inte för någon där direkt heller? Eller vad ycker ni? Ska åka in till stan och se om jag hitta lite snygga fräscha accesoarer.Brukar du använda dig av accesoarer?

Jag hoppas ni har en fin dag!!
Nu ska jag köra vidare nere i stallet.
Tjolaho!

Hej på er! Hur är det med alla där ute?
Som ni kude se på mobilbloggningen är det ganska frosty idag som sagt. när jag såg att det blå strecket på termometern hade gått under -10 slutade jag kolla! Jag som var så glad att jag hade hört bäcken rinna häromdagen!

Jag ska snart ner och rida de sista två hästarna för dagen, men kännde att jag hade varit lite inaktiv här idag så ville bara säga hej och här är jag haha!

Men vi kör på en liten dagens lista va?

Dagens humör : Ganska så bra!  
Dagens saknad : kaffefilter, fått köra med servetter i någon dag! Nöden har ingen lag!  
Dagens musik : Rix Fm
Dagens mat : Till lunch fick det bli korvtroganoff och ris.
Dagens dryck : Kaffe, vatten.
 Dagens bok: Genom dina ögon!
Dagens kommentar : Nja, bara snälla som vanligt! Mna har ju snälla läsare så klart! .
Dagens plus :  hmm.... Den har nog inte kommit ännu!  
Dagens minus : Onödiga minusgrader så klart!
Dagens frisyr : frisyr? Mössa
Dagens göra : Fixa stallet, rida, ja precis som vanligt!  
Dagens ord: Bilden talar nedan
Lite frosty idag! Massa minusgrader när ja...

2011-01-13_15_50 (MMS)

Lite frosty idag! Massa minusgrader när jag fodrade idag. Känns som den kallaste dagen på många dagar.... Hur är det hos er? :-)


Snabba frågan
Schabracke Satteldecke Schmetterling grau Dressur


Två helt olika schabrak, men vilket tilltalar dig mest!


Helt underbart. Kl är snart halv fem och d...

2011-01-12_16_22 (MMS)

Helt underbart. Kl är snart halv fem och det är fortfarande ljust ute!!! :-)


Snabba frågan

Tävlingarna börjar faktiskt närma sig och det går fortare än vad man tror. Kollar man i kalendern så är det inte så långt kvar tills tävlingarna sätter fart! Men med tanke på vintern så kanske inte alla har kunnat hålla igång sina hästar. Jag är i alla fall överlycklig över ridhuset. Även om det har varit 20 minusgrader så har man i alla fall kunnat göra något med dom, man behöver inte heller tänka på underlaget om det är halt eller för djupt etc. som man kanske får göra med snö! Så dagens snabba fråga bli helt enkelt

Så glad över att ha ridhuset!!!


Ny landslagstränare!

Det är kanske ingen nyhet att Kyra kommer och tränar Svnska ryttare som t.ex. Knykalaset som det kallas för, på  Jan Brinks anläggning Tullstorp. Men det ska bli kul och se vad hon kan göra för svenska dressyrlandslaget som landslagstränare.

Vad tror ni?


Tror jag har blivit lite missförstådd. Det...

2011-01-12_09_21 (MMS)

Tror jag har blivit lite missförstådd. Det var mindre snö jag ville ha inte mer snö!


Rush Hour

Hej på er!!

Tänkte bara säga att jag har försökt att svara på era kommentarer under kvällen, men varit väldigt bökigt till många som använder sig av blogg.se. Vet inte om det är jag som har problem, kanske någon annan också. Varje gång jag ska skicka iväg kommentaren så blir det sidan kan inte visas, diagnostisera felet och bla bla bla.....

Så ska försöka i morgon igen och hoppas på att det går bättre då!

Men måste också säga att det är så kul och se att ni kommenterar och skriver!!! Önskar bara att jag kanske hade haft lite mer tid till att kunnat svara på alla.

Har i alla fall skickat lite på Rush Hour som gått på tv ikväll. Helt galna!

¨

Tänkte ta och tipsa om ett bra inlägg som jag läste tidigare idag också, klok bloggerska!

Hoppas ni haft en bra tisdag all där ute så hörs vi mer i morgon!


Be om hjälp?

Det är något som jag ibland kan gå runt och fundera över.

Om man kanske inte har så mycket erfarenhet av att  ha en häst i familjen så är det viktigt att man har någon/några som kan hjälpa till och som finns får rådfrågning. Det värsta man kan göra är att inte be om hjälp.

Ibland känns det som att det skulle vara en pinsam sak om just be om hjälp. Det är väl vad man kan ha stallkompisar/tränare/hästfolk till också. Man kanske har köpt sig en häst som kanske är lite för svår och man inte reder ut den i alla lägen. Be då om hjälp.

Jag ser upp till personer som faktiskt kan hålla i grimskaftet och säga det "Hjälp mig". Att fortsätta i samma bana kan faktiskt bli farligt för både hästägare och häst om det skulle vara så och dessutom inte specielt roligt i längden.

I och med att det kan vara "pinsamt" att be om hjälp gällande sin häst så kan det lätt bli en liten ångest över att man måste klara den här situtionen. Kan vara allt från att leda hästen ut till hagen, hoppa upp på den eller sätta på den grimma i boxen kanske lasta den. Av erfarenhet och att studerat hästägare så kan ångesten över problemet gå över till irritation. vilket i mina ögon inte löser problem, eller? Att bli arg över hästar i lägen där man kanske bör hålla lugnet kanske inte ger den bästa effekten. Jag tillhör nog den gruppen som har ett ganska stort tålamod. Jag är inte den som säger åt hästen hundra miljoner gånger. Om hästen inte står still när jag klipper den så kommer det säkerligen inte hjälpa om jag står och ryter på den. Känns inte som att förtroendet växer för mig och klippmaskinen. Men om människan hade lite enklare för att säga "snälla tror du att du kan hjälpa mig med.... jag klarar inte av det och vet inte hur jag ska gå till väga" Kanske problemen hade varit så mycket enklare och tiden med hästen blivit roligare.

Jag har svårt för varför en del ska klanka ner eller ser ner på andra som behöver hjälp. Varför inte ge en hjälpande hand. Till den som behöver hjälp eller stöd så är det verkligen ALDRIG fel att fråga om hjälp. Vad kan hända? Det som jag vet är att med hjälp växer kunskap.

Läste tidigare idag där några tycker att ponny akuten är rena rama barnprogramet och problemen dom har inte är specielt svåra. Men för alla är inte alla problem lika stora eller hur? Dessutom kan jag tycka att barnen som är med i ponny akuten är väldigt modiga. Dom är med i programet och därmed visar öppet i tv att dom behöver hjälp! Så stort cred till dom.

Vad orsaken kan vara till att det ska vara pinsamt att fråga om hjälp har jag ingen aning om. Men om jag ska vara ärlig är väl det skit samma om man faktiskt står där med ett problem som man inte kan lösa själv, vad är då det hemska genom att få hjälp så man själv får erfarenheten och lär sig hur man ska tackla det till nästa gång.
Antar utmaningen!

Matilda sa åt mig att kolla in hennes stilutmaning hon hade lagt upp på bloggen och tänkte haka på den! Tycker det kan vara ganska så spännande att läsa vad just andra tycker och har för smak. För smaken är ju som baken.

Din stil i mening: haha som om jag kommer kunna hålla mig till bara en mening här! Jag har en stil som i grunden är ganska enkel. Oftast enfärgade ridbyxor, skjorta, pike och strumpor etc. Försöker också att se till att det passar mina ridstövlar etc. Jag rider alltid med ridstövlar. Men en klassisk stil med snygga detaljer,

Stilförebild?: Jag har egentligen ingen direkt stilförebild, jag kan tycka att det flesta ha något som kan tilltala mig men gör en egen liten grej av det. Men ska det vara någon så vann Edward Gal den tävlingen lite när han var uppe i stockholm. Tycker stövlarna var enormt fräcka och sedan de oranga detaljerna tyckte jag passade ihop jätte bra till det övriga. 

 Vad inspirerar dig i vår:
Jag bara längtar tills vårmodet och alla nya kollektionerna kommer ut! Men annars kan jag tycka att jag få inspiration från lite överallt. Även i det "vanliga" modet. Men kan lätt bli inspirerad av när man ser människor använda plagg som kanske tidigare inte sett. Även sådana som vågar stick ut kan jag tycka är väldigt inspirerande så man kan göra om det till sin egna grej sen. Men annars kan jag leta inspiration på nätet, olika hemsidor, tv, tävlingar etc.

Vad tror du på inför våren?: Helt klart tror jag detta med emblem kommer att stanna kvar, blin bling lika så i lagom förpackning. Lackade tror jag också kommer fortsätta vara kvar. Men människor som kommer med härliga sommar inspirerade pikeér, troligtvis enfärgade. Ribyxor i alla fall på herrsidan kommer nog hålla sig till de vanliga lite mörkare naturfärger, som brunt, beige etc.

Det bästa basplagget i vår: Utan tvekan en snygg enfärgad Piké som passar till allt. Kan bäras bara som den är eller med en v-ringad tröja över kanske.

I ideal outfit i vår?: Jag är inte så extrem när det gäller outfits, så tråkig som man är skulle jag nog köra på ett par ridbyxor med choklad eller valnöts färgade, med ett par mörkbruna ridstrumpor. Ett snyggt svart skärp. och en Vit piké eller något i jordfärg. Alternativ en kortärmad eller långärmad skjorta med kanske någon rosa nyans? Jag själv passar bäst i de mjuka nyanserna men när våren och sommaren kommer vill man ändå inte ha för mörka plagg.  och snygga accesoarer till det.

 

HV POLO Breech Full Inset # Alvarez HV POLO Shirt Lorenzi


Do´s and Don´ts: Något som jag ogillar är huvtröjor till häst, likaså armlösa plagg. Tycker verkligen inte att det passar på hästryggen, likaså om plagg som inte är innanför ridbyxorna och när man rider ser det ut som att man sitter på skjortan eller t-shirten. Men självklart ska man ju använda det man själv tycker är snygg och som man trivs i. Det är bara upp till en själv vad man vill ha på sig och ha sin egna stil.

Ditt senaste köp: Inom ridmodet måste det vara ett par gråa pikür strumpor haha!

Tre saker på vårens önskelista: Bara tre? haha!
vanlig-vinrod
Ett par nya ridstövlar bland annat dessa från De Niro skulle passa fint!

HV POLO Shirt Pasqual

Sugen på en skjorta från Hv-polo. Spännande och se vårskjortorna 2011!!


Ridbyxor helt klart! Inte bestämt mig för vilket märke än dock! De ovan är från Mark Todd.☺Dag 12: I min Handväska

Det blev ingen dag från 30-dagars listan igår så tänkte ta och kassta upp den nu som skulle varit igår så kommer dagens lite senare!

HAHA. Ja, jag småskrattade lite när jag såg denna fråga, i min handväska. ¨Jag använder faktiskt ofta väska, men kanske inte just handväska. Men brukar alltid ha någon form av väska om jag är på stån osv. Jag ogillar när man måste fylla fickorna med plånbok, mobil och nycklar och sedan ser det ut som man har allt i fickorna som blir välfyllda. Då använder jag hellre en väska!

Det som jag oftast har i min väksa när jag ska till stan t.e.x. Är följande.

* Plånbok
* (Beroende på vad jag ska göra så åker datorn med)
* Hårspray eller liknande (man vet ju inte om det börjar storma? 
* Tandborste + Tandkräm = om man äter något så kan jag få lite tvångstankar där, så måste kunna vara redo med en tandborste!
* Lipsyl + Handkräm
.
* Ngn fomr av parfymDet var nog allt haha!


Morgon

Har ni sovit gott? När jag väl somnade som fick jag sova helt okej faktiskt!
Tack för era kommentarer, känns bra att ha läsare som bryr sig!! Det var någon som bland annat frågade om medicin till migrän. Jag har medicin, men den är inte den billigaste och tyvärr så biter inte dom receptfria läkermedelen. Men jag brukar kunna hålla den tillbaka genom att ta lite medel innan det har brutit ut!

Men till den som slipper migrän kan ju vara glad för det, det är allt annat än kul!!
Så dåligt!

Hej vänner!!

Förlåt för en sådan otroligt dålig bloggdag. Men jag har verkligen inte kunnat sitta vida datorn. Den lilla huvudverken vart inte bara en liten huvudverk utan artade sig sedan till en ganska duktig migrän. Efter lunch gick det lite över gränsen så gjorde det som var viktigast och gick sedan upp och vilade någon timme för att orka med resten av eftermiddagen. Så därför har det blvivit så otroligt dålig uppdaterat här idag! Men lovar att komma tillbaka med en betydligt fräschare blogg i morgon!Hoppas ni haft en fin start på veckan, här är det storm typ, Men inget Regn :(


Snabba frågan


Stirnband Strass rundgenäht Wellenmuster WB schwarz NEU

Stirnband Halb-Bogen Strass V-Form silber Full Warmblut

Stirnband Disco Glitzer blau lila WB Full schwarz TOP


Vilket pannband faller dig mest i smaken?


Måndag

Hej på er!

Idag kan man väl nästan säga att det är första dagen på den första normala veckan på evigheter? Skolan kanske börjar och jobbet likaså för en del.

Här är det helt okej idag. Lite små huvudverk och lite små stressad. Har en del saker som jag måste göra och lite samtal att ringa. Måndag sa jag va?

Men jag tänkte mer bara slänga in ett hej till er så länge och hoppas ni får en bra start på veckan och att inte allt för många halkar omkring. Så bloggas det lite mer senare!Men jag bjuder på en  film ovan! Älskar sådana här filmer och kan asgarva åt sådant här, älskar han "ALAN ALAN AL ALAN AL" Matilda la ut en annan video häromdagen, det är verkligen humor!


Kladdioso

Hästarna nattade -Check
Hundarna rastade och klara- check
Katter, kaniner, mini grisar matade- checkKvällsmat äten- Hålls på med.
Kladdosiokladdiladdkaka- CHECK!

Blir nog inte mycket mer än så här vänner!
Kommer svara på era kommentarer i morgon! Har även lite andra saker på G så håll lite utkik. Men jag är lite besviken asså. INGET REGN! Det blåser som sjutton, men vart är mitt REGN! Det skulle jue bli snöblandat blask och regnet gör att det smälter fortare. And no news vänner, vet att det även fryser när det blir minusgrader! Men det ska inte bli det här på någon dag. Så nu beställer jag MONSUNREGN!

För övrigt har detta varit en bra dag, en bra söndag! Hästarna har varit fina trots snöras från ridhuset och blivit klar med vissa saker som man funderat på ett tag och det känns always bra!

Hoppas ni haft en fin helg och en mysig söndag!
Snabba frågan

Jag tycker verkligen att detta tränset är så fint! Pannbandet är rundsytt strass. Vilket jag inte har sett tidigare! Tycker det kan vara jättefint med lite tunnare rundsytt pannband, hästar som inte passar i de "platta" vanliga strass pannabanden kan nog passa jättefint i dett och specielt hästar med lite nättare huvud!

Vad tycker du?


Hoppet finns!Hoppet finns! Visserligen snöblandat ikväll, men ändå snöblandat REGN! Plusgrader även i morgon, lycka! Tänk om skiten kan försvinna nu! I alla fall den värsta delen av isen, för tänk så mycket fortare det går när våren kommer då det mesta kanske har smält undan. Jag lever då i den världen och i det hoppet om att det INTE ska komma så fasligt mycket mera snö! Tro kan man väl i alla fall göra även om kanske gör det i kyrkan.

Sitter och ska käka lite lunch, svarar på lite mail och även om det är söndag känns det som att jag inte har gjort annat än att ta emot samtal om diverse saker! Så nu dags för lunch/kontors tid!

Vad gör ni idag? Haft en trevlig helg?

Första helgen på evigheter som känns lite normal kan jag tycka även om det inte är någon speciel skillnad annars på mina helger. Men just att det inte är verken jul eller  nyår.

Hoppas ni har det bra i alla fall!


Blir faktiskt lite avis på dom som ser bar...

2011-01-09_12_43 (MMS)

Blir faktiskt lite avis på dom som ser barmark! Vill faktiskt ha mer regn så det blir någon syn av grus!!


☺Dag 11: Personligheter jag gärna umgås med

Jag tycker att det är superkul att träffa n ya människor, för mig kan det ge en personlig utvecklig. Men något som fashinerar mig en del är otroligt det kan skilja på personer. Allt från själva personligheten till hur vissa själar löser söker i olika situtaioner.

Jag är en ganska social person men trivs lika gärna att vara "ensam" jag bor själv med min lilla hund och jag känner mig faktiskt inte ensam. Men det är minst lika kul när folk kommer hit t.e.x. eller när man går ut.

Tycker der är superkul med personer som har lite drag i sig, som ser möjligheter och tycker livet är kul. Människor som kan släppa loss och faktiskt skratta. Jag tror det är så otroligt viktigt dessutom. Att man faktiskt för en stund kan släppa verkligheten för att bara skratta. Som hellre ser möjligheter och kanske säger "detta fixar vi" än sådana som säger "ne jag kan inte" "Det går inte" "ingen ide för det kommer ändå inte fungera" Sådant tänk kan få mig till att bli deppig.
Jag brukar tänka att för varje ny indivd man stöter på, så lär man sig något nytt. Kan vara allt från positiva saker till negitiva saker.

Men som ni kanske har förstått här i bloggen, i alla fall ni som hängt med ett tag att jag har väldigt lätt för att skratta, ser det roliga i det tråkiga etc. För mig blir livet så mycket enklare än att vara bitter och saknar humor. Bättre att lägga den energin på något utvecklande i stället. Förstå inte riktigt människor som orkar att lägga ner tid och energi på att bli irriterade. T.ex dom som kommenterar till kissie´s blogg att hon är både det ena och det andra. Varför ens bry sig om att gå in och läsa bloggen? Lika så kan jag fashineras av människor som inte tycker om att träffa andra människor. Jag kanske inte är den mest sociala här på nätet, kommenterar i den mån jag hinner, men är betydligt mer social i verkligheten. Pratar gärna i telefon när jag mockar och vill ha sällskap t.ex. Att umgås och träffa människor kan verkligen ge nya inputs till saker, Men som sagt, jag tror att man kan lära sig något från alla! 

Men att samanfatta detta så personer med ett framåt tänk, se möjligheten, ser det roliga i det tråkiga och som har lust till att skratta och släppa "loss", tror själen mår bra av det så man kan sätta den nya energin man får till att göra det bästa av det man älskar och gör. 

 

Leker djungelgeorge på berget och kollar s...

2011-01-09_10_25 (MMS)

Leker djungelgeorge på berget och kollar snön på stall och ridhustak. Trodde mer snö skulle vara borta för det låter som andra världskriget när det rasar ner... Men det var en del kvar!


Sista dagen

För denna veckan! Då har yttligare en vecka gått och yttligare en vecka närme sommaren och Göteborg Horse Show.

Idag har jag inte så supermycket inplanerat, int emer än vanligt i alla fall. Låter som fasen i ridhuset på grund av all snö-ras. Det roliga är också att på Tisdag hotar dom med ännu mer snö här. Så var det ens någon ide att det skulle regna i går och i natt, det som låg  kunde jue ändå fått vara som det var! Läste artikeln nedan på tidningenridsport.se och har även sett detta gå runt på facebook! Dett är inte alls långt ifrån mig heller och tycker detta är ruskigt. Tänk att sådanthär bara förekommer. Sno två små ponnys från hagen. Men ville ändå lägga upp detta även här. Tänk ägaren till dessa två små ponnysar, jag hade blivit galen av att inte veta vart mina darlings blivit hän.

Hoppas  detta ändå  slutar väl!


Två ponnyer stulna

Två shetlandsponnyer stals på fredagen från en hage utanför Kungälv.

Den 6-årige Isor och den ett år äldre Humör stals någon gång mellan klockan ett och klockan två. Spår i snön ledde bort till en hästtransport. Grannar till gården såg en kvinna springa iväg med ponnyerna som är aktiva inom ponnytrav på Åby travbana och värderas av ägaren till 30 000-40 000 kronor skriver GP.


☺ dag 10: Det här hade jag på mig idag

Jisses vad dagarna går undan, nu är man reda på dag och fråga nr 10 i listan.

Idag hade jag på mig till en början jeans från Jack & Jones men byttes sedan ut mot gråa pikür Pessoa ridbyxor.
Underställs tröja och byxor från stadium tror jag. Raulph Lauren tröja och ANKY technical casuals soft-shell jacka och en kyra k jacka utanpå det. Men den fick faktiskt åka av när jag skulle rida! Skor fick bli från Lacross och när jag red blev det mina Italienska bruna stövlar.Älskar verkligen mina Lacross skor! Supersköna och smidiga även vattentäta! Dessutom finns dom i mängder av olika färger och mönster. Finns bland annat hos www.dressyr.com och kommer säkert ta med sig till scandinavium. Går man väldigt mycket under dagarna så är dessa ett bra tips!!


Mina stallredor sitter och har koll medans...

fxcam_1294508389 (MMS)

Mina stallredor sitter och har koll medans jag kvällsmockar. Menar ju det så att jag gör som man ska :-P


The Inspirer

Nope det är inte någon förkortning på en hästras haha! Det är ang ett personlighetstest som jag gjorde som Matilda gjorde tidigare idag. Så kände att jag också ville se om det stämde med min personlighet! Jag är tydligen något som kallas ENFP. Måste ändå säga att det det mesta stämmer överns med verklgheten, medans vissa bitar kanske inte  stämmer fullt ut. Men detta är nog det test som man ändå har fått mest liknelse av! Lite bättre svar än facebook testen haha.

Testet hittar du härThe Inspirer

 

As an ENFP, your primary mode of living is focused externally, where you take things in primarily via your intuition. Your secondary mode is internal, where you deal with things according to how you feel about them, or how they fit in with your personal value system.

ENFPs are warm, enthusiastic people, typically very bright and full of potential. They live in the world of possibilities, and can become very passionate and excited about things. Their enthusiasm lends them the ability to inspire and motivate others, more so than we see in other types. They can talk their way in or out of anything. They love life, seeing it as a special gift, and strive to make the most out of it.

ENFPs have an unusually broad range of skills and talents. They are good at most things which interest them. Project-oriented, they may go through several different careers during their lifetime. To onlookers, the ENFP may seem directionless and without purpose, but ENFPs are actually quite consistent, in that they have a strong sense of values which they live with throughout their lives. Everything that they do must be in line with their values. An ENFP needs to feel that they are living their lives as their true Self, walking in step with what they believe is right. They see meaning in everything, and are on a continuous quest to adapt their lives and values to achieve inner peace. They're constantly aware and somewhat fearful of losing touch with themselves. Since emotional excitement is usually an important part of the ENFP's life, and because they are focused on keeping "centered", the ENFP is usually an intense individual, with highly evolved values.

An ENFP needs to focus on following through with their projects. This can be a problem area for some of these individuals. Unlike other Extraverted types, ENFPs need time alone to center themselves, and make sure they are moving in a direction which is in sync with their values. ENFPs who remain centered will usually be quite successful at their endeavors. Others may fall into the habit of dropping a project when they become excited about a new possibility, and thus they never achieve the great accomplishments which they are capable of achieving.

Most ENFPs have great people skills. They are genuinely warm and interested in people, and place great importance on their inter-personal relationships. ENFPs almost always have a strong need to be liked. Sometimes, especially at a younger age, an ENFP will tend to be "gushy" and insincere, and generally "overdo" in an effort to win acceptance. However, once an ENFP has learned to balance their need to be true to themselves with their need for acceptance, they excel at bringing out the best in others, and are typically well-liked. They have an exceptional ability to intuitively understand a person after a very short period of time, and use their intuition and flexibility to relate to others on their own level.

Because ENFPs live in the world of exciting possibilities, the details of everyday life are seen as trivial drudgery. They place no importance on detailed, maintenance-type tasks, and will frequently remain oblivous to these types of concerns. When they do have to perform these tasks, they do not enjoy themselves. This is a challenging area of life for most ENFPs, and can be frustrating for ENFP's family members.

An ENFP who has "gone wrong" may be quite manipulative - and very good it. The gift of gab which they are blessed with makes it naturally easy for them to get what they want. Most ENFPs will not abuse their abilities, because that would not jive with their value systems.

ENFPs sometimes make serious errors in judgment. They have an amazing ability to intuitively perceive the truth about a person or situation, but when they apply judgment to their perception, they may jump to the wrong conclusions.

ENFPs who have not learned to follow through may have a difficult time remaining happy in marital relationships. Always seeing the possibilities of what could be, they may become bored with what actually is. The strong sense of values will keep many ENFPs dedicated to their relationships. However, ENFPs like a little excitement in their lives, and are best matched with individuals who are comfortable with change and new experiences.

Having an ENFP parent can be a fun-filled experience, but may be stressful at times for children with strong Sensing or Judging tendancies. Such children may see the ENFP parent as inconsistent and difficult to understand, as the children are pulled along in the whirlwind life of the ENFP. Sometimes the ENFP will want to be their child's best friend, and at other times they will play the parental authoritarian. But ENFPs are always consistent in their value systems, which they will impress on their children above all else, along with a basic joy of living.

ENFPs are basically happy people. They may become unhappy when they are confined to strict schedules or mundane tasks. Consequently, ENFPs work best in situations where they have a lot of flexibility, and where they can work with people and ideas. Many go into business for themselves. They have the ability to be quite productive with little supervision, as long as they are excited about what they're doing.

Because they are so alert and sensitive, constantly scanning their environments, ENFPs often suffer from muscle tension. They have a strong need to be independent, and resist being controlled or labelled. They need to maintain control over themselves, but they do not believe in controlling others. Their dislike of dependence and suppression extends to others as well as to themselves.

ENFPs are charming, ingenuous, risk-taking, sensitive, people-oriented individuals with capabilities ranging across a broad spectrum. They have many gifts which they will use to fulfill themselves and those near them, if they are able to remain centered and master the ability of following through.


Snabba frågan

Vad tycker du är snyggast? Jag rycker alltid manarna på mina hästar, men gör man det inte bra kan det verkligen se ovårdat ut. Använder oftast ryckkniv och fingrar och på vissa anvönder jag man kam, beror helt också på vad det är för typ av man. Kommer ihåg när jag jobbade nere i skåne och en hingst skulle gå bruksproven. Tjejen som ryckte manen är jätte duktig men vi fattade inte varör hans man var så enormt tjock! Så det rycktes på. Men då fick vi även svaret varför manen inte var ryckt tidigare. Det var inte för att hästen ogillade det eller något sådant. Det vara bara det att halva manen trillade bort så den tåldes inte att bli ryckt och urtunnad! Så halva manen fick lite mindre knoppar och andra halvan fick större knoppar! Så det beror verkligen på vilken kvailtet det är på manen.

Klippa kanske är lättare men då måste man verkligen vara stadig på handen tycker jag så det verkligen blir jämt och fint!

Men vad tycker du är snyggast eller föredrar att göra?Jo, jag vet!

Hej på er vänner?
Hur mår ni idag? Kan säga en sak till er och det är att jag börjar bli evigt irriterad på mitt öra, det känns helknas att man ska vara helt döv på det örat. Fast  man ska väl vara glad att det inte är båda öronen.

Idag kommer det nog inte hända mer än vanligt! Hoppas på att det inte är allt för mycket snöras på taket idag. Rasade lite inatt som lät precis som ett jordksalv fast över huvudet och givetvis märkte hundarna det och kunde jue inte göra annat än att varna den sovande hussen om att taket var på väg in! Men vi får se, nu verkar det ganska lugnt i alla fall! 


haha, ja detta fick man se på facebook tidigare idag också! haha slår aldrig fel!

Dagens humör : Helt okej!
Dagens saknad : Våren!!!!!
Dagens musik : Rix Fm
Dagens mat : Macka och kaffe.
Dagens dryck : Kaffe, vatten.
Dagens klädsel : Kommer skriva mer om detta sedan då det är dags för dag nr 10 på listan tror jag!
Dagens bok: Genom dina ögon!
Dagens kommentar : Inte kommit så långt ännu! .
Dagens plus :  Inte så sviningt kallt!
Dagens minus : känns dock lite "regningt" ute vilken ger mig en kännsla av att det kommer bli HALT! .
Dagens frisyr : Gömd under mössa.
Dagens göra : Rida, sköta stallet, ta hand om alla övriga djur som inte börjar på hä och slutar st. ! 
Dagens låt: Robyn Indestructible


Håller ni inte med?

Ut med Ryback och in med Dressyrkillen i stället?Har nog, på tal om ingenting hört hundra gånger att "jag" ska vara med i Letc Dance. Tydligen så tycker ganska många att jag är lik Alexander Ryback. Är väl kanske lite meningsskiljaktigheter om det där haha!


Dressyrprograms tips!

Det finns mängder med knep och knåp på hur man kan lära sig ett dressyrprogram. Tänkte dela med mig lite av hur jag brukar göra när jag lär in ett program.Det som kan hjälpa till bland annat är att man har ganska så bra koll på vart bokstäverna sitter på bannan. Det skiljer sig lite beroende på om du ska rida en på en kort respektive lång bana. LB:2 t.ex. är på lång bana och LA:1 går på kort bana.

Fördelen med att veta hur bokstäverna sitter gör det lättare att se det framför sig i huvudet när man pluggar in programmet.

Men något som jag tycker är bra att lära sig, när man har fått lite mer vana av att rida och plugga in program. Är att jag lär mig själva bedömningsgrupperna.Som ni kan se på bilden så står det bland annat 1, 2,3 osv och det som jag har gjort en ring runt är alltså en bedömningsgrupp.

Anledningen till att jag lär mig dressyrprogrammen på detta viser är att om det skulle ske något som gör att betyget inte blir så högt på just en bedömningsgrupp så har jag koll på när nästa bedömningsgrupp börjar och avslutas vilket kan ge mig en möjlighet till att kanske vinna tillbaka den poängen i den andra bedömningsgruppen.

Vi säger att på bedömningsgrupp nr 2, att volten blir allt annat än en volt och jag själv känner på mig att detta blir inte bra betalt. Då vet jag att från bokstaven m och mellantraven tillhör en annan bedömningsgrupp, som gör att jag kan satsa på den och få bättre betalt där i stället. Hade volten och mellantraven suttit ihop i samma bedömningsgrupp hade ju hela den gruppen fått en lägre betyg då volten inte blev som är menat. I och med att man vet att volten inte blev bra så kanske man tänker "äh ingen ide att satsa på mellantraven" men nope, då vet man att bedömningsgrupen slutar med volten, nu satsar vi på nästa alltså mellantraven!

Det som även känns bra är att man också på vägen lär sig vilka bedömningsgrupper som har koefficienter!

Hoppas ni förstår vad jag menar och kanske kan få lite användning av detta till den nya tävlingsterminen.


Snabba frågan!Vad tycker ni om dessa stövlarna?

Stövlarna är från Bocaj ca pris 2400kr
finns bland annat HÄR


☺Dag 9: Min tro

Frågan är vad vi människor verkligen tror på!

För min del finns det massor av saker som jag tror på. Men den viktigaste tron är att tro på sig själv och det man gör. Det gör i alla fall jag.

Jag försöker att ha den tanken när jag gör eller ska utföra något att jag tror på mig själv i det jag ska göra. Men jag tror på väldigt många olika saker. Saker som hjälper till att skapa just tron på sig själv. Mentalträning och sunt tänkt är något som jag bland annat tror på.

Men om man ska nämna några andra saker så tror jag på Spöken haha! Okej, inte spöken laban spöken. Men andar och sådana läskiga saker. Varför jag gör det har jag faktiskt aldrig haft något bra svar på. Kanske beror på min livliga fantasi och mina nerver när det kommer till det ämnet.Något som jag har har lätt för och som ibland är till en viss nackdel är att jag faktiskt tror på andra människor. Jag går aldrig in med den attityden när jag pratar eller träffar andra människor att det kanske står och ljuger eller förstorar sanningen något. För jag tror inte att man kan leva livet fullt ut om man är misstänksam mot människor och saker över lag. Att träffa nya människor och att våga testa nya saker och få nya upplevelser och inputs är något som jag tror på.

Ett ganska svårt ämne detta egentligen, vad är det som får oss människor till att fortsätta, vad är det vi tror på?
Hade nog kunnat skriva mycket mer och mer ingående, men jag avrundar det så helt enkelt. Sammanfattat så tror jag på mig själv, och anser att det kanske är den viktigaste tron vi har!På rätt plats

Träningstips från www.tidningenridsport.se
 
Lär dig dressyrprogrammet och träna programdelar på en bana med exakt samma mått som du ska tävla på. Ta reda på var domaren sitter och hur rörelsen ser ut ur domarens perspektiv. Illustration: Hella Stening.Rätt rörelse på rätt plats

TRÄNINGSTIPS: När dressyrhästen är lydig och lösgjord, och går att ställa och forma i alla gångarter, är det dags att börja med teknikträning och att rida med mer precision. För att få bra poäng på tävling är det viktigt att du kan rida olika rörelser på exakt rätt plats.

Vad är teknikträning? Det är att öva på att rida hästen från punkt till punkt och på den linje som används i det dressyrprogram som du vill rida.
- Först och främst gäller att du är mentalt medveten om hur rörelsen ska utföras och att du teoretiskt vet vilka hjälper som gör vad, säger Mads Hendeliowitz.
- Du behöver veta hur rörelsen ska ridas både ur ditt eget perspektiv och ur domarens.

Träna helst på en bana som har samma mått som den bana du ska tävla på. Om du ska rida ett dressyrprogram på en bana med måtten 20 x 40 meter är det viktigt att du tränar på en sådan bana. Ta reda på exakt hur långt det är mellan olika bokstäver, och mellan hörn och bokstäver.
Skänkelvikningar och enkla byten är rörelser som ingår i de flesta lätta dressyrprogram. Här beskriver vi hur du kan öva på dem.

Viktigt med tekniken
Innan du rider skänkelvikning behöver du veta hur hästen rör sig rent tekniskt, hur mycket den ska vara ställd och så vidare. Dessutom behöver du ha kunskap om vilken funktion som de olika hjälperna har. Vad gör den inre respektive yttre skänkeln? Hur ska din vikt vara placerad?
- Den yttre skänkeln har en viktig funktion i skänkelvikningen eftersom den är framåtdrivande. Öva på att rida på exakt samma linjer som i programmet du ska rida. Sedan är det viktigt att veta var du har domaren och hur rörelsen ser ut från domarens synvinkel.

I Lätt A:1 och Lätt A:4 rids skänkelvikningen oftast på diagonalen. Om du har en häst som har lätt för att gå åt sidan kan du börja tidigt och se till att du verkligen visar att hästen korsar både fram- och bakben ordentligt. Det gör inte så mycket om du kommer tillbaka lite tidigare till spåret. 
- Har du däremot en häst med stor gång som har svårt att flytta sig sidvärts är det bättre att du tvärar lite mindre. Kom ihåg att alltid variera rörelsen efter den häst som du rider på.

Enkla byten
Enkla byten rids i Lätt A:5 och Lätt A:6 genom att ryttaren vänder över ridbanan och gör en övergång till skritt vid X, följd av en ny fattning. Det är viktigt att du vet exakt hur många galoppsprång som du ska rida före avbrottet för att kunna göra övergången exakt vid X. Det ska vara lika många skrittsteg före som efter medellinjen.

Ställ gärna hästen något inåt både före avbrottet och i galoppfattningen för att få lite hjälp i övergången. I Lätt A-klasser är domarna vanligtvis placerade på kortsidan och ser därför inte om hästen är ställd eller inte. Räkna in de sista galoppsprången före avbrottet med "1-2-skritt" och var noga med att hästen inte tar några travsteg i avbrottet. I medelsvår B:3 sker det enkla bytet på medellinjen i riktning mot domaren - då är det viktigt att du har hästen rak.

Mads rekommenderar ryttare att rida olika delar ur programmet ungefär två dagar i veckan. Sedan är det lämpligt att rida grundläggande arbete under ett par ridpass för att exempelvis rätta till hästens form. Därefter är det dags att rida programdelar igen.
- Jag upplever att många ryttare slarvar med att rida övningar ur programmet. Det är viktigt att du vågar nöta på rörelserna. Rid gärna rörelserna spegelvänt ibland för att variera arbetet och för att undvika att hästen lär sig att förekomma ryttaren. Rid alltid övningarna på exakt rätt plats, inte en halvmeter före eller efter. 
Ryttaren behöver hela tiden vara medveten om ekipagets styrkor och svagheter.
- Det är bättre att ta fram sina styrkor på tävling än att försöka dölja sina svagheter.

Mads bästa tips
* Lär dig dressyrprogrammet och öva på att rida från punkt till punkt.
* Se till att du vet rent tekniskt hur hästen ska utföra olika rörelser.
* Lär dig hur du ska använda dina olika hjälper och vilken effekt de har på hästen.
* Träna programdelar på en bana med exakt samma mått som du ska tävla på. Ta reda på var domaren sitter.
* Rid övningarna på exakt rätt plats.
* Träna på olika delar av programmet men variera genom att rida övningarna spegelvänt.

Lycka till!

Jump Club Dressage, Mads Hendeliowitz och Mari Zetterqvist Blokhuis

Publicerad: 2010-04-08. Senast ändrad: 2010-04-08


Ett hett tips!

Ja, lite mer Göteborg Horse Show. Något som jag ALLTID gör när jag besöker detta hästevent är självklart att besöka Gohtia Towers King size räkmacka! Men för att göra det hela lite roligare kan man göra detta och samtidigt se ner och ut över arenan! Detta är då på Showbar som det kallas och kan besökas av alla med biljett in till tävlingarna!
VA? HALLÅ? JAHAAA!


Det är ganska jobbigt att inte höra ordentligt. Jäkla öra och dessutom börjar man få ont i halsen igen, men kul! Jag hade feber senast förra veckan och tycker att man kan slippa den skiten just nu, i alla fall för ett tag.

Jag ska ner till stallet alldeles strax igen och fortsätta dagen, har dock lite hundat som måste ut en runda nu också. Finns lite att göra.

Väntar på om destriktsveterinärerna ska ringa eller inte, ska kommaut och vaccinera en häst tänkte jag! Men man fick inget svar på om dom tänkte göra det idag eller början på nästa vecka. Sådant känns lite jobbigt. Ska ju åka iväg och handla sedan också och kanm vi slå vad om att dom ringer och säger att dom kommer då haha!
Nä nu måste jag susa ner igen, men bjuder i alla fall på en liten låt en fredagsförmiddag som denna!


Utställare Eurohorse 2011

Det närmar sig med stormsteg och jag pratar givetvis om Göteborg Horse Show och mässan Eurohorse som är 24-27 Februari.


Otålig som jag är så var jag tvungen att kika lite på utställare och vilka ridsportbutiker etc som kommer att ha monter under GHS detta år! 

Jag orkade dock inte skriva över allt till bloggen. Men HÄR kan ni kolla in årets utställare samt länkar till deras hemsidor! Kan vara bra om man vill kolla in deras sortiment och om man har någon specefik sak man vill se och köpa så kan man kontakta butiken och be dom att ta med sig just den varan. 

 
Haha såg att jag var med i en tidning som ...

2011-01-06_16_55 (MMS)

Haha såg att jag var med i en tidning som heter dressyrnytt. Där dom har lagt ut bilder på en toppmodern anläggning jag jobbade på. Jisses gamla bilder och tur att ingen känner igen än haha


Lite blingat!

Ni har säkert sett sådana här förut, men det börjar bli ganska vanligt att man blinga plastrongerna. Ganska många ridsportbutiker kan till och med gör det åt en kund och kanske lite så som man önskar!
Jag personligen tycker att det är lite roligare med saker som man kan beställa lite som man själv vill ha dom, inte exakt likadant som alla andra har.
och på många ridsportbutiker som har att dom blingar själva, kan man ofta höra om dom kanske kan blinga schabraket och även på vissa läderprodukter!

 - Plastronger handsydda

Plastronger handsydda

Här har vi bland annat handsydda plastronger med bling bling!

Dessa kommer från
www.nynasgard.se


☺ Dag 8: Ett ögonblick

Oj, Tycker detta kändes lite svårt för jag har en hel del "ögonblick".

Men om jag ska välja ett av alla så måste det nog bli Rufus!


Bra bild eller inte direkt. Men den enda jag hade i fotoalbumet.

Denna lilla krabat fick jag en dag när jag var 7år gammal. Kommer ihåg att mamma och en till hade åkt iväg med transporten och jag var så arg över att jag inte fick åka med. Så tjurig som man blev satt man uppe på rummet när min bror ropade att jag skulle kassta på mig kläderna för att jag var tvungen att gå ut, mamma hade kommit hem.

Väl ut så står bilen och transporten där med lämmen nere och ut traskar en liten varelse med världens yvigaste pannlugg, man och en jätte lång tjock svans. Mamma höll i grimmskaftet och sa. "Han är din" Då exploderade jag av glädje! Då hade vi nämligen letat ett bra tag efter en egen liten ponny till mig, helt plötsligt här och nu så stog min allra egna ponny. 

Lilla Rufus som var en shettis och jag har gjort galna saker. Allt från att bocka i varje nedförsbacke, skena genom granskog till att öva dressyrprogram och hoppa bana till att sitta på gräsmattan medans han gick och betade.

I hela 15 år var han i mina ägor. Nu så har han lämnat våran plats på gjorden sedan i våras.

Men man kan i alla fall säga att det var han som satte fart på mitt ridande. Dessutom var han inte inriden när vi fick honom, inkörd dock. Så första ponnyn jag red in var min första häst haha! Det som jag hade som dröm då var att kunna rida med mamma och den andra tjejen ut i skogen! Sedan dess har målen blivit lite större.

Men detta för nog pryda "Ett ögonblick-dagen"Vad tror ni?

Ska bli spännade och se vad en ryttare kan göra på dansgolvet!


Uscha snön bara vräker ner här!!

2011-01-06_12_33 (MMS)

Uscha snön bara vräker ner här!!


Snabba fråganLackleder sand

Lackleder siam

Lackleder smoked topaz

Detta med lackat lite överallt är kanske inte lika modernt nu som det var för ett tag sedan. Jag har faktiskt aldrig riktigt fastnat för detta med lack. Till vissa saker kanske. Ridstövlar kan jag tycka ser väldigt plastiga ut på nära håll men blanka och fina på avstånd! Lika så om man har en kol-svart häst och man har en lackad nosgrimma på tränset eller på kandaret.

Men vad tycker vi om lackade lädergrimmor? Det första jag tänker på i alla fall är repor. Om hästen åker i transporten eller står med den i en box eller ute på tävling och gnuggar huvudet någonstans. Så där kan jag se en liten nackdel! Här tycke rjag personligen att den bruna är snyggast för den ser minst plastig ut haha!  

Men vad tycker du om lackade lädergrimmor?

Grimmorna är från Otto SchumacherI ett akvarium.

Hej på er vänner!!

Hur mår ni idag?

För min del så känns det som att befinna sig i ett akvarium. Något irriterande. Höll på egentligen hela dagen igår, men känns betydligt mer idag. Helt lock för ena örat och pipper och tjuter i mellan åt. Ja precis som om man befinner sig i ett akvarium. Helt skumt! Kan inte påstå att det känns så skönt.

Men nu till något helt annat!Det finns ett par som har hakat upp sig på just detta ordet VLOGG och nej jag har inte stavat fel. Utan ni läser precis rätt. Man använder ofta detta ordet i bloggvärlden till ett samanhang och det är när man gör en VideoBlogg. Fast man har kortat ner det till ett ord och därmed blir det VLOGG. Annars hade man kanske fått säga v-blogg. Mycket krångligare att både säga och skriva. Så vlogg härstammar från Video och blogg som videoblogg som sedan blir till vlogg.


Fyrkantig!

Känner mig helt fyrkantig i ögonen just nu! Men nu är det gjort. Bort med disney julen och in med annat! Som ni säkert också kan se så har jag verkligen försökt att göra annat. Lite annat mot vad andras hästblogg´s header´s ser ut!

Men nu kommer den viktiga frågan. Vad tycker ni läsare? Det är trots allt ni som går in här varje dag. Är den okej eller är den för mörk? Jag är inget proffs på detta med att designa headers över huvudtaget eller blogg design över lag. Men ni får jätte gärna kommentera vad ni tycker!!Den gamla jul headern fick nu byta plats!


Snabba frågan!Spook´s Lexi


Spook´s Robin

   

Kanske inte så supernytt längre men i alla fall ganska! Märket Spook´s Har inte sett så jätte mycket av det och har aldrig testat eller känt på några av deras kläder. Men däremot så ser dom sköna ut och bekväma att bära.
Designen kanske inte är den mest roliga eller nytänkande. Men något nytt i alla fall!
Känns som att det mesta går åt samma håll numera, liknande emblem, på samma ställen och väldigt mycket på vissa plagg. Eller är det bara jag som tycker så?

Well, dagens Spooky snabba fråga blir

Vad tycker ni om spook´s tröjor ovan?
ca pris 800kr

Bilder lånade från www.marietorpridsport.seDuktig kille detta. Galopperat första gåmg...

2011-01-05_15_10 (MMS)

Duktig kille detta. Galopperat första gången med ryttare! Underbart när det bara går, hoppas matte blir stolt nu! :-)


Things from the sky!

Okej, Låt mig ta in detta. Det är 5 januari i mitt medvetna så är det snart vår. Men det lär knappst ske på ett tag i alla fall. För här vräker snön ner! BUHU!Dagen här rullar på som den brukar göra. Ska ner till stallet och fortsätta rida. ¨Musik i ridhuset och rida gör en alltid på gott humör. Om det inte är 20 minus vills säga.

Har faktiskt lite dåligt samvete som jag MÅSTE göra någonting med. Det är blogg designen! Ska försöka bli klar med headern så snart som möjligt vänner! Så ni slipper mer jul och disney, fast ni kanske gillar det haha!

Hoppas i alla fall att ni har en kanon bra onsdag så här långt!Nytt år, nya visionerJag hade först tänkt göra en videoblogg om detta, och det gjorde jag men den blev på 12 minuter Så ni hade nog fått hål i huvudet innan ni hade lyssnat klart. Så tänkte ta och dela upp det hela lite och dela med mig av lite mentalt tänk. Hur man kan förbereda saker och ting.

Jag tror väldigt mycket på den mentala biten och inom ridningen så handlar det väldigt mycket om mentalt, kanske mer än vad många tror och faktiskt i vardagen också vid sidan om hästvärlden!

Som förhoppningsvis alla vet så är det ett nytt år. Med ett nytt år så kommer det oftast nya mål, visioner, något som vill uppnå till det nya året. Det planeras och man har redan klart för sig i huvdet att man verkligen vill göra dett och man ska.

Men sedan finns det en grupp som faktiskt kan fashinera mig en del. En grupp som säger att dom ska och dom vill, men det händer inte specielt så mycket mer. Ett halvår ett år senare så står dom fortfarande på samma ställe som dom gjorde sist. Hur kommer detta sig? Vad var det som inte gjorde att dom nådde dit dom ville eller fortsätta att sträva mot det mål och den vision som dom satt?

Min tro i det hela är faktiskt att man kanske glömmer bort den mentala biten. Den mentala förberedlsen på vad som komma ska och det man faktiskt själv hade tänkt att göra.

Oftast så fungerar vi nog som så att i våra huvuden så har vi redan delat upp de mål och visioner som vi tror att vi klarar av respektive inte klarar av. Våran hjärna känner oss mer än väl.

Det som jag tror en del behöver göra är att kanske ändra deras tänk, att förbereda sig mentalt för uppgiften och att man faktiskt ska göra det. För i min värld så har jag lärt mig att orden ska och vill faktiskt inte räcker hela vägen. Det är en oerhört bra bit på vägen men inte hela. I min värld så måste man också veta hur man ska utföra det man vill. Hur ska jag få mig själv till att göra det jag vill och vad krävs det för verktyg för att jag skå nå dit. Information, förberedelser, planering. Vad behöver just jag?

Det som jag brukar göra vid nyår det är att jag funderar vidare lite på mina vision, det som jag vill uppnå. Detta kan skilja sig väldigt mycket från individ till individ. Jag brukar oftast tänka som bäst när jag går och mockar. Jisses sicket chatter det kan vara där i boxen med mig själv.

Men åter till det som jag brukar göra är att sedan sätta mig ner med papper och penna. Alltid lättare att se saker och ting framför sig. Jag skriver ner den/dom visioner jag har. Till varje vision gör jag 5 punkter. Dessa fem punkterna ska hjälpa mig till att nå till denna visionen. Samtidigt så får jag utorterat vad jag behöver fokusera på.
Hur ska jag gå vidare? Vad behöver jag? Hur ska jag få mig själv till att faktiskt utföra detta? Ställa sig själv frågor som man enbart själv kan besvara. Att diskutera med sig själv kan faktiskt ge mer resultat än vad man anar.

Att förbereda sig mentalt och få in rätt tänk kan göra att du faktiskt kan uppnå dina mål. Men man måste vara förberedd. Jag kan t.e.x inte säga att om ett halvår ska jag rida St:georg och inte förbereda mig själv. Gissa hur det kommer gå? Samma sak med en häst, men vill inte ha en häst som tänker bakåt, men vill att den ska tänka framåt. Eller hur? Samma sak med vi människor, vi måste och få hjärnjulet till att börja snurra frammåt och se det som vi kanske inte annars sett.

Jag tror att alla kan uppnå det dom har drömt om och visionerar om. Det är bara det som finns bakom pannan som måste komma i rätt tänk.Ingen väg är en spikrak väg. Ibland så måste vi ta vänter och ibland måste vi ta höger och ibland till och med går runt ett var tills vi kommer på rätt spår igen. Man måste bara ge sig fasen på att det går! En mental spark i baken och tillåta sig själv till att faktiskt göra det!

Hoppas ni kan få någon from av användning av detta ni precis läst. Så här gör jag i alla fall och ibland så har man behövt lite hjälp på¨traven att ge sig själv och sitt tänk en spark så man hamnar på rätt sköl igen. Men jag lovar ingenting är omöjligt. Hade jag haft de tankar i huvudet, så had ejag aldrig varit där jag är idag!

Man sätter sin egna begränsningar!
Så sugen!

Inte på godis eller choklad denna gången! Men på ridbyxan som man har hört talas om.

 
Klicka på bilderna för att se fler bilder

Jag är lite av ett soft shell freak! Har bland annat jackor från ANKY i soft shell och jag älskar det. Man blir inte kall för vinden går inte igenom men man svettas inte heller för att luften går ut! Smidigt material också för den delen!

Men dessa ridbyxorna är från John Whitaker. Har hört mycket bra om dessa ridbyxorna så måste helt klart testa dessa någon gång. Som tur är närmar sig GÖTEBORG HORSE SHOW med stormsteg och det innerbär MÄSSA!!!

Dessa ridbyxorna hittade jag på Charlies Häst & Hund
Pris oskodd 949kr
Pris Helskodda 1449kr

Någon av mina läsare som testat Soft shell ridbyxor??


Charlies häst & hund söker!

En ridsport blogg!!

Info från charlies häst & hund´s facebooksida!


Charlies efterlyser en ridsportsbloggare!!!
Vill du bli gästbloggare hos oss på Charlies??? Du har en häst och ridsportsblogg idag. Du rider själv och har många års erfarenhet. Du är sakkunnig och har koll på trender inom sporten. Du för dig väl i tal och skrift och kryddar gärna dina inlägg med humor. Skriv några rade...r här på FB och länka till din blogg. Länka till vår FB sida från din blogg. Hur du gör detta på ett smakfullt sätt avgör du själv. Vi vill ha in alla intresseanmälningar innan 31 januari. Sedan skall alla ni fans tillsammans med Charlies vara med och rösta. Fina priser väntar.....Lycka till!!!
Visa mer

CHARLIES HÄST & HUND

Tycker detta verkar vara en skitrolig ide på ren svenska! Så jag själv tänkte faktiskt ge det ett försök! Vad har man att förlora på detta? Så är du sugen eller kanske vet någon annan så tycker jag helt klart att ni ska delta eller höra av er till den blogg som ska delta i denna tävling!! 

Så sök på charlies häst & hund på facebook om inte länken ovan skulle fungera och kika vidare själva. Om inte annat så har dom MASSOR av album och foton på produkter och vad dom har hemma på lager, nytt som har kommit in och massa annat. Så bara där är den ju värd att kika in på!

Men vad tycke ni? Tror ni att jag har någon chans att bli deras husbloggare? Återstår kanske att se men jag ge det ett försök i alla fall. Om man nu kan slå www.internationalshowjumping.blogg.se haha! Hon har ju stenkoll på ALLT!


Tummen upp och tummen ner* Att det faktiskt är ett nytt år!! Skrev senast det igår att det är nog något som verkligen behövdes. Något nytt i denna långa tradiga vintern!

* Har någon pirrande kännsla i magen. Tror det är lite förväntan i kroppen på saker som jag har igång! Något som man ser fram emot och det har både med tävlingsterminen att göra och saker utöver hästar. Jag ska göra det bästa av detta året. Det är bara en själv som kan se till att det sker. (kommer skriva ett litet Mentalt inlägg, mental kick i baken helt enkelt)

* Återigen, att man har så fantastiskt roliga och fina läsare!! Värmer och uppskattas oerhört när man för respons ska ni veta! Kram till er.

* Kaffe, det är så oerhört gott och man känner isg helt hel när man fått en mugg med nybryggt kaffe haha!

* Jag har verkligen en så underbar arbetsplats. Trivs verkligen som fisken i vattnet och folket här runtomkring. Chefen som hjälper i allt och man vet att hon alltid finns där till hands. Betyder verkligen mer än vad folk kanske tror. En fantastisk människa helt enkelt!

* Att www.showjumper.blogg.se blev ÅRETS blogg på hästblogg-galan hos www.equlina.se Tycker vekrligen att hon förtjänade den titeln! För mig är hon sveriges största och bästa hästblogg! Så helt klart rät i mina ögon!* Halkan, under nyårsnatten så blev det tö-väder vilket förde med sig en fin fin halka. Dressyrkillen on Ice här! Som jag skrev tidigare. Disney on ice är så 1900-tal haha!

* Något som jag kan förundras ganska mycket över, är när läsare irriteras på olika bloggar. Men ändå orkar lägga energi på att kommentera och ens läsa bloggen ändå. Blir knappt att dom läser för ibland så har man fått kommentarer och läst även på andra bloggar där tanken far upp i huvudet och "WHAT?" haha! Om det är något som inte intresserar mig och specielt en blogg så skiter jag i den. Jag lägger defenetivt inte min energi på något sådant. Onödig irritaion, eller hur? Nä, läs sådant man tycker är kul och kommentera det man vill kommentera helt enkelt!! Ger bättre energi.

* Kallt kaffe. URK asså! Man tar sig kaffe och sätter sig vid datorn för att blogga eller svara på mail. Efter en stund så kommer man på ohh kaffe mumms! Tar sig en klunk och följden blir ett skrynkligt ansikte för kallt kaffe är jätte urk!

* Folk som bedömmer andra genom matteriella ting. Som om det skulle vara allt? Jag själv har inte råd till att köpa Gucci, ralph lauren, eller rida runt i massa dyra märkes kläder. Men vissa människor har väldigt lätt för att bedömma andra genom saker som de andra använder och bär på sig. Vilket för mig är väldigt fel! Se personen i ögonen och däroigenom bedöm personen. Inte vad för kläder den bär. Betyder inte att den är bättre eller en sämre person!

* Att ridsportsmärken, kanske inte alla men väldigt många är såååå enormt dåliga på att uppdatera sin hemsidor med de nya produkterna eller nya kollektioner. Var inne på en hemsida i morse för att se hela höst/vinter kollektionen samt vår/ommar om den kommit ut. Men icke sa nicke. Det fanns till 2008!! HALLÅ!! Jag skiter i 2008 jag vill ju se det nya! Dessutom är det inte allt för många som säljer det märket här i sverige och dom som gör är väldigt dåliga på att uppdatera med bilder själva! Tråkigt. Jag vill se lite nyheter och borde framför allt finnas på märkets egna hemsida!! Stor stor stor tummen ner på det!

Liten tips vlogg
☺ Dag 6: Min dag

Ja, vad ska jag skriva här då haha! Hänt så mycket också.

Men dagen började med att fodra djur, ta ut hundar och käka frukost. Sedan har den rullar på med att göra klart stallet, rida, ut och in med hästar i hagen. Bloggat, städat och donat!

Ja, alltså inte en specielt awsom dag helt enkelt haha!

Men måste ändå säga att jag känner mig ganska så pigg just nu, även i mörkret. Tror det behövdes ett nytt år! Känns lite fräschare och roligare på något vis. Desutom tror jag att detta året kommer bli ett bar år på många fronter. Har lite saker och ting på G och i morgon ska jag bland annat ha ett webinar i morgonkväll som ska bli ganska spännande och hoppas på lite resultat av det.

Men känner inte ni också så, att det behövdes ett nytt år att 2010 kändes faktiskt lite gammal haha! Tror det kanske har med den långa vintern att göra. Känns lite som om att det kommer ta slut men efter nyår så känner man att våren kommer faktiskt!! Inte massa månader kvar!Tänk när vitsipporna kommer!!! Kommer och stirra på dom i evigheter för annat än snö.
Ny trend kanske?Rodrigo Pessoa i en maskeradhoppning. Haha kanske blir nya hjälmtänden att rida med motorcykel eller formel 1 hjälm! Snyggt! :P


Har kompisar som äter spild krafft från si...

2011-01-04_12_44 (MMS)

Har kompisar som äter spild krafft från silon och hösilaget :-) kom och störde när jag skulle hämta en spånbal... Dum jag är haha


Det flaggasHittade dessa plastrongnålar och armband på otto schumacher´s hemsida. Jag har i alla fall inte set dessa innan med flagg färger. Jag måste faktiskt vara ärlig och säga att jag tycker inte blå och gult är det allra snyggaste, inte fult men inte snyggast.

Men det bästa som jag tycker med denna typen av plastrongnålar är att dom är superlätta att sätta fast. och man kan även ha dom i kragen på kavajen eller någonannastan. Så man behöver inte promt använda dom för just som plastrongnålar. Känner ett par som faktiskt använder sina plastrongnålar av denna typen ovan, fast med andra färger till vardags som använder dom kanske som en broch (stavning) eller till att fästa ihop scarfen......

Plastrongnålarna kostar ca 298kr och finns bland annat hos www.marietorpridsport.se


God dagens!

Gud vad prettantiöst det lät!!

Hur mår ni?, tisdagen den 4 Januari idag. Jag har nog fortfarande tankarna kvar i December! Jul och nyår gick ju så himla fort.

Jag har knappt haft någon röst idag. Väldig jobbigt när man ska kalla på hundarna, men snälla som dom är kommer dom ändå fast kanske mer för att jag låter som en pippg leksak som springer runt i snön och försöker få deras uppmärksamhet. Dagens konstanterande är - röst är bra att ha!Nu ska jag strax springa ner till stallet igen. Var tvungen att svara på lite mail och roa mig med det i en 10 minuter med kompis kaffe också så klart. Ska ner och fortsätta rida. Då blir man glad, mindre glad var man efter all snö som kommit ner i natt. Eller jätte mycket mer är det väl inte men tillräckligt i alla fall. Sommaren jag SAKNAR dig såå!!

Har mina läsare något roligt som ska göras idag? Eller tar ni bara dagen som den kommer?


☺ dag 5: Vad är lycka?

Det kan man egentligen fråga sig. Jag tror verkligen att det är från person till person och ganska självklart egentligen. Alla kan inte bli lycklig av samma sak.

För mig kan lycka vara ganska så många saker, man kan känna sig lycklig över en kopp kaffe, att man ska åka hem och träffa familj eller att hästen gick så damn bra idag.Men när jag tänker på lycka är det inte nebart alla dessa små saker, som är viktigare än vad man tror. Utan lycka för mig står för livet, vardagen. Är jag lycklig med mitt liv och min vardag. Som ni säkert vet vid detta laget är min allra största dröm att bli internationell tävlingsryttare. Kommer jag dit så vet jag int eom jag blir lycklig. Men det är tanken för det är ju det jag vill.

Men det viktigaste egentligen är att vara lycklig på vägen dit. För mig spelar det ingen roll om jag någ mitt mål och jag inte tyckte det var roligt på¨vägen. Alla dagar är givetvis inte specielt roliga, men över lag så ska man faktiskt ha en kännlsa i kroppen att "fy fan vad roligt det här är, lycka!!!" har man inte den kännslan, är det då värt att fortsätta arbeta mot sitt mål? För mig hade det varit mer värt att testa en annan väg i sådana fall.

Det är bara en själv som faktiskt kan känna om man är lycklig eller inte. Finns INGEN annan som kan avgöra vad eller om du är lycklig. Känner jag i alla fall.

Detta är en sak som man skulle kunna skriva hur mycket som helst om. Men detta får nog räcka, annars är risken för an roman WAY HIGH WARNING!!!


(foto: Dressyrkillen själv)


Snabba frågan


De niro
Dressyrstövel

De niro


Jag har nog snöat in mig lite på De niro´s ridstövlar. Dom är verkligen prisvärda och jag ska försöka köpa mig ett par nya tävlingsstövlar till tävlingssässongen.

Deras dressyrstövel tycker jag, den ser inte klumpig ut som en del andra stövlar gör utan lite mer nätt och ser ut som att kunna sitta snyggt på benen.

Den andra stöveln har jag varit sugen på jätte länge. Inte alls en typisk dressyrstövel, ,men går att få med extra hög utsida. Jag gillar designen på den, lite mer än själva dressyrstöveln men inte alls för mycket! Även om jag också tycker färgen är skitsnygg så kommer jag att välja svarta stövlar som tävlingsstövlar. Tycker det blir snyggast och lättast att få blanka.

Båda typerna tycker jag skulle passa mig bra. Är inte alls stor och har smala ben, så jag kan inte ha en "klumpig" stövel. Då ser det ut som stockar på benen haha!!

Vilken tycker du är snyggast?

Prisklasserna på dessa är runt 5000kr och tillkommer avgift om man måttbeställer.


☺ dag 4: Detta åt jag idag!

Hold your horses! ni får snart reda på detta otroligt intressanta ämne om vad jag har ätit idag haha!

Frukost: Yoghurt, en macka med ost (åt bara halva) och kaffe till det så klart

Lunch: macka och kaffe

Middag: Avancerat som korvstroganoff med ris och julmust, fast av erfarenhet så skriver jag att jag drack julmusten.

Har blivit en och annan godisbit under dagen också och te faktiskt nu under kvällen!
Tack!!!

Tack så himla mycket till er kanon fina läsare!
Jag vann ena kategorin hos
www.equilina.se unde kategorin Årets kompis! Känns väldigt bra måste jag medge och dessutom väldigt kul att jag ses som en årets kompis!Hoppas att jag kan hålla denna titel genom 2011!

Visst  hoppas vi också på ännu en hästblogg-gala 2012! Jag gör det i alla fall och det är inte bara för att jag vann en kategori utan för att jag verkligen tycker att detta var en roli ide och det blev något nytt inom hästbloggvärlden villket behövdes!!

Ännu roligare hade ju varit om att i framtiden kunna verkställa en verklig hästblogg-gala in real life! Det hade jag tyckt vore grymt, för vi hästbloggare förskänar det helt enkelt! Right?
Haha varje gång pannluggen hamnar under pa...

2011-01-02_15_50 (MMS)

Haha varje gång pannluggen hamnar under pannbandet tänker jag. på indier och tyg framför panna ögon och med något glittrigt runt huvudet. Fast det kanske bara är jag och mim fatasi igen :-)


Lite runt?

Hittade ett ganska ovanligt schabrak, men med ett ganska bra tänk bakom! Inte det snyggaste men praktiskt. Det gillar vi. I alla fall jag som har en del hästar om dagen.


Tanken bakom schabraket är att det ska va lätt att lägga på sadeln med alltihop på en ny häst efter man ridit och ska sitta på nästa. Jag gör alltid som så att jag tar bort sadelgjord och schabrak från sadeln när jag sadlar av. Ogillar verkligen att det hänger kvar utan bort med det. Det sparar även jätte mycket på stoppning under sadeln och lädret, annars om man har schabraket under sadeln inne i sadelkammaren så tar det längre tid att torka och sadeln hinner suga åt sig mer av svetten från just schabraket.

Men just detta schabraket ovan ska vara tjockare så det tål mer och blir fastare, alltså ett praktiskt vardags schabrak och designern bakom detta är Pontus Westergren och säljg på S.E.G Company hade jag varit hoppryttare hade jag absolut velat testa detta!

Kanske kommer till dressyren i framtiden också? vem vet...

3120800100_3

Kostar 599krSkönt att det inte är så kallt för nu kan ...

2011-01-02_14_48 (MMS)

Skönt att det inte är så kallt för nu kan jag äntligen dammsalta resten av ridhuset. Lite av öken när det blir så frystort! Fick sms av chefen där det stod god morgon och om alla djuren mådde bra kl14:00 haha då åt jag lunch medans dom åt frukost i varm sol... Kram timmie


Butet

När jag var hoppryttare så hade jag ett märke som var min favorit. Min tränare hade en sådan sadel av det märket och när jag hjälpte till att rida hans hästar ibland fick jag även sitta i den och jag blev kär!

Kommer inte ihåg vilken modell det var på sadeln, men Butet var det i alla fall! Tyckte den var så himla skön, lagom med stöd och bra hjälp till bra sits samt bra fint läder.Men när jag sadlade om till dressyr så fanns det ingen Butet dressyrsadel, vilket jag då var lite besviken på men nu sedan ett bra tag tillbaka så har Butet gjort en dressyrsadel och min hovslgare som var här har även en ridsportbutik med sin fru och dom ksa börja sälja Butet sadlar. MÅSTE åka och se om jag får provsitta en den dressyrsadeln.Tycker den väldigt skön ut, djup sits men inte klämmande fast och lagom bra med knästöd men ser även ut som om att man kan röra sig i den. Ett pluss också att man kan beställa den även med bara en kåpa i stället för dubbla!

Priset på dessa sadlarna är inte det billigaste
Hoppsadeln ligger på ca 32,000kr och dressyrsadlen på 36,000kr. Så det är helt klart inte en sadel man bara springer och köper. Men är grymt nyfiken på dr-sadeln i alla fall!

Någon av mina läsare testat en Butet?


Gucci styla!
Ridhjälmen från Casco Choice med hästskomönster.

När jag först såg bilden i ett litet format så tänkte jag faktiskt lite på Gucci?!? Bara jag?
Jag är inte den typen som kanske fastnar för sådana här typer av hjälmar. Men jag blev lite shockad över mig själv denna gången för jag kan inte säga att jag tycker den är ful! Den är speciell haha! Skulle dock inte köpa en sådan, men hade jag fått en sådan had ejag mycket väl kunnat rida runt med den på träningar etc. Inte på tävling!

Och en ljus hjälm som ovan är ju ändå inte till vanlligheten.

Vad tycker du?

Hiss eller diss?

ca pris 795kr


Idag visar det sig!Idag får vi ju se hos equilina.se vilka som har blivit nominerade till hennes hästblogg-gala! Givetvis har jag också nominerat och hoppas att du också har gjort det?

Det ska i alla fall bli spännande att se i de olika kategorierna. Finnas så ofantligt många hästbloggar nu och denna iden som equilina kommit på är både bra, kul och skit bra haha!!

Så idag är det sista chansen om du inte har nominerat någon!

Skicka din nominering till
evelina@equilina.se och glöm inte någon lite motivering också!


E.T phone home

Hej vänner!

Lördag är det idag och Nyårsdagen dessutom. Nu är väl alla mysiga jul-mellan-nyårsdagar över för denna gång!
Känns faktiskt lite tråkigt för nu är det en evig väntan på våren som lyser med sin frånvaro och om jag ska vara ärlig har jag lite svårt att se den komma alls när det är dags haha. Här utanför är det bara massa is och snö!

Lite sur är jag över min videoblogg som jag faktiskt gjorde i fredags, men den har blivit helkonstig när jag la över den till datorn, så måste ta och göra om den. Ser ut som en liten E.T på den.Ikväll så har jag pulat lite med den nya headern som ska pryda bloggen, för snart är det dags att byta ut musse och c/o ovan till något annat då julen är över! Fick en liten rolig ide när jag skulle kvällsmata hästarna och ska se om jag kan lyckas göra det bra. Kommer kanske blir lite udda mot andra hästbloggs header, men det är kul! Men ska se presentabelt ut också.

Min dag ska i alla fall avslutas med en liten film och för övrigt har dagen min rullat på ganska bra, i morgon gör vi ett nytt försök och se om ägarna till unghästen kan komma ut i halkan! Från ingenstans på tal om halka som är is som är kallt längtar jag till alla vårkollektioner som kommer ut nu till vår!!!

Hoppas ni har en fin lördag kväll vänner?

AnswerFick denna kommentaren tidigare idag av en VÄLDIGT trogen läsare! ☺

Nej Erika jag har ingen egen häst! Som jag har skrivit i tidigare inlägg så behöver jag ingen egen häst just nu, för jag har tillgång till så pass bra hästar som känns som mina fast det är chefen som äger dom, fast det är bara jag som rider och tävlar dom. Jag hade aldrig haft råd att köpa sådana hästar. och så länge jag har dom att rida så finns det ingen annledning för mig att köpa något eget då jag helt enkelt inte har den ekonomin till att köpa en bättre häst än de jag redan rider. Sedan tar jag även emot hästar på utbildning, träning och tävling. Jag har fått tag på en unik möjlighet som inte många andra får tag på. Jag har en fin anläggning att vara på och får rida fina hästar där jag även kan ta emot hästar själv. Där jag har kunnat börja från en bra grund utan att sattsa för mycket. Dessutom får jag träningar dagligen och det är på minst två av hästarna i stallet men nu till våren kommer det bli mer "intensivt" då fler ska ut och tävla.

Men ang det om egen häst så skulle jag inte "tjäna" på att ha en egen häst helt enkelt. Mitt mål och min dröm är att rida internationellt vilket också är väldigt dyrt och hästarna i de klasser kostar oerhört mycket, Så är jag faktiskt glad över att jag har så pass fina hästar att tillgå. Och ja, hästarna nere i stallet känns som mina för det är jag som gör allt med dom. Så kännslan av att de inte är mina innfinner sig inte. Dessutom måste jag medge att det är ganska skönt att inte behäöva lägga ut utgifter som hovslagare, vaccinationer, foder och allt annat som måste betalas. Det är väl det enda som kanske tyder på att det inte är mina hästar, för det behöver inte jag betala!

Hoppas du hängde med nu! ☺☺
☺dag 3: om jag inte gjorde det jag gjorde idag.....

Om jag inte hade hållt på med hästar idag och ibland så kommer faktiskt frågan upp vad sjutton skulle jag annars göra!! Ibland kan jag bli lite mörkrädd för jag har egentligen ingen annan utbildning än det jag gör. Men klart finns det intressen vid sidan om hästarna. Men jag har egentligen aldrig haft tanken på att göra annat heller.

Men om man nu skulle tänka i andra banor och jag inte hade hållt på med hästarna så hade det säkert varit inom mode branchen. Har alltid älskat kläder och tidigare så har jag blivit erbjuden modelljobb men som jag har tackat nej till pga. hästarna. Vissa ansåg att det var korkat. Det kanske hade varit kul en stund men kanske inte i längden.Något annat som jag drömmer om är att ha en egen klädkollektion. Det skulle verkligen vara skitkul. Kan ibland sitta med mitt skissblock och skissa kavajer, skjortor och kläder för övrigt och en hel del schabrak.

Så det skulle troligtvis vara något av ovanstående. Men något annat som jag älskade när jag var liten var att dansa, dansade alltid till olika sorters musik och har faktiskt vunnit två danstävlingar i mina dagar. Det är bara så kul!Jag har alltid varit sådan att det skulle inte räcka för mig att leva ett vanligt "svensson" liv. Jag har alltid velat göra mer. Att bo i en lägenhet i city, börja jobba 0700 var morgon och sluta kl 1600 och tävla med grannarna om vem som har ströst tv och klippkort på E-house. Jag skulle tröttna efter ett tag. Att ha mål och kunna få den kännslan att "YES JAG GJORDE DET" är ganska viktigt för mig! Med hästar finns det alltid en utmaning, något man ska ta sig över, att förstå. Det är ju inte bara till att fixa och trixa lite eller att åka runt för att rida grand prix. Krävs lite mer jobb än så.
0101-11

Gott nytt åt på er vänner!!

Helt otroligt, det är 2011 nu. Jag som kännde att jag inte riktigt var klar med 2010, men kanske lika bra det! Hade en jättemysig kväll igår och vid tolvslaget gick jag ut på trappan och kollade på alla fyrverkerier som spred sitt sken över sjön! Det sköna var ändå att det inte hördes något in till lägenheten så min hund och plus chefens vovvar som jag har hand om medans dom är iväg stördes inte av rakterna. Hoppas att det var fler djur som hade det så under nyår!

Hade ni en trevlig nyårs afton?

Jag har redan varit i full fräs nere i stallet. Tanken var att ägarna till unghästen skulle ha kommit idag också, men vi hade töväder i natt eller har fortfarande så vi har mer eller mindre ren isgata överallt! Så dom kunde inte komma på grund av halkan. Lagom kul är det att släppa ut hästarna i hagarna också. Man far ju runt som tusan!Det var Timmie on ice i morse när jag var ute med denna lilla hund! Varför gå när man kan åka efter?

Men med 2011 så har jag bestämt mig för att försöka ännu mer. Har tävlingar att se fram emot, jättefina hästar att rida på. Så detta året kommer förhoppningsvis bli väldigt bra på den fronten. Har redan fått i uppdrag av chefen att planera lite på tävlingsterminen. När är eventuella första start, program etc. Så det är vad jag håller på med lite nu! Det viktiga i det hela är inte bara själva planeringen, utan att man själv är mentalt förberedd på vad som komma ska, att man mentalt har bestämt sig för att dessa sakerna ska jag göra. Det räcker inte att säga "jag vill" huvudet måste vara med på att orde ska har en innerbörd!

Hoppas ni får en mysig nyårdag!RSS 2.0