Lördag it is!

och solen strålar! Den snön som föll ner igår är snart borta och marken blir bar igen.

Hur är det med er där ute då? Här är det kanon bra. Solen gör en lycklig. Sitter för stunden och dricker lite kaffe och svarar på lite mail. Men ska sätta fart med lite annat och sedan hoppa ner till stallet igen. En hästägare kommer hit idag så jag ska rida deras häst och sedan åker den hem i dagarna. Känns väldigt bra att den ska åka hem just nu, för hon är i en väldigt fin form och känns väldigt fräsch och fin allmänt också. Så känner mig nöjd med jobbet.

Men till något annat, trodde faktiskt inte att detta var möjligt, nog att Carlsson på taket kan detta men att en häst.




(artikel från www.tidningenridsport.se)

Hur ofta händer det att man hittar sin häst på stalltaket?? Jag hade blivit gravt förvånad och gnuggat mig i ögonen over and over. Jag var i alla fall tvungen till att googla runt på detta och fann faktiskt bilderna på självaste hästen.

Vet works away under the roof   Northants Firebrigade Unimog recovers Graf from roof

HÄR hittar ni artikeln på engelska samt bilderna.

Så det kan bli!


Morning!

Hallojsan på er!!

Jag är INTE glad. Ny snö på backen, inte så mycket dock så det kommer smälta bort under dagen. Ni vet bara sånt där puder på backen. Fast jag är inte så glad haha. Fick lite att göra på kontorsfronten som jag inte hade räknat med i dag på morgonen, så humöret är väl inte så det sjunger guld-o-gröna-skogar-låtar direkt!

Men till något som faktiskt ÄR kul! Jag har nu kommit fram till vilka stövlar som jag ska ha! Blev helt kär när jag var på scandinavium.



Dom var supersköna och satt som gjuten på foten och benet. Det bästa är också att jag inte behöver måttbeställa för att märket har en enorm bredd med storlekar i sin tabell. Den var superskön i foten och såg väldigt snygg ut på! Så denna stöveln passade mina ben kanon bra. Jag har kikat på många olika stövlar och målet var att inte behöva lägga 8000kr på ett par nya, även om jag tyckte dom var supersnygga för det priset, men ville även ha något som inte alla andra skulle ha. Den är sjukt snygg i hellackat också. Går även att få med lackad topp och bling bling hit och dit om man vill ha. Så man kan göra väldigt mycket med dom också. Men jag tog dom som dom var. Vill jag göra något annat med dom när jag väl fått dom så har jag någon som kan hjälpa mig och jag har lite planer på vad jag skulle vilja göra extra lite senare!

Nu, dags att dra ner till stallet igen!


ja eller nej

Hej vänner!!

Nu har det gått för långt igen, men ni är helt fantastiska som följer bloggen i alla fall. Jag har inte haft tiden till att blogga helt enkelt. Det är tävlingar som dragit igång, hästar som åker hem efter vinter träning och nya hästar som kommer. föberedelser för treårs test mm. Listan kan göras låååång haha! Men samtidigt är det kul. Nu äntligen så börjar det hända saker efter denna damn vintern.

Om jag ska vara ärlig så vet jag inte hur jag ska göra med bloggen. Om den ska fortsätta eller inte. Känns lite illa när man stundtals går och funderar febrilt på vad man ska blogga om och då blir det spärr i huvudet i stället för att man känner att man måste. Samtidigt vill jag inte lägga ner. Men för idag så känner jag att lusten är tillbaka och det sker lite roligare saker i helgen, vilket kan göra det lättare att få lite mer "bloggmaterial" till bloggen. Men helt enkelt så får jag nog släppa att jag måste. Finns igentligen inga måsten med bloggen, men det är ju kul i alla fall!

Men jag ska försöka sätta mig någon gång under dagen och svara på lite kommentarer men understryk försöka! haha!

Nu ska jag i alla fall dra ner till stallet igen. Hovslagaren kommer idag, och sedan ska det fortsättas med att rida. Måste ta och göra lite andra småsaker också. Som sagt våren har kommit!!



Dagens bild får allt bli denna, haha "pose for the camera"


Jesus i krubban ;-)

2011-03-10_19_36 (MMS)

Jesus i krubban ;-)


Sista för idag :-)

2011-03-10_18_42 (MMS)

Sista för idag :-)


Maskottarna har tagit the day off!!

2011-03-09_14_57 (MMS)

Maskottarna har tagit the day off!!


Dags att köra lite jaguar.... Ush är så ar...

2011-03-08_14_35 (MMS)

Dags att köra lite jaguar.... Ush är så arg på mitt bredbandsbolag så det finns inte.... Ska berätta mer sen vad nötterna har hittat på. Men hoppas ni har lika fint väder som det är här. Helt juvligt. :-)


Glory sunday

Ohh what a day! Solen gör verkligen underverk! Tänk att kunna rida i bara en jacka i stället för väst, jacka och fleecejacka haha. Helt underbart.

Idag så började dagen med lite sovmorgon faktiskt, inte så värst länge, men ena ponnyn skulle iväg på tävling så bossen ordnade med morgon fodring etc. Så jag behövde bara börja dagen med att gå till kaffebryggaren.

Det har faktiskt varit en väldigt härlig söndag eller helg över lag. Nu börjar man äntligen känna lite hopp över att vintern ska ta slut.

 

Är så härligt att det INTE ser ut så här längre!!

Jag har som vanligt ridit och gjort stallet, ska snart ner igen efter ha tagit mig lite kaffe igen haha, ska gå ner och ha lite perselvård och sedan är det kvällsmockning och fodring, sedan är det kvällen för min del!

Hur har ni haft det idag?

Dagens bild....



Någon som är lite morgontrött och inte riktigt var sugen på att gå upp riktigt ännu.


Kör på lite vårfärger idag. Färgen blir in...

2011-03-06_11_23 (MMS)

Kör på lite vårfärger idag. Färgen blir inte rikitgt rättvis på kortet, men lilla pollen passar bra i sina oranga skydd och chabrak :-) har ni också lika soligt och fint som vi har det här? Rena vååååren....


Någon som vill visa sin kompis... Har inte...

2011-03-05_11_33 (MMS)

Någon som vill visa sin kompis... Har inte berättat tror jag i bloggen om att katterna här i stallet kom med dockor och la ute vid hösilaget. Tyckte dom var lite hemska så jag la dom i stallet i stället då dom annars alltid låg framför dörren varje morgon... Men hästen tyckte om dom haha


Morgon!

Hej på er vänner!

Gud vilken fin morgon det är idag! Solen skiner, inte ett moln på himlen och inte superkallt heller!! Känns som rena vårmorgonen. Känns ganska välbehövligt måste jag säga.

Här rullar det på som vanligt, ska ta och springa ner till stallet snart igen. Ska bara dricka upp morgonkaffet, morgon har guld i mun, skulle inte överleva utan mitt kaffe på morgonen.

Något annat som dock sker nu under mars månad är bruksproven nere på flyinge, där drösar av fina hingstar går igenom ett test för att förhoppningsvis bli godkända som hopp eller dressyrhingst.


(Bild från www.tidningenridsport.se)

Om ni vill se bilder på alla bruksprovshingstarna och lite om dömen mm. så finner ni dom här på tidningenridsport.se Lite kul för den lilla svarta herren på bilden, hade jag hand om när jag arbetade nere i det stallet i skåne, men då var han bara en liten 3 åring. Han var så otroligt söt och ville alltid komma när man skulle hämta honom från hagen. Men vill ni se bilder på alla hingstana som är med i årets bruksprov så kika in på tidningenridsport.se. Något annats som kan vara kul att läsa och en del med nypa salt kanske. Men det är bland annat Johan Ifverson som bloggar från bruksprovet. Hans blogg hittar ni här.

Nä, nu är det dags för stallet.

Hoppas ni får en fin fin lördag vänner!


Dressyrkillen ger ett svar






2011-02-28_17_01 (MMS)

Hej på er! Skulle ju ha svarat på denna kommentaren lite tidigare, men det blir inte alltid som man tänkt sig. Men nu verkar blogg.se fungera igen i alla fall, vilket är wonderful.
Men här kommer ett svar:

Det finns ganska många olika detangler, bland annat från Show Sheen, Cowboymagic och som i detta fallet silverado vilket jag personligen tycker är den bästa detanglern. Den fungerar precis som pälsglans men är mer som en lite tjockare olja som man droppar och fördelar med fingrarna eller som vi brukar göra ta en borste som bilden nedan,

 häller på ett par droppar av detanglern och sedan borstar igenom svansen.
Men det jag tycker är bra med just denna produkt är att det fungerar lite som ett balsam, taglet bli inte bara "halt" utan mjukt som det blir när vi har haft balsam i håret. Som även gör att svansen blir lite fluffigare. Så på dom hästarna som har lite tunnare svansar tycker jag den är super för det bli lite mer volym, inte så det bara säger FLUFF men den blir lite fluffigare och luftigare. Min favorit helt klart. Dessutom luktar den gott också haha!

Tror jag pratar lite om den i denna videon som jag gjorde om vad som finns i våran groomväska.




Men någon som är super på bra produkter är x-treme Horse makeover därifrån köper vi alla roliga produkter i alla fall. Jag vet inte vad silverado detangler kostar med ca 200kr dom brukar kosta från 170kr och uppåt beroende på vilket märke man väljer att ha. Men dom är dryga också, så man behöver inte köpa en ny flaksa varje månad heller.
Hoppas det var ett bra svar!


Jahopp så bra gick det att logga in på blo...

2011-03-02_12_12 (MMS)

Jahopp så bra gick det att logga in på bloggen. :-(


Så fort det blir lite mildare ute åker min...

2011-03-01_16_06 (MMS)

Så fort det blir lite mildare ute åker mina sommarridhandskar fram. Älskar dessa från kingsland som jag vann hos showjumper.blogg.se i höstas. :-)


Hej!

Hej på er vänner!

Hur är läget med er där ute? Här rullar det på som vanligt. Har haft lite snabb lunch nu och ska dra ner till stallet snart igen för att påbörja eftermiddagspasset. Annars händer det inte specielt mycket. Dagarna liknar varandra ganska mycket och jag längtar fortfarande tills sol, värme, görnt gräs och allt det där kommer fram. När folk kan ta sig ut hit och träna bland annat så det bara händer lite saker. Vägen ut hit är katastrof, rena isbanan överallt och med våra backar och vägar som vi har här är det iunte roande någonstans att ge sig ut med trailer och häst. Men mars månad är igång, även den månaden som man ändrar till sommartid och att det teoretiskt inte kan hålla på så här länge till!

Helgen var helt okej, blev att jag i alla fall kom in till Göteborg Horse Show under lördagen, där jag i efterhand bland annat fick veta att läsare hade sett mig strosa runt där i min hatt. Ni läsare har grymme minne, tycker inte jag har visat specielt många bilder på när jag ser civilicerad ut, men ni har allt koll. Träffade på Matilda och hennes kompis som hon hade med sig, vilket var väldigt skrattvänligt som vanligt. Det tråkiga är att jag inte fick ihop några bilder alls från lördagen mer än det inlägget jag mobilbloggade. Min telefon hade typ nada batteri. Men så kan det vara ibland. Men skönt att komma iväg en kväll och träffa lite folk i alla fall.



Jag vet inte om ni har sett att Patrik Kittel har bloggat under hela helgen från Scandinavium och skrivit om förberedelser med Scandic etc. Själv tycker jag det var bra läsning. Han har en väldigt sund syn på saker och ting vilket jag tyckte var läsvärt. Så har du inte läst den, finner du den HÄR.

Nu är det i alla fall dags för mig att dra ner till stallet. Jag ska försöka besvara lite kommentar och bland annat svara på en här i bloggen, så vi hörs i kväll vänner!


RSS 2.0