Dagen

Hej vkära läsare!

Dagen har gått i ett, som typ alla andra!

Idag så började dagen med inte så lovande väder, ös regn och blåst. Men inte hindrar det en för att tävla. Tur var så lättade det under lunch tid och det var endast grå moln hängandes ovanför oss. Tidsåplanen hölls och knopparna blev riktigt bra. Tack Monica (Tottes ägare) för hämtning av gummiband så jag slapp knoppa om helatiden för att gummibanden gick av! Moncia berömde mig för knopparna, tyckte dom var kanon fina och passade Totte riktigt bra! Det är som sagt inte bara att knoppa. Jag ser efter även hur dan överlinje hästen har. Grov och maffig överlinje så får det vara lite mindre knoppar så nacken ser något mindre ut. En överlinje som är tunn och späd vill man ha lite större knoppar som gör att nacken ser maffig  ut! Finns lite knep.

När vi hade lastat Totte och det var dags för Monica och Josefin för att åka så hade hade Moncia låst in bilnuyklarna i bilen men det var inga probelm hennes man fick komma ner och lämna extra nycklar, tidsplanen hölls ändå!

Chiron var åter iga problem med lastningen. Han har ju blivit en riktigt tävlingshäst och står riktigt lugt och avkopplat i transporten. Idag så fick jag åter rida på samma bana i ridhuset. Skillnaden idag ar bara att man fick lov att rida fram inne i riduset och då var även insläppet till banan på ett annat ställe. Men Chiron gick så fin på framridningen, riktigt bra. Önskade bara att jag hade fått mina tio minuter till så jag fick honom lite mer för höger skänkel. Men domaren var snabb och det inebar att jag plötsligt fick en tidigare start tid. Inne på banan så vart han jätte spänd och tittig. Fick knappt ner honom till domarbordet eller hörnen. Han rida runt något varv innan starsignalen gick. Man kan säga som så här att det som blev bra fick jag riktigt bra betalt för. Sedan så fick jag lägga en vilt i höger galoppen efter fattningen då han ville dra iväg och bock känsla kom men det rädde vi ut haha! Skritten däremot fick jag 8 på. Riktigt bra mellanskritt bästa i hea programet. Fcik dock någon 8 på en galoppen och traven. Men fick även två trevliga 3:or som drog ner procenten ganska så rejält. Men  vad kan jag begära? Han gick så fint på framridningen och kanonfina övergångar. Det var trost allt hans andra stort i hans liv. En fin häst är det ingen talan om! så nöjd det är jag verkligen!

Nu är det dags för sängen! Catrin ska tävla Ikaros i morgon så åter en dag med knoppning och fin lir!

KRAM
TIMMIE

Kommentarer
Postat av: Emelie

Hästar är hästar och ju fler starter ni får desto tryggare kommer din fina Chiron att bli på banan :) Och det gick ju bra iaf idag! Herregud, jag hade varit nöjd bara jag kom igåg programmet ;) (din hoppryttare till kusin talar...sådär 10 hinder är allt jag kan memorera...hihi) Kram

2009-07-24 @ 00:19:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0