Så då har unghästen installerat sig ;-)

img802-1 (MMS)

Så då har unghästen installerat sig ;-)


En åker en kommer!

Hej på er!!

Här kör man på! Håller bland annat på att tömma lite boxar i stallet inför att det ska tvättas. Får passa på när det inte är 100grader varmt.

Nu har en den ena hästen åkt med sina nya ägare upp till Stockholm, kändes lite tomt när boxen var tom. Han har trots allt varit här i 7månader. Men känns jättekul ändå för dom har en superfin häst att arbeta med!

Senare idag kommer det en till häst, en tre åring så också en liten bebis. Bebisar är kul!
Men annars händer det inte så mycket mer idag än det vanliga. Ska springa ner och fortsätta med tömmning av boxar.

Händer hos er annars då?


Önskande

Gucci VS EurostarBlev så inspirerad av Matildas inlägg igår om Cirkle of gentlemen så var tvungen att kolla runt på olika sidor efter inspiration! 

Vad finner du inspiration ifrån gällande stil etc.? Hade jag haft pengar så hade min garderob varit proppad med Gucci, Circle of gentlemen, Ralph Lauren kläder och en del fler. Men även om plaggen kostar, så kostar det inget att titta och finna sin egna stil och komma så nära man vill genom att inspireras! 


 


Hej!!

Äntligen är man tillbaka! Internetet har svajat och tiden har varit knapert. Skulle uppdatera mitt mobila bredband vilket man inte alltid ska göra tydligen, men nu så är allt som det ska vara!

Hur är allt med er? Här rullar det på som vanligt. Ponnysarna har åkt på meeting helgen lång, en unghäst åker hem till sin nya ägare på söndag och då anländer även en ny unghäst som ska ridas in. KUL! 

Men annars så rullar det som sagt på. Har haft en kompis på besök också. Har inte träffats sedan studenten, men vi har alltid haft kontakten och det är en sådan vän som man delar allt med och när hon rullad ein på gården igår med sin u¨ber fina bil så kändes det som att det var igår vi sågs senast. Visst är det konstigt? Men kul var det i alla fall.

Idag är red riktigt varmt och härligt! Solen skiner och det är sommar, i alla fall idag. Kan ni verkligen förstå att det är Augusti på Måndag??!! INTE jag.

Nu ska jag ta och dra vidare ner till stallet, om en stund ska kolla mailen och lite sådant innan! Men vi hörs lite senare och nu ska jag inte försvinna haha!

                                      
Från tidigare idag när jag red och Kimberly fotade lite. Pike från Ralph Lauren, Ridbyxor CWR, stövlar Cavallo, Ridhjälm Champion delux.


Så det brinner!Så, dags för mig att dra iväg och vara domarsekreterare!! Hör ikväll.


Goder morgon!

Hej på er!

Allt väl med er alla? Här är det bara fin fint så här långt. Regnar idag också, men vad ska man säga, så länge det inte är minusgrader är jag nöjd haha!

Senare idag så kommer jag att vara domarsekreterare för Britt Hammar på Sommer dressagen som Lilla Edets ridklubb har över helgen. Ska bli jättekul. Tycker det är super intressant att höra hur domaren bedömer de olika momenten och varför etc. Sedan är det även kul att se alla olika ekipage som är med och hur de löser problemen som kan komma upp på banan mm. Det är Intermedier 1 som jag ska skriva protokoll för idag. Hoppas bara att jag hänger med haha! Det är lite fler bedömningsgrupper i en intermedier än i en LB el LA haha. Men det ska nog går bra! Sedan ska det bli superkul att träffa Britt igen, var ett tag sedan.Något annat som faktiskt är ganska så kul är att man kan följa ryttarna direkt via webben och se vilka poäng dom får direkt på datorskärmen under själva ritten och man kan dessutom får resultatet via sms om det är någon ryttare som man vill följa! Tekniken är fantastik! Stor tummen upp för equipe.com

Fick denna kommentaren igår och tänkte att det kanske är fler som undrar samma sak, så jag tar och svarar på den här i stället!


Tränset är från Otto Schumacher modell Venedig och finns bland annat HÄR. Är man dressyrryttare ska man absolut gå in på den sidan och besöka deras monter under falsterbo, scandinavium etc. Massor av fina saker. Dom har nästan alltid någonting nytt som man bara vill dregla över!Nu måste jag ta och susa ner till stallet igen om jag ska hinna med allt innan jag ska dra iväg till tävlingarna!! Men ska försöka mobilblogga lite under dagen och så hörs vi ikväll också!!

Ha det guld så länge!


Tant bollen ville bara säga att det är val...

img793 (MMS)

Tant bollen ville bara säga att det är valdigt Blött ute!! Hur är läget med er idag? :-)


It´s raining more than ever

Helt sjukt vad det kan regna, fast vi har haft lite fint väder i någon timme, men för övrigt idag kan jag nog ta kanoten och paddla iväg. Finns dock en nackdel, hatar små båtar. Ska jag guppa runt i en båt ska den vara homungous. 


<----En sak som kan vara bra idag!

 Idag har vi som sagt varit iväg med en polle till tandläkaren och fick lite bissingar fixade. Något som är väldigt viktigt faktiskt att man kollar regelbundet. 

När vi kom hem så var det dags för lite ridining, och nu ska jag ner för att göra klart det sista i stallet. Det märks att det blir mer att göra så fort man måste åka iväg. 

Måste även säga att jag har dåligt samvete över att jag inte hinner skriva så många inläg om dagen. Ibland så har man mer tid och ibland så har man mindre tid. Det svåra är att man inte kan sitta vid datorn i stallet direkt utan man får passa på när man äter lunch eller liknande. Sedan vill jag inte bara skriva hej och hej då utan man vill ändå ge er lite vettiga inlägg. Men har lite på lager i huvudet nu, så ska ta och skriva ett par lite mer intressantare inlägg åt er. Måste nog skärpa mig med att svara på era kommentarer, det går lite i peridoer med hur mycket tid man har. 

Sedan så måååste jag visa er ett träns som jag har velat ha så länge. Tycker det är så snyggt. På fel häst blir det nog katastrof men på rätt hästblir det "dregel" 

                                                

Det kan nog se lite tråkigt ut bara så här, men när det passar hästen och färgerna stämmer överns så blir det bröllop!! Ja, inte ordagrant men det gifter sig som man brukar säga. Älskar champagnefärgade stenar och foder på tränsen. Men som sagt måste verkligen passa hästen. 
                                         
                                               

Detta tränset som är ovan kan jag också tänka mig väääldigt mycket. Kanske skulle börja köpa häst efter träns och sadel haha! 

Nä skämt och sido, nu är det dags för mig att dra ner till stallet igen, har en häst kvar att longera innan man kan ta lördag. 

Hoppas ni har en trevlig helg?! ☺ 
 

Snabba frågan.Morning!

Hej! Lördag är det visst idag haha!

Här verkligen ös-regnar det. Lagom kul, regnade en hel del igår också men snart kan jag nog ta en kanot och paddla ifrån gården.

Ursäkta, för en totalt kass uppdatering, men igår var det andra ting som tog mina tankar så hade verkligen ingenting om att blogga om igår. Ni vet, när det bara blir blankt när man ska sätta sig och skriva något.

Nu, ska jag dra ner till stallet igen. Lite senare så ska vi åka iväg med en liten polle som ska kolla sina tandebissingar. Måste ju kollas det också. Men sedan är det inte så mycket mer som händer, mer än det vanliga så att säga.

Jag är i alla fall glad över att det inte blev någon tävling för min del denna helgen. Gud vad jag tycker synd om alla som sitter och rider fram i detta vädret. Visst är det okej när det regnar lite, men när det öser ner så det står som spön i backen är det inte kul. Det tråkiga blir ju också att det är ju inga som har lust att åka och kolla på tävlingarna, inte när det är utomhus som det är i detta fallet. Så det är väldigt tråkigt för både arrangörer och deltagare. Men vädret lär vi nog aldrig kunna styra över.

Nu måste jag ta och skynda mig lite!! Men vi hörs lite senare vänner!Godmorgon :-) nu ska vi ivag och kolla om ...

colortouch-13113 (MMS)

Godmorgon :-) nu ska vi ivag och kolla om det finns ngn bebis i magen. Hur är det med er? Regnar massor här! Hörs lite senare :-)


Så då var det färdigridet för idag :-) dag...

colortouch-13112 (MMS)

Så då var det färdigridet för idag :-) dags att stoppa om pollarna och berätta nattsaga ;-)


snabba frågan


                      

                             

 

 

 


Pony on the loose ;-)

img782 (MMS)

Pony on the loose ;-)


Slutbloggat!

För Bo tibblin som har varit en av Hippsons husbloggare.Såg detta idag att Bo Tibblin inte ska fortsätta att blogga utan gjorde sitt sista inlägg idag.
Anledningen var bland annat för att han inte ville bli kallad för "gnällig gammal gubbe".
Jag har egentligen lite svårt för varför en sådan rutinerad och kunskapsfull person skulle bli kallad för "gnällig gammal gubbe" som han själv uttrycker det, bara för att han skapar debbater som kan föra dressyrsporten framåt. Han tycker bland annat att man måste bygga upp dressyrsporten underifrån, då det bara pratas om eliten och deras hästar som ändå har en utstakad framtid och en välorganiserad organisation. Men om man inte satsar och stödjer de ryttare som kanske en dag kommer rida med i eliten kommer det nog bli väldigt svårt att hitta dom, stödja dom och främja dom. Man blir inte en elitryttare på över en dag. Det tråkiga i det hela är att när Bo har fått upp debatter och väcker åsikter så blir man nerknuffad. Att stå upp själv i ett sådant här ämne är inte lätt och många av hans debatter har blivit tagna som angrepp mot hur det verkligen se ut i dressyrsporten, som han själv skriver i bloggen. Att se åsikter som angrepp istället för en möjlighet till utveckling lär ju knappat lösa problemen. Som anses vara.

Tråkigt är det i vilket fall att han nu lägger ner sitt skrivande och blogg, tycker det har varit väldigt sund läsning och någon som verkligen brydde sig om "vanliga" ryttarna.

Bloggen finner du här.


Hej!!

Hej på er!!!

Full frulle tänkte jag säga men frulle har jag ätit för ett ganska så bra tag sedan. Men hur är det med mina läsare?? Här är det bra. Idag blev det i alla fall lite varmare än vad det har varit tidigare i veckan, men ingen direkt sol, men ibland tittar den fram.

Nu, inväntar jag hovslagaren så hinner inte skriva så mycket just nu, men ville bara säga hej till er!

Men här kommer en dagens innan jag drar ner!

Dagen kläder: Piké från Ralph Lauren, Jeans ridbyxor från Jackson, knappt använt dom, får för mig att jag inte passar i dom. Men har slängt alla de andra i tvätten. Strumpor unknown, skor Lacrosse. Armband H&M.
 
Dagens humör: Bra

Dagens skratt: Något jag inte kan nämna här i bloggen haha!

Dagens att göra: Rida som vanligt och det som hör stallarbete till. Men har gjort det mesta faktiskt. Skönt.

Dagens bläää: Ett oväntat brev, men som visade sig till att inte vara så farligt.

Dagens beroende: Kaffe och drick yoghurt

Dagens samtal: Matilda

Dagens tråkigaste: Att Bo Tibblin lägger ner sin blogg. (Kommer skriva ett inlägg om det lite senare.)

Dagens bild: Be Lövley i sommarsolen! ☺Mums!!:-)

img758-1 (MMS)

Mums!!:-)


Lite paus med dogsen, min hund flyr när ka...

img748 (MMS)

Lite paus med dogsen, min hund flyr när kameran kommer haha så molly får vara photodog! ;-)


What?


♦ Kan inte sitta still och prata i telefon, måste gå runt eller göra något.
♦ Kan inte se på skräckfilm. Mina nerver vid sådana tillfällen sitter utanpå kroppen.
♦ Får ett mindre nervsammanbrott när toalettsitsen inte är nerfäld.
♦ Kollar gärna på tecknade filmer, där inget otäckt förekommer.
♦ Att rida med svart träns och bruna tyglar t.e.x. gör så jag får ont i magen.
♦ Skrattar när det blir "turbolens" när man flyger, det enda som är roligt under resans gång.
♦ Dåligt tålamod till att kolla på film.
♦ Avskyr fötter. Finns strumpor och skor av en anledning.
♦ Spårvagnar ger mig migrän.
♦ Är vänsterhänt.
♦ Kan få funderingar som egentligen är helt ointressanta som "hur många vita sträck kan det vara på vägarna"


Snabba frågan!Strechar du innan du ska rida?
 
Om sanningen ska fram så är nog detta mer viktigt än vad vi kanske tror.
Innan jag ska rida första hästen för dagen och innan kroppen kommer igång så försöker jag alltid att strecha. Framför allt mitt vänstra ben, då den alltid har en förmåga till att vara osamarbetsvillig i början när jag ska rida första hästen.

Något som jag också brukar göra är att massaera mina axklar och armar med den lilla massageapparaten som vi har till hästarna. At mocka, bära spån etc, sätter sina spår och jag har välidgt lätt för att sätta spänning i mina axlar. Det vill jag inte ha när jag ska rida. Om jag nu vill ha hästen så smidig som möjligt, måste även jag vara så smidig och lite till som jag vill ha hästen.

Det gäller att läara känna sin kropp så man vet, hur och vad kroppen gör när man rider. och hur man ska göra för att få kroppen till att släppa. Att strecha och massera kan vara en bra början?!
Da-vlogg

Jag har knappt kollat på den själv, då jag inte riktigt uppskattar att varken se eller höra mig själv haha!
Men hoppas det är något bra i alla fall. ☺Lite info från Niagara Equissage hemsida som du finner HÄR

Equissage delivers unique cycloidal vibrations which reach deep tissue, muscle and bone via the pad or hand unit enable the system to actively treat a number of specific problems, as well as helping to maintain peak condition and general good health.

From happy hackers to top competition horses, Equissage has improved the lives of many horses and ponies worldwide.

Det finns även en "hand enehet" som det heter när man direkt översätter. Den är och kanon. Man kommer åt punkter och ställen som kanske kan vara svåra att komma åt med bara händerna. 

Equissage Hand Unit with Battery Pack and Belt

Offering a concentrated effort on certain areas of the horse and pony, the Equissage Hand Unit is ideal for injuries that are more intense and that the pad – which offers an overall massage – may not reach as quickly or directly.

The hand unit is designed to give deep cycloidal massage direct to nerve areas thus relieving symtoms of lost performance and rapidly improving the horses condition. The hand held massage can also be beneficial for breathing problems and a wide variety of strains.

Kan ta lite bilder på den i morgon och visa upp, så kan ni se den lite mer "live".

När det gäller massage etc. så tycker jag att det är lika viktigt som att borsta hästen. Även deras kroppar och muskler behöver tas om hand, likaväl som när vi människor kan känna träningsverk och liknande. 

Men vill ni veta lite mer direkta saker så så finns www.niagaraequissage.com


Sista hästen done för idag, duktig kille! ...

img744 (MMS)

Sista hästen done för idag, duktig kille! Förlåt för obefintlig bloggning, men har Kompencerat lite med en videoblogg som kommer upp lite senare :-) allt bra med er annars?


snabba fråganNationsstigbygel "MG" - Prestige
Nationsstigbygel "MG" - PrestigeNationsstigbygel "MG" - Prestige

Stigbygeln MG från Prestige

tumme upp eller tumme ner?


Själv måste jag faktiskt säga att jag gillar dom. Fast kan man beställa den svenska flaggan i andra färger haha!?

Morning!

God Morgon på er vänner! 

Själv har jag varit vaken ett tag. Ponnysarna har åkt iväg på meeting så har packat det sista i trailern och sådan smått och gott. Lite kyligt idag och förkylningen vill inte riktigt ge med sig, men febern är i alla fall borta.

Idag blir det en relativt lugn dag. Ska rida ett par hästar och sedan ska jag föröska ta tag i lite kontorsjobb. Det skulle ha kommit hit en unghäst till mig idag men den kommer inte fören i början på nästa vecka i stället vilket gjorde att man fick lite extra timmar idag.


(gammal bild) Trailern packad och klar ☺


Jag fick en kommentar tidigare idag som jag tänkte ta och svara på i ett inlägg faktiskt.Även innan Magic Brush kom så har jag nästan aldrig borstat benen med samma borste som med kroppen, varför? För självklart om benen är leriga så vill jag inte ha den borsten på kroppen när den är skitig. Det är nog det som är tanken med Magic Brush. De är exakt likadana, lika hårda, lika täta etc. Men bara för att man inte ska blanda ihop dom så man har en borste till benen som kan ta bort leran så man slipper ha den på kroppen och "lera" ner hästen med den smutsiga så finns det alltså en till benen (blå) en till hovarna (röd) en till kroppen (gul) Självklart kan man använda alla till alla områden på hästen. Själv så har vi en i tävlingsväskan och en i duschspiltan och en i den ordinare uppbindningsplatsen. Så har man en på var ställe! ☺ Så nope, jag tycker inte det är någon skillnad. ☺


Vinnaren är!

Vinnaren visar sig om ni klickar på bilden nedan!
Kanske är det du?TACK till er alla som har varit med i tävlingen! Önskar att jag hade kunnat ge er alla ett paket med magic brush borstar! Är superglad över att ni tyckte om tävlingen och till er som inte vann, bli inte ledsna för inom en kort framtid kommer det att komma upp en ny tävling som jag tror ni kan uppskatta lika mycket!

Fast ni kanske hellre vill ha en till Magic Brush tävling?? haha! ;)
Haha tycker det är så kul när inte folk se...

img719 (MMS)

Haha tycker det är så kul när inte folk ser vilka borstar som är till vad gällande magic brush, visst det står på tyska men så svårt är det väl inte att tyda ;-)


Hiss och diss upp och ner!♦ Jag måste bara hissa förra helgen! Det var grymt kul och även om vädret svajade lite fram och tillbaka så var det den bästa helgen på lääänge!

♦ Att rida. det är så fruktansvärt kul! Specielt nu, ibland är det verkligen nyttigt att komma iväg som förra helgen och göra lite annat än att bara vara i stallet hela dagarna. Motivationen är på TOPP! 

♦ Patrik Kittel, Han var grym nere i Falsterbo! Det är superkul att det går bra för en svensk ryttare inom dressyren och som också slog Anky Van Grunsven!! HEJJA HEJJA!♦ Att Magic Brush tävlingen var såå uppskattad gör mig superglad och att ni läsare uppskattade den! Vinnaren av tävlingen kommer publiceras här i bloggen lite senare! Nyfikna?

♦ Att jag snart kommer lämna blogg.se ÄNTLIGEN! mer om det kommer under nästa vecka ☺

♦ Ska sitta och vara data-skrivare på en Intermediärklass nästa söndag för Britt Hammar och Lotten. Tror det kan bli supernyttigt och ska bli kanon kul att träffa Britt igen!


♦ Personer som tar sådan energi att man håller på att dö! Frågan är hur länge man orkar med att vara tillgänglig och alltid behöva lyssan på problemen som personen i fråga har! Det spelar ingen roll hur mycket man än försöker hjälpa denna personen så är det ändå massor av problem. Ibland känner man sig som en soptunna där man kan dumpa sin skit för att själv kunna må bättre!

♦ Förkylning! Seriöst. Det är JULI månad och man är förkyld. Vad gick snett?

♦ Människor som INTE kan se när deras häst/hästar är magra! En sak att de är slimade och topptrim men magra och omusklade som sedan rids och tränas! USCH vad jag mår dålig av sådant.

♦ Att ¨väldigt många inte kan ta kritik. T.e.x om man rider en träning. Så vill väligt många bara höra "bra" men frågan är om det är specielt utvecklande och bara höra bra? Självklart ska man få reda på om man gör något bra men är inte träningarna till för att reda ut problem och träna på de svaga bitarna, både hos häst och ryttare? Frågan är när man tycker en träninga har gått bra eller inte? Själv tycker jag att när en träning har varit bra så har man kommit förbi en svårighet och man lyckades rida igenom problemet och hittat en lösning så man vet hur man ska göra när man rider själv och man känner "Där satt den"

♦ Att jag inte har en Latte-maskin! Gud vad jag skulle dö för en sådan. Men å andra sidan skulle min mage säkert protestera! 

♦ Ursäkta mig nu! Men alla galna dansare med högklackat som av någon anledning alltid ska stampa folka på tårna eller killar som hoppar runt och viftar med armarna som dom höll på att drunkna ute på havet. Så var det ibland när jag var på festen i Falsterbo! Visst ska man ha kul, men man behöver inte hutta ner alla andra som bara ska passera! Tänk på omgivningen om man nu ska envisas med att dansa vid entrén.


Lite massage innan ridningen ;-) hästarna ...

img713 (MMS)

Lite massage innan ridningen ;-) hästarna uppskattar det.


Vojne vojne!

Hej på er!!
Hoppas allt är bra med er? Här är det full rulle!

Förlåt mig för att jag inte bloggade igår eftemriddag/kväll, men min förkylning håller i sig och fick en liten feberattack igår kväll så gick och la mig ganska tidigt faktiskt.Nu ska jag byta om, har varit iväg med en häst som skulle kollas om bebisen var kvar (45) dygn. Nu ska jag ner till stallet och sätta fart med ridningen. Dagens beroende är i allafall Ibumetin och Nässpray haha!

Tävlingen är avslutad och vinnaren av Magic Brush borstarna kommer bli kontaktad via mail under dagen så håll utkik!☺

Men vi hörs senare vänner! Måste RUSA nu!!En fundering!

                                          

Jag kan tycka det är väldigt lustigt med en sak. Det finns så många som vill arbeta med hästar, dom vill utveckla sin ridning och arbeta i stall där det gärna är på en supermodern och fin anläggning med massor av hästar. Men det är väldigt väldigt få som tar jobbet för vad det är.

Jag har varit med om människor som arbetar som hästskötare i stallar där dom slarvar med fodringen t.e.x om det är två hästar som ska ha 1kilo kraft foder var så delar personen 1 kilo krafftofoder på båda hästarna för man inte orkar ta en skopa till. Eller när stallägaren är borta så borstars inte hästarna, stallet blir knappt sopat och i vissa fall har jag varit med om att hästarna kanppt får komma ut i hagen! Jag har verkligen svårt att förstå detta. Varför i hela fridens namn ska man då jobba med hästar för? Det har nog knappst undgått någon att det är massor av jobb att jobba med hästar och det blir en livsstil. Om man nu väljer att arbeta med hästar så måste man verkligen vara medveten om hur mycket jobb det kräver. Nu säger jag inte att man inte kan ha ett "normalt" liv också, för det gör det men det är fortfarande mycket jobb.

Det är likadant med personer som arbetar hos någon och som vill rida och dessutom får rida. Men gör det inte. Vad händer där kan jag tänka. Om stallägaren åker bort på tävling eller dylikt och hästskötaren/beridaren får i uppgift om att motionera hästarna. När stallägaren kommer tillbaka så är det inte en enda häst som blivit riden eller longerad. Varför? var det inte det man ville? Skulle det vara som så att man tycker någon häst är obehaglig att rida eller något liknande så får man kanske göra något annat med den i stället där man känner sig säkrare i stället för att skita i det och sedan säga "alla hästarna har gått, och det gck kanonbra med allihopa" Det tycker jag är det fulaste man kan göra. Tänk bara i säkerhetssynpunkt. Hästarna har inte gått på kanske 3dagar och är vana att jobba dagligen, kan lätt få överksottsenergi. Om då ryttare hoppar upp och tror att hästarna har gått som hästskötaren har sagt så tar ju ryttaren oftast det för givet att det faktiskt är så, men när personen hoppar upp så får han/hon sig en trevlig överaskning av kanske bockande hästar som är som duracellkaniner.

Men det som jag kan bli så förundrad över är att en del säger att "det är detta jag vill jobba med. jag vill rida och arbeta i stall, kan inte tänke mig något annat" och sedan inte gör det ändå och slarvar något enormt med arbetet. Varför? Jag har verkligen så svårt att förstå det. Varför jobba med något som man ändå tycker är jobbigt? Jag kan till fullo förstå att man kan tappa gnistan och motivationen. Men, det är inte godkänt för slarv med hästarna över huvudtaget. Inte i min värld i alla fall. Om man nu skulle känna sig deppig så måste man prata med den man är hos så man kan göra något åt det. Eller så kanske man borde fundera på sitt val av yrke!

Vad tycker ni?


Hallå!

Hej på er! Torsdag idag. Fattar inte vart tiden tar vägen. Den går verkligen så himla fort. Lite synd i vissa avseenden, men bra i andra får man väl säga haha!

Hur är det med mina läsare idag då? Någon kul som händer hos er?

Idag händer det inte specielt mycket, ska rida och grejja som vanligt, men inget man måste åka iväg på i alla fall vilket är skönt. Men föresten det händer visst något idag!! TÄVLINGEN om Magic Brush borstarna avslutas idag! Så ni som inte är med men ändå skulle vilja ha eller testa Magic Brush, klicka er in på tävlingen och haka på! Det är väldigt många som är med i tävlingen, fler än vad jag trodde faktiskt. Men det är verkligen superkul! Jag kanske kan ordna fram så det blir en lycklig vinnare till?! Men kan absolut inte lova något, men ska försöka!

Nu så ska jag susa ner till stallet igen och fortsätta, men vi hörs lite senare!

Idag kör jag på en svart piké från Ralph Lauren med röda detaljer som typ en mega 3:a på armen. ☺sneeze

Tjabba på er alla!!

Hur mår ni idag? Själv går jag runt och nyser typ hela tiden känns det som och näsan är igentäppt, har åkt på någon form av förskylning, men för övrigt känner man sig pigg och fräschus!

Tänkte bara mer eller mindre dela med mig av en dagens och sedan måste jag susa vidare, har lite grejjer kvar att göra nere i stallet, men kände att jag var tvungen att springa upp och göra ett snabbt inlägg och sedan hoppa in i duschen efter ridningen, ogillar verkligen att känna sig helt klibbig. Kanske känner igen er?

Dagens humör: Wonderful.

Dagens klädsel: Vit pike från Ralph Lauren och körde på mina blå CWR ridbyxor och svart strumpor.

Dagens måsten: Ringa en del samtal, men hann givetvis inte ringa innan det var stängt så blir till att göra det i morgon i stället.

Dagens vill ha: ett sinne för att ta beslut lättare! velpotta ibland asså!

Dagens bästa: hmm.... blir nog ridningen idag och det underbara vädret!

Dagens längtan: Efter några personer som gör mig såå glad!

Dagens HAHAHA: Två filmer jag har på telefonen, just love them!!  

Dagens ord: Vibration. Det kan ni försöka luska ut varför haha!

Dagens fytte rackan: Får nog vara hur mätt jag blev efter en gigantisk brownie.

Dagens dryck: Latte

Dagens låt: Britney spears - He´s About to lose me.

Trött liten häst ska bada efter ridpasset!...

img682 (MMS)

Trött liten häst ska bada efter ridpasset! hullaballu varmt idag ju! men skönt att kunna rida på ute banan :-)


God morgon!

Hej på er!

Har ni sovit gott? Själv har jag drömt om Falsterbohorse show av någon anledning, men den var helskum den drömmen, det räcker kanske och säga att en ny tävlingsform i FHS var insatt och var då tandemreidning, och folket ute på mässan åkte på en form av rulltrappa, fast det var en "platt" trappa som gick runt i olika banor som man fick åka på för att undvika trängsel! Ja jisses säger jag bara!


Jag måste ta och skynda ner till stallet igen, ska ta och åka iväg med en hästvid nio tiden och vill ha lite gjort innan vi far iväg. Men annars hönder det inte specielt mycket, inte mer än det vanliga i alla fall. Ska rida och grejja som vanligt.

Ska ni hitta på någor kul idag?

Nä! Dags för mig att skynda lite nu, men hörs lite senare vänner!Min lilla prinsessa får faktiskt säga god morgon till er idag! ☺

Hemligheten!

Tänkte ta och dela med mig av en hemlighet som vi dressyrryttare använder oss av när vi lär hästarna att piaffera!haha kanske värt att testa? ;-)


snabba frågan

LÄDERTYGEL MED GUMMIBAKSIDA TOUR FLÄTAD LÄDERTYGEL TOUR


Vilken typ av tygel gillar du att rida med?

Jag gillar att rida med tyglar som har gummi på "baksidan! och läder på "framsidan" annar är det lädertyglar för min del. Tycker det är absolut skönast. Nya vävtyglar undgår jag så mycket som möjligt tycker dom är oerhört obekväma haha! ☺Dagens

 

Hiss eller diss?


Halolololojsan!

Hej på er vänner!! Hur mår ni idag?

Här är det bara bra, nu är det tillbaka till vardagen efter en underbar helg nere i skåne.
Men jag är i alla fall lite sur asså. Mitt minneskort är helt paj, så alla mina bilder från falsterbo är totalt gone!! Jag som hade tagit massa bilder till er från mässan mm. Men what to do?

Nu ska jag ta och dra ner till stallet igen, har lite att jobba igen efter ledigheten. Men ville bara säga hej till er och ska försöka uppdatera lite bättre idag än i helgen!

Men nu så kör vi en liten dagens i alla fall!

Dagens Kläder: Bli pikür från Marwin och Ralph lauren t-shirt, blå ridbyxor från CWR, svart skärp från armani och mountain horse skor

Dagens Humör: Finnemang

Dagens vill ha: Inget just nu faktiskt.

Dagens måste: Rida och ringa ett par samtal

Dagens food so far: Kaffe, drick yoghurt, macka.

Dagens skratt: Vet ej ännu, men det kommer nog.

Dagens bild: Ett hus jag såg nere i skåne! haha ko-design delux liksom!Inte ens några fönster på framsidan, men det är kanske fler än jag som går och ta kort på detta huset haha! Sedan plastkossan vid entren! ☺Hej på er!! Då var man hemma igen från Skå...

img637 (MMS)

Hej på er!! Då var man hemma igen från Skånevisiten, kom hem tidigare idag och har grejjat i stallet så nu är det kvällsmat som gäller och sedan är man klar i stallet :-) hur har eran helg varit?


Hej vänner! Nu är jag på rullande fot. Har...

img602-1 (MMS)

Hej vänner! Nu är jag på rullande fot. Har mockat hela stallet, gjort en häst promenerat med en, förberett lunchfodring, packat, pussat min prinsessa hej då, skit jobbigt att åka utan min sessa men hon har det nog bättre hemma. Packat väskorna, varit hos frissan hu jeda mig, inte alls jobbat effektivt. Sedan hittar man detta horoskopet i metro tidningen. Kan inte påstå att det lät kul. Hoppas ni har det bra? Några planer för dagen/helgen? :-)


Skum känsla.

Hej på er vänner!

Hur har ni haft det idag?

Här har det rullat på. Hovslagaren har varit här och sedan så har 17pall med spån landat. Men gick väldans smidigt med det.
Men annars så har det rullat på som vanligt.

Håller just nu på att förbereda tills jag ska dra ner till hobbydanskarna i morgon, haha nä, bara skojar. Jag ska ner till Skåne. Varje gång jag ska åka iväg så säger jag "nu ska jag vara ute i god tid med packning etc" har jag börjat packa? Jisses vad trött jag blir på mig själv. Har även en skum känsla i ansiktet. Kände att jag behövde väcka mitt ansikte lite och kanske se lite mer civiliserad ut om man ska iväg, så nu har en ansiktsmask hoppat upp i ansiktet. Hoppas det blir någon skillnad i alla fall haha!

Så det kan blir risk för dålig bloggning i morgon, men lite mobilbloggningar kommer nog att komma upp!

Nä, nu måste jag seriöst PACKA!

The song of the day


Läsarnas outfit!

 

 


 

Jättekul att ni skickade in lite bidrag igår. Fanny var först med att komma in med något så hon fick hamna först ut.☺ Sverige inspirerad outfit men helt lagom i min smak. Tycker det annars väldigt lätt kan bli för mycket flaggor men Fanny gjorde det skitbra! Tycker jag i alla fall.Måste säga att jag tycker det är ett jättefint ekipage också!!  Tack så mycket för ditt bidrag! ☺

För er andra som också vill skicka in något, skicka iväg ett mail till dressyrkillen@hotmail.com! 
Snabb läs fråga
Jag är lite av en bokmal och läser det mesta. Älskar Stephenie Meyers böcker, lite overkligt för det gärna vara, men får inte skena iväg alldeles för mycket. Verklighetsbaserade böcker är så bra tycker jag. Någon bok som nästan borde läsas av alla som satte en stark känlsa var

Klockan 10.31 på morgonen i Khao Lak (inbunden)

Sträckläste den direkt, Tänk vad mycket kan förändras på en dag.


KUL!!

Hej på er igen! Nu så har man käkat lite och ska snart hoppa ner till stallet igen och göra klart det sista. Innan det är dags för duschen och kvällen!

Men måste bara säga att det är verkligen såååå kul att så många vill vara med i tävlingen. Kanske få lägga till ett pris? Får fundera lite på den saken. Men i alla fall är ni helt underbara och alla era fina och positiva kommentarer är så kul att få och jag tar verkligen åt mig. Ni är helt enkelt BÄST!!Måste bara dela med mig av en artikel jag hittade på tidingenridsport.se. Undrar hur man hade reagerat om man hade hittat en bomb när man promenderade på stranden! Som tur var det i alla fall ett misstag och slarv som hade skett. 


Larmet gick i Falsterbo

Strax före lunchtid på tisdagen spärrade polisen av ett område på stranden i Falsterbo efter larm om att det hittats en misstänkt granat på stranden.

Polisen tog larmet på största allvar och skickade sin bombgrupp till platsen. Som tur var blev det aldrig så dramatiskt som det verkade.

- Det konstaterades ganska omgående att det handlade om en helt ofarlig övningsgranat, säger Hanna Berndtsson, informatör vid Skånepolisen till RIDSPORT.

Kvar finns frågan vem det är som slarvar omkring och tappar övningsgranater på stranden.


(www.tidningenridsport.se )

Läsarnas kategori!Jag känner att nu under sommartider så är man mer inspirerad gällande outfit, i alla fall jag. Kombinerar lindor med schabrak och man kanske har någon pike eller ridbyxa som passar ihop. Lite lättarepå digockså när man slipper ha på sig tre lager med byxor och jackor plus mössa, vantar och halsdukar om vartannat för att inte frysa.

Men jag tyckte det var kanon kul när ni läsare skickade in era outfits och jag kunde lägga upp dom här i bloggen. Lite inspiration helt enkellt. Det behöver inte vara både häst och ryttare utan det kan bara vara hästen eller bara vara du, kanske någon jacka eller piké som du är grymt nöjd över. Skicka en bild till dressyrkillen@hotmail.com och skriv vad du har har på dig och gärna vart du köpt det. Det kan verkligen vara allt!

Jag ska försöka bättra mig och lägga upp lite outfit bilder också om det skulle önskas. ☺

HÄR kan ni kolla in kategorin Läsarens outfit.
 


Dagens tips!


OUTELT hos ridonnet!Här snurrar det på ;-)

img598 (MMS)

Här snurrar det på ;-)


den snabba frågan


Lackat eller inte lackat?

                                        
Hej!

Hej på er vänner!!

Jisses vad varmt det är idag, är överlycklig över min klimatanläggning i lägenheten.
Ursäkta mig för dålig uppdatering, håller nämligen på att hjälpa till med hösilaget som håller på att tas in och det blir tydligen rekordmånga balar i år. Sedan har jag grejjat i stallet som vanlig, ringt lite viktiga telefonsamtal. Så dagen bara snurrar förbi!

Men är allt bra med er annars?

Tänkte att jag kör med en liten dagens.

Dagens humör: Väldans bra måste jag säga, lite seg i huvudet dock, känns som att jag måste skriva ner allt för att inte få något glömt.

Dagens kläder: Ridbyxor från pikür, pessoa modellen, Pike från Ralph Lauren, svarta strumpor märke är unknown och skor från Lacrosse.

Dagens bästa: Att allt bara flyter på idag, inte bara med stallet och hästarna utan med allt annat också! Känns kanon bra!  

Dagens borde göra: Att göra någon form av videoblogg till er läsare när det gäller bloggen, men kommer liksom inte på om vad. Måste annars sortera upp pallarna som spånleverantören ska ha med sig tillbaka, så att dom är hela och fina. 

Dagens längtan: till fredag ska käka pommsa då, var eveigeheter sedan, äter typ aldrig pommsa eller pizza, sker väääldigt sällan. 

Dagens nyttighet: Dricka mängder med gurkvatten. Låter kanske lite tort men det har blivit lite av min nya coca cola haha!   

Dagens skrattÅt ett samtal jag hade innan idag, helt hilarious.

Dagens komplex: Att jag inte har klippt mig ännu och mitt hår ser ut som djungelgeorge ungefär!

Dagens mest irriterande: FLUGOR! Dom gör inte annat än att springa rally på mig och jag får snart ett utbrott, men dom drar väl sig till skiten antar jag.

 <----- NOT HOT!

Dagens bild: (kom inte på någon dagens låt)
Från 3-årstestet.  

Finaly some answers!

Hej vänner!!
Nu fungerar allt som det ska igen och man kan känna sig lite civiliserad igen. Men svaren på frågorna kommer nu! ☺


Svar: Jag är uppvuxen i Gislaved, en liten by kan man väl ändå säga i småland men numera bor jag ca 4mil norr om Göteborg. För tillfället har jag inte så jätte många hästar, men nu så är det 4stycken. Men sammanlagt i stallet är det 9 hästar.
Jag började rida när jag var väldigt liten. Mamma satte upp mig på en häst när jag var 8 månader första gången och sedan dess har jag suttit kvar haha. Att jag än idag håller på är nog för att jag verkligen älskar dessa djur. När jag var liten så sa jag alltid att jag ska arbeta proffessonelt med hästar och det gör jag idag, vilket jag är otroligt glad över att jag kan göra.Denna frågan fick jag till ett annat inlägg, men tänkte passa på och svara på den nu också.

Svar: Tyvärr är den inte min. Hästen som är på headern red jag där jag arbetade förut, men ägs av Catrin Henriksson (www.dressyr.com

 

Det var en väldigt rolig häst att rida! Han fick fin kretik av domarna så ska bli spännande och se hur det kommer gå för honom i framtiden.Mitt jobb är att rida hästar lite kort förklarat, tränar, utbildar och tävlar. Så som jag har det här är det nog många som skulle vilja ha det. Förutom att jag tar emot hästar för utbildning etc. så arbetar jag även för Lotten och hjälper henne att rida hennes hästar och där jag dagligen får träningar. Det är så bra att alltid ha någon man kan be om hjälp om man skulle "köra" fast någonstans i ridningen. Att ha tillgång till en sådan person med den enorma kunskapen är helt fantastiskt. Man utvecklas hela tiden när man alltid ha någon som kollar när man rider, man kommer liksom aldrig undan och man kan inte lägga till sig några olater eller bli slarvig i sin ridning utan det blir verkligen effektiv och utvecklande ridning. Hur jag fick detta jobbet, kontakter. Jag åkte hit och provred en häst, så Lotten kunde se hur jag red och om jag var intressant för henne att ha här i stallet och rida hennes djur.  Tänkte ta och skriva lite om den sista delen av frågan i ett annat inlägg lite längre fram. Men lite kort och gott så var det så jag fick jobbet, jag är i alla fall väldigt glad över att vara där jag är idag, inte minst för hjälpen utan även för hästmaterialet som jag får lov att rida, att få rida riktigt fina hästar med hög klass och ridbarhet var något som jag drömde om när jag var liten och idag är den verklighet. Nu, kör jag på och hoppas jag kan utveckla det jag har ännu mer!


Detta är hästen som jag första gången red, när jag var på "intervju"Är ordagrant dränkt!! Äntligen har jag mot...

img591 (MMS)

Är ordagrant dränkt!! Äntligen har jag mottagning På telefonen och internet igen! Har nog varit Problem med masten för skitvädret. Håller på att tappa byxorna för dom är så blöta men hästarna ville inte vara ute i åskan och mega regnet! Svaren på frågorna kommer upp lite senare, ska bara göra klart det sista i stallet! :-)


Därför VS  


Jag är bara tvungen att få  skriva av mig lite.

På ett flertal bloggar som man av någon anledning kikat in på kommer det ofta upp.

"Varför ska alla proffsryttare ha de dyraste sakerna" "varför blir Börjes, hööks och liknande dissade hela tiden" "Varför köper man ett träns från Otto Schumacher när det finns snarlika på Hööks för mindre än halva priset, sådana människor är ju bara så bortskämda, bara ute efter att synas med dyra märken"

Nu är det inte alls ordagrant från någon blogg eller direkta texter, utan på ett ungefär.

Men jag tänkte skriva min syn i det hela. Varför jag kanske köper ett träns från Otto Schumcher istället för Hööks. Eller Pikür ridbyxorna istället för för Börjes.

Det kan vara skillnadet till varför, en del köper dyrare saker för att dom vill och tycker det känns bra och kanske tycker det är snäppet snyggare. Jag däremot kan göra det av ekonomiska skäl gällande vissa produkter.

Vi kan t.e.x. ta ett par ridstövlar. Där väljer jag hellre att lägga pengar på ett par stövlar än att köpa ett par från Hööks för 1800 eller liknande. Varför? Jo, för kvalitens skull. Det är skillnad på om man har sin lilla häst som man rider, eller om man rider någon gång i veckan mot att rida flera djur om dagen. Ju mer man rider ju mer slits sakerna. Likså med ridbrallor, där kan hööks visst vara med att slåss om kvalite, men inte alltid, därför väljer jag kanske att köpa ett par pikür med äkta skinnskoning än från Börjes med syntetskinn som slits fortare. För stunden kan man behöva lägga ner mer pengar, men oftast så tjänar jag mer på att köpa produkter som jag vet håller. Den erfarenheten har jag inte alltid av Hööks, eller Börjes.

Likadant är det med sadlar, schabrak, stigläder etc. Men det är INTE ALLTID heller att det dyraste är det bästa. I många fall så kan jag tycka att vissa märken är på tok för dyra mot deras kvalitet, vilket är så tråkigt. Men jag kan villigt erkänna att jag tycker absolut att träns från Hööks kan vara snygga, att en väst eller jacka från Börjes kan vara jätte fina eller ridbrallorna från Ge-kås i ullared är skit coola.  

Jag vill absolut inte att ni ska tro att jag springer runt i massa märkes saker, för det gör jag inte! Jag köper det jag gillar, tycker är praktiskt och snyggt. Vissa saker lägger jag hällre lite pengar på och kanske sparar något längre än att köpa något billigare där kvaliten inte är lika bra och kanske snart behöver köpa nytt.  

Det som jag helst vill ha bra märke på som jag vet är en bra produkt är läder och skinn produkter, så som stövlar, sadel, träns, grimmor, tyglar, stigläder ja, jag kan nog göra en "never ending story" lista, men det behöver inte betyda att det är det dyraste heller.

Så i mina ögon finns det absolut ingen anledning till att dissa Hööks eller liknande för att dom bara har skit produkterm för det stämmer inte, dom har faktiskt Magic Brush! Det är definetivt ingen dålig produkt, andra produkter också givetvis.  

Sedan handlar alla efter deras egen plånbok och deras behov. Jag tittar nästan aldrig på vad folk har för märke på sina saker, om det är dyrt eller billigt. Det viktigaste är att dom är nöjda och jag respektera Hööks handlare lika mycket som Pikür handlar t.e.x.

Så, bara för att en proffsryttare kanske väljer att köpa ett par Cavallobrallor iställer för Mountain Horse (har själv några MH par och är sketa nöjd) kan bero på att Cavallo brallan kan ha längre "livslängd" och sitter mer bekvämt för mer ridning per dag och inte enbart för att det är en proffsryttare och vill showa off i märkeskläder. 

Jag säger bara HANDLA DÄR DU VILL och skit i alla andra. Viktigaste är väl att just du är nöjd. Eller?


Detta är vad jag bland annat pular med i e...

img587-1 (MMS)

Detta är vad jag bland annat pular med i eftermiddag. Putsar boxknopparna ;-)


Frågestund!


Vet inte ifall det är till något intresse, men ska iväg en stund nu och sedan grejja vidare i stallet så kommer inte ha så mycket tid till bloggen under eftermiddagen. Detta är väldigt sällan det sker, men tänkte att vi kör en liten frågestund!

Så är det något ni vill veta eller undrar, skicka iväg en kommentar så ska jag svara på dom så gott jag kan ikväll!


Tror nog mina dear readers kan hålla med o...

img581 (MMS)

Tror nog mina dear readers kan hålla med om att denna hö-silagebalen inte mår så bra.


Snabba frågan!


Vilken skjorta tycker du bäst om? Kankse tycker bäst om båda två?
Tycker i alla fall att båda är snygga & fräscha! Tycker den med gröna knappar såg sommrigast ut!

Handgjort är fint!

Satt och googlade runt lite på plastronger. Se ifall det fanns några roliga då jag är ute efter en ny. Jag är lite svag för sådana saker där jag kanske kan ha ett finger med i leken när det gäller färg, form, bling. Där man helt enkelt kanske kan få det lite som man vill ha det.

Men hittade välgjorda, handsydda plastronger med bling. Jag själv är lite velig om jag ska ha något bling på min plastron. Tycker det är superfint. Men har lite planer med en kavaj och är kanske lite rädd för att det ska bli för mycket.

Plastronger handsydda

Denna plastrongen kommer från Nynäs Gård, rid, jakt & fritid och precis som så jag beskrev ovan.
Stora eller små bling bling, creme eller vit färg. och man kan få ha lite egna önskemål också!
Det gillar vi!

Vad tycker du om gällande plastronger? Handsydda, maskinsydda, med eller utan bling bling, dubbel eller enkel? Vad har ni för smak gällande just plastronger?

Blev visst lite mycket plastronger idag, men har nog hamnat lite i en snödriva när det gäller det över dagen haha!


Small thing

Tänkte bara lite snabbt innan jag ska dra ner till stallet igen slänga upp ett litet tips gällande plastrongen.

Ibland kan det hända att själva plastrongen kan hoppa ur kavajen när man rider, vilket händer ganska ofta, senast när jag skrev för en domare på ponnytävlingarna för ett par veckor sedan så var det säkert 3st i samma klass som det skedde. Inte specielt roande att får plastrongen i ansiktet när man rider.

Men gör som så, sätt fast plastrongen i skjortan med hjälp av en säkerhetsnål. Då sitter den säkert!

 

Plastrongnålen jag använder mig utav är från Otto Schumacher


The new thing

Hej på er sunshines!
 

Allt bra med er idag?
Här är det varmt, men ingen bekväm varme alls, det är klibbigt och fuktigt. Känns som om man skulle behöva stå i duschen hela dagen.....

Idag händer det nog inte specielt mycket. Jag ska ta ett litet till röj i sadelkammaren och tvättrummet, måste även sortera om pallarna innan det kommer nya pallar med spån och ta hand om hösilage-plasten. Måste också ta och damma ur krafftsilon också innan den ska fyllas på i början av nästa vecka. Så det kommer bli lite sådant arbete idag och så ska jag longera ett par hästar. Så ser min söndag ut. Har ni något inplanerat? ☺

Jag har i alla fall kommit på ett nytt ridmode som jag är helt säker på kommer att slå igenom, tror jag ska försöka göra en egen kollektion av dessa i massor av olika slag, färger och former!Jag pratar om turbanhjälmen. Tror ni inte att det skulle vara något?
Nä, jag är inte så super seriös, men tanken ploppade upp när jag gick och mockade stallet. Det hade varit väldigt intressant och se domarnas min samt deras kommentar nere på protokollet. Man skulle helt klart sticka ut i mängden. Är det dessutom en hjälm under turbanen så har man just hjälm på sig men med en lite mer unik design haha!

Ha det guld vänner!
Vigo activeJag är lite av en sådan person att man måste testa.
Den nya saken när det gäller nyttigheter är dessa nya tuggummin som finns att köpa på apoteket,
Vigo, Focus, Beauty samt Active. Jag måste då prova active. Men nackdelen är ju att man inte tuggar tuggummi och rider samtidigt (bland det värsta jag vet) så där blir det lite svårt att testa. Får väl tugga på dagen igenom haha! Men frågan är verkligen om sådana här prylar verkligen fungerar eller om man säger att det fungerar bara för att man vill tro att det fungerar. Men antagligen inte skadligt att försöka.

Någon av er läsare som testat något Vigo tuggumi?

Självklart var jag också tvungen att googla lite på detta och fick fram informationen om active nedan.mer om vigo finner du här

Sedan så kan jag inte låta bli och fundera på om modellen till höger bara ser ut så i allmänhet eller om han ser så hyper ut på något sätt. Ser väldigt spänd ut i käkarna, kanske sura tuggisar?

Men det ska bli väldans intressant och se om dessa verkligen kan fungera. Det tar säkert några tuggningar innan man känner något resultat och frågan är hur många eller hur många påsar det måste gå åt.

Vad tror ni om sånt här?


snabba fråganVilken Hjälm tycker du är snyggast?
Jag själv måste erkänna att den röda är lite fräck! Man skulle synas om man hade en sådan i alla fall. ☺Tips från Dressyrkillen

Hej på er vänner!!

Tänkte ta och visa er hur jag håller i ordning svansarna på hästarna i stallet! Ena hästen som jag har, har verkligen en superfin svans och den sköter jag som om det vore mitt barn haha!

(Blev inte de bästa bilderna på svansen, var ju lite svårt att ha den still med alla flugor och dåligt ljus var det också, men tog den bästa som blev!)

Det värsta som jag anser man kan göra med en svans är att använda piggborste! Man kan bara höra hur det sliter på svansen. Det som jag kör med är antingen en vanlig hårborste som vi människor har eller en borste som på bilden nedan.Denna borste är faktiskt baserad på vanliga hårsborstar som vi har och är även kanon till att ta bort lera från ben etc. Men nu så finns magic brush i stället.☺

Jag borstar aldrig en svans som inte har blivit sprayad med pälsglans, jag tar det dock inte varje dag utan det får man känna efter och det håller i sig lite olika beroende på märke.

Här använder vi oss i alla fall av märket Silverado, Coat gloss. Är verkligen kanonbra och luktar dessutom gott haha! När jag sprayat svansen med coat gloss så väntar jag alltid i ca 10 minuter innan jag borstar svansen så själva glanset hinner göra någon verkan, borstar man svansen med en gång när svansen är fuktig så blir det trassel.När man har borstat igenom hela svansen, bit för bit, jag delar alltid upp svansen för att få den jämt borstad och det sliter även mindre om man tar lite i taget. Så tar jag lite detangler.Även detanglern kommer från märket silverado. Detangler är lite som olja och kan jämföras som silikon vi människor kan använda som man köper hos frisören. Fungerar lite som pälsglans, men denna gör svansen mjukare och inte bara hal som en del pälsglansar och ger svansen lyster och gör den lite "fluffig", luftig kanske passar bättre in. Häller några droppar i själva man & svans borsten och borstar igenom svansen.
Det är inte varje dag jag använder detangler, kanske någon gång i veckan eller inför och på tävling. Att ha detangler i svansen direkt efter att man ha tvättat den är kanon bra. Blir såå mycket lättare att göra i ordning när den  har torkat, och det sliter inte alls i och med att det är som olja och arbetar sig lättare in än om man bara hade använt pälsglans.  Sist men inte minst! Hair Moisturizer från healty haircare. Detta medlet kan man använda till mycket! Hästar som kanske har lite tunnare svansar eller gnuggar svansen så den ser ut som ett marsvin har jag denna produkten till. Den ökar nämligen hårtillväxten i både man och svans. Den förebygger även skav från täcken etc. Någongång då och då kan jag ta och sprya lite över hela hästen, eller stryka på med hjälp av en handduk, låta vara i någon minut och sedan rycktar jag hästen för att hjälpa mot skav och förbättra pälskvaliten om det behövs. När det gäller svansen kan jag ha i detta för att få själva stråna eller taglet som det egentligen heter lite tåligare!

Så håller jag iordning svansarna på hästarna i stallet.

Man kan hitta produkterna på lite olika ridsportbutiker men våra kommer från Xtreme Horse Makeover hon är helt suverän på styling av häst!

Vad tycker ni om sådana här inlägg?? Har fler på lager t.ex. Vad vi använder när vi badar dom, till vita hästar, till svarta hästar. Hur man kan göra hovarna lite extra fina inföt tävling eller bara för att man vill.
Vill ni har fler sådana här tips?Så har kaninen fått lite Helggodis också :-)

img569 (MMS)

Så har kaninen fått lite Helggodis också :-)


Lite magictime ;-)

img549 (MMS)

Lite magictime ;-)


Någonting händer...det är något skumt På g...

img509 (MMS)

Någonting händer...det är något skumt På gång! ;-)


Om jag säger falster säger du???

BOOOOO så klart!

Jag hade faktiskt tänkt och se om jag kunde hitta något som jag faktiskt behöver nere i falsterbo så jag har satt ihop ett litet kollage på saker jag skulle vilja införskaffa!
Som ni ser så är det ett gäng med tävlingsprylar. Bland annat en ny tävlingskjorta, ska se ifall jag hittar någon ny gärna kortärmad. Men hittar väldigt sällan i min storlek, men hoppas att årets falsterbomässa kan göra något åt saken. Ett par nya vita ridbyxor gärna skodda, ett par nya vanliga ridbyxor kanske från JW, tycker dom med dragkedjorna är skiiit snygga, fast frågan är om dom är för femenina?? Har verkligen supersvårt att hitta ridbyxor som sitter bra och oftats så får det bli damridbyxor till slut då dom sitter bäst. En ny ridhjälm. Jag tävlar i en champion delux, tycker personligen det är den snyggaste dressyrhjälmen (ialla fall på mig haha) och en ny plastrångnål. Har visserligen den som är längst upp till vänster på den lilla bilden i kollaget, men skulle vilja ha något jag kan byta med! Sedan en ny plastrong. Tycker det är finare än bara slips faktiskt. Men tänkte ta och köpa en med dubbel knäppning så man knäpper den framtil istället för baktill. Snyggare och bekvämare enligt min mening.

Har ni någon shoppinglist?


Vad glader man blir!Har ni sovit gott?

Här är det superbra, lite stressad kanske. Hinner inte skriva något superlångt inlägg just nu, ska ordna lite roigare inlägg senare idag. Men måste ner till stallet för att packa transporten med lite mat till ponnysarna etc. tills dom ska åka iväg på meeting.

Sedan vill jag bara säga TACK! till era kommentarer ang tävlingen. Blir verkligen jätteglad av dom och superkul att ni verkar uppskatta den!

Men innan jag susar ner till stallet igen så kommer en dagens.

Dagens kläder: jeans från hmm märke? En gul pike från ANKY technical casuals. Linne från emelio, svarta strumpor. Softshell jacka från ANKY och sedan mountain horse dojjor!

Dagens smink: kör på mer naturell look idag haha ;)

Dagens måste: Springa ner och packa transporten, typ NU!

Dagens humör: Toppen bra!

Dagens topp: Än så länge era kommentarer

Dagens down: Att solen är borta idag!

Dagens vill ha: Mina STÖVLAR! ska skriva ett inlägg om det lite senare!

Dagens galna fundering: Om man kan få lite sommarbrisar med hjälp av en hårfön när solen inte närvarar? Kanske något att testa, eller så väntar jag på solen helt enkelt!

Dagens mer normala fundering: Har nog inga funderingar direkt i huvud just nu, simmar runt lite planering uppe bland de grå, men senaste tanken var i alla fall "Måste tvätta schabraken nu på morgonenn"

Dagens Låt: Robin- Call ypur girlfriend

Absolut inte den nyaste låten, men jag har börjat gilla den väldigt mycket! Men lär väl snart vara uttjatad som alla andra låtar som spelas på radion haha!Ha det guld så länge läsare så hörs vi lite senare!


RSS 2.0