Är ute på kvällspromenad :-)

colortouch-13148 (MMS)

Är ute på kvällspromenad :-)


Till the world ends

Efter några dagar paus från bloggen och lite mer vettigt tänk så har jag kommit fram till att jag INTE verken kan eller vill lägga ner min blogg! Kände att det vore en smärre katastrof. Bloggen är ju nästan som mitt internetbaserade barn! Hur skulle det gå utan den?

Motivationen är tillbaka och känner att jag har en hel del på lager och funderat ut hur jag ska lägga upp lite saker här i bloggen och har lite ideér och kommit på mängder med saker som jag ska dela med mig av. Låter det som något kul? Om det är något som ni gärna skulle vilja veta eller se mer av här så blir jag verkligen superglad. Det är av många kommentarer som man får igång ett inlägg också!

Nu läsare, KÖR VI!!!
Paus

Hej på er!!

Tror ni har koll på att det uppdateras väldigt bad här nu på min lilla blogg.
Om sanningen ska fram, har inte bestämt mig ännu. Att tankarna går åt "lägga ner bloggandet" hållet.
Just nu har jag i alla fall en sån mega torka så det finns inte. Har egentligen massor jag vill blogga om, lägga upp videosar, bilder etc. Men det svåra är att man är själv haha! Blir liksom ganska svårt att ta bilder på mig och hästarna etc när jag själv sitter på.

Som sagt jag har inte tagit något beslut alls. En del av mig vill fortsätta och en annan inte.
Något som jag vet i alla fall är att jag kommer ta en Paus för ett par dagar. Saknar jag bloggen så kommer jag tillbaka. Gör jag det inte så kommer jag att skriva ett sista inlägg om ett par dagar.

Hoppas ni förstår en del. Ni är i vilket fall helt fantastiska läsare!

Hoppas ni får en rolig och mysig helg!!
En morgon fråga!

God morgon!!

Har varit uppe en bra stund och ska snart hoppa ner till stallet igen och förbereda hästen som ska iväg på en liten roadtrip. Men så satt jag och funderade på en sak och kom fram till att jag kanske kunde fråga er, om lite tips och hjälp.

Tanken är att det snart ska komma upp en ny design här på bloggen, och jag har en liten ide, men jag utförde den så vart jag inte 100% nöjd. Förhoppningsvis ska jag få lov att få lite hjälp snart med att ta lite nya bilder till headern etc.

Men det jag undrar. Vad tycker ni om designen, headern som den är nu? Känns det som Dressyrkillens blogg? Jag gillar när det är ganska stilrent, "lyxigt" lite "old fasion, modern" stuk i det hela haha! Jag är inte så mycket för egentligen när det bli för krussedulligt. Om man kan uttrycka sig så. 

Men ni får supergärna komma med tips på lite roliga ideér eller bara säga vad ni tycker om utseéndet här i bloggen. "För mörk, för ljus, får enformig, för lite färg" vad ni nu tycker. Skulle uppskattas! 

 
Dett var den allra första header som var här i bloggen, var ett tag sedan.Sedan gjorde min kompis dessa två! Jättenöjd med båda!!

Haha kommer ni ihåg Halloween headern? Den vart ju mindre lyckad!Dock måste jag erkänna att jag var ganksa så nöjd med min Juldesign! ☺ Tänk vad man kan göra när man anstränger sig lite. Gimp. fungerar helt okej!

Nä nu måste jag dra ner till stallet igen. Tiden springer iväg!!

Hörs när jag är hemma igen.


hmmm....

När vi har varit iväg och kollat dräktigheten på stona så har jag uppmärksammat en sak.
När jag ska iväg med en häst oavsätt om det är till träning, veterinär, tävlingar etc. Så skiner mina hästar jag åker med. När vi har åkt iväg så är till och med tränset uppputsat och fixat. Men det lustiga är att jag har sett flera stycken komma med sina ston helt leriga på rumpan, obortsad man & svans och ser nästan ut som utegångsfår en del av dom.  Är det bara jag som reagerar så? eller är man allmänt pedant och överarbetar?Jag skiter egentligen fullstädnigt i hur folk ser ut, om hästarna är iordning gjorda eller inte, men kan inte heller sticka under stolen med att jag tycker det är roligare att se en icke lerighäst än en lerig. Det jag kan känna om vi ska iväg med en häst är att folk ska se hur väl man tar han om sin häst. Jag vill att det ska se professionellt ut. Allt helt och rent så att säga. Det är inte det att man ska ha ett dyrt lyxigt ledträns eller världens flådigaste lädergrimma. Men bara att hästen är borstad, man och svans är i ordning gjorda gör en stor skillnad, tycker jag.

Visst, jag kan nog vara lite yrkesskadad, kollar alltid på om manen ser ryckt eller klippt ut, om kronränderna är klippta, om hovarna är tvättade, om hästen har klippt svans upptill eller inte. etc. Jag är alltid supernoga med sådant och älskar att pyssla med hästarna på så vis. Kan tycka det är superskönt att vara själv i stallet på kvällarna och bara pula med pollarna.

Sedan kan jag hålla med om att hästar som kanske går på bete inte ska vara megarycktade då "skiten" och fettet i pälsen ändå kan hjälpa dom med insekter etc. Men om man ska iväg så är väl kanske inte borstning helt fel, eller?

Vad tycker ni? Är jag alldeles för petig och pedant eller kan ni hålla med?The party is in my head

Hej!!

Hur är läget med er på andra sidan skärmen? ☺
Här är det bara fin fint! Solen skiner och det är faktiskt lite sommarkänsla idag. Wonderful. Dock så har jag av någon anledning fått September´s Party in my head, in my head bokstavligen. Repeat knappen har fastnat.Idag händer det inte specielt mycket, inte mer än det vanliga så att säga haha! Ska rida klart under eftermiddagen och i morgon ska vi iväg med en häst en sväng på förmiddagen. Det är i allafall så underbart skönt nu när stallet är rent och fräscht. Ska ta och måla lite dörrar in till sadelkammaren och tvättstugan och sedan är det mission completed. ☺

Händer hos er då? Skola och jobb böjat för eran del?
Hovslagartime :-)

img916-1 (MMS)

Hovslagartime :-)


Vem, vad, hur.
Tänkte ta och ge ett litet svar till Stephanie som undrade föjande i texten ovan. Det är en del som frågar dessa saker så tänkte ta och skriva ett litet inlägg.

Vem är jag?: Utöver den lilla presentationen som finns på vänster sida om bloggen så är jag en kille som har ägnat hela sitt liv åt hästar. Jag började rida när jag var 3år, mor min satte upp mig på en häst första gången när jag var 8:ta månader och sedan dess har jag suttit kvar kan man säga. Om ärligheten ska fram så tror jag inte att min mor trodde att jag skulle bli så här hästbiten som jag blev och är idag.

 
 
haha min första ponny och jag. Shettisen Rufus och när jag var 13-14 och tränade ardenner hästar för premiering.

Vart jobbar du?:  Till en stor del arbetar jag för mig själv, tar emot hästar för träning, utbildning, tävling, försäljning. Förberedelser inför 3-årstest och unghästchampionat etc. Samtidigt så arbetar jag för Lotten Aronsson. Som har ridit med i landslaget och numera i handikapplandslaget. Jag hjälper till att rida hennes hästar och sköta stallet. Dalig träning på både hennes djur och mina djur som  jag har i träning. Verkligen kanon bra. Man utvecklas hela tiden och "kör man fast" har man alltid någon att vända sig till. Omöjligt att bli "lat"när hon är med i ridhuset, vilket är suveränt för man blir såå mycket mer noga med all ridning, bara en sak som att man inte slarvar med en enda övergång etc.

Livet fram tills idag, hur har jag kommit dit där jag är idag?: Det jag kan börja säga är jobba, jobba, jobba, jobba och ta alla chanser och möjligheter som kommer i ens väg.
När jag var 7år så fick jag min första ponny, och sedan dess har det rullat på. Som jag har skrivit tidigare så var jag en väldigt passionerad hoppryttare. Men blev att jag sadlade om lite senare till dressyr. Fast jag älskar hoppning fortfarande. När det var dags att välja ett gymnsium var jag tvungen att tänka lite smart på en del fronter. Jag visste precis vad jag ville jobba med i framtiden. Jag badade inte i pengar så jag visste att jag var tvungen till att gå the hard way. Därför bestämde jag mig för att gå ett naturbruksgymnasium inriktning hästhållning, för att komma åt bra praktikplatser, och förhoppningsvis skulle jag få erfarenhet. Det var tuffa år på många sätt. Skolan låg utanför Jönköping, Tenhult. Jag bodde då mellan Gislaved och Smålandsstenar. Hade mina två hästar och jag hade inte råd med uppstallning till mina djur plus boende för mig själv, att sälja en häst fanns inte på kartan. Klockan ringde 03:50 varje morgon. Gick upp och förberedde mig inför skolan, hoppade på bussresan som skulle ta 3-3,5h. Sedan var det samma resa hem fast hemresan kunde ta upp mot 4h. Var tidigast hemma 17:30 och som senast 20.30. Då hade jag även mina två hästar att rida när jag kom hem. Det sköna kunde vara att jag fick mycket skolarbete gjort på bussen. Ibland fick jag vänta någon timme på bussen vilket gjorde att man hade tid till plugg då.När det var dags för praktik så åkte jag ner till Minna Telde, vilket ändrade mitt liv, det var då jag sadlade om. Den inbitne hoppryttaren blev en inbiten dressyrryttare. Efter den långa praktiken så åkte jag ner på helger och lov till både minna och hennes dåvarande beridare Adriana både innan och efter hon startade eget stall för att hjälpa till. Jag ville bara lära mig meeer. Bara att jag fick lov att sitta på Larina Höm gjorde ju saken inte värre,(Det var inte det att jag fick sitta och trimma några djur, utan mer motionsrida eller rida ut, trimmningen gjorde minna eller adriana själva) eller en fälttävlanshäst från brasilien som hade både tävlat och rest mer än vad jag har gjort idag, alla hingstarna, unghästarna. Det var så kul. Men jisses vad mycket jobb. här snackar vi 12-14h pass om dagen. Varje dag började med fodring och sedan var det till att ha Don Charly klar åt Minna. Utöver att givetvis sitta på hästarna så var det roligaste att skritta fram dom, oftast gick vi en promenad i skogen eller i rihuset. Varför tyckte jag det var det bästa? Jag fick ju se så mycket ridning. Att leda fram en häst 30-40minuter med fem sex hästar så fick jag se jätte mycket ridning. Allt från när Minna red bruksprovshingstar, unghästar som skulle gå på flyinge, När hon tränade Don charly eller Larina. Supernyttigt.

Nä jag skulle börja det 3:dje året på gymnasiet bestämde jag mig för att plugga på distans och började arbeta för Adriana efter hon erbjudit mig ett jobb i hennes stall. Jobb på dagarna, plugg på nätterna. Efter en tid där så fick jag ett jobberbjudande från Camilla Larsson som jag tog och jobbade sedan för henne. Alla tre personer på samma anläggning haha. Men det var supernyttigt. Även om alla var på samma anläggning, så var det ändå så olika i stallarna. Att ha varit på olika ställen och lärt sig deras "seder" så fick jag mig en väldigt bred uppfattning. Efter denna tiden och studenten var tagen så var jag kvar i yttligare några månader innan jag flyttade hem. Då såg jag knappt en häst på månader. Jag var verkligen super trött. Att arbeta så många timmar om dagen och hålla igång plugget på nätterna tog ut sin rätt kan man säga. Men när motivationen växte upp igen så sökte jag jobb hos Catrin Henriksson. Precis det jag behövde då. Ett mindre stall där jag kunde få ännu mer tid till MIN ridning. Även om det var supernyttigt att vara hon Minna, Adriana & Camilla så hade dom att göra med sig själva och sin egna ridning att man inte alltid kunde få så mycket lektioner som man kanske ville ha. Inte det att man blev bortglömd. Men har man 10- 14 hästar att rida och elev att ha lektioner för, tävlingar att åka på etc. Så tog det ganska mycket tid. Men jag lärde mig oändligt mycket.När jag var nere i skåne fick jag känna många personer som har haft betydelse. Bland annat Antiona Ramel. Fick jätte god kontakt med henne, hon har ställt upp och lett mig in på rätt väg och någon man alltid kunnat prata med. Jag åkte även upp när hon var stationerad med sina hästar hos Pether Markne och Per Sandgaard när hon var borta. Vilket öppnade upp lite fler dörrar. Några veckor efter jag var där uppe så ringde Pether Markne mig 2ggr personligen och erbjöd mig jobb. Men då hade jag redan börjat hos Catrin. Ibland ångrar jag mig att jag inte tog den möjligheten, men just då kan jag känna idag att det var rätt val.

Tiden hos Catrin var precis det jag behövde, utöver ridningen och hästarna så fick jag lära mig väldigt mycket om sadlar då hon var utbildad sadelutprovare. Vilket jag såg som en viktig sak. Att lära sig vilka märken som har mer raka eller böjda bommar, vilka märken som passar mest för hästar med hög eller låg manke etc. Även fick jag många bra kontakter. Hos Catrin så var det inte direkt att jag jobbade för henne, vi jobbade tillsammans vilket faktiskt var väldigt utbildande. Man fick något att säga till om. Där fick jag även titeln stallchef och beridare elev.Idag är jag som ni kunnat läsa hos Lotten. Trivs som fisken i vattnet. Mycket ridning, mycket arbete som jag lägger ner till mig själv och inte bara sörvar hästar åt andra utan mer åt mig själv. Är på en superfin anläggning med jättefina hästar, där jag har möjlighet till total utveckling.

När jag skriver det här så kommer jag verkligen ihåg hur mycket man har gjort, vad man har fått göra och vara med om. Att vara med och titta på Richard White träningar (Kyra.k´s man) att vara med och kolla på Conrad Schumcher träningar. Att man har tränat för Jens fredriksson, Att man faktiskt har fått lektioner av Minna. Jag kommer inte från någon välbärgad familj. Men jag har kunnat ändå. Något som jag har lärt mig är att vill man så kan man. Är man bara beredd på att "offra" sig själv och man bestämmer sig för att göra det så är inget omöjligt. Gör man ett bra jobb så får man oftast betalt för det. Det gäller bara att visa framfötterna. Vara överallt. Det går inte att sticka under stolen med att det ÄR mycket jobb med hästar. Det är en livsstil och man kan inte bara sticka iväg, dra utomlands eller bara vara ledig en dag. Det är att jobba jobba och jobba. Kontakten man får med olika personer är också något som man ska ta tillvara på. Även om man inte har pengar till att köpa sig den superfina hästen och träna för supertränaren så går det en då. När en del ställer mig frågan om vilken utbildning jag har gått, brukar jag svara "LHS-utbildningen" Livets Hårda Skola. Nu ska jag arbeta på, utveckla det jag har här och sedan får man se vart mitt liv tar mig. Planen är lagd. Något som jag också har lärt mig är att våga chansa, våga ta möjligheten. Det man redan har kan man också återfår, det man inte har kan man inte få om man inte försöker.
Hej!

Hej på er!!

Igår var det ingen bra dag alls. Humöret var nere på down nivå och regnet öste ner och migränen gjorde sig påmind så därav att det var katastrofalt dålig bloggning igår! Men ska försöka kompensera upp det under dagen.☺
Så här kul kan man också ha det ibland när kameran är framme ;)

Dagens!!

Dagens kläder: Jeans från Jack and Jones, Tröja från Ralph Lauren, skor Lacrosse.

Dagens humör: Bra! Solen är framme så känner mig väldigt mycker mer gladare än igår.

Dagens Beroende: KAFFE! Har varit kaffe lös i flera dagar.

Dagens Blä: Att det är mitten på Augusti. Börjar redan få vinterångest.

Dagen Yahoo: Att jag snart ska få göra något kul

Dagens Måste: Rida, skriva lite mail.

Dagens garvanfall: Shitt- pommes Frize.  

Dagens Vill ha: Plagg från ANIMO, Höstkollektionen tack även från Cirkle of gentlemen.

Dagens Önskan: Att det kan bli lika fint väder som det var häromdagen när sommaren kom  tillbaka för ett par kvällar sedan.  


Dagens kommer: Ett svar på en kommentar, det var någon som undrade lite saker i en kommentar som kommer upp lite senare under dagen! ☺ Samt ett annat inlägg som jag tycker är väldigt märkligt, ialla fall från mitt håll.


Dagens Låt: Alexis Jordan- Hush Hush. Påminner mig om Falsterbo....
Hoppas ni har en go helg! Själv måste jag ksynda på lite nu. Ska fara in och handla lite.


Veredusskydden är på, dags för klättring ;-)

img903-1 (MMS)

Veredusskydden är på, dags för klättring ;-)


Outfit of the day


Pike: Wrangler
Ridbyxor: CWR
Skärp: ANKY
Strumpor: unknown.


Favorit i repris

Denna verkade vara ganska så uppskattad och många kunde tydligen skratta åt mina bloopers. En kompis till mig tyckte dessutom att jag skulle lägga upp den igen.

Ha så kul! ☺☺
Hoppkillen

Nu är hoppkillen framme igen efter ha sett Matidas inlägg om Trust.
Var givetvis tvungen att gå in och kika på hemsida och blev lite förälskad i deras skydd! Har inte sett dom någonstans så kan inte uttala mig om hur de sitter eller känns. Men utseendemässigt kan de gärna få bo hos mig! 

  


Skydd, chabrak, stigbyglar och pannband är nog något jag never kan få nog av!! Skulle nog kunna göra en hel samling men olika sådana saker. Men det är ju så kul att byta, sedan vill man ju kunna veriera sig också eller hur? ☺

Vad tycker ni? Snygga eller ugly?


EM

EM i dressyr är i full gång om det är någon som har missat!☺
Rose Mathisen våran svenska ryttare red ihop 68.404% på Bocelli 1044.
TIDSPROGRAM
Onsdag 17 augusti
9.30-17.00 Grand Prix lagtävling (grupp I)
17.30-18.30 Invigning
TV4 Sport sänder sammandrag 22.30-22.55.

Torsdag 18 augusti
9.30-17.00 Grand Prix lagtävling (grupp II)
17.10-17.40 Medaljutdelning lagtävling Grand Prix
TV4 Sport sänder sammandrag 20.30-21.30.

Fredag 19 augusti
Vilodag

Lördag 20 augusti

12.30-17.30 Grand Prix Special
17.40-18.10 Medaljutdelning Grand Prix Special
TV4 Sport sänder sammandrag 21.30-22.30.

Söndag 21 augusti
13.00-14.20 Grand Prix Kür (grupp I)
15.00-16.10 Grand Prix Kür (grupp II)
16.15-16.45 Medaljutdelning Grand Prix Kür
TV4 Sport sänder sammandrag 19.30-20.30.


Man kan även följa klasserna och ryttarna LIVE på FEI´s live tv som ni finner här kostar visserligen en slant, men kanske kan vara värt om man som jag inte har kanalerna och kan förlja på tv:n. 

 Tinne och Patrik startar i morgon torsdag ihop med bland annat Totilas.
  Patrik startar kl: 16:06 och Tinne 11:33.

 

Horze

Idag fick Horze schabraket åka på och har jag nämt att jag bara älskar handskarna från Kingsland! Det är nog det bästa dom har gjort någonsin. Är kanon även efter tvätt. Den silvriga färgen blir superfin ute i solen. ☺The daylist.

Hej på er!

Nu så börjar dagarna liknas som vanligt när "extra allt" börjar bli klart. Skööönt!


Dagens kläder: Just nu har jag på mig jeans från H&M, T-shirt från Puma, fleecejacka från Anky och skor från Lacrosse. Men snart time att byta till ridkläder.Dagens beroende: Kaffe och mitt headset.

Dagens vill ha: Att det skulle vara början på Maj månad, så man hade en hel sommar att se fram mot.

Dagens Längtan: Tills jag ska åka iväg och göra något kul, kommer nog få reda på det inom sinom tid. En annan sak är det som handlar om bloggen, vilket jag hoppas sker SNART! 

Dagens Vad är det?
Denna lilla fillur glodde störande när jag gick förbi. Vilket jag tror är någon form av fjärilslarv. Megastor var den i alla fall. När jag skulle ta kort på den vände den sig mot kameran till och med, lite posig av sig haha.


Dagens borden. Göra klart vatten kopparna, kamma, bada, kamma och klippa min hund!
Just nu är hon bara ett stort lurv haha! ingen toffs vill man ha heller, perfekt är det också när det är blött ute och sedan dra ett race i ridhuset. Trissan yrväder.Dagens Behöver: Kaffet är slut, thats bad!

Dagens fundering: Vad min dröm egentligen handlade om, drömde att att jag blev klippt och jag skulle visa den som skulle klippa mig hur det skulle vara. Men personen gjorde inte som jag ville ändå utan sa "Jack Sparrow ser inte ut så" hmm....skumt.
Jisses vad dagarna går undan! Idag är det ...

img877 (MMS)

Jisses vad dagarna går undan! Idag är det massa regn och vatten överallt :-( idag så håller vi på att roar oss med boxväggar, byter ut lite bultar och kollar så det sitter som det ska och även kollar vattenkoppar. Roligt roligt! Men snart är dagarna mer normala haha! Vi hörs lite senare :-) hoppas ni har det bra.


Pensionärsvarning

Hey on you all! Hade ni en grym lördag? Tror ni vet vad min lördag bestod av. Två ponnysar har åkt på tävling och jag ska göra klart det sista med stallet innan det är helt klart. Blir verkligen så mycket att göra när det är så många boxar haha!

Nu så tänkte jag göra det som Matilda tyckte att jag också skulle göra. Hon gjorde en "lista" på töntiga/udda/nördiga/pensionärsvarningssaker som ni kanske inte visste om. Själv tyckte jag det var superkul och att läsa Matildas lista, och nu när hon har bett mig skriva en jag också så kör vi helt enkelt! ☺

Jag säger t.ex. väldigt sällan mamma och säger aldrig brorsan. Det blir mor och bror. I min kontaktlista på telefonen står det faktiskt mor och bror.

Något som jag älskar när jag väl får det eller köper det, händer tyvärr väldigt sällan och detta har jag nog fått av min mor. Ägglikörglass. Så ofantligt gott. Fast kanske bara för att man just äter det väldigt sällan och på tal om att äta. Så kan jag inte äta bullar hela, bryter bit för bit. ☺

När man kanske säger "skönt att det inte har regnat än idag-peppar peppar ta i trä" så måååste jag ta i något trä material om jag så måste springa för att komma dit. Jobbigast är det om det händer i ett köpcentrum eller i stan. Men som tur är finns det oftast parkbänkar.Något annat som är väldigt stort "hej pensionär" på är att jag aldrig sliter upp inslagspapper om jag får paket. Jag tar upp tejpbit för tejbit och öppnar det försiktigt för att sedan vika ihop inslagspappret och lägga i en låda. Även krussedeull snöret ska sparas haha. Något annat som kanske hör hit är att jag har en super old bokmärkesbok där jag har satt in gratulationskort, julkort, kort från studenten, födelsedagskort. Ja, sådant som det står grattis eller god jul etc. på.

Jag MÅSTE se på nyheterna på morgonen med mitt kaffe. Annars är dagen mer eller minde förstörd. Blir det inte så, måste jag gå in på mobilen. Likaså vädret, kollar nog vädret 20 gånger per dag.

Diska, även om tallrikarna, glasen, besticken eller vad det nu kan vara diskat och inställt i skåpen. Så måste jag med jämna mellanrum ta ut det som är diskat för att diska om det. lite tvångstanksvarning där kanske. Även dammsuga, ibland händer det att jag inte kan sova om jag inte har dammsugit.


På telefonen har jag mitt paradise island, som jag spelar. Måste gå in och kolla på min ö så fort jag får tid. Spelar även farmville. Mina små farmar måste skötas, ångest om man inte hunnit skörda träden. Okej, inte riktigt så illa. Men lite skönt att sitta och pula med mina farmar.

 

Älskar att spela monopol. Dock sker det väldigt sällan och dessutom är jag en väldigt dålig förlorare när det gäller just monopol haha!

Barnprogram, ni vet låten innan programen börjar sätter sig som tatuering innanför pannan. Ibland kan jag börja nynna på Dora utforskaren, pokemon, telletubbis, Elias räddningsbåten etc. Det mest hemska är att jag bara behöver höra det en gång och sedan sitter den där. 


 snabba frågan
Nu ska jag faktiskt vara lite tråkig och skriva att sommaren vandrar fort mot sitt slut. Fast inte riktigt än, men den är nog på god väg. Sommarloven går ifrån härliga sommardagar till att klockan ringer 07:00 och dags för skolan. eller jobbet.

Dagens snabba fråga är, Är du nöjd med den denna sommaren eller finns det något du önskat att du hade hunnit göra?


Lördag it is!

Hej på er!!

Hittade ni på något kul igår?
Idag så är det fortsättning med tvättning av stallet. Eftermiddagen består dock av ridning.
Så ni får ursäkta att det är lite dålig bloggning just nu. Men det är lite svårt att hinna med att sitta vid datorn när stallet måste tvättas men jag tror att ni förstår!

Fick en kommentar häromdagen om jag kunde visa hur vi använder equissagen. Det är en "vibbroväst" och en handenehet. Tänkte ta och berätta lite om handenheten lite senare idag. Ska även skriva något inlägg om utrustning som jag fick en kommentar om jag inte kunde göra det och självklart kan jag det.

Gjorde videon nedan för ett par veckor sedan som visar lite hur själva vibbrovästen fungerar!
Kanske ni vill se en videoblogg istället för ett vanligt inlägg på handenhten?  

Nu så måste jag jalla på lite! Men hoppas ni får en härlig lördag så hörs vi lite senare. ☺


Hej! Nu lägger vi ner tvättandet för idag....

img857 (MMS)

Hej! Nu lägger vi ner tvättandet för idag. Bara nio boxar kvar ;-) men fint blir det! Skriver ett litet mer vettigare inlägg senare. :-) hoppas ni har tlen trevlig fredag.


Hej på er! Fullt ös med högtryckstvatten i...

img815 (MMS)

Hej på er! Fullt ös med högtryckstvatten i stallet. Kommer inte hinna blogga så mkt idag, finns att göra så att säga. Men hippas ni får en bra dag säger hörs vi lite senare under dagen. :-)


Jag VILL!!!!

Nästa helg är det Elite Auktionen i Verden. Fick se en DVD på alla 340 fölen som kommer visas under 3dagar och man blir helt salig av de söta små liven. Fanns så många bebisar som jag hade kunnat åka ner och köpa på studs. Men klart, finns kanske vissa saker som sätter stopp för det. Men en dag kanske det sker.                                             Något som är ganska kul är att sitta med katalogen med alla föl och sätta en prick för dom man tycker är finast... Knaks elåter lite tradigt, men man kan inte låta bli. Det är också superkul och jämföra fölen, likadant att se hur lika fölen är sina mödrar. En del springer precis likadant och för sig likadant som sin mor och hur vissa inte alls ser ut som sin mor verken extriört eller rörelsemässigt. Men om man har möjlighet så är det fantastiskt roligt att vara där nere i Verden, både nyttigt för ögat och kul! Det finns faktiskt inget liknande i sverige, de auktioner som finns här är som en liten marknad i småland jämfört mot tyskarnas haha. Alla ston och föl är såå välskötta och tränade, riktigt kul att se.

Om ni vill se fölen på film och se vilken stam etc. dom är efter kan ni göra det HÄR.
Vill ni läsa mer om auktionen så kan ni göra det här. www.hannoveraner.com


Hey!!

Hej på er!

Hur är läget? Här känns det faktiskt trött, seg och vaknade med en kännsla av migrän, så fick nästan bli till pillerburken med lite medicin. Men så smånging vaknar man nog till liv haha!

Här är det i alla fall fullt upp. Idag ska 4hästar flytta ner til det andra stallet, sedan ska de boxarna tömmas helt, pluss ett par till. Hänga undan alla täcken fån täckershängarna, lägga undan allt som helt enkelt inte får bli blött. I morgon ska nämligen stallet tvättas. Det ska bli såå skönt när det är gjort, men det är mycket jobb både innan under och efter haha! Måste även göra i ordningen så de små kaninerna som bor i en box kan flytta ut på plattan så länge (plattan=där vi har spån, hösilage,krafftfoder etc).En sådan kommer man väl vara kompis med under morgondagen!
Men annars händer det inte så mycket mer än vanligt haha!

Men vädret har verkligen inte tillfört någon extra energi, Igår så kom det en sådan mega åska så jag trodde att det var jordbävning, mina fönster i lägenheten vibrerade. Så man flög upp ur sängen. Tror det är därför jag känner av min migrän lite väl ofta  just nu. Men men thats life inte sant.

Nu ska jag springa ner till stallet igen.


Men vi hörs lite senare helt enkelt! ☺


Äntligen har jag tillbaka min mottagning! ...

img854 (MMS)

Äntligen har jag tillbaka min mottagning! Har varit värsta ovädret här så allt försvann =-O nu är hovslagaren här och jobbar och sedan ska jag grejja med den sista hästen :-)


Vet inte om jag tycker detta är så okej!! :O

img849 (MMS)

Vet inte om jag tycker detta är så okej!! :O


Lite kvälls massage ;-)

img847 (MMS)

Lite kvälls massage ;-)


Snabba frågan!
Har ni egna hästtransporter eller hyr/lånar ni när ni ska köra eran häst?


Hoppkillen - DressyrkillenJag har nog nämt lite tidigare att jag en gång faktiskt var en väldigt passionerad hoppryttare. Min dröm var då att rida med i WC-hopptävlingar och arbeta i hoppstall. Men så blev det inte riktigt.

Det händer att jag får frågan om jag inte kan visa någon hoppbild och skriva lite om när jag var hoppryttare, så tänkte ta och göra det nu faktiskt! ☺

Fram tills jag var 17 så red jag hoppning, men jag tränade väldigt mycket dressyr också, för att hoppa bra var man tvungen till att kunna göra ett bra markarbete också var min filosofi. Jag tränade varje vecka för Mikael Greveback och varannan om jag inte minns fel för Ted Netterqvist på mitt lilla sto på 153. Tränade även för Jens Fredriksson imellanåt och fick även hjälp av honom när jag hoppade min unghäst innan jag sålde henne.

 
en gammal bild, tror jag var 14 här! Hujeda mig var längesedan haha!

Men på mitt lilla sto kunde vi träna på 140-150 höjder men vi tävlade bara upp till Nationellt 120. Höjderna var inga problem, det var mest avstånden i kombinationer etc som hon inte täckte till så kändes mer chyst mot oss båda två men framför allt henne att inte starta högre.

Men efter lite praktik och jobb hos Minna Telde & c/o så blev det att jag sadlade om. Tanken var att arbeta i ett dressyrstall och få rida dressyrhästar var för att utveckla mina ridkunskaper. Men det blev helt enkelt att jag fastnade i dressyren. Det roliga var att i samma veva som jag var nere i skåne hoppade jag en superfin häst som jag tävlade en del, som också nästan blev på vippen att jag köpte henne. Gick klockrent och var perfekt som youngrider häst. Ibland kan jag kanske känna att man var lite dum som kanske inte tog den möjligheten. Men samtidigt har jag lärt mig otroligt mycket på min resa och utvecklats som ryttare och hästmänniska.


(haha! På den tiden när man var en chill-hoppryttare.☺ Denna bilden och hoppbilden ovan var ett par av de bilder som togs till en två sidig artikel till en tidning, rubriken till den var "lata dagar på hästryggen" Fast det var inte så låta dagar så har fortfarande lite funderingar om varför han döpte den till det. Ser ni kudden jag har också? Snart 10år sedan denna bilden togs. Man börjar känna sig gammal.)

Jag kan absolut inte säga att jag ångrar mig idag att jag "sadlade" om till dressyr, men kan inte heller sticka under stolen med att jag ibland får ett sug efter att hoppa, hoppa på riktigt! vem vet dressyrkillen kanske börjar hoppa igen haha!! Men jag älskar verkligen dressyren, det är bara sååå kul!

   


God morgon!Hej på er!! God morgon kanske det inte är, har varit uppe en bra stund. Varit iväg och kollat ena stoet!
Nu har jag tagit en mugg kaffe och kikat lite på resultaten från unghäst VM, Minna och Isac blev totalt 7:a. Kul!
Sedan i vanlig ordning så brukar jag kolla på lediga jobb på eurodressage.com tycker det är väldigt intressant och se vad som finns och vilka jobb som är lediga och vad för tjänster som finns. Lite tidsfördriv, för man har jue så mycket tid menar jag ;)  www.eurodressage.com

Nu ska jag dra ner till stallet igen! Men vi hörs lite senare. ☺


Luc of sweden.

www.lucofsweden.seHästskohänge i guld ( på denna bild är kedjan fäst på hästskon samt extrautrustad med briljanter)Läderarmband 4005
Tycker ni om dessa smycken från Luc of Sweden?
Själv tycker jag att der är både fina och mindre fina!


Hej! Så här roligt väder har vi idag, anti...

img839 (MMS)

Hej! Så här roligt väder har vi idag, antingen så har vi mega varmt och klarblå himmel eller ösregn, grått och ruggigt. Hur har ni det idag? :-)


Dressyrryttarna goes hoppryttare :-) mina ...

img838 (MMS)

Dressyrryttarna goes hoppryttare :-) mina hoppgener kom fram lite idag :-) men det är kul.


Massa dyrt!

JIN STIGBYGEL PRECIOUS

Är på jakt efter ett par nya stigbyglar och fastande lite för dessa faktiskt. Men de är bara lite för dyra kan jag tycka. Ligger på ca 3000kr visst att det är äkta swarowski kristaller men ändå. Lär nog inte bli dessa, länns lite överflöd att lägga så mycket pengar på ett par stigbyglar. Men snygga är dom i alla fall haha!
Dessa kommer från märket JIN.


Responsibility

När någon lyckas med att bli en känd hoppryttare, dressyrryttare eller fälttävlansryttare eller vad som, så sägs det att man får ett ansvar på köpet som man kanske inte har när inte alla vet vem man är inom sin sport etc. Det ansvaret som jag pratar om är att vara en bra förebild. Men frågan jag kan ställa mig ibland är, hur mycket är deras ansvar till att vara en bra förebild?En person kan vara en bra förebild i många anseenden, men i själva verket kan jag tycka att vi alla är förebilder för varandra och inte bara lägga ansvaret på våra kändisar. Även om vi nu alla egentligen ska använda hjälm, så är det inte alltid hjälm bärs. Jag vet inte hur många jag har sett rida utan hjälm, men har jag börjat rida utan hjälm för att jag har sett Minna Telde i ridhuset ett x-antal gånger utan hjälm? Nej. Visst att man ska föregå med gott exempel, men även om man nu skulle se en kändis-ryttare stå bakom sin hästbuss och röka så betyder inte det att alla andra ska börja röka. eller? Var och en har sitt ansvar, kan jag tycka.

Barn och ungdomar gör väl inte som vi säger utan som vi gör som det brukar heta. Men ska allt ansvar läggas på kändisarna? Visst dom sysn, men inte alltid. Det är det vardagliga som syns mest. Jag tar inte alls ansvar eller apploderar om jag ser någon rida utan hjälm, eller gör något annat som kanske inte anses vara rätt. Det får stå för dom själva. Jag använder hjälm för att jag själv tycker det är en jäkla bra grej. Men att lägga allt ansvar på en kändis, känns inte rätt det heller, för allt som barn och ungdomar kanske får för sig och göra handlar inte bara om vad dom sett på tv eller i Falsterbo etc. Det handlar kanske mer om att lära varandra bättre. Ibland känns dom som att det är så lätt att lägga ansvar på det som syns i media, men vi som inte syns. Har inte vi ett lika stort ansvar att vara bra förebilder för varandra? Jag kanske har helt fel.

Absolut så tycker jag att kända ansikten ska föregå med gott exempel när de inte är på hemmaplan. Men jag tycker absolut att vi inte ska lägga allt ansvar på dessa personer heller. Om folk rider med eller utan hjälm hemma på sina gårdar struntar jag i. Så länge man själv vet vad man gör och ignorerar i det som är fel och visar alla i sin omgivning en bra förebild så kommer fler haka på.

Eller vad tycker ni? Är allt ansvar på de kändas ansikten?

Jag har bara ett par saker till att säga: Rid med hjälm, tänk ansvarfullt. Vad andra gör är upp till dom. Det viktigaste är att du tar ansvaret för din egna säkerhet vid ridning och hantering av hästar/djur så spelar det ingen roll om man är den enda i ridhuset med hjälm. etc.


Hej på er! Läget med er en fredag som denn...

img827 (MMS)

Hej på er! Läget med er en fredag som denna?:-) vi är i alla fall iväg med en av hästarna idag men är på väg hem nu! :-)


Hello!!

Hur är läget?

Förlåt för total noll blobbning idag, har inte riktigt haft tid till att sätta mig vid datorn. Önskade att blogg.se hade en bloggapp som man smidigt kunde blogga med även från mobilen. Men snart kanske jag kommer att kunna göra det ;)

Är precis inkommen från stallet, så ska ta och göra något ätbart, men duschen kallar allra först. Önskar man hade någon form av buttler som kunde ha maten klar haha!

Annars har min dag rullat på, förutom att min högra fot blev lite smachad idag av en häst när jag hade ridstövlarna på mig... min stortå känns om man säger så!
Men till något roligare så hittade jag detta igår, var ganska kul och läsa!

Men i morgon ska jag bjuda på bättre bloggning! Någon form av inlägg som önskas av er?
Nä, dags att dra sig från dumburken.Natti på er!!


Hett

Hej på er alla!!

Har ni det också så grymme varmt idag? Känner sig som en ugn idag haha. Tänkte ta och säga hej lite snabbt innan jag ska dra ner till stallet igen. Ska ge lite lunch till pollarna och sedan så ska vi sticka iväg med en häst. Så efter middagen kommer gå åt att mer eller mindre sitta i bilen. Men där är det i alla fall AC och sedan kunde det komma regnskurar under eftermiddagen så då kanske det inte blir så varmt för lilla hästen i släpet heller. Tur det är bra ventilation i den stora trailern.

Men kör i alla fall en liten dagens innan jag drar ner igen!

Dagens kläder: T-shirt från Emilio, Tunna ridbbyxor från Pikür, skor från Lacrosse.

Dagens humör: Bra hittils.

Dagens beroende: VATTEN!!!

Dagens skratt:, hmm...inget så direkt ännu.

Dagens  bästa: Känne rmig glad och nöjd!

Dagens urk: Att man svettas som en gris.

Dagens Längtan: REGN!

Dagens vill ha: En shoppingsemester skulle sitta fint.

Dagens Bild: en liten nyfiken skimmelhäst!Vad är bra?

Måste bara skriva om en sak och dels för att jag gärna vill höra vad ni läsare har för uppfattning om detta.

                              

Ibland så hör man att det verkligen gick skit på träningen, eller hur super bra det gick. Men det kan verkligen skilja sig från ryttare till ryttare när det gick bra respektive dåligt. Personligen tycker jag att en träning har gått bra om man har fått något nytt att bita i, när man kanske som ett exempel fick hästen ett snäpp mer samlad i galoppen, eller man fick hjälp med att hitta känslan, tekniken på hur man ska komma över ett problem etc.

Efter en träning kan man kanske känna sig nöjd. Känner jag mig nöjd efter en träning så brukar jag alltid ställa mig frågan "Varför är jag nöjd?" Vad var det som gjorde att jag kände mig nöjd? I min värld så räcker det inte alltid att bara känna sig nöjd eller missnöjd. Vad är orsaken till att man känner som man känner. En träning har jag med mig till nästa träning som jag sedan har med mig till träningen därpå. Annars kan jag känna att det bara blir träning på den dagen den tiden.

När jag säger att en träning har gått dåligt så är det oftast mig själv som jag beskyller. (förutsatt att man trivs och är nöjd över sin tränare) att jag red dåligt, hade dålig koll på min kropp, hade fel tänk i huvudet etc. Känns som att man bara gör fel, sitter fel och kanske känner sig "klumpig"I min värld är det upp till ryttaren till att få det til att gå bra.  Nu sker detta kanske väldigt sällan. Men man är inte alltid i toppform. Men ibland hör man bara att nä det gick skit på träningen, hästen ville kanske inte gå fram för ytterskänkeln eller inte runda sig för innerskänkeln så vi var tvungna att traggla med det hela lektionen. Då slår det mig alltid en tanke. Att det är kanske det som behövs tränas på för man själv som ryttare har inte lyckats få igenom det ordentligt under veckans gång, man har kanske inte kommit åt hästen och fått den till att gå fram för ytterskänkeln eller rundat sig för innerskänkeln. Så när en träning kanske har gått "daåligt" brukar jag analysera ännu mer. Vad kom vi fram till? hur gjorde vi i just det läget? Hur var jag placerad i sadeln för att jag skulle få mig själv till att sitta rätt? mm. Någonstans i det man känner är dåligt finns det alltid en nyckel som man vrida om och öppna dörren så att man kommer vidare.

Nu är detta bara en liten fundering och så som jag brukar tänka och känna efter träning. Är det något som ni kan känna igen er i eller hur brukar ni känna och tycka efter träningar? När tycker du det har gått bra respektive dåligt på en träning? 

 


Inget snack om saken

Att det var schabrak som vann i gårdagens snabba fråga! Personligen rider jag alltid med schabrak och tycker det är helt klat snyggast. Men klart på en liten liten ponny så kanske vojlock är mer praktiskt haha!

Hej föresten!

Det är verkligen så sjukligt varmt!! Känns som att man skulle behlöva stå i duschen hela dagen. Så fort man rör på sig så blir man genomblöt. Jag ska dock inte klaga. Det är augusti månad! Redan på dag två till och med. Kan inte annat än att bli lite deppig. När det är Slutet på April början på Maj så har man en HEL sommar att se fram emot, nu har vi en hel höst och vinter att se fram emot, om man ens kan säga så haha! Men hösten kan faktiskt vara trevlig.

Men jag föredrar sol, gröna träd, Blommande blommor och kunna rida i Pike, än snö i mängder, massor av kläder, fingrar som fryser och vägar som är hala! Dessutom har jag hört att denna vintern ska bli värre än förra! Hur är det ens möjligt?

I eftermiddag ska jag ut och kolla igenom lite hagar och byta isolatorer och kanske sätta ny tråd i en av gräshagarna och sedan ska jag rida lite. Relativt lugn dag. Men har en kännsla av att jag får vänta lite med vissa saker tills solen har lugnat ner sig lite!

Vad har ni för er idag?


Vill ha!

Hittade ett par senskydd från Prestige som i alla fall jag inte sett tidigare. Måste säga att jag blev lite kär.
Även om jag är dressyrryttare så lindas det inte ben varenda dag och unghästen som kom igår är hoppstammad så kanske måste investera i ett par "hopp" skydd. ☺

Ca pris 1400:-
och finns HÄR

snabba frågan

Rider du med Vojlock eller schabrak?


RSS 2.0