Fast

Jag trodde aldrig, men man ska tydligen aldrig säga aldrig. Detta musikstycke är så otroligt bra. Det tilltalar mig enormt. Lyssnat på den så många gånger att jag snart kan nynna på den utantill.
Är jag ensam om detta eller någon som tycker likadant?


KommentarHej Doktorn!
Är det något specefikt du vill jag ska göra en lite utvärderad fundering på? Jag funderar väldigt mycket, specielt när jag mockar. Då löser jag oftast världsproblem och fantiserar om livet och framtiden. Ibland så kommer det upp geniala saker i huvudet som kan utföras i en ren handling. Kreaktivitet tror jag det kallas.

Men ska absolut försöka skriva mer om lite livsfrågor och våga skriva ina funderingar i Bloggen. Ibland har jag varit lite rädd för att skriva sådant på bloggen då jag är rädd för att bli missförstådd. Men om man tänker efter så är det alltid någon som missförstår ens tankar.....


Måndaj

Stavs det inte som det utalas??

Måndag idag då. Helgen sprang förbi i sin vanliga ordning, vad annars. När jag inte har varit nere i stallet, så har jag läst eller sovit. Så har min helg sett ut i alla fall.

Eran då fina läsare??Men här har vi det som har gjort min värld i gungning. Twilight saga. Jag läste ut första boken på ett par dar och nu så har jag läst mer än halva tvåan. Men JISSES vilka böcker. Helt fantastiska. Inte nog med att jag älskade filmerna sedan innan, har böckerna inte gjort det sämmre. Efter jag läst ettans bok och såg sedan ettan (Twilight) filmen, såg man så mycket mer.  Dessutom i Twilight boken så finns det en utökad version, som Handlar om Edward Cullen och hur han känner och upplever det när Bella Swan kommer tll skolan. Man får till exempel veta hur han sitter och planerar hur lång tid det skulle ta och döda alla i klassrummet innan någon behöver skrika etc.... Väldig bra i alla fall!!


Nusa jag i alla fall dra ner till stallet om en liten stund. Chefen gav mig lite sov morgon. Kändes som att det behövdes. Och ja, jag fick sovmorgon jämfört med att kl ringer 04.30 så vart det underbart!

Senare idag så¨kommer det ett MELANOZ TIPSAR inlägg, en smart litet tips faktiskt!!

Hörs senare vänner!!

HEJ!!!

Jisses vad tiden går!
Men vet ni vad? JAG ÄR TILLBAKA!
Säger bara damn bredbandet ifall det failar igen!
Eller vad säger ni??


Vad har då hänt sedan jag bloggade sist?

* Nina B har varit här och kollat på ett par hästar, fick beröm av hur mjuka och fina dom var att rida, måste ta åt mig lite där faktiskt.

* Min lilla Dingel lever numera i kaninhimlen


Sötnosen

*Fastnat totalt för Twilight böckerna. Läst fjärde och sista boken efter sett tredje filmen, var tvungen att veta vad som, hände efter det. Håller nu på med ettan. Böckerna är verkligen så mycket mer. Även om man sett filmerna och fått den storyn så får man en typ av anna story i böckerna. Helt fast är jag. Så har ni inte läst böckerna SÅ GÖR DET!!!

Det är väl det som har hänt som är nämnvärt i bloggen i alla fall. Händer som sagt alltid saker i Melanoz liv.

Tänker avsluta dagen med detta inlägget och känner mig väldigt glad över att jag kan åter börja blogga.

och detta inlägget avslutas med

En liten bild på en av pollarna som jag rider här.

Hoppas ni har det bra vänner och att jag har lite läsare kvar!
Önskemål på något bra blogginlägg?? Dämpa ner dom i en kommentar vettja!!Ett meddelande

Timmies vän, Corinne här !

Eftersom Timmies internet är ur funktion kan han ej blogga.

Han bad mig meddela detta, ifall nu undrar vart han tagit vägen. :)


The new star

Under söndagen i falsterbo såg jag finalen för 7 åringar.

Jag blev nog som så många andra helt kär, skulle dö för att få sitta på den hästen.

Jag pratar om Törveslättens Stamina som den skickliga ryttaren Andreas Helgstarnd red.

_tz10357_preview
En pampig häst med mycket rörelser kan man kanske sammanfatta detta sto (Som för övrigt stod som hingst på startlistan)

_tz10417_preview
Applåderna som blev ska vi inte bara prata om! Hela läktaren vibrerade. Jag Stod och tittade på detta vid Kiss and hug läktaren, där även ett andra domare stod. Både nyttigt och kul att få höra deras synpunkter på det hela.

När jag stod och skådade detta fick jag verkligen gåshud. Helt klart är detta en häst vi kommer att få se mer av! Ska bli väldigt spännande att se hur den går under unghäst VM i Aaschen.

Dags för mig att traska ner och fortsätta i stallet!!

Hoppas allt fungerar senare idag som det ska, så jag kan uppdatera!!

Dåligt!!

Det känns faktiskt pinsamt, att man vill försöka driva en bra blogg så hoppar mottagningen på bredbandet. Allt fungerade som det skulle till igår lunch. Sedan sa det bara poff så försvann både mottagningen på telefonen och bredbandet. Ber om ursäkt söta läsare!

Nu hoppas jag bara att det ska fungera som det ska så jag kan göra lite uppdateringar under kvällen!!

Hoppas på förbättring!!

Medans jag som vanligt arbetar på i stalle...

2010-07-10_11_34 (MMS)

Medans jag som vanligt arbetar på i stallet så kanske vi kan köra en dagens fråga? om du var i falsterbo vad var det bästa, shopping, hästarna,dressyren, hoppningen? ja. Helt enkelt vad tyckte du var bäst under årets falsterbo horse show?


Sicka dagar!

Tillbaka till vardagen.

Ska berätta om falsterbo helgen som trots allt blev av!

Hörs senare vänner!!


Minna och larina rider fram till kuren Tän...

2010-07-10_13_09 (MMS)

Minna och larina rider fram till kuren Tänk att man har suttit på det djuret!! Älska falsterbo i alla fall


Gissa vart jag är?

2010-07-10_11_34 (MMS)

Gissa vart jag är?


nej ja nej

Först inget falsterbo- sedan massa falsterbo-sedan ingen falsterbo!

nej ja nej

Först inget falsterbo- sedan massa falsterbo- sedan inget falsterbo!

KATASTROF!!!

Allas mottagning på telefoner och mobiltbredband är kasst idag! Har en litn plutt på mitt mobila och jag brukar annars h full mottagning och turbo, vad hände??

Blir jue lätt detta att kolla upp tåg mm, inför falsterbo! GAH säger jag bara!!
Bloggar mer senare, måste liksom sitta med bloggdatorn på berget, där fann jag en plutt mottagning!Sur är ordet!!


he vänner! har stora problem! både telefon...

he vänner! har stora problem! både telefonen och internet krånglar med nätet! hör av mig när allt fungerar! kram timmie


Keep on walking


Well, lunchen äten, dags att fortsätta nere i stallet. Har ett par pollar kvar att arbeta! Kände att jag inte hade någon rolig bild att bjuda på så denna får duga helt enkelt!!

Hörs ikväll vänner!!


Härmapor!!

Jag tycker det är ganska tråkigt med vissa saker i bloggävärlden. Det ska då härmas hitan och ditan.
www.showjumper.blogg.se hade ett tag Månadens ekipage. (alltså en hästblogg) Där man kunde maila en bild (på häst och ryttare) Man skulle då rösta på den bild som man tyckte mest om och ville veta mer om ryttaren samt hästen på bilden. Så blev det en litet inlägg om dom med frågor och svar mm. En rolig ide och väldigt många deltagande.Jag hade inte sett något liknande på någon annan hästblogg. Men efter ett tag så började en del olika hästbloggare köra med samma sak! Direkt kopierat!! Det är något som jg tycker är lite fult och tråkigt. På grund av detta så valde showjumper att lägga av med månadens ekipage och kom på en ny ide i stället.

Varför kopiera någonting helt. Om man nu hardålig fantasi så får man väl i alla fall göra sin egna grej av det, och kanske fråga den bloggaren man fick själva iden ifrån om det är okej! 

 
Visst sedan kan det hända att av alla bloggarna som finns att det kommer upp liknande saker. Men ren kopiering är ett big nonononononooooo!  Men så många "stora" hästbloggar finns det inte att man inte vet om vilka de är så att man kan sno ideér utan att det märks!

Vad anser mina söta läsare om detta??

Det vi kan försöka säga med detta är, försök ha en egen stil, egna ideér! Är inte det mycket roligare? Känns mindre desperat för den delen också!medan jag jobbar på i stallet med pollarna...

question (MMS)

medan jag jobbar på i stallet med pollarna tänkte köra en dagens fråga! hos vem av alla ryttare skulle du vilja testa att arbeta för? lämna gärna en lite motivering när du kommenterar! skulle vara kul! :o)


Fungerar

Flmen som jag gjorde igår fungerar om ni tittar lite längre ner på sidan så finner ni youtube-filmen på min sessa!


Trött-seg

Hej vänner!!

Blev ingen mer bloggning igår, gick och la mig tidigt efter stallet. Fick sådan huvudverk under kvällen. Så känner mi ganska seg just nu. 

                     
Såg också att videon jag ka upp går inte fungerade, så håler på att ladda upp en ny som kommer under dagen!!

Hoppas ni har det bra där ute!

Vad gör ni??

Hörs senar vänner!!Darko´s Old Treasure - Trissan

För ett tag sedan så fick jag en fråga av vad för ras min lilla sessa var efter haft med henne i ett inlägg.
Well, jag gjorde ett litet klipp om det till er som vill veta lite mer!

Ett klipp med bild och text.Hoppas ni gillar det!


RallyGod morgon vänner!!
Här är man det reda fullt igång. Solen skiner idag, var regn och mulet igår, men vet inte om jag tyckte det var specielt jobbit. Var ganska skönt med svalare väder. Även pollarna höll med mig om det tror jag!!

Tänkte bara säga ett litet snabbt hej och hoppas på bättre bloggning när vardagen åter är här. Men jst nu så hinner jag inte så mycket mer och dessuom så håller jag på att få tuppjuck på flugrna som jag fått in till lägenheten. Någon mer än jag som får tuppjucksanfall på dom? Fattar inte varför dom ska springa rally på mig för? Så viftar man bort dom men poff så är dom där igen. Lite IQ-badboll på det hela!

Hörs senare vänner!


Ändrade planerLotten (chefen) Ringde i fredags när dom mer eller mindre hade lämnat gården för att åka upp till meetingt i Karlstad. Givetvis så trodde jag att dom hadeglömt något.Men hon ville bara säga att hon tyckte att jag skulle ta semester från torsdag eftermiddag till söndag och åka ner till Falsterbo Horse Show.Och vem är det inte som gästar Falsterbo i år då?? Om inte Edward Gaal och Tortillias.
Om jag inte minns fle skulle även Anky komma dit, som troligtvis är där redan nu. Dessutom så har jag lyckats få fram biljetter. Så wiho!

Så Melanoz ska få gå på den årliga hästfesten.


Tror att Anky skulle ta med sig Nelson och Painted Black om jag har hört rätt.

Dags att fortsätta nere i stallet!!


Hej vänner! nu sitter vi på biopalatset fö...

Hej vänner! nu sitter vi på biopalatset för att se ECLIPSE! längtat! :o)


Eclipse


Dags att åka och får twilight feber inne i Göteborg! ELICPSE gäller!!

Hörs senare vänner!!


T-Ä-V-L-I-N-G

Ni bestämmer läsare? Finns det ett intresse för en tävling för dig som vill ha Bloggsvar? Tidigare kunde man bli medlem, men nu så måste man få en inbjudan!

Nå vill du kunna vinna en inbjudan till ett superbra verktyg till bloggen!?

för att se mer om Bloggsvar klicka här

(jag vet att det står inbjudant...Vet if*n vad t:et kom ifrån, såg det efter jag publicerade bilden)


Kallt

Det är redan så sjukt varmt ute! Är uppe för att ta mig något kallt att dricka, något som annars lätt glömmer bort. Brukar försöka dricka minst 8 stora glas vatten om dagen. Är det svårt att komma igång? Börja med såmånga glas som du tycker passar, sedan ökar du med ett glas en gång i veckan. T.ex. 4 glas från söndag-söndag, Under den andra söndagen höjer du med ett glas så det blir 5 gla per dag. En rutin tar ca 21 dagar för att sätta sig ordentligt hos en människa, så testa!

                                                   

Ja har märkt en annan sak också. När jag har läst mina inlägg i efterhand så kan vissa bokstäver fattas och inga mellanslag efter vissa ord. Det är alltså inte jag som har dysleksi (hur det nu stavas) utan min dator ät ganska fanny av sig. Ibland så missar den lite bokstäver om jag skull skriva för fort, och mellanslagstangenten måste man trycka på rätt ställe för att det ska fungera!


Det är inte fysiska styrkan som når fram...

Det är inte fysiska styrkan som når framgång till häst. Det är styrkan i själen till att våga förstå och komma hästen nära, som för är styrkan till att två blir en!


Våga fråga!Till vänster ommin blogg så finner ni del lilla ikonen Bloggsvar! Skriv en fråga i rutan och klicka på fråga mig så kommer jag senare att besvara din fråga. Kan vara vad som helst. Hästar, livet, det du vill fråga om hl enkelt! Smidigt och dessutom så kan du läsa de redan besvarade frågorna. Kankse du redan har fått svar på din fråga?!


Morning

Vänner!

Verkar som att denna dagen inte kommer bli svalare än igår! Helt otroligt, kommer inte ihåg när det var 20 minus! Jag ska snart ta mig ner till stallet för att börja köra på. Är lite sen men kände att jag var tvungen att sitta ner och äta frukost i lung och ro....

Nu


Jag klagar inte i alla fall, det enda som klagas på är dess insekter som bliningar, biter hästarna något enormt ju!

Idag ska jag försöka blogga mer, men finns det någon som vill komma med lite tps om vad som vill läsas här på bloggen under dagen?? Kan vara vad som hlest vänner!!Dags att rida!!


är det bara jag som tycker det är varmt! 2...

photo0093 (MMS)

är det bara jag som tycker det är varmt! 23 gradet i stallet termometern ute visar 31! hur varmt har ni haft det idag?


Trött, trött,trött

Min ögonen vrålar som stvå shimpanser just nu, att jag ska låtalocken få gå igen och jag somna om.

Va upp sent från stallet igår för att packa till meetinget. Kom i säng runt 12-12.30 och upp vid 5 igen, så känner mig smått sömnig!

Inte för att bilden har så¨mycket med texten at göra, men den är bra!!

Nu ska jag bara om en tiny stund gå ner till stallet för att fortsätta, måste packa hösilage och fylla på spån i transporten!

Hörs senare vänner!!

Pssst.... Senare under dagen kommer det svar på kommentar!!!


En snabbis!

Vi kanske ska ta och köra en dagens fråga nu direkt på morgonen?!?!Oftast så försöker jag att putsa av träns och sadel dagligen. Sam en gång i veckan både putsar och smörjer in läderutrustningen grundligt. Utrustning kostar och det är värt att skötas. Dessutom så känns det bättre att rida med ren och fin utrustning. Ser man över sin utrsutning dagligen ska kan man även se hur det ser ut. Behöver det bytas ut, håller ngn söm på att gå upp osv. En bra chek helt enkelt. Inte fel!!

Bild från google.se, sök träns


Inte direkt

super duper pigg direkt!
Varit uppe mer än en timme och känner hur plötsligt tröttman vart igen. Hade kännts skönt tt krypa ner under täcket för en stund. Men ingen ide, då kommer man ju aldrig komma upp igen.

Jag orkade faktiskt inte blogga igår, var lagom trött i huvudet på kvällen och somnade snabbt på soffan för att vakna och fastna för en film på 6:an för att somna igen för att gå upp nu. Ja,ni hörde bara hur det där lät!

ja men då försöker vi igen, internet hakade upp sig INGEN!!


Foto: taget av mig!


RSS 2.0