Attans vilken trafik

Hjärnan är i fullgång och funderar, värsta rusningstrafiken i huvudet mitt.

Under eftermiddagen har jag känt mig lite halvdeppig får dock inte riktigt tummen påvad som är orsaken. Men som vanligt löser tiden upp mina funderingar.

Denna kommentaren fick jag av min darling härom dagen!

Hej vännen! Tur för dig att bilderna på mig inte är så stora! ;) Sen vill jag bara säga att du är en helt underbar person som alltid gör min dag bättre, hur jag än mår. Saknar dig darling!
Kiss&Hugs

Corinne underbara vän!

Dags för duschen och sedan finna något att äta kanske......

Hur har eran måndag varit?

Kram
timmie


Din blogg eller?

Har dykt upp en del om bloggare som kopierar andras inlägg. GRATTIS! eller inte.... Dom som kopierar tror tydligen inte att läsarna kommer märka det. Menar, det är troligen inte den enda bloggen dom läser.....Själv har jag kanske 20 bloggar som jag läser. Där har jag dock inte märkt någon kopiering.

Att det förkommer bildkopiering kan man knappast komma undan. Med hjälp av google´s sökverktyg så är det über lätt att kopiera en bild som man tycker borde passa inlägget. Men för mig är att kopiera ett helt inlägg för mig ofattbart. Frågan är om det är du som bloggar eller inte?


God morning

Måndag! Kan ni fatta, ännu en ny vecka ta sin form.

Idag så är det en vanlig dag, inte fara iväg till tävlingar och gud vet vad. Bara vara hemma haha! Tar verkligen på krafterna att åka iväg, samt att allt ska vara prefekt!

Helgens tävlingar är vi nöjda med. Catrin tävlade DM lördag söndag i klasserna MSV:B3 MSV:B4. Båda dagarna precis utanför plasering. Igår så blev han lite sur på framridningen och blev då för ambitiös och ville helst göra piruetter och seriebyten. Men gick ändå ganska så¨bra inne på banan. Galopprogramet blev det lite missar i. Men trav programet där visade han en riktigt flott och stark trav. Mellan och ökade traven var riktigt bra! Efter hon red programet så red hon lite till på framridningen för att få ett jämnare stöd innan avslutade. Hade hon haft 5 minuter till inne på framridningen innan start hade han gått super! Men så är det.

I lördag så var jag på bio. Vi skulle ha sett BECK den nya men då fanns det bara pltser på två olika rader utspridda så det var jue inte kul. Vi såg istället PUBLIC ENEMIES. Kan säga att den var way för dyr, dom tog 95 kr för att se den. Tyckte jag inte var värt. Den var inte super dålig men inte heller bra. En film man kanske ser en söndag på tv4:ra när inget annat duger. Så från min sida, inget att se! Lite halvt förvirrad, mycket pang pang mycket rymma hela tiden och så fortsätter det. Efter en halvtimme kändes det som att fil,em hade håltt på minst en timme. Så efter halva filmenm börjad eman få rest less legs.

Men nu är det dags för mig att åter traksa ut till stallet. Undrar hur många gånge jag har skrivit det där haha!

Hoppas ni får en bra start på veckan!

Kram
Timmie

B tw, Det är sista Augusti idag!
"ångest"


Fjortisbloggar

Som det kallas.

Ibland blir man mörkrädd, små unga tjejer  med platina blont hår som leker bimobos. Antingen så spelar dom riktigt IQ-brödrost eller så är dom det verkligen.
Allt detta hävdande om vem som gör vad och collast saker och med den metsa vrängda attityden ever. Gärna den Alla andra är sopor som inte har råd att köpa sig ett nytt hår eller våga skrika BÖGAR på Mc donalds. Seriöst. Tycker synd om tjejerna. Det som är synd är att dessa fjortisbloggare tar för givet att dom kommer always and forever vara bland dom största bloggarna in th world.... Skita i att skaffa sig ett jobb, att fortsätta sin utbildning. Kanske har dom lättare för sig att hävda sig på en blogg än in the real life?

Det tråkiga med bloggare som beter sig som dom gör är att dom drar med hela bloggvärlden ner i en avgrund där bloggare är människor med dålig attityd oh löshår. Blogga är verkligen lanon kul, ett av mina stora fritids intressen. Men när det går så långt att dom glömmer livet som komma skall. Då har det gått för långt.

Jag bryr mig inte om dessa fjortisbloggar, jag följder en del Men det är av av att jag blir så fasinerad av deras beténde, deras sätt att se på livet och framför allt deras attityd! Inte konstgt att blonda tjtjer blir kallade för det en
och det andra.......


Vad säger ni om denns filmen?

kram
timmie


svar på kommentar

vars är det du rider egentligen? verkar vara på värsta proffs stället :) gillar dina bilder, du är verkligen en ryttare som blir bra på bild när du är på hästryggen.


Jag jobbar som stallchef och beridarelev hos Catrin Henriksson på Dressyrgården. Vi jobbar professionellt med hätar. Tar emot hästar för träning, vidareutbildning och tävling. Jag rider Catrins unghäst som hon köpte som föl. Honom utbildar jag med hjälp av Catrin. Jag själv har jobat med hästar sedan år 07 då jag flyttade ner till skåne och började jobba. Då gick jag fortfarande på gymnasiet så jag började plugga på distans det sista året. Kull att du tycker om mina bilder! Hoppas du fick ett bra svar på din fråga. Hemsida dit jag jobbar är www.dressyr.com och till min hemsida är det www.melanoz-dressagestudent.se


hihihi

Då har man precis kommit hem. Blev att man sov borta i natt. Hotellsängar kan verkligen vara så sköna!

Såg att mina mobila inlägg inte publicerades igår. Skit då, men så är det. Trevligt hade jag i alla fall.

Ikaros gick jätte fint igår. Blev lite missar inne på banan men han levererade kanon bra och var inte för ambitiös och inte för lite, han var helt lagom igår!

Snart är detd ags att åter traska ut till stallet för att förbereda dagen! ¨

Bloggar i bilen!

Kram
Timmie


Falkenberg nästa, nästa falkenberg

Snart anländer vi till Falkneberg om ni missade det i rubriken haha! 

Har varit fullt ös medvetslös under förmiddagen med att hinna med och göra allt annat innan det var dags för ikaros att få sig en tävlingsputs. Knopparna idag vart ganska så bra faktiskt. Hans man börjar bli tjockare och längre så det gör det ganska så mycket lättare än den man han hade innan!

Hinner tyvärr inte blogga mer nu. Skulle ha bloggat igår ang det så kallade fjortisbloggandet samt svar på en kommentar men mitt internet ville inte samarbeta igår. Dåligt väder hade vi och det kanske var det som ställde till det en del!

Menkära läsare håll till godo så kommer det!

Kram
Timmie


Morning

Sitter och dricker det sista av morgonkaffet. Snart dags att trska ut till stallet.
Önskade att man hade ett normalt jobb just nu, hade velat haft lite sovmorgon. Varje dag fodra tills man är ledig och hur ofta är man ledig?

Det som gäller idag är att 10.45 är det dags för att börja knoppa. Catrin startar 15.11 och när man kommer hem så är det till att göra i ordning ikaros för att sedan jalla in i duschen och gå på bio. Tänk, vara socialiserad för en stund. Med vem, haha det får ni undra ett tag till darlings!

Men nu måste jag ta och plocka undan lite här på rummet innan det är dags för mig att traska ut till stallet!

Hoppas ni få en lovley day!


Fredag im in love!

Fast spela roll om det är måndag så som fredag, ingen skillnad här! All days are the same!
Kanske inte inom jobbet men hästarna behöver komma ut, ridas, mockas, fylla på vatten och gud vet vad även om det så är fredag eller onsdag!

Well well

Idag har jag i alla fall fått mitt photoshop Cs3 samt filmen Twilight! Tack vännen för det!

Idag så finns det en hel del saker att göra. Måste göra klart stallet, fylla på vatten etc. Sedan så måste jag tävlingsputsa inöfr morgondagen. Catrin ska starta DM i Falkenberg på Ikaros! Han gick ganska så bra idag, han var lite för tänd dock så vi får hoppas på att det vänder sig till något positivt i morgon. Som han gick i Ängelholm var kanon. SÅ vill vi ha det igen, dock ännu bättre!

Ni ryttare ska veta det att det finns alltid mer. Har hästen blviti starkare så finns det mer energi att plocka ut, har man fått mer energi så kan den bli ännu starkare. Precis som Sjef säger " Jag är aldrig nöjd) Sjef är Anky Van grunsven man om ni inte visste det. Han rider även Patrik Kittel för numera, och det är just det Patrik gillar med Sjef, "han är aldrig nöjd" haha och Catrin som har varit deras stallchef sa det samma. Han är verkligen aldrig nöjd.

Patrik Kittel och hästen Scandic efter en 8:de placering på en av världens bästa tävlingar och en procent på 73.958% så var Patrik otroligt nöjd. Men ägaren till hästen säger att Patrik kommer sitta kvar på hästen, han är inte till salu. Skönt att sverige har ett riktigt bra lag!

Tinne Vilhelmson, Favourit                                     Patrik kittel, ScandicMinna Telde, Don Charly
Chirons pappa                                   Maria Eriksson, Glliano


Försåt ni varför det svenska laget kallas för fuxlaget??

Nu måste jag fortsätta jobba! Senare blir det svar på en kommentar!

Kram
Timmie

God morgon

Darlings!

Hemsk bloggdag igår, rena mardrömmsdagen för en bloggare! Fanns inte tid hur jag en försökte! Men nu är jag här!

Igår så tog vi Chansen att åka och väga Chiron. Vi skulle nte ha gjort det fören idag men vi kom på att denna dagen har sina egna "måsten"  så det fick bli Torsdagen måste! Chiron var i alla fall jätte duktig, traskade rätt upp på vågen utan några problem. och på displayen pep det till 588kg. Jag trodde han vägde mer än Ikaros men så fel man hade. Men det är bra. Valet av ny trailer blir enkalre!


Sedan var vi och kikade på lyxhus på vägen hem! Finns något som kallas villavagnar. Det var helt sjukt! Jag blev riktigt suprised, var som värsta lyxhusen! Så nu snurrar tankarna på Melanoz och Henriksson. Dream Dream haha! 

                                                     
Första vagnen vi gick in i! Woodland Vouge. En riktigt lyxvagn! Tänk nu på att detta är ett hus på Ljul!  Alltså flyttbar! 

                                                                                                       

                                                                                      

                                

                                                                                                  
Allt ni ser i vagnen INGÅR! förutom tv och dyligt. men spis, kyl,frys, möbler, lampor, tvättmaskin you name it!

Läs HÄR och se fler lyxvillor på ljul! Många är så mycket bättre än en lägenhet! Vagnen uvan var en av lyxlirarna den skulle kosta 708:000kr tror jag. vad kostar en lägenhet?

Fränt tycker jag!

Nu måste jag susa ut till stallet!

Kram
Timmie

Dagen fortsätter!

Skulle bloggat nu! Men som vanligt kommer det någonting imellan!

Men bloggar later!

Promisse!

Sverige fick en 4:de plats i EM!

kRAM
TIMMIE

Morning!

Jalla Jalla it is! Måste typ kuta ut till stallet, egentligen NU!

Får blogga senare, så typiskt mig, blogga i sista minuten. NI får lite bilder från igår så länge!


eller ja, en bild! måste redigera dom andra

Kram
Timmie

Time to sleep!

Fårlåt!

Har inte hunnit  blogga under eftermiddagen. Har varit fullt upp. Red lekton vid 15.30. Han var så fin idag lilla prinsen. Vi började intriducera honom för öppna idag. Han tyckte antagligen det var väldigt kul för sedan så körde han på. Direkt efter volten så  villa han ÖPPNA!

Sedan så var det dags för Catrin att ha två lektioner och sedan skulle det tasin hästar och fodras!

Nu har vi alla fall ätit och snart där det dags för sägen för min del! ska blogga bättre i morgon! i promisse!En bild från dagens träning!

Kram
Timmie

Lunch!

Då har man ätit lunch!

Ska snart göra i ordning Chiron för att rida lekton!

Bloggar senare darlings!

Kram
Timmie

OJOJOJ

Lite sen på bloggningen här va! Skulle lagt upp min videoblog igår kväll men det ville då inte mitt internet alls och rent ut sagt blev helt "fucked up" sorry läsare men gahh!!

Som sagt dagen har börjat! Melanoz måste springa ikapp!

Hopps eran onsdag börjar fin fint!

Kram
Timmie

Kväll

Allreday!

Har inte
hunnit med dagen kan jag säga, men sånt är livet!

Ska snart gå in och duscha och sedan ska jag ta och göra smarriga chokladbollar om det finns havregryn vill säga!

Har anmält mig till två tävlinga, på bloggar. Idag. Ena på Foki och den andra på lily.
Hos lily kunde man välja kläder från tretton.se för 1000kr. Tävlingen avslutas den 30:de september. Ni har tid för er som vill haha!

Att man inte är med i fler tävlingar egentligen. Vad förlorar man på det? haha ingenting. Man förlorar inte ens något i och med att man inte hade planerat eller behöövt satsa något! more tävlingar för Melanoz!!

Funderar även på att kanske lotta ut en header....

skulle det vara något?Kram
Timmie

Tävling på FOKI

Hej kära läsare!

Jag är med  och deltar i en tävling som bloggaren FOKI har. Man kan vinna DET MAN SJÄLV VILL HA! Från gagetgirl.se. Seriöst precis det man vill ha från den sidan. Finns allt från mobiltelefoner till mp3-spelare!

Själv har jag valt ut två saker som jag är med och önskar vinna.


En mp3 behöver man alltid. Dessutom så är min totalt borta och jag som älskar ha musik i öronen när jag reser etc.
Mp3:n finner ni här
Jag vet att den är rosa och allt annat än att en kille kan ha den. Men det blundar jag totalt för. Tycker den verkar frän och udda!!

Den andra saken jag valt ut är en mobiltelefon

en sony ericsson w995
den finner ni här
Varför just en mobiltelefon? För att det 'är otroligt bra att ha. Sen kan det vara skönt att ha en privatmobil också!

Så kom igen och var med och tävla på Foki.se och vinn verkligen fräcka saker!

Såg en som skrev i kommentarerna att dte inte var någon ide att delta för så många kommer att delta så det finns ingen chans. Men jisses! Då har man absolut ingen shans eller hur? Kostar det? Nej, enbart lite tid. Det enda som krävs är att du har en blogg.
Så klicka in på FOKI så hamnar du direkt till tävlingen!

Kram
Timmie

Tjoho

Vad dagen springer iväg!


Har precis haft lunch och ska springa ut till stallet igen. Prinsess Leia (en ponny) kommer hit idag. Det är en elev till Catrin som skä lämna den här i två veckor då hon flyttar till internat skola. Sedan så får vi se om den eventuellt ska säljas. I alla fall så är det en JÄTTE fin ponny!

Catrin och Nathalie flög upp til stockholm i morse. skulle vara ett SDK möte (Svenska Dressyrtränar Klubben) Fusk Nathalie är 1år och 7 månader, hon får flyga före mig haha! Men har jag tur så kommer hon kanske inte ihåg denna flygturen och hinner då kanske flyga före henne innan hon kommer ihåg sånt, vad tror ni?

Catrin hade tydligen uppdaterat sin hemsida i NATT till typ 04.30 haha blir inte förvånad, vi pratar om Catrin. HÄR så kan ni läsa vad hon skrev om mig, jag fick tydligen komma med på hemsidan!

Hoppas ni alla har en lovley tisdag!

Ny design

Vad tycker ni?
Finns lite kvar att ordna med, men för att vara mig så är jag ganska nöjd. Specielt över att jag har ordnat allt själv!
Idag så väntas det även Photoshop Cs3...Happy! 

Kan kanske hjälpa någon med sin design?

Vill ha feedback på min design, ärliga kommentarer tack,

Är det hiss eller diss??

Kram
Timmie

Svan prinsessan

Sitter jag och tittar på just nu. Nathalie verkar gilla musiken till 100 i alla fall! sitter och diggar i sin stol som en galning haha!!

Hur har eran måndag varit?

Kram
Timmie

Lunch time

Har precis haft lunch och ska snart ut och rida chiron. Catrin ska iväg och hålla lektioner senare ikväll så då ska jag passa Nathalie. Behöver ha hela stallet klart. Kan vara lite besvärligt att ha en nyficken tjej i stallet! som nu mera springer omkring!

Hoppas ni har en fin måndag!?

Kram
Timmie

Kära nån!

Natten var kort! Han inte blinda förens klockan ringde i morse. Att försöka ignorera klockan är för mig omöjligt så det var bara till att hoppa upp. Kikade in i spegeln och möttes av en hemsk bild!"gå sakta vidare, inga hastiga rörelser" tänkte jag och smög ut! Ska snart kasta på mig ridkläder och traska ut till stallet. Catrin ska börja rida 09.30.efter hon har lämnat Nathalie på dagis som jag för övrigt ska passa ikväll medans Catrin åker till Kullabygden och har träningar! se hur det går! HAHA och igår så stod hon i dörren och ropade på mig IMMIE, IMMMMIEEE!!! Catrin höll på att ropa för att maten var klar! Uscha meja när hon kan ropa mig all the time haha!! Annars händer det inte så kanonmycket idag. Rida, göra stallet coh allt det vanliga som sagt! Hoppas ni får en underbar start på veckan, Everyone love mondays!!
 är det inte så?

Kram
Timmie

Sunday

En söndag, som en söndag ska vara!

Under eftermiddagen så har jag städat mitt rum och hade lite egen tid. Hittade mitt gamla projektarbete från gymnasiet. Tänk vad man kunde haha!!

Efter ett tag så bestämde sig Catrin för vart det nyinköpta trädet skulle stå.
 

Självklart skulle Snattan hjälpa till med sina saker! Har man traktor så ska den användas!

Nu så är det dags för mig att krypa ner i sängen och burra ner mig under täcket!

Natti Natti bloggen!

Kram
TimmieAtt vara svensk!

Är det att INTE unna någon anna lycka?
Är det att vara svartsjuk på någon lyckats med något som själv hade önkats lyckas med?
Är det att INTE vara npgon annan i mängden normal?
Att till punk och pricka följa den roliga lagen som kallas jantelagen?

Serilöst! Varför klanka ner på alla andra? Varför lägga ner energi på att diskutera om det är blondinbella som driver hennes blogg eller någon annan, eller att hennes pappa sköter allt åt henne, eller att KENZA inte kan uppdatera sin blogg för jag faktiskt vill läsa när jag vill och då ska det finnas ett nytt inlägg skrivet attityden.

Svenskar är så duktiga på att titta snett på dom som försöker och sticker ut. Svenksar är duktiga på att hamna i gamla spår!

I skolan fick jag höra "ge upp timmie du har ändå inga pengar, dina grand prix drömmar kommer endast förbli drömmar" Vet ni bad jag tänkte då? fuck your self twise! samt svartsjuk flicka! Jag är en person som tar dte som det kommer. Bryr mig inte om att vad folk tycker om mitt utseende. Men det gör du ju, kommer säkert frågan. Nej, inte vad andra tycker. För att JAG vill känna mig fräsch, det är den jag ÄR. Rakt egenom!

Många gånger hör jag andra som anser att den ryttaren inte borde rida grand prix, den ryttaren får alla hästar han/hon pekar på! JA OCH? Vänd på det och kän den förhoppnigsvisa glädjen den personen har. Visst ibland så drömmer jag att tänk om det var jag, gud vad härligt. Men nu är det inte så.

I stället för att lägga ner tid och energi på att bli irriterad och svartsjuk (hör på ordet svart SJUK) så satsa ännu mer på DITT, gör det ännu bättre och bevisa för dig i stället för att "om jag hade varit KENZA, Blondinbella, Anky Van Grunsev etc." Gör som fransmännen eller spanjorerna eller som i USA kör ditt race skit i alla andra vad dom gör och sluta leta fel. Dags att unnan någon annan sin lycka! Din kommer också!

Ta det som det kommer, och gör DITT TILL DET BÄSTA och förbättra!

Man ska tå råd och lyssna, men aldrig vandra ifrån sin egen känsla!
Kör ditt race, men glöm inte att se dig omkring. Finns andra i din närhet!
Remember

Du ångrar aldrig det du gjort, du ångrar det du aldrig gjorde.
Inte sant?Guld vännen!

Har precis ätit lite lunch! Kan vara bra säger dom så jag körde på det!

En utav mina ALLRA bästa vänner ringde nyss. Gud miss her och våra galna grejjer! Vi pratar om allt och ingenting. Det är en person i alla fall jag blir insprirerad av. Hon kör sitt race och gör det hon vill. Inget är som sagt omöjligt! En underbar person! Kanske kan få henne till att gästblogga? Vad säger ni om det?

Catrin är på väg hem feter att ha vari iväg och dömmt. Tror det eller ej men hon har tydligen köpt ett plommonträd!?!? Så hon ville att jag skulle fundera utt ett bra stället att sätta det ¨på! hmmm....vart vill ett träd med plommon bo?

Nu ska jag ta oh fortsätta dagen! Ikväll ska jag tillbring tiden med godis och gottigheter med datorn i sängen och totalt koppla av. Ska försöka städa innen också! så att vara klar i stallet kl 17:00 är målet! Vad tror ni? Kan ju försöka!

Kram
Timmie

God morgon

God morgon hör du alla fåglar sjunga i kör!
 
Sönda morning! Tiden går fort. Har precis ätit min frukost. Ska snart traska ut till stallet och rida ut Totte till att börja med. Behöve han efter tävlingen igår. Får se om jag rider ut Chiron när Catrin kommer hem. Inte gör jag det när jag är själv hemma. Att springa efter en lös häst själv, nja det känner jag mindre för! Ikaros ska jag gå ut och med ass well.

Annars är det en fin fin dag. Hoppas man ju på. Catrin är i alla fall iväg och dömmer idag.

Dags att dra sig ut till stallet!


Kram
Timmie


Gratisbio

Sitter just nu och leker lite med gratisbio. Inte långt ifrån mina gratis prylar. Shopping shopping vänner!

Om ni vill bli medlemm och skaffa gratis saker, som t.ex en systemkamera eller varför inte en laptop? klikca här och bli medlem du också!

Snart ska jag ta och somna och drömma sött är tanken. Känner mig så nöjd för dagen och är så glad för Chiron! Ska bli rik och köpa honom one day!

Men här kommer i alla fall ett par bilder från dagen! Monika, Tottes ägare tog foton när jag red. Thank you!!

CHIRON
DON CHARLY-TESTAROSS
HAPPYDAY-CHAGALLFler får ni i morgon!

Sov sött älskade läsare!

Kram
Timmie

Wonderful

Han var så duktig idag min älskade prins!

På framridningen så var han så himla fin! Verkligen JÄTTE fin. Fick till och med en kommentar där dom sa att Chiron såg ut som en tavla!!! Inte illa att få en komplimang, vaecker som en tavla. That did my day!

Väl inne på banan så skrittade jag bara runt. Inget annat. Bara skritta låta honom kolla av läget. Han stannade i ena hörnet och kikade på människorna som satt vid ridbanan. Han blev lite spänd inne på banan men han lyssnade så fint på mina hjälper. Men blev ett par missar. I ena mellangaloppen så brlt han av till trav för tidigt, Den ökade skritten fick vi travinslag på. Ryttarmiss. Jag hade inte tillräckligt med stöd och lättade för mycket på handen och var för ivirg att gunga fram honom så han föll över till trav. Men lyckades reda ut det hela så slutet blev riktigt bra. Höger galoppen, fattningen gick kanon. Har haft lite problem med den men gick fint idag. Efter galopp volten så bromsade han ngt så fick trycka till honom då det kom en mellangalopp, var inte så poppulärt från hans sida och gjorde ett ltet fint skutt. Sådana här missar kostar en del. Men sånt är livet. Det var hans 3:dje start ever och han var så fin att rida på framridningen och skötte sig kanon inne på banna. Han är min prins!

Well well

Nu ska jag ta och hoppa in i duschen för att sedan krypa ner i sängen med lite godis och min dator! Mys pys kallas det!

Kram
Timmie

På väg!

Hästarna är lastade och vi har dragit våran kos till Hässleholm. Är redo när vi är framme, plastrongen sitter på, skjortan är på, vita ridbyxor på! Han kändes i alla fall fräsch och fin när jag red i morse! Men som sagt vi får se hur det går! Tävling är utomhus idag så det kan finnas en del moment som kan störa när man är inne på banan. men han är van att gå ute då vi inte har ridhus! Ännu!


Bloggar senare!

Kram Timmie

God morgon!

Man märker verkligen att det inte är Juni/Juli längre. Denna morgon är det fukt i gräset och så där höst kyligt nästinpå!

Håller på att dricka mitt sista kaffe nu. Ska snart gå ut till stallet och göra i ordning Chiron för att rida lite lätt på honom. Med tanke på att han var som en lite duracel kanin igår och bara "Jag vill, jag vill" så käns det ganska bra att jogga honom innan vi åker. Vid nio ska jag börja knoppa. Börjar nog med Chiron och sedan knoppar jag Totte sist. Den äldsta hästen är mer otålig än vad unghästen är. Skönt med unghästar som kan koppla av!

Sedan är det att lasta vid 11.15. I bilen så är det genomgång av programmet med Catrin. Läser upp programet högt och förklarar även planen jag har inne på banan. Har både plan A, och B om, att i fall att. haha!

Startar kl 14.01 nu tydligen. lite senare. men det gör ingenting för min del. Tävlingen är utomhus och likså framridningen. Men enligt Catrin såär framridningen jätte stor! Får man då hoppas. Många som rider fram kan INTE HÖGERREGEL! Sedan ska man gärna sitta i varndras knän och rida.

Nä nu är det dags för mig att susa iväg! Men om jag inte bloggare på ett tag vet ni varför! Tar med mig datorn i bilen!

Kram
Timmie

Socialt fredagsbloggande

Hej kära vänner!

Har precis ätit lite mat. Vart supergott. Koteltt, potatis och mega mums god sås och sallad. Det var grejjer!

Just nu så sitter Catrin i sin soffa med sin dator och jag i min fotölj och bloggar. Dock så bloggar hon kanske inte men uppdaterar sin hemsida står lite om vad so  sker.

Idag så har jag förberett allt inför morgondagen. Hästar shamponerade, utrustningen puttsad och hö-nät packad. Som sagt listan kan göras long. Chiron gick riktigt fint idag. Han var något het idag, så fort jag tog en förhållning i traven så fick jag lite passage känsla. Men riktigt fräsch i kroppen så käns bra inflr morgondagen, men en fördel är kanske om han kan ta förhållande hjälper eller vad sägs!Här kommer ett litet tipps för det där lilla extra inför tävling eller varför inte piffa till utrustningen när man rider hemma.

Dett lärde jag mig efter jag var hos Minna. Hade ingen aning om att man kunde få bett, sporrar, stigbyglar you name it (alt med metall) så blank nästan som nya! Det finns lite olika medel man kan använda sig av. Jag har använt YTBEHANDLING FÖR METALL tidigare, är kanon bra. Det som jag använder nu är SPRINGERS metallputs, ska lägga upp foto på den i morgon. Det är en vit tub. Men det jag gör är att jag tar en svamp med kallt vatten, ta lite utav medlet gnuggar ganska så hårt tills det mesta av vattnet har försvunnit. Tar sedan gnuggar man av med en sämskinns duk. Finns att köpa billigt på bilaffärer eller i städhyllan i din ICA butik. Man gnuggar ganska så rejält, tills allt av medlet är borta. Vipps så har du ett par blanka sporrar etc. Men var noga med när du gör bettet att du ENDAST GÖR BETTRINGARNA tror inte att hästen tycker det är så poppulärt med ytbehandlingssmak i munnen. SPRINGER´s metallputts är inte så dyr jag gav 69kr för min  tub.  Att göra en sådanhär liten extra grej kan gör så mycket. Detaljerna gör sitt!

Hoppas tippset kan hjälpa!


KRAM
TIMMIE


då var...

0-57de03cf613d7ad1b8b4524b26910cf7.png

Kolla varifrån!

då var hästar badade, all utrustning puttsat. Nu är det bara fodra hästar kvar! Senare kommer ett för och efter foto med ett litet tips på hur man kan göra det lilla extra innan tävling eller piffa till utrustningen hemma! Kram Timmie


Uttråkad? vad är det?

(14)Logo13:39Timmie Melanoz
Björbäcks RF
Chiron (SWB)
Don Charly - Testarossa
Pia Dahlbom

Har kikat lite på startiderna för morgondagen. Ska tydligen starta 13.39. Skönt att inte behlva gå upp allt för tidigt. Har ändå två hästar som ska göras i ordning, knoppa mm. Sedan vill jag gärna rida Chiron innan vi åker. JOgga honom lätt uppe på banan, gör allt för att minimera risken för bockningar coh stå på händer upplevesler på tävlingsplatsen.

Idag finns det lite saker som behövs ordnas inför morgondagen.


*Tävlingsputtsa utrustningen 2 sadlar, 2 träns mm

*Sy fast nummerlappar på chabraken

*Spåna upp transporten

*Packa hö-nät, kraftfoder

*Förbereda tävlingskläderna, knyta plastrongen bla.

*Puttsa sporrar och bett samt stigbyglar med Springers mettall putts. Blänka blänka!!!

*Shamponera Totte och ChironListan kan göras enorm!!! Så dags att sätta fart!

Kram
Timmie
 


Morning!

Snart dags
för mig att kuta ut till stallet. Såg i morse när jag var inne och hämtade frukost, en liten ifn lapp på det säkra stallet, kaffebryggaren. Hon vill ha Ikaros klar 09.00 och Totte 09.30 sedan skulle hon iväg på sadelprovning och grejjer. Kommer då inte hem fören i eftermiddag.

Idag kommer yttligare en tjej som ska rida SM:et i fälttävlan i helgen. Hon ska stanna här på vägen ne roch träna lite innan hon rullar vidare till Dagstorp.

Som sagt lovley morning. Hoppas ni får en härlig fredag.psst! håll utkik,


Aboda klint, mamma som står säkert 22 meter ner. Hon ville innte med upp i trätornet!

Kram
Timmie

Springande Melanoz

Har typ sprungit hela dagen. Catrin fick veta idag på morgonen att vi kunde åka till Plönninge Gymnasiet och väga Ikaros. Varför? Jo Catrin ska köpa en ny trailer och behöver då veta vikten på hästarna så det inte blir övervikt. Vi vill kunna köra två hästar. Catrin har typ alla körkort ¨så det är inga problem men bilen får inte dra mer än 2 ton. Medans vi var uppe till plönninge så red Catrin och sedan for vi hem. Vid 19.30 satt hon upp på Totte här hemma och jag fick vakta lilla snattan.

Men som sagt dagen har gått på i 190 så därför har jag inte hunnit blogga under dagen!

I morgon är det fradg, och var gång jag tänker på fredag så börjar en viss melodi snurra runt i huvudet!

Kan ni gissa!

Det är dags för fredagsmys, hoppas inte föräldrarna stör. Det är dags för fredagsmys....

Man blir hjärntvättad helt enkelt!

Jag råkade nu komma åt en knapp då ALLT blir typ mega stort och har ingen aning om hur jag åtgärdar detta, men det löser sig väl.

Men nu är det dags för sängen!

Kram
Timmie


hej älskade...

11e1ae19fb78e25c332a434c87432289.png

Kolla varifrån!

hej älskade vänner! Vi har precis kommit hem efter en galen dag.... Vi har bland annat varit på plönningegymnasiet och vägt IKaros så vi vet, måste ju bli rätt gällande till ett nytt släp! Men ska skriva om dagen lite senare, catrin rider totte för tillfället! Kram


Blodsrpängda ögon!

Först så ville inte internet fungera, när det väl fungerade så ville inte blogg.se fungera. "Länken är bruten" over and over again. Men nu verkar det fungera. Har också läst att ånga av er inte kan kommentera, min nyhet är då att även jag inte kan kommentera. Sådan förlust!

Chiron gick som en dröm idag. Verkligen framåt. Red igenom programet som vi ska tävla på lördag. Gick riktigt bra faktiskt. Finns vissa saker som behöver förbättras och lite taktik prat om, att, i fall att händer inne på banan så har jag lite resrvplaner.

Just nu håller jag på att göra en header till bloggen och sedan ska jag göra en helrenovering. Håll till godo. Kommer inom sinom tid. Är ju inte kalas lätt det där photoshop. Men kanske är jag som är totalt waisted gällande programet!


Bild från dagens träning.

Ojoj

Klockan är visst 00:30. Får nog hälsa på sängen en stund innan det är dags för att jobba!

Kram
Timmie

Lunchen äten!

Och kaffet är drucket!

Ska snart ta in Chiron för att rida Evelina är redan på G med sin Lord som han heter!

Under eftermiddagen kvällen så ska jag sitta och knopa med Photoshop tänkte jag och försöka göra om bloggen lite, så får vi se vad vi kommer fram till.

Ska försöka
få lite bilder från när jag rider, blinka med lila ögat till Catrin haha!

Nu blev det viss lite bråttom, catrin is calling!

Kram
Timmie


Förmiddag!

Staller är klart och vatten påfyllt. Snart är det dags att smita in och ta en liten macka eller kanske flinogr innan det är dags för mig att göra i ordning icke och totte.

Senare idag så kommer hovlagaren och ska sko Evelinas häst, sedan ska vi rida lekton. Fats det gör jag ju nästan dagligen haha! Är verkligen fortfarande så nöjd med prinsen hur han gick igår! Love that horse, fast bockningarna och stå på händer!


Men nu är det åter dags att rusa igen!

Men först en liten fråga. Vad tycker ni om min blogg? Vad vill ni läsa? skriver jag för mycket om samma sak eller är det bra som det är?
Är en person som alltid vill förbättra men det skulle vara lättare med eran hjälp!
Love you all!

Kram
Timmie

God morgon

Är lite sen ut till stallet, var tvungen att hjälpa till med frúkosten till gästerna. Nathalie vaknade lagom tills det var dags.

Men måste ta och springa ut till stallet nu. Men vi hörs snart vänner!

Kram
Timmie

Vatten över huvudet

Försöker att förstå mig på photoshop, säger bara ojoj och skiker snart efter CORINNE! Vill verkligen kunna göra en fin fin header men nu käns det hopplöst. Det värsta är att Corinne sa att det var så lättförsåerligt. Photoshop jag använder mig av är Element 7. Så lätt att förstå men jag lovar, one day i will suprise you all haha!

Min dag har rullt på bra annars. Chiron visade sin finste sida och bockade hela banan runt. 60*20m. Jag satt dock kvar kan jag säga men mina ben skriker. Efter hans "chorvande" så gick han riktigt bra, riktigt bra! I morgon kan han säker vara lite trött då han jobbade lite mer än tänkt, men så blir det ibland när dom gör oplanderade saker! som att stå på händer t.ex.

Evelina som kom idag (som är uttagen till landslaget i fälttavlan) är en riktigt trevlig tjej! Skratta det kan hon och me like att folk kan skratta! Under middagen satt vi och pratade Disney filmer!

Men nu är det dags för sängen, hade tänkt att lägga upp bilder från ridningen idag, men det blev som det blev och sedan glömdes det bort. Catrin kom på att hon skulle ha lektion klockan 17.00 eller rättare sagt jag om upp till ridbanan med Chiron och där stod det en bil med släp. "timmie gnugar sig i huvdet" Catrin trodde det var måndag och inte Tisdag. Så tur att jag skulle upp och rida, annars hade det varit lite pinsamt! Så då blev det inga bilder alls helt enkelt.

Men ska ordna det till imorgon!

Natii Natti sov sött!

Kram
Timmie

Hiss eller diss

Höst och vinter är på väg, säg vad ni vill om det men en sak som är lovley med detta är att foppatofflan stoppas in i garderoben! Dessa 2000-talets träskor är för mig det mest oatraktiva man kan ha på sig. Inte nog med att designen och färgerna är gräsliga så kan även köpa knappar i form av figurer och gud vet vad som man kan klicka på för att göra dom ännu mer fräna! Serilöst! Dom må gan i hemmet på väg ut till soptunnan. Men på jobbet eller i stan NONONONO! 

Många anser att dom är så sköna, det är min pyjamas också. Inte använder jag den när jag ska shoppa! 

Vad tycker ni?
FOPPA TOFFLAN 

HISS ELLER DISS
 

Lunch!

I know! Ganska sen lunch, men det är min vardag haha!

Dagen har rullt på än så länge. Ska snart efter ha publicerat inlägget ta och rida Chiron. Red honom igår. Han  kändes ok. Men lite spänd då det blåste ganska så mycket och blommorna på bokstäverna fladdrade. Bra med miljöträning på tal om det så är han helle inte rädd för helikoptrar då det flög äver en sådan i förrgår när jag longerade och den flör LÅGT men inte brydde han sig om det!

Fick en fråga innan om jag inte kunde ta och lägga ut lite mer bilder från stallet och hästarna!

Svar: Nemas problemas, ska försöka ordna det. Men kan inte lova när, men ska ordna det i snar framtid!


Hinner tyvärr inte blogga nu! Ska ta och rida, Catrin ska hjälpa mig idag. m hon hinner. Alltid något på G här på Dressyrgården!

Senare blir det en hiss eller diss.......
IkarosKram
Timmie

Hej hopp

Det rullar på. Nu är stallet helt klart. Catrin är iväg med Nathalie till dagis, som sagt inskolning i 2 veckor!!! Men för min del gör det inte så mycket då hinner jag göra undan i stallet! 

Ska inte skirva så mycket mer just nu, mer kommer när jag har lunch! FRIDGE PATROL
Kylskåps polis!! 
Här har vi polisen som ger dig varningar när du öppnar kylskåpet och ska ta dig en mumsbit kanske eller en nattmacka! 
Perfekt om man har barn/ungdommar eller varför inte, dotterns pojkvän som äter er ur huset? Polisen håller koll! Suck

Varför ska det aldrig gå som jag vill! Hade som sagt tänkt att göra ett videoinlägg nu på morgonen, i godan ron. Men icke sa nocke. När jag gick in i morse för att hämta lite frukost är Catrin i fullt ös medvetslös, för att göra frukost år våra franska gäster. Vem vaknar inte då om Nathalie. Då måste jag vara kvar där inne och hjälpa till! MEN JAG VILL HA FRUKOST! Vad hade hon gjort om jag inte var här? Nu så har jag inte hunnit med det som jag skulle ha gjort i dag på morgonen. Har en drös med mail som måste besvaras samt video inlägget som jag skulle ha gjort. Jag har också saker att göra! 

Irritations moment på morgonen! 

Dagen för övrigt. En tjej som ska rida lag SM i fälttävlan kommer hit senare i dag och ska vara här på intensivkurs i ett par dagar. Så måste kika över hennes rum som hon ska ha. Men jag tror att Josefin städade innan hon for hem! 


Dag att vandra ut till stallet och få saker gjorda så jag kan göra mitt videoinlägg till er läsare. Som jag bara älskar! 

Kram
Timmie

Snart är det dags, kallt, ruggigt, känna hur kinderna fryser till is i den kalla vinter tiden! 

Lättare sagt än gjort!

Var gång
jag hade tänk att göra ett videoinlägg så har det kommit något i vägen. Är det inte för blåsigt så har Nathalie varit på g eller något annat! Men i morgon bitti ska jag göra mitt allra första videoinlägg i promisse. Då kan det väl ändå inte vara något som stör eller?

Ikväll kom det hit gäster till stugan som kom i från frankrike. Dom kan knappt prata engelska. Dessutom så hittade dom inte hit även om dom hade frågat runt, men deras GPS hade visat dom helt fel. Två timmar hade dom tydligen cirkulerat omkring här i södra Hallans för att hitta hit!

När dom kom hit så gick jag ut med Nathalie på armen (höll precis på att lägga henne) och skulle hälsa. Mannen/fadern tog i hand och hälsade men ickre frun. Deras barn började direkt leka i sandlådan. Sedan skulle jag visa dom stugan. ELLER HUR! dom förstod jue inte vad jag sa. Ändå så öppnade jag upp dörren och försökte visa vägen. Men tydligen så var jag inte värdig nog att visa dom. Så jag fick ringa till Catrin och säga att hon fick prata med dom. Hon var ändå bara ett par minuter borta. Men brukar f ransmän vara så dirsträ? eller var det bara dåligt humör som låg i luften? Tur att Catrin pratar flytande franska, och spanska samt engelska för den delen!

Håller på att ordna med inställningar för den gamla datorn och kör uppdateringar, men den är så kass då den inte klarar av flera sidor öppna samtidigt så nu sket sig nelly.com,,,,gah!!!

Men nu är det dags för sängen!

Kram
På er alla
TimmieLoys och love to my readers

Klädd för middag!

                                 DRESS FOR DINNER NAPKIN

Många i detta fallet killar har kanske problem med att det alltid hamnar lite mat eller sås på tröjan! eller tycker det är allmänt jobbigt att ha skjorta och slips! Här finns en lösning. En servett med slips tryck. Poff så är du säkrad f¨rån såser och från slips och skjorta!

Sista minuten packning!

PACK THIS!

Här finns alla nödvändigheter som man måste komma ihåg när man ska iväg och tiden är knapp!
Även den som alltid glömmer kan nu komma ihåg.
60 sidor kom ihåg packing list!

Detta är nog något som jag skulle behöva haha! Jag som alltid packar i sista minuten!!

KRAM
TIMMIE

Dans

Är inne på mitt lilla rum med Nathalie. Blev inte att vi åkte in till Laholm vi stannade hemma. Ska trax gå och inhandla lite på korgladan. Men just nu så är det HALO som gäller med Beyoncé, Nathalie verkar gillar den låten haha!

Men nu är det dags att ta kameran och fara ner till kogladan!

Kram
Timmie

Effektivitet

Är man effektiv eller är man effektiv! Har hunnit göra klart stallet och nu är det bara hästarna som ska ridas när Catrin kommer hem.

Senare i eftermiddag så får jag se om jag ska åka in till Laholm. Får dock ta med mig Nathalie då, Catrin ska hålla träningar ikväll. Men skulle behöva gå med ett ärende till banken. Usch, tycker inte om banker, vet inte men man käner sig uttidtad på ett märkligt sätt. Dessutom när jag var där sist var det också med Nathalie då Catrin hade sadelprovning. Då sa ena mannaen bakom disken " Kan inte du hjälpa pappan där borta med barn vagnen" VA!! nej nej nej jag bara passar barnet ahaha!

Men hinner inte blogga mer nu! Som sagt ska försöka göra ett video inlägg senare!

vill bara gratta Corinne som fyller år idag stort GRATTIS och en stor KRAM

KRAM

TIMMIE


Morgon

Sovit gott?


Jag hade kunnat krypa ner under tcäket igen kan jag säga. Gäspningarna for the moment är som ett sopnedkast!

Idag, vad ska denna dagen bjuda på. Har lite punkter som måste göras.
Ska bland annat göra i ordning en box då det kommer en fälttävlansryttare som ska rida lag sm och ska hit och intensivträna på dressyren. Måste därmed städa Nallephu rummet lite. Dammsuga är så kul!

Sedan så får vi helt enkelt se vad som händer!

Boken jag läser är i alla fall bra, bra för de ynka 20 kr eller vad den nu kostade. Fannd en på City Gross Eldsdansen skriven av Helene Tursten. Har fastnat för kriminalare numera. Innan var det verklighets baserade böcker.

Som sagt dags att tralla ut till stallet och börja dagen!

Kram
Timmie

Sängen

Känns som en skön plats just nu och dit ska jag strax bege mig!

Tänkte att jag skulle ha lagt upp ett par snygga skor från Nelly.com men min dator eller rättare sagt internet vill inte öppna upp sida. KOmmer i morgon i så fall!

Nu börjar två roliga veckor, Nathalie ska börja på inskolning på sitt nya dagis, wiho! Vilket betyder att hon bara kommer vara borta 1h under förmiddagen, även Catrin. Hoppas att hon sover när hon ska rida. Inte alltid så lätt att ha henne i stallet när Catrin ska rida och hästar ska göras i ordning. Dessutom så blir hon inte lättare, vilja är stark och springa kan ockås! jisses!

I morgon kanske det till och med kommer upp en liten video inlägg, vad sägs om det?


Dröm sött

Kram
Timmie

För den som älskar sushi

Jag tillhör den gruppen som gärna inte äter sushi, men har en del vänner som tillhör gruppen ÄLSKA suschi. Till er sushi älskare så finns det en lösning som kanske gör er mer bekväma i sängen!

Ebi Nigiri (Cooked Shrimp) Sushi Pillow
En jätte räka att krama om!

Flat California Roll Sushi Pillow


Ikura (Flying Fish Roe) Roll Sushi Pillow
Eller varför inte krama om en kudde i form av Kaviar

Kram
Timmie

Bygga minne
BUILDING BLOCK USB FLASH DRIVE

Dett är en kompakt litete USB-minne på 1G. Kul att till skolan kanske eller för den vuxna som vill roa sig lite på kontoret och bygga lite lego?


Damn dator!

Får lov att använda den gamla datorn, håller på att grejja lite med bilder mm.
Städningen gick så där kan jag säga haha! Blev lite undan plockat mellan varven.

Det som sker nu är att jag ska smita ut till stallet för en sista gång och sedan ta mig en dusch. Efter det så ska jag gästblogga och sedan lite favoriter från Nelly.com!

Kram
Timmie


Röja

Det är vad jag ska ta och göra nu! Så jag kan ta det lungt senare ikväll!
 
tIme for disco!


Time to ride

Ska strax ta in Chiron och rida tänkte jag. Ska ta och Rycka Chickos man först. Även på de gamla växer håret!

Har hunnit med en del sedan jag bloggade sist! Var inne och bytte om till ridbxor så stod datorn på så då han jag skriva ett litet inlägg! Kallas det beroende?

Senare i eftermiddag eller kvällen ska jag gästblogga. Det kommer ske HÄR Vet dock inte riktigt vilken tid. Men ni får kika in och kolla!


Här var jag 14-15 år gammal. Var med i tidningen, repotaget hette "Lata dagar på hästryggen"
Haha lägg märke till kudden, men det redigerade han bort.

Dags att rycka man!

Kram
Timmie

Whats the point!

För att tjäna mer pengar? För att verka den coola, som äger över alla andra, vad vet jag!

Ibland när man läser olika bloggar så dyker det ofta påhopp mot andra bloggare!

Idag tar jag exemplet ¨Kisse VS Blondinbella

Var ett par dagar sedan jag var inne på Kissies blogg. Innan dess så var jag inne på Blondinbellas där hon svarade på en läsarråga
.


Vad menade Bella med Provocera mer?

<-----kissies.se

"Ja det stämmer att hon hade bloggträff för 3 år sen, och jag var! Hade ingen aning om hur bloggvärlden funkade eftersom jag hade bloggat i en månad då.. Men hon svarade inte alls att jag skulle provocera, hon sa ingenting om det?! Hon babblade på om sin egna blogg i en halvtimme sen fick folk ta bild med henne.. Thats it!"Blondinbella = Ljuger mer än Kissie!
kissies.se

Vad tcker ni? ljuger mer än Kisse. Svaret mellan raderna är ganska så tydliga, eller? Ljuger Kissie? Man börjar undra om hon nu ska uttrycka sig så här....


Det jag ville komma fram till var att varför kasta så in i h*lvetes med grus på varandra. Jag anser att Blondinbella inte har kastat grus denna vendan. Men käns ganska så Omoget att skirva så här, eller?


2. H&M's fejkpälsar..

"Usch?! Dom är så hemskt fula så det är inte sant, och dom har flera olika stycken också? Vet inte riktigt vad blondinbella tänkte när hon sa att hon ska köpa en sånhär, ser ut som hennes hår innan hon frägade det.."
kissies.se


Håller med om att den är inte är det snyggaste plagget som gjorts. Men hallå?!?!  Ser ut som hennes hår innan hon färgade det? Hmmm.....Whats the point med det hela!

Vad anser ni? Tycker ni att roligt att läsa om när dom kastar grus på varandra? Det är nog fler som gör så här än de jag har nämt ovan. Men grow up.... Så totalt onödigt. Man kan verkligen känna av irritationen från Kissie i och med att hon tydligt var tvungen att skriva som hon gjorde. Så enligt mig.

Kisseis VS Blndinbella


vad tycker ni? am i wrong?

God morgon!

Är lite sen
nu käner jag! Höll på med bloggen även nu på morgonen. Försöker flytta omkring mina annonser men dom vill inte hamna dör jag vill! Well well ska nog allt få till det någon gång!

Idag är Catrin iväg och dömmer hela dagen så jag är all alone! Så måste snart springa ut till stallet och släppa ut hästarna.

Hinner inte skriva mer just nu! Är det någon vake där ute? Knack Knack?!?!

Kanske, kanske inte!
Men som sagt! Mot stallet och hästarna!

Kram
Timmie

Natti Natti!

Gud va länge jag har suttit med ny header mm. Men vad tycker ni blev det bra? Håller på att lära mig och känner att det faktiskt går framåt!

Men nu är det verkligen dags för sängen!

Kram
Timmie

KVÄLL

Redan? Hänger inte med! Har i alla fall precis ätit och ska snart traska ut och fodra killarna ute i stallet. Håller på och grjjar lite med bilder, redigerar mm. Ska som sagt lära mig göra egna headers men man hade jue velat haft photoshop ändå! Corinne ;) haha!!

Dagen har gått bra för övrigt, har bara varit enormt tråkigt väder om man säger som så. En mindre översvämning utanför stallet, samt sniglar som knappast bli tagna för fortkrypning över vägen! So nice! Varför sniglar? Inte kan jag heller förstå hur det kan ätas!

Chiron gick bra vid longeringen idag. Var som sagt blött så gummistövlar på. Vet ni vad man mer kan göra? Jo halka i blött gräs när man tömt skottkärran. So lovley or not!

Som sagt inget direkt spännande man har gjort idag!

Mer bloggning om en stund, men först. Fodra hästar!

Kram
Timmie

Hej lunch!

Har precis haft lite lunch, coh som vanligt blev det den berömda dressyrmackan och kaffe så klart!
Blev dock en liten överraskning. Catrin och Josefine hade bakat en kaka som jag nu sitter och smaskar på. Kan säga att den är mumms!

Idag så käns den faktiskt lite tomt här på dressyrgården. Josefine har åkt hem och hennes sommarpraktik är över. Så inget mer skratt i stallet just nu. Fast jag och Catrin skrattar ue som vanligt!

Jag och Catrin har suttit och pratat en stund också. Ibland så behöve rman prata egenom lite gran och se vad framtiden kan ha att erbjuda. Nu har jag ändå varit här ett år. Vad ska nu hända?under eftermiddagen kvällen så kommer det bli blogga av! är det något som ni specielt vill läsa om på bloggen?
Eller varför inte ha en liten frågestund?!? Kom igen och ställ era frågor, något måste det jue ändå finnas som ni undrar över, allt och inget!

Kram
Timmie

Money money, makes it funny!

Det är frågan!

Iland så dyker frågan upp. Skulle du bli lyckligare om du var rik?
Frågan tycker jag har flera svar.

Jag skulle bli lyckligare om jag hade pengar. För att jag skulle kunna köpa mig en fin häst, nya ridstövlar, tävla etc. I mitt yrke så är pengar ett otroligt bra verktyg för framgång. Men jag tror inte pengar skulle göra allt. Inte blir det någon skillnad i lycka gällande dina vänner och dig själv, eller?

När är man egentligen lycklig? Ärligt talat skulle jag bli lycklig med mer pengar. Men inte skulle det ändra min ambition. Skulle dock göra livet enklare på en del sätt, men inte alla sätt.

Vad anser du? Skulle du bli så mycket lyckligare än vad du är nu med pengar? och varför?

Att vara lycklig med tillvaron är en sak, att vara lycklig med sig själv är en annan!


Im back

Ja då är man tillbaka på dressrgården och till jobbet!  När Catrin hämtade mig så köpte vi med oss pizza hem! smaskigt var det.

Har precis packat upp min saker så därför jag bloggar så sent! Men vad gör det! Nu är jag bloggsugen som en galning!

En person som jag egentligen skulle ha skrivit för länge sedan, men bättre sent än aldrig!
Min kusin Emelie fyller år idag och vill där med säga GRATTIS och ett stort HURRA!!

GRATTIS KUZZEN!

På resande fot

Kanske inte riktigt. Men sitter nu på första tåget ner till Dressyrgården och mitt lilla gula rum!

Jag vet att det har varit dåligt bloggande på ett tag men har verkligen inte orkat. Igår så låg jag som sagt med huvudet under ett flertal kuddar och idag så ville jag tillbringa tiden med mamma innan jag åkte ner. Gud vet när man kan åka hem nästa gång.

Har precis deltagit i en tävling på Kenzas blogg. Där kan man vinna en datro från Eee pc som har släppt en ny som heter seashell! Så kika in där och vad med och tävla.. Tar ju bara ett par minuter ochvem vet om det är du som sitter med en ny mini dator från Eee pc.

Jag har även under dagarna hemma blvit medlem på olika gratis ställen. Där man kan samla ihop poäng och byta ut mot kupponger som man kan handla för på olika ställer så som kicks, H&M, Nelly.com mf. Som sagt det är gratis och man kan få Chansen till att klicka hem märkes kläder/parfymer you name it utan att behöva anstränga dig!

Den ena hitta du HÄR 

Den andra finner du HÄR

Så kom igen och bli medlemmar, som sagt gratis och det är enkelt!

Kram
Timmie

By the way! Mina läsare 'r helt underbara!

Hej!

Huvudet känns något bättre idag. Dock så känner jag mig helt drogad och lite till.

Sitter och kikar på tågbiljetter ner till lilla Dressyrgården idag. Har ingen lust alls för att åka någo damn tåg, men what to do!

Ska gå ut och vara lite social med mammsen.

Idag ska det bli bättre bloggande! I promisse!

Kram
Timmie

Blä!

Hur ont i huvudet kan man ha, hur illa kan man må? otroligt kan jag säga. Från att må så bra ena dagen till att må så kasst den andra dagen! Helt enkelt inte kul!

Jag ber om ursäkt för inga blogginägg alls denna dagen! Men har verkligen legat nerbäddad under tcäket hela dagen med kudden över huvudet!

Ska ta och krypa tillbaka ner till kojjs nu, vi får hoppas på bättre bloggning i morgon!

Måste också säga att jag älskar mina trogna läsare!


Kram på er alla!

Timmie

Sjuk!

Orkar inte blogga så mycket just nu! mår ganska så dåligt. Har haft migrän hela natten och skulle egentligen nu befunnit mig i göteborg för att senare idag gå på Liseberg!

Kram
Timmie

Hem kommen!

Ja, vi har varit
hemma en stund efter ha varit ute på turne. Vi var uppe vid Abodaklint och åt lite mat och kikade på utsikten! Bilder kommer nedan.

Ska ta och kika egnom länkarna som jag fick av en läsare om andra bloggare. Samt ta ett glas vin! sista kvällen ledig sedan är det tillbaka till jobb!

Men nu ska jag ta och njta av ett glas med vin!
Elroy

Jag uppe i ett torn som var 22 meter högt!


Mamma som var långt där nere!


Det höga tornetDet mysiga cafet och resturangen!

Var verkligen jätte trevligt litete ställe där uppe på kullen. Om ni har vägarna förbi så rekomenderar jag att kanske ta en paus och en fika där!
www.arbodacafe.se

Kram
Timmie

JAHA

Skulle precis blogga om där vi var alldeless nyss men nu så skulle vi tydligen in på ett ställer där som heter Karlssons. Man kan säga att det är som Ö&B fast lite annorlunda!

Bloggar på vägen hem!

Tack kerstin för tippsen ang bloggar ska kika egenom dom ikväll när jag kommer hem!HAHA detta får pryda inlägget så länge! Hade solen i ögonen så jag blundar men Elroy den tyske han är söt i alla fall!

kram
Timmie

H&M

Sitter åter igen och drömmer mig bort.
 


Nu så har jag kikat runt lite på H&M vilket jag personligen tycker är en kanon butik. Dels passar det min plånbok bra och fast det inte är så dyrt finns det snygga kläder och kläder som passar min smak!

Här kommer lite som jag hittat!


En rikigt snygg jacka, en som är typisk mig! 699kr på H&M


Av någon anledning så har jag alltid velat ha en hatt, men har aldrig vågat prova, varit nära många gånger och köpa en. Men sedan kommer alltid tanken "kommer jag använda denna" vad tycker ni? skulle jag kunna ha en hatt?


Den slipsoman
jag är så är en slips ett måste. Jag har faktiskt inte en helsvart slips så det är något som ska inhandlas i höst!

Sedan har jag varit inne och kikat på parfymer för herrar, här finner ni parfymer för herrar till bästa pris!Nu ska vi ut en lite runda! Ska tydligen fika på ett ställe som heter Abodaklint. Ska tydligen vara jättefin utsikt över smålandskoggarna. Ska ta med kameran och fota lite. Men kan vara mysigt att ta med sig vovvarna och fika samt fota lite!

Tar givetvis med mig datorn ifall vi blir botta lite längre!

Kram
TimmieSkulle du?

Ja, vad sägs om att köpa sig någon av dessa skorna? Skulle vara sjukt roligt se någon på riktigt använda sig av dessa. Men klarm vill man stick ut så passar jue detta perfekt!
Vad säger ni? Något som ni skulle anväda tjejer?

Kram
Timmie

BloggarDet finns vissa bloggar som jag följer dagligen!
en del kikar jag in då och då! Men bland det roligaste är faktiskt att kika efter nya bloggar, som inspirerar!

Här är mina dagliga bloggar


Lily
En bloggare som verkligen ÄLSKAR att blogga. Hon ger bra tips och råd som har med hår att göra. Dessutom så tycker jag att hon skriver riktigt bra!


TOBBE-AUGUSTIKILLEN
Är ett tillskott som har kommit de senaste dagarna. Många har nog sett honom i bloggtoppen här på blogg.se. Ska bli kul och se vad han har och komma med i framtiden. Han verkar ha realistiska åsikter. En kille som vågar skriva helt enkelt!

Luffi
Är en vän vid namn Daniel. Här kan man följa en kille som precis är nybakad och ska komma ut i arbetslivet. Han har dessutom fått V.I.P bloggat åt andra avenyn och han bloggar även om salong update i Halmstad och deras modeller.

Blondinbella
Säg vem som inte vet om denna bloggen?

Foki
En blogg som jag nästan följer dagligen. Här finner man allt! Hon skriver om de mest knepga saker som går att införskaffa för pengar. En blogg som egentligen inte bygger på så mycket åsikter som t.ex blondindellas gör! Men en läsvrd blogg med inspiration

Corinne
Är en god vän till mig. Corinne är en bloggerksa som jag tycker borde få mer uppmärksamhet. Vissa blogginlägg är riktigt bra och om hon lade manken till så skulle hon kunna bli stor.

Melanoz
sin vardag i Halmstad. Givetvis så följer man hennes blogg och man kan få veta en del saker Min kusin som tillbringar om vad som sker på östsidan när hon är där.

Storstadspojken
Blondinbellas, pojkvän, sambo. Han tycke rja skriver ganska så humoristiska inlägg. Det jag dock inte gillar är att han tar kort på in så kallade tossingar. Hatar verkligen fötter!

Detta är dom bloggar som jag huvudsakligen följer. Men finns en del andra bloggar som jag kikar in på ibland så som kissie, Kenza, Bobby mf.  Som sagt världen är full av miljontals bloggar. Men som sagt , Mina favoriter.

Har ni någon blogg som ni följer och som är värt att kika in! skicka då in en kommentar så jag också få ta del!

Kram
Timmie
God morgon!

Eller rättare sagt god förmiddag är det väl! Har varit uppe en stund men orkade inte dra igång datorn det första jag gjorde!

Skulle bloggat igår om andra bloggar men datorn krånglade lite, så det får komma senare idag!

Ska ta och kika på lite tågbiljetter om jag måste åka ner till jobbet idag eller om jag kan åka direkt till Göteborg i morgon. För då är det Liseberg som gäller! yea!

Men som sagt, sj.se!

Men innan
jag avslutar morgonens inlägg så tycker jag att ni kan kika in här då kommer ni in till gratismakup.se en gratis sida där man kan samla ENKLA poäng för att få presentkort på t.ex. H&N, KICKS och Nelly m.f. Allt som är gratis och dessutom enkelt är ju bara ett plus eller? Testa själva!

Kram
Timmie


Mumms Fillibubs!

Då var den klar!

Max 30 min, beror visserligen på hur snab man är i köket!Recepter är följande, (bus enkelt)
Ingredienser
150g smör/margarin
2dl vetemjöl
2dl socker
2d havregryn
2 tsk bakpulvet


Jag dubblade dock sattsen den ovan är till 4:ra personer.

Sätt ugnen på 225 grader celsius.

Rör samma vetemjöl, socker, havregryn samt bakpulver

Smält smöret och låt det svalna något innan du häller i det med vetemjölet etc. Häll sedan i smöret, använd så pass mycket så det blir en smördegs koncistens.

Skär upp äpplerna i bitar (stora som du vill ha dom) Man kan också använda sig av rabarber, men själv föredrar jag äpplen.

Lägg sedan ett tunt lager av smuldeg i botten av formen och platta till. Lägg sedanöver med äppelbitarna. Ta lite kanel efter smak och strö på äpplebitarna samt socker. (Kan rekomenderas om det är vilda äpplen då dom kan vara lite syrliga i smaken) Täck sedan med resterande av degen. Häll yttligare lite kanel på för färgens skull.

låt sedan grädda i mitten av ugenen i 15-20 minuter, beroende på hur stora äpplebitarna är.

Serveras bäst varm och med en god vaniljsås till!

Låt smaka

Kram
Timmie

eller hur....

Fick en kommentar till mitt inlägg ang mobbning. Fullt och ljuga säger du? mmm...ganska så fult att ljuga men ordet ljuga finns inte med i mina beräkningar i det inlägget är sant. Varför ljuga om något sådant, knappast stolt över det. Men jag vet, kanske för att få uppmärksamhet och att folk ska tycka synd om mig. Men nje, k'äns inte som en Melanoz grej. well well ville bara klargöra att det inte finns något som INTE är sant i det inlägget.

Det jag skulle skriva när jag logga in var att nu så står äppelpajen i ugenen! Receptet och bild på pajen a lá Tmmie kommer senare!

Kram
Timmie


Äppelpaj

Jag funderar på att göra en äppelpaj. Hänger massa med fina äpplen i trädet här utanför och jag är sugen på något gott. Dessutom så har jag inget annat för mig!

För att kompensera det förra inlägget som kanske inte var så kanon roligt så tänkte jag visa upp lite sandslott som man kan säga är skapade av profesionella sandslotts byggare. Jag vågar nog faktiskt påstå att dom har en del fritid!47_sand_77991.jpg image by iftk

Hur gör man??
Jag kan inte fatta hur man gör så här fina sandslott? Måste ta evigheter och sanden måsteverkligen vara bra!

Kram
Timmie

Åsikt

Läste en blogg som de senaste dagarna har kommit upp i bloggtoppen på blogg.se
www.veteran.blogg.se
.

Idag så skrev han om mobbning. Betydligt fler än vad vi tror utsets var dag för mobbning. Själv fick jag leva med det under hela min skolgång.

Att var dag vakna och känna paniken växa och man vet vad skolan har att erbjuda. BÖG JÄVEL, HÄR KOMMER FJOLLAN, BÖGEN RASKAR ÖVER RISEN, LÄGET TJEJEN, TÖNTEN PÅ INGÅNG. En del av de ord som man dagligen fick höra. Många var värre än fysiska slag! Det roliga var att ingen märkte, ingen såg. Detta gjorde att tillslut fick en inre vägran till att gå till skolan. Men tvungen det var man, en lag som skulle följas. Det som idag föbryllar mig är att skolan inte reagerade. Om man som jag hade då en otrolig hör frånvaro bli anklagad för att vara känslig, att man kan gå till skolan fast man har hosta som en del av mina bortförklaringar var. "Ni försåt verkligen ingenting"  Att en elev inte går till skolan är oftast av en anledning. Min var att fly från det som då var min vardag.

Vad som nu utlöste dessa ord från de munnar som då var vandrande små satans men idag kanske vuxit upp, vet jag faktiskt inte. Jag tror i alla fall att det dels berodde på mitt intresse av Hästar och även då fick en hel del tjejkompisar. Vilket var normalt för mig då killar i staller var skarpt begränsat. Kanske var det avundssjuka att jag hade lättare för att komma en tjej närmre än vad dom hade? och därmed var bögen i skolan.

När jag gick ut 9:klass och skulle börja gymnasiet hade jag inte poäng så det räckte till den skola jag så länge hade önskat gå. Hamnade då på en annan gymnasie skola. Sommarlovet var det bästa någonsin då jag äntligen trodde allt skit var över och jag äntligen kunde skaffa mig ett liv. Ett liv utan oro och en kännsla av obehag var gång jag mötte någon i korridoren. Kan säga att det förblev förhoppningar som sedan grävdes ner i ännu större skit i korridoren. I stället för att kunna fly så satt jag fast, konstant nervös av att bli nedragen i duschen, jagad upp på rummet eller bli instängd och utvägarna var borta. Till slut när jag fick nog, mitt medvetande gav upp och mörkret blev tätare än aldrig förr, gick och pratade med rektorn och sa att nu så går jag min väg och kommer aldrig tillbaka. Svaret blev "Ingen pratar om dig när du inte är här"  Vad i h*vete sa han? Jag skiter i om dom snackar om mig och skriker till mig nä jag inte är här. Det är när jag ÄR här som jag tar emot alla ord och slag. Fritidsledaren kunde inte förstå vad jag menade "dom är ju så snälla, du behöver inte ta det på allvar"  Då bestämde jag mig till 100% att lämna skiten och leva ett liv där jag får lov att leva. Dom sista två åren av min skolgång fick jag lov att gå i skolan, fick lov att lita på mig själv, fick lov att slippa orden som skar in i huvudet var gång man gick inannför skoldörren. 

Dom som inte har varit med om mobbning har ingen aning om vad man som mobbad går igenom. Ni tror att vi är klena. Men sanningen är att det är vi som var dom starka! Att dag ut och dag in kunde stå ut med detta utan att döda våra rikitiga jag.

Om jag är bög så är det väl min ensak, om jag rider är det väl min ensak, om jag har fler tjejkompisar är väl det min ensak. Lika så till er, eller? Att mobba någon är enligt mig ett tecken på svagt självförtroende. Att var dag måste hävda sig och låta störst för att inte tappa status. Det är dom det egentligen är mest synd om!

Idag så skrattar jag åt det, idag så önskar jag att dom har ett bättre liv än dom hade då. Jag kan säga att om jag åter skulle höra orden klinga när jag återkommer till det lilla samhället i småland, skulle jag skratta. Efter så många år inte kommit längre i sina liv utan fortfarande måste, måste, måste, måste hitta en liten stackare att picka på. Men synd för dom för idag är jag inte liten längre.
Kram
Timmie

Dags för mat!

Har precis kommit hem från promenaden. Hade tänkt att fota lite men hade glömt minneskortet i datron, suck och stön mega bön! Så typiskt men så är det. Hade i alla fall tänkt laga något med pommes, blev så sugen på det och var så länge sedan jag åt det! Nu piper desutom fritösen att den är klar för att fritera!
Kram
Timmie

Promenad

Funderar på att ta en promenad med vovven faktiskt. Det är ändå uppehåll så varför inte.

Telefonmötet gick bra i alla fall. Fick en tjej som ville bli distributör! KUL! härligt att det börja hända saker där!

Har hunnit grejja med min hemsida också så nu fungerar även den återigen. Fått en del uträttat idag i alla fall. Ska nog baka en äppelpaj senare, ska inte lova för mycket på den biten heller men något ska det allt bli haha! Om inte annat så har Konsum lite smaskens, men alltid gott att laga något själv. Inte sant?

Well well

Dags att ta promenaden medans den är i tankarna!
Bloggar senare

Kram
Timmie
www.melanoz.dressagestudent.se

God för middag

Mamma och Roger hr precis hoppat in i bilen och tagit sin kos mot Vaggeryd där hon ska mentalbeskriva 5 st Dobbermans tror jag att det var! Så idag är jag själv. Lite tråkigt men samtidigt skänt. Kan jag sitte och grejja lite vid datorn och bara mysa.

Dessvärre så regnar det ute så vi får se om det blir någon promenad idag med vovven. Men annars så finns det ju regnkläder eller hur?

Men idag så hade jag tänkt att blogga en del, ska dock inte lova för mycket men känner att jag har sådan lust att bara blogga hela dagen!


Fick nu ett meddelande om att jag ska ha telefonmöte vid 13.00. Lite får man allt jobba!Kram
TimmieDen här månaden har vi kampanj på alla våra Twinlabprodukter och sänker priserna med 20% fram till den 24 aug.
Twinlab har funnits i branschen i över 30 år och produkterna med allt från proteinpulver till fettförbrännare har en hög igenkänningsfaktor. Kampanjen har fått en bra start, men med er hjälp kan vi få den att lyfta ännu mer!

Sängen!

Har precis kikat på BECK "sista vittnet" Tror faktiskt att det är en av de bättre beckfilmerna jag har sett. Har sett den för länge sedan men såg nog inte hela då!

Men nu så ska jag ta och krypa ner i sängen och börja läsa min bok tänkte, kan nog inte sova utan att börja i alla fall!

Nathalie får faktiskt ta och pryda dagens sista inlägg

.

Kram
Timmie

Take it easy

Kan vara lätt att säga men betydligt svårare att göra
.

Många i dessa tider käner sig stressade, oroliga och otroligt fundersamma över framtiden som ter sig  långt där framme. För en del är det längre, för andra närmre. Jag är glad att jag ändå har det liv jag har. Sedan jag kunde sitta på en häst så har min dröm alltid varit att få bli en profesionelle ryttare på den högsta nivån. Detta har gjort att jag alltid gått den väg som jag har behövt. Det negativa är att jag aldrig sett andra möjligheter, Ibland så önskar jag att jag hade haft ett annat liv, ett liv med fler vänner och en vardag. Med en närmare tanke så vill jag ibland ha ALLT det jag INTE har NU. Efter yttligare lite funderingar så undrar jag om man skulle uppskatta om man hade ALLT som jag INTE har NU? Frågorna är många. Det jag vet är att jag trivs med det jag gör, men ibland så dyker lusten och fantasin om ett "vanligt" liv upp igenom mina tankar. Men våga prova, vet jag inte om jag skulle våga!

Det jag vill ha sagt med detta inlägget är att man inte ska grubbla över der man vill ha. Som jag gör så många gånger. För det spelar nog ingen roll för hade jag gjort något annat så skulle jag sakna det jag inte har just då. Förstår ni mig? Vissa yrken är lättare än andra och jag har nog det som är mindre lätt. Att finna kärleken till exempel. Jag kan inte bara susa iväg över helgen. Hästarna behöve rmat ändå. Dock så kan man prioritera och försöka. Inget är omöjligt. Man ska göra det man vill just nu, senare kanske det är försent. Så tänker jag för tillfället. Att flytta till Stockholm kanske finna kärleken kan man göra sen, hela livet om jag vill rätt ut sagt. Att ha panik och ångest över det man vill göra är totalt onödigt. Man ska heller inte skämmas om man byter riktning i sitt liv. En dag kanske jag slutar med hästar. Oavsätt om jag nu gör det eller fullföljer min dröm så är det för min skull. Så tror jag många fler borde tänka. Ha inte panik över framtiden. En sak som Catrin har lärt mig det är att ALLT LÖSER SIG och dessa är sanna.
Kram
TimmieThings to have in minde

Allt löser sig
*********************
Du ångrar aldrig det du gjort, du ångrar det du aldrig gjorde
********************
Den som kan ta mest skit vinner
det är min och många andras filosofi

En myskväll!

Stan hade inte så mycket att erbjuda denna gången faktiskt. Det enda som jag verkligen gillar med kallamr är H&M butiken som finns i galleri Kvasten. Bland den störta herr avdelningen jag sett. Och inte för att låta mean men det finns alltid mina storlekar x-xs så undrar om dom tar in väldigt många plagg i de storlekarna eller om Kalmar borna helt enkelt är so bigger? Men idag blev det inget H&M även om jag gärna så ville! Plånboken måste fetas till lite först!

Något som jag dock fann var faktiskt en bok skriven av Helene Tursten  " Eldsdansen" En kriminalare, har tydligen fastnat för det numera. Har aldrig hört talas om författaren innan så ska bli spännande och se vad hon har hittat på. Annars så gillar jag Liza Marklunds böcker. Utöver boken så fann jag även två jättefina pennor i fin fina fodral. Fann även lite strumpor som jag behöver om något. Äen lite choklad som jag hade tänkt att smaska på under tiden jag läser min lilla bok.Har sedan en fråga till er kära läsare. Har ett litet beskymmer. Hade tänkt att skaffa mig ett nytt bildredigeringsprogram. Men har lite svårt att välja vilken man ska ta. Använder nu Picasa men vill ha något som man kan göra lite yttligare saker. Vad tycker ni? vet ni något program som ni tycker är bra?


Men nu så ska jag faktiskt ta ett glas vin med mamma. Ja, jag vet att det är måndag men för mig är det Lördag! Samt att det är lite allsång på Liseberg! Mys i soffan med andra ord!


Kram
Timmie

Staden Kalmar

Tänkte vi intåga en liten stund. SKa in och handla lite. Kalmar är faktiskt en ganska trevlig stad, dock tycker jag den är ganska så tråkig på ett sätt. Då passar Stockholm mig bättre må jag säga. Men man kanske ska bo här ett tag för att se kalmar från sin bästa sida, vad vet jag!

Vad jag är ute efter idag vet jag faktiskt inte, måste dock inhandla lite strumpor. Världens tråkigaste sak att handla tycker jag- Håller ni med?


Så här fick dagens outfit bli.
Skor: Bianco
Jeans: H&M
kavaj: H&M
T-shirt: Wrangler
Scarf: H&M
Klocka: Memphis, Ur&penn

Kram
Timmie

Konsten att göra ingenting

För mig kan det vara en konst, faktiskt. Mitt liv betsår av så mycket "måste" så nu måste jag ingening. En skön känsla. Dock så känner jag mig något raslös. Var ute och fotade lite innan men önskar att jag hade ett bättre foto program. Skulle villja göra lite mer saker än det jag kan med Picasa, men bättre än ingenting!

Som sagt idag har jag verken ditt eller datt att göra. Just me my self and i. Så idag tänkte jag sitta och pyssla med lite bilder och se vad man kan göra för spännande saker. Ska bli minst lika duktig som vännen Corinne men det känns ganska så svårt. Dels för att hon har en mångmiljoner bättre kamera och dessutom så har hon photoshop och jag har Picasa men ack den som ger sig! One day!

Tänkte för övrigt ta en promenad med vovven min och bara vara. Det är var denna ledigheten ska handla om.

Ni får ursäkta detta otroligt roliga inlägg men just nu så ska jag ta och dricka en kaffe och sitta ute i paviljongen och njuta en stund!

Kram
Timmie
Natti Natti

Dags för sängen för min del!

Har ätit lite sedan jag kom hem, men nu är det som sagt dags för kudden!

Kram
Timmie

Sista tåget!

Ja då sitter man på sista tåget, eller ja, känns mer som en godsvagn......

Här kommer i alla fall min outfit bild!Skor: Bianco
byxor: H&M
Väst: H&M
T-shirt:: H&M
Solglasögon: Gucci


Nå vad tycks?
Lite sent att fråga kanske men bättre sent än aldrig haha!!

Kram
Timmie

Tuff tuff tuff

Sitter nu på tåget på väg hem! Ska bli skönt att åka hem en sväng, fast jag hade nog hellre farit till stockholm och roat mig lite men det kommer väl det med antar jag!

Glädjen sitter fortfarande kvar över Catrins ritt igår. Både hon och hästen behövde det!

Om två veckor är det dags igen för oss båda att göra turne! Då är det dags för Hässleholm och Chirons tredje start ever!

Tänkte laggt upp en "dagens outfit" bild men kameran ligger i den andra väskan! men det kommer upp när jag sitter på sista tåget från Kalmar till B-måla! Promisse! Ska även bli allmänt bättre på att lägga upp bilder. Får även snart hjälp med att få i ordningn på bloggen min. Jag är inte så haj på detdär med html koder eller vad det nu kallas, får väl ta och bli bättre på det!

Dagen för övrigt har gått bra! Catrin ordnade en härlig pannkaksfrukost åt mig, Josefine, Carl-Johan samt han flickvän från tyskland Nicole. Kan säga att det var mumms efter ha jobbat i stallet tidigare på morgonen! Catrin är suverän på allt! Verkligen allt! Kan knappt nämna något hon inte fixar! Dessutom så finns hon alltid där. Världens bäta chef ever!

En stor kram till henne och jag tror att många fler än jag är med på den!

Nu så ska jag faktiskt ta och vila ögonen innan det är dags för att byta tåg vidare mot mamma och vovven!

Puss och kram
Timmie


Gästbloggare: Catrin ...

Gästbloggare: Catrin HENRIKSSON, Dressyrgården

Ha, igår, lördag, satte jag och Ikaros alla byten på dressyrtävlingen i Ängelholm. Vi red Medelsvår B:4 och Ikaros svarade rätt på mina hjälper varvid vi blev 3:a med 69,57%. Så jag är jätte nöjd.
I fredags kom min bror Carl-Johan och hans tyska flickvän Nicole på besök. Dressyrgården bjöd på skönt sommarväder och Honungsgratinerade Chèvre Chaud snittar, se recept nedan. Senare på kvällen tog vi bilen bort till Killhults Country Festival, 2 km bort, där Nathalie, 1 år och sju månader, rockade loss i sin super söta rödvita sommarklänning hon fått av min pappas kusin Margareta. Tyvärr hade jag íngen kamera med mig men hon blev filmad på plats av några så jag hoppas att foton eller film kommer att var tillgängligt på festivalens hemsida, vad vet jag. Vi gick runt och tittade på de olika försäljningsstånden och valde mat med omsorg. Det fanns helgrillad gris, Chili con carne, hamburgare, hotdogs mm. Valet föll på Chili con Carne för min del och en Fanta. Men Nathalie som älskar dans och musik gjorde att jag fick springa med maten i högsta hugg och följa med henne i stort sätt över hela festival området. Ptrecis innan vi skulle åka hem gjorde Nattis "marmelad" och gissa om det fanns skötbord... Rätt svar... NEEJ. Paniken började sprida sig när jag konstaterade att bänkar var gjorda av gamla telefonstolpar. Till slut föll valet på en gammal "hästavagn". Med lite kreativitet och massor med hushållspaopper löser man det mesta.

Lördagen började med att jag och Josefine fick sovmorgon och Timmie ansvarade för att hästarna fick morgonfodring. Däremot fick jag och Jossan ansvara för mysfrukost. Vi kokade ägg, rostade bröd, bakade minibaguetter i ugnen, hällde upp marmelad, kaviar och smör i små skålar. Kokade kaffe, te och värmde varm choklad. Mysfrukosten avnöjts i trädgården under en timmas tid. Det kändes som en riktig semesterdag. Timmie och Josefine gjorde klart stallet och jag bara slappade. Visade mina gäster runt på fastigheten. När jag förberedde dagens lunch, pyttipanna, kom mina föräldrar. De fick också luncha innan pappa Hasse gav sig av med lastbilen till Göteborg. Mamma Barbro blev kvar för att passa Nathalie. Nattis fick bada i sin nya pool ute i trädgården och sprang runt i bara skinnet. Josefine och Timmie började göra iordning Ikaros för tävlingen och jag bytte om till tävlingskläder. Väl på tävlingsplatsen anmälde jag oss i sekretariatet. Visade upp vaccinationsintyg på Ikaros och våra tävlingslicenser. Tur att vi var i god tid, vilket väldigt sällan händer, Det var avspärrningar överallt så det var som en snitslad banan för att ta sig till framridningen och sedan ut till tävlingsbanan. Timmie och Josefine hann också springar ner från parkering för att inspektera vart de skulle ta vägen med Ikarosen. Jag satt och väntade i bilen och jag hatar att vara tidig. Det gör tydligen också Ikaros för han började stampa och härja runt i transporten. Timmie fick lasta ut honom tidigare än beräknat. Min häst är 15 år men såg ut som en femåring som aldrig varit hemifrån. Så det började ju "jätte bra". Timmie och Josefine fick snabbt ta sig ner till ridhuset för att försöka lugna ner Icke som såg ut som Eiffeltornet när han spärrade upp ögonen och sätte radar öronen  in action... Men faktiskt, vi lyckades vända denna kaotiska tillställning till något riktigt positivt. Inne på banan skötte sig Icke riktigt fint

Dags för mat!!

Lasagnen väntar i ungnen! Strax strax klar hihi!!

Som sagt dagen har varit ganksa så trevlig. Tävlingen gick jue bra och dagen har till och med startat bra med en mys frukost i morgon solen!Som sagt maten är klar!
Bilden blev dock inte så bra, från mobilen!

Kram
Timmie

WIEEEEEE

Detta var kul! Ikaros gick som en dröm och dom red ihop 69,57% i msv:B4 han var riktigt fin inne på banan och alla byterna satt perfekt. Några var något tidiga men alla rena. På alla mellan/ökede-treav-galopp delarna så fick hon 8:or riktigt kul.

Nu sitter vi ibilen på väg hem med ett varsitt leende på läpparna!

Kram
Timmie

Vi har det bra, vi här bak i bilen....

Jo visst har vi det,  flummar med webcamen på datorn får ju användas till något. Vi är i alla fall på väg till Ängelholm där Catrin ska tävla, startar kl 19.10 så är två timmar kvar dit. Men nu så ska vi repetera programet en sväng, men bloggar på hemvägen!

Well well


Liten bild för att roa er lite!


Känner att jag inte har några direkt ord för detta haha!!

Kram
Timmie


Förmiddagen

Dom andra hade sovmorgon idag men jhag har redan varit igång!! Hela stallet klart och lite till. Vi hade en liten Lyxfrukost innan så jag har ätit två frukostar idag! Men det var mysigt.

Hade ett bestämt telefonmöte med en kund nu vid 11:00 men svarade inte. Så vi får se ifall hon hör av sig under dagen.telefon är bra att ha till ett telefonmöte!


Senare idag så är det tävling som gäller. Catrin startar dock inte fören 19.10 så det är en stund tills dit. Ska börja knoppa vid 15.30 så vi kan åka 16.30. Idag så är det programmet msv:b4 som gäller. Hon red egenom det igår och jag tyckte det mesta såg bra ut. Fick lite taktmissar i den ökade traven och miss på något byte men annars klockrent så då får vi se hur det går idag.

Josefine ska ha en liten piano dag idag, alltså ta det lugnt. Men jag har lite svårt för det där med att ta det lugnt. Därför behöver jag åka bort för att vara ledig haha!!

Well well

Dags att fortsätta jobba!!

Kram
Timmie
OBEROENDE HERBALIFEDISTRIBUTÖR

Shopping

I form av fönster titta via nätet! Något måste man ju roa sig med. De andra har åkt till Coutry festivalen, jag stanade hemma. Kännde att jag behövde vara själv för en stund. Idag har jag faktiskt varit ute och joggat i nästan 1h, fick en sådan lust till det. Mp3:n i öronen och en runda i skogen gjorde det så skönt. Rensa tankarna och släppa det mesta för en stund. Sedan tillbaka till verkligheten och bada Ikaros samt pyssla om Chiron. Han fick vila idag, han kändes ganska så trött igår så då fick han en vilo dag, fast han ska få en liten micro vila ett par dagar då han faktiskt har gått ganska så hårt den senaste veckorna.

Well well tillbaka till shoppingen!

Har funnit en del saker på bubbleroom faktiskt.


 
                                                                                             Märke: Mouli


Modern Amusement Jacka

                                                                               Märke: Modern  Amusement

Denna jacka är så typisk mig, älskar den här typen av jackor!!! En del samlar på skor jag samlar på jackor. Dock så blir det både och för min del!D.Brand Piketröja
Märke: D.BrandNå vad tycker ni?
Kram
Timmie
Då var även denna natten över!

Idag skulle jag egentligt haft fullt gång med att packa väskan och hoppa på ett tåg och åka iväg någonstans. Men inte bli det så inte. Med min vanliga otur och guds ovillja till att jag ska vara ledig så blir det att man är kvar!!

I går så ringde även en dam från Björbäcks ryttarförening och undrade om jag hade lust att rida med i DIV II laget. Jag har aldrig ridit i lag så skulle tycka det vore kul, men sedan har jag ingen häst till det. Catrin är inte hemma den 16 då första tävlingen går av, och jag åker ingen stans utan Catrin med Chiron. Men vi får se vad som sker.

Idag så skulle även Catrins bror komma med hans flickvän som kommer från Tyskland, spännande och sedan så kanske det blir en sväng till coutry festivalen i Killhult men om ärlighetens namn ska fram så känner jag inte för det så det blir nog att vara inne på rummet och mya kanske kika på film med lite gofis!!


Kram
Timmie

(Detta inlägget publicerad visst inte men gjordes nu, hade lite problem med mitt internet)Gästbloggare- Josefine ...

.. det är jag som bor i nallepuh rummet och är värdelös på att laga mat. Undrar hur det skall gå nu när timmie har hoppat in i duschen .. Nu känner jag mig inte särskilt feminim när jag inte kan laga mat, men annars har jag faktiskt gjort det hela dagen! Började dagen med att hämta nål och tråd och sy igen ett hål i mina byxor (!) Kände att det var dax för det då hålet bara blev större och större och mina trosor började synas allt mer ..

Ett annat exempel på min "tjejighet" denna dag var när jag skulle kolla så att våra kära vänner pollarna hade vatten i sina boxar. I ena boxen låg en minifågelunge och tittade på mig, jag såg dock inte att det var en fågelunge, så jag blundade och sprang fort upp för att hämta timmie så att han kunde hjälpa mig! Rädd som jag var berättade jag att det var ett jätteäckligt djur i ena boxen, och nej det var ingen råtta, den var liten och lurivg och såg ut som en apa!! 
Timmie konstaterade snart att det inte var en apa, utan en nyfödd fågelunge som ramlat ner från sitt bo i taket, så han la den på en padd och klättrade upp för att lämna tillbaka den (medans jag stod utanför) ...
 
Självklart fick jag inte heller upp majonäslocket när vi skulle äta lunch, utan det fick timmie göra ... 

 Eftersom jag vet att mamma följer timmies blogg, vill jag hälsa en stor kram till dig :D !


I said brr

Det är så grymme varmt ute! Fast jag försöker dock inte klaga!! Man ska vara glad för varmen, så länge den varar!

Snart ska jag ha ett telefon möte med en dam ang Herbalife. Har förberett med anteckningar och alla böcker. Så får vi se hur det går. Har kommit in en hel del mail om det faktiskt! Skulle ngåon utav er veta mer om vad jag pysslar med och om hur man kan tjäna enkla pengar på fritiden så kan ni bara höra av er till melanoz@live.se eller skriva en kommentar så återkommer jag med mer information.

Catrin är i alla fall iväg och masserar hästar och ska sedan hämta dottern Nathalie för att åka till Harplinge tror jag det var, skulle kika på trailers där uppe tror jag. Själv så kan jag fortfarande inte bestämma mig om jag ska åka upp till sthlm eller inte! Hade varit så kul känner jag! Skulle ta och puttsa upp Catrins stövlar innan jag åkte, dom skulle glänsa som en spegel sa hon till tävlingen! Tydligen har jag blivit anstäld som 1:ta puttsare till tävling haha!!

Well well


Dags att för att fortsätta dagen!

By the way! Nästa vecka ska vi till Liseberg!!!

Kram
Timmie

118 100

God morgon. Solen skiner även idag. Kommer säkert vara stek hett uppe på ridbanan im sure!

Igår så var jag tvungen att testa en sak. 118 100 har ju gjort reklam för att man kan skicka in vilken fråga som helst. Jag testade och skrev "vem är Timmie Melanoz" Svaret blev gansla så bra ändå. Så här stod det

Vi tror att Timmie Melanoz är en skön 21-årig kille från Våxtrop som verkligen vet hur man skall sitta i sadeln. Förutom hästar tror vi att han tycker om shopping och stranden, dessutom tror vi att han vill ha sin Dry martini skakad och inte rörd.

Det mesta stämmer faktiskt in. Dock har jag aldrig druckit dry martini så har ingen aning om, om den ska vara skakad eller rörd'? Någon som har en aning om det?

Vad har då denna dagen att bjuda på? Ingen aning, det jag vet dock är att jag inte lär komma till Stockholm och jag lär inte åka hem. Mamma är inte hemma och sthlm har jag inga pengar till. Så det blir nog att vara fast här på gården. Ibland är livet så orättvist. Men jag har min Chiron.

Nu så är det dags för mig att vandra ut till stallet.

Bloggar givetivis senare. Ska ha möte klockan 14.00 med Herbalife en kund som är intresserad men ville veta mer, så bloggar om hur det gick!

Kram
Timmie

Trött, hungrig!

Väntar nu på maten som står i ugnen! Kan säga att jag är ganska så hångrig nu! Blr något som är grattinerat i alla fall vad det är har jag inte så stor koll på faktiskt!

Dagen har gått ganska så bra, Solen har skinit och jobbat det har vi gjort, kan säga att en dusch var ganska så välbehövt!
Det har varit ganska så fullt ös idag. Catrin har haft två kunder till sadelprovningar i denna hetta samt att hästarna gjordes på förmiddagen och så väl stallet.

Idag kom det även gäster till stugan och då visade sig att sonen skulle till Thomas Eriksson, ni vet han som kör fyrspan, broder till Peter Eriksson. Han hade tydligen vunnit någonting med fyspann i danmark. Kanske värt att fråga efter en autograf??

Well well

Nu är det dags för mat och sedan sängen fär min del!

Natti Natti
Kram
Timmie

lunch

Hej hopp!Då var det lunch, en styck dreesyrmacka och självklart lite kaffe och herbalife shake.

Dagen är V-A-R-M- sommaren tillbaka måntro?

Catrin är uppe på ridbanan och provar sadlar, sacke henne i denna varmen. Hästen lär nog vara ganska så het as well.

Har bara Chiron att rida men har inte bestämt mig om jag ska rida honom nu eller om jag ska rida honom då det är lite svalare ikväll. Sitta och puttsa i svalkan en stund kanske i ställer. Vad säger ni?

Well well jag ska i alla fall ta och svara på lite mail och sedan så är det nog dags för stallet igen!

Föresten vad tyckte ni om min gästbloggare? Min chef Catrin Henriksson var det som skrev ett inlägg.

Som sagt svara på mail!

Kram
Timmie

God morgon!

Sitter här vid bloggen igen. Har ganska så mycket att göra denna morgonen så försöker skynda på lite, Har en drös med mail som måste svaras på och tågbiljetter måste kikas på och gud vet vad. Livet för en melanoz, JALLA JALLA!

Men jag får nog blogga senare vid lunh tid istället. Läs min gästbloggares inlägg från igår om ni missade den!

Kram
Timmie

Gästbloggare med Fullt ös - Medvetslös...

Gästbloggare: Catrin HENRIKSSON, Dressyrgården, Egenföretagare inom hästnäringen.

Efter att ha kört Nathalie, min dotter på 1,5 år, till dagis förberedde jag och Josefine, som är här på sommarpraktik, frukost för de danska gästerna som hyr stuga på gården. Därefter upp till ridbanan 9.30 för att börja rida Totte, en av mina träningshästar. Timmie, beridarelev här på Dressyrgården, hade varit vänlig att skritta fram honom i hand. Mitt i träningspasset kom jag på att jag i all hast glömt av att jag själv behövde äta frukost, dessvärre händer detta ganska ofta då jag har mycket att tänka på och har fullspäckat schema...

Ringde ner till Timmie och bad att nästa häst skulle levereras med ostmacka och allt. Princess Leia, annan träningshäst eller rättare sagt ponny, började jag rida ca 10.10. Josefine hade skrittat fram henne i sina ursnygga röda gummistövlar! Och en ostmacka kunde intagas under ridning i diagonal slutor i skritt - helt ok och faktiskt första gången jag ätit frukost till häst. Har ni provat? Dubbelmacka är att rekommendera och en häst med energi. Leia var lite skeptisk till min smörgås men när jag hade den i vänster handen var det inga problem. Nästa träningsponny Jonny Ponny, eller rättare sagt Jon Bon Jovi slapp diverse nyheter som ost smulor i manen. Ikaros min egen häst red jag sist. Då han skoddes igår blev det ett lättare pass och de fyra hästarna var för min del klara kl 11.40, då Josefine kom upp och skrittade av Icke Darling. Tänk va' förspänt jag har det just nu två praktikanter som levererar hästar till ridbanan. Enligt min plan skulle jag varit klar med hästarna kl 12.00 varvid Totte fick en kortare man och örontofsar, hovskägg och svans klippta. Nu ser han mycket snygg och stilig ut. Och kl 12.10 kunde jag lämna hästar och stall. 

Efter en snabbdusch och omorganisation i det efter Falsterbo- och Laholmstävlingarna blivande kartongsamhället i ridsportsbutiken kunde jag ta emot en kund för att måtta dressyrstövlar. Det blev ett par Königs Comtesse och ett par Königs sporremmar. Totalt 8.785 kr. Och nu gjorde jag det igen fast jag märkte det inte förrän ett par timmar senare. Timmie och Josefine hade gjort Dressyrmackor och jag missade mina...

RECEPT DRESSYRMACKOR
Tag två skivor Lingongrova.
Bre ett tunt lager med Bregott.
Sedan ett tunt lager med Äkta Majonäs (ingen lätt variant...)
därefter skivade hårdkokta ägg. (Ett ägg räcker till två smörgåsar.)
Kalles kaviar i valfria snirklar
och sist dekoreras smörgåsarna med finhackad purjolök.
Mums för den som inte glömmer sina.

Nathalie slutar dagis kl 15.00. Idag fick jag ringa och meddela att jag blev sen, dock endast 10 minuter.
Väl hemma roade sig den väldresserade Nathalie i Vivve Vivaro (min företagsbil) så att jag kunde packa kartonger för att åka till posten i Våxtorp och skicka i väg varubeställningar. Vi passade också på att åka till Teddykompaniet i Båstad, som är en av mina leverantörer. Vi lämnade tillbaka de väskor vi haft på konsignation under Falsterbo och Nathalie shoppade loss i Outlet butiken bredvid. Det blev tre gossedjur. Ett skall hon ge till sin kusin Marcus.

Tillbaka på Dressyrgården packade jag ut Vivve efter Nathalies och min sejour till Danmark förra veckan då vi besökte en dansk tränar- och domarkollega som har börjat sälja de ljudanläggningarna jag designat till dressyrtränare. Vivve packades nu med sadlar för den sadelprovningen som är bokad imorgon onsdag. Nathalie och Josefine lekte i trädgården med traktor, trehjuling och med gårdshunden Snoopy. När de danska gästerna kom hem vid 19-tiden var Nattis och Snoopy givetvis tvungna att hoppa upp i deras bil och undersöka den på allt möjligt... Typiskt och pinsamt...

Lite vildhallons plockande blev det tillsammans med Timmie innan det var dags för mig att ordna med mat.
Chili con Carne à la Catrin.

RECEPT Chili con Carne
Stek köttfärs.
Krydda den stekta köttfärsen med diverse kryddor. Idag blev det salt, svartpeppar, paprika pulver, spiskummin och cayennepeppar.
Därefter tillsätt en burk med vita bönor i tomatsås.
Lite till special kryddning i form av Pepperoni olja, Chili sås och oregano.
Koka upp allt i stekpannan och servera till Nachos chips och sallad.

RECEPT Sallad
Isbergssallad
Gurka
Tomat
Rödlök
Melon
och vinegrette sauce (salt, peppar, senap, en del rödvinäger och två delar olivolja)

Vi var jätte hungriga och åt med god aptit. Maten var lagom het. Vi grät inte men vi svettades under ögonen.
I ett svagt ögonblick lovade jag Timmie att gästblogga här på hans sida som belöning har han gjort chokladbollar som jag nu skall sluka i mig.

Catrin

Åter morgon!

Just nu så regnar det inte i alla fall. Men gud vad det har gjort, verkligen öst ner och då menar jag H-E-L-A dagn igår. Men nu ser det mer lovande ut. Serge var här igår, våran hovslagare. Han är fransman, haha en rolig sådan dessutom. Just nu så kikar jag på biljetter upp till stockholm. För kors i taket så har jag fått ledigt över helgen, Josefine tror ju att hon ska åka hem nästa vecka och örja skolan men HAHA där tror hon fel. (måste sopa ur källaren) Tänk om man hade kunnat ha en Josefine här hela tiden. Jo men som sagt stockholm, hade funderingar på att åka hem men sakern är den att mamma åker iväg och ska se i fall hunden våran Maja vill ha lite bäbisar, så hon kommer inte vara hemma. Känns inte så lönt att åka hem då. Så får se vart jag tar vägen. Idag så vet jag inte vad som sker riktigt. Hästarna ska jue rias som vanligt och allt där kring. En dam vid Namn Maria kommer och ska måtta stövlar, henne träffade jag dagligen när jag jobbade i stallet nere i skåne så ska bli kul och hejja på henne igen. Hon stod i et privat stall där nere och vi (jag och sara) fick släppa ut och in dom hästarna. Men sen blev det att man alltid fastnade och pratade med dom var kväll. Annars så tror jag inte något extravaganza direkt händer faktiskt, men nu handlar detta om Dressyrgården och dagen har precis börjat haha!! Allt kan hända. Dags för stallet KRAM TIMMIE

hej kära...

5dd9e066e5c8c6988ae44fedeca60251.png

Kolla varifrån!

hej kära läsare! Ska snart gå och lägga mig, vi har suttit uppe och pratat om olika transporter. Catrinr var uppe till annelunds trailer och kikade idag, tänk vad lätt det hade varit om det bara fanns en modell istället för alla hundratals modeller och märken. Det är massa som måste stämma in med vikt och samt hästens komfort, samt det praktiska. Se hur lång tid det tar innan beslut!? Haha! Well well Natti Natti vänner! Kram Timmie


Lunchen äten!

Kaffe drucket! Vi harhalvt drunknat i vädret vi haft idag också. Åskan var verkligen precis över mig, buhu! Lamporna blixtrade och det blinkade typ överallt från blixtrar! Fytte fan säger jag bara!

Men nu är det bara att rida ut Chiron sedan så är alla hästarna gjorda och bara en box kvar att mocka! Sedan ska vi ta och puttsa. Sitter just nu och letar diskmaskin åt Catrin. Hon ska iväg senare för att kika på transporter, kanske köpa diskmaskin. Den har varit sönder ett halvår så vi längtar snart efter en ny!

Men nu så ska jag ta och vandra ut till stallet!

Kram
Timmie

världens spindel!!!!!...

0-651c5fae76a8dded8edace24aeb5308d.png

Kolla varifrån!

världens spindel!!!!! Mamma mia!


Måndag, måndag

Åter igen, snacka om att veckan typ sprang iväg för fort. Men den har ändå varit bra!

Kursen hade sin sista dag igår, så Åsa åkte hem med sin Birk. Hästen kommer troligtvis tillbaka till våren igen då Åsa ska ha bäbis.

Igå eftermiddag var en riktigt seg eftermiddag må jag säga. Mockade det sista och bara ick runt och pulade tills det kulle komma ös-regn tydligen. Sprang in och plockade in pollarna som endast hade flugtäcken på sig.  Men klockan var dock närmre kvällen ändå.  Tanken var igår att jag skulle lagt mig tidigt, men blev inte så. Blev att jag fastnade i telefon. Sedan blev det en hel del prat och poff så var klockan inte.att-gå-och-lägga-sig-tidigt! Sedan fattar inte jag en sak. Varför ringer folk mitt i natten??? Då dom vet att man ligger och sover?!? Dessutom så¨kan jag inte svara inne på mitt rum då mina ytterväggar är gråstenslada vilket gör att min mottagning på telefonen är nästintill på noll! Men jag vet man fortsätter ringa 3 ggr till så att man telefon ska plinga och plonga! Jag har alltid telefonen på, så att jag alltid kan bli nådd. Men personen i fråga vet att jag ligger och sover vid den tiden eller är inne på rummet. För det andra så tror jag inte det var en panikläge.

Vad ska då ske idag? Jo vi har en del hästar som ska ridas. Chiron ska dock inte ridas på banan idag. Har varit två dagar hårt hårt arbete för honom där uppe så idag blir det skogen istället.  Finns en del saker jag tänker på när jag rider. För att nå utveckling så måste man kräva lite mer utav hästen, den stunden du kräver mer av hästen kommer den bli spänd. Dels för att den inte förstår och dels för att de muskler som måste användas för den rörelsen eller förbättring utav rörelsen inte är tillräckligt stark och spänner sig då för att orka. Det kan vi kalla för att hästen bli lite stressad. Man kan vara där en liten stund men man får inte kräva för mycket på en gång då hamnar hästen i en så kallad panikstress och då är den inte motaglig för information och blir då psykist stressad. Så man får väga över där, det som kallas ryttar kännsla. Sedan finns det ett komfortläge där man måste åtevända. Komfortläget är där man inte behöver göra så mycket, livet känns lätt och hästen lullar på. Allt känns bra och ryttare samt häst har självförtroende. Då kan dom även vara pysiskt som fysiskt avslappnade. Så att gå tillbaka till komfort är vad jag ska göra idag. Han måste fortsätta vara positiv till arbetet jag vill att han ska utföra. Och spänning kan komma om man hela tiden ska rida maximalt på honom hela tiden, då är det hårt jobb som endast förv'ntas av honom från hans sida. Så viktigt med varierat arbete och inte maximera oxh stressa hela tiden. Så idag ska jag och min prins ut i skogen!

Kram
Timmie


Är så glad att jag får rida hästen!


Lunch!

Nu är det dags för ris och korvstroganof! Har ridit och så på förmiddagen! Kan säga att jag är hungrig och nu så sa dom att maten är klar! hinner inte blogga mer just nu! mer ikväll!

Kram
Timmie

Söndag morgon

Frukosten är nog bland den bästa stunden på hela dagen. Så härligt att äta frukost i lung och ro! Gårdagen gick bra. Chiron var så fin igår. Ridningen i Fredags gav resultat i gårdagens ridning. Fcik ställa honom åt vänster i högervarvet för att komma åt honom i högersidan, sedan räta ut och ställa försiktigt åt häger utan att tappa vänsterstödet. Men ig¨r kändes det riktigt bra. Travökningarhna kändes också fina igår. Han tycker det är lite jobbigt att ta i, i traven och faller då lätt över i galopp. Att han faller över i galopp är lite smart utav honom. Tror han att jag ska bromsa in för att komma ner i trav igen. Men icke icke, då fortsätter jag öka i galoppen i stället. Helt plötsligt så blir det jobbigare att falla över i galopp. Sedan så frågar jag honom igen om han kan l'nga traven, Då faller han inte lika lätt öve i galopp då han vet att jag fortsätter i galoppen och då bäst att fortsätta i traven. Vi tränade även på förvänd galopp. Intruducerar honom för nya saker. En övning som jag gjorde var att på långsidan gå in på en  båge mot meddellinjen och sedn tillbaka ut till spåret. Då blir det inte en total förvänd galopp utan en lättare men man visar och förbereder hästen. Sen provade vi med att rida halvt igenom och skära av hörnet och genom andra hörnet sedan övergång till trav. Innan jag hann bryta av till trav så gjorde han ett flying change som var riktigt fint. Blev ett misstag men då tog jag det till nytta i stället och började rida höger galopp och belönade honom för bytet. Sedan provade jag förvänd igen vänster-höger med bibehållen vänstergalopp. Innan andra hörn passeringen som jag skär av så bröt jag av aå att han inte skulle byta eller bryta av själv. Det viktiga i detta är att inte bli arg på hästen, den har ingen aning om vad jag begär av den utan det jag håller på är att visa och lära hästen, blir man då arg för att den bryter av t.ex så hämmar man hästen i stället.

Well well

Det som sker idag är rida som vanligt, Åsa kommer åka hem med Birk sista dagen på kursen. Åter dags för vardag!

Gårdagen var så trevlig bjöds och åts Paella den spanska nationalrätten, dock är det utan musslor och räkor. Musslor saknar jag dock inte! Men gott var det och efter det så var det chips, choklad och nötter. Till det så pratade vi om allt och ingenting. Skolans sätt att hantera mobbning, om homosexuella i sammahället, barn ja och mycket annat! Men trevliug var det, det ena gjorde att man kom in på det andra!!

Men nu är det dags att vandra ut till stallet!

Kram
Timmie

Morgon

Lördag, du store tid vad veckan har sprungit iväg. På tv:n springer det runt med dinosaurier och ungar som ska fånga dessa som sedan blir till kort, Ja jag fattar inte å mycket utav det. Har i alla fall fått mitt kaffe. Ska snart gå ut och göra första hästen klar till Catrin, ska börja med Totte och sedan ska det rulla på till Åsa ska rida Birk och Jag ska rida Chiron.
Har lite skrivtorka denna morgon känner jag, men det är ändå  dags att susa ut till stallet!

Kram
Timmie

RSS 2.0