Svar på kommentar

Melanoz svarar!


viktoria om Kudden:
hejsan. Skulle inte du kunna berätta lite om din ridning och om din häst?

                         
Jag fick kommentaren ovan tidigare idag och tänkte ta och svara på den!

Hästen jag rider är tyvärr inte min. Även om jag önskade över allt annat att han vore det. Hästen heter Chiron efter Don Charly- Testarossa. Han är en vallack och går in som 6 åring nästa år! Catrin Henriksson är ägare till Chiron.


Chiron har jag haft som min egna häst under det 1 1/2 året jag har varit här. Jag har planerat hans träningsuppläg osv, men givetvis som Catrin som bollplank. Catrin är min mentor, min tränare och en vän som har hjälpt mig under den sista tiden. Hon är en suverän tränare och anpassar sig väldigt bra efter ekipaget.

Jag har inte någon egen häst. Min häst sålde jag får 2 år sedan i November. Hon var bättre anpassad till hoppningen.  Dessutom så är man lite mer "friare" utan egen häst när det gäller jobb. Jag kände att egen häst kanske hindrar mig från att arbeta på ett ställe som ger mig kunskap och utveckling men där jag inte kan ta med hästen, hästen vill man alltid ha med sig?! inte sant? Dessutom är det en ekonomisk fråga, man känar inte så bra med pengar att arbeta med hästar. Men att rida andras hästar som chefens får man den bästa hjälpen, klart att dom vill att deras hästar ska gå bra, eller hur? Men i framtiden vill jag absolut ha en egen häst igen.

Funderar på hur jag ska svara på gällande min ridning. Mitt mål med min ridning är att kunna rida Grand Prix, om jag någonsin får göra det är en sak. Men min kunskap ska vara så pass professionell. Jag är en ryttare som rider med mjuka hjälper, men man måste anpassa sig efter hästen man sitter på. En del kräver tydligare lite mer starkare hjälper en del mjukare osv. Men jag rider och tränar hästarna så dom lyssnar på lätta hjälper, att rida en häst genom ett MSV program som hänger i handen och inte har någon bärighet som gämförelse är som ett godståg är inte så kul. 

        "att rida ska vara enkelt men det är just det som gör det svårt!"

För mig är det viktigt att hålla hästen positivtill arbetet. En häst som är uttråkad och dålig motiverad till arbete är ingen rolig häst att rida, utvecklingen upphör. Varierad ridning blandat men skogsridning (specielt på unghästar) försöker jag hålla hästen positiv. Bommar är ett bra hjälpmedel,många använder inte bommar som hjälp, då talar jag om dressyrryttare. Kavaletti är jätte bra. Likaså på hästar som kanske har svårt att hitta framåtbjudningen och blir lite långsamma i galoppen. Lägg upp bommar på långsidorna som du kan galoppera över. Något nytt för hästen och något för ryttaren att tänka på "Stora galoppsprång frammåt" var bara ett exempel. Men jag tror på mycket variation på arbete för att hålla hästen positiv och hållbar. 
                                               
                                                 

                                "En avspänd häst är en förbereddhäst"
                                          (Både psykist och fysiskt)


                 
                                          "En positiv häst är en rolig häst"


Var dag som går lär jag mig något nytt, varje gång jag sitter på en häst är en ny erfarenhet. 
                                   Arbetet mot min min dröm har bara börjat!


Hoppas detta var ett okej svar på din fråga?!?


Kommentarer
Postat av: viktoria

Kul att se att du är hos catrin :) Bor i halmstad så åker förbi där på väg till skånska tävlingsplatserna :)

2009-11-02 @ 21:18:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0