Framtiden...vad ska man göra?

Ofta så kommer denna frågan fram som rubriken beskriver.

Allt för många är stressade över sin framtid, ingen aning om vad man vill jobba med osv.

Jag anser att man INTE ska skynda sig mot framtiden. Ta det lugnt, tiden löser det mesta.
Känner en del personer som jobbar med det dom gör av en slump. Dom hade egentligen helt andra planer för sitt liv men hittade en intressant dörr att öpnna! Man ska inte vara rädd att testa något nytt.

Jag har aldrig haft det problemet att INTE veta vad jag vill göra i framtiden. Jag har en dröm, en vision som jag arbetar mot så jag har en möjlighet att uppnå mina mål. Som bloggens namn lyder så arbetar jag med hästar. Har arbetat med hästar i snart 3 år, professionelt. I framtiden så vill ja kunna driva eget företag. Träna, utbilda och tävla hästar samt ha elever. Min dröm är att kunna rida på elitnivå. Om den drömmen någonsin kommer att uppfyllas, vet jag inte. Men det är det jag arbetar för. Så vill jag ha min framtid. Men man vet aldrig hur framtiden ser ut.

Men många där ute har verkligen ingen bleksaste aning om vad dom vill göra. Saken är dock den att man har någonting i sitt liv som man brinner för, som man tycker verkligen är riktigt roligt och kanske skulle kunna ha det som sitt yrke. Det är bara som så att man inte tänker på det! Det kan vara att man tycker det är kul med att fotografera, teckna, skulptera, designa kläder, trädgårdar, inredning, teknik, motorer. Listan kan göras lång!

Men jag har ett litet tips som kanske kan hjälpa er på vägen!

(eller som du tycker är kul)

Kom ihåg att INGET är omöjligt! Man måste vara kreaktiv här i livet. Alla har inte pengar att kunna starta sig en karriär för eller kunna köpa dom finaste hästarna och flådaiga lastbilar t.ex. Man får finna ett sätt som DU tror på.
Andra kommer att komma med sina egna åsikter och prata om sina erfarenheter. Ta åt dig, men gör fortfarande det DU vill.

Jag har inte ekonomi till att köpa mig hästar och lastbilar. Den budgeten finns heller inte i min familj. Det yrket jag arbetar inom är inte den billigaste, en häst som jag skulle behöva kostar allt från 200.000 kr och uppåt. Men jag vet att jag kommer att lyckas om jag får fatt i rätt redskap. Många gånger så har jag tvivlat på mig själv och rädslan att behöva ge upp någt man älskar och är bra på för att man har inte råd. Finns många talanger där ute som är bra på sin grej, men som kanske inte ha dom rätta förutsättingarna. Även om det känns tufft och allt är omöjligt så ge INTE UPP! Så länge man mår bra i själen av det man gör så ska man fortsätta och att det verkligen är du som vill och inte någon annan som sagt att du ska.

Känner att jag har svårt att förmedla det jag verkligen menar, men alla har vi olika förutsättningar. Arbeta utifrån det och ha kul på vägen!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0