DopingVisst kan detta vara ett irriterande ämne med oklarheter vid vissa produkter.


Visste ni t.ex. att flugmedelt ovan tydligen är dopingklassat (men enligt biofarmab är den INTE det). Hur många av er visste det?
Det har till och med pratats om att dopingklassa Glykosamin, men svårigheten är att kunna spåra det i och med att det finns naturligt i kroppen.

Men något jag har tycker BORDE införas är att ALLA medel som innerhåller dopingklassat medel, som vissa liniment, kyllera, flugspray och fodertillskott som är bra för leder etc. Ska ha en ettikiett med ett doping-varnings märke på. Borde det vara så svårt. Känns som att man knappt vågar använda pälsglans snart.

Tycker att reglerna är alldeles för luddiga och för svåra att förstå. Det borde vara lika enkelt som vissa prepparat medeciner som till människor med trianglar hit och dit där man enkelt kan se att bilkörning t.ex. rekomenderas ej efter intag av denna medecin.

Men enligt nya regler så får man INTE använda medel som är antiinflamatoriskt eller liknande inför tävling.
(vilket egentligen är ganska självklart, om hästen måste använda antiinflammatoriskt, så är hästenantagligen sjuk)
HÄR kan ni läsa mer på biofarmabs hemsida om nya regler.

Om ni bor i närheten av eller i Göteborg kommer Myone ha en "föeläsning" om produkter där denna frågan bland annat kommer att tas upp. 27/9 kl 19-21.

Vad har ni för erfarenheter om doping, någon som har blivit varnad för vanliga produkter man trott vara säkra från doipng men som tydligen inte var godkänt?


Kommentarer
Postat av: Lina

men hörrö, glukosamin och antiinflammatoriskt! på sprayet på bild tror jag det står och det står dessutom att det är ett bekämpningsmedel.håller med om att en tydlig symbol bör finnas så man inte behöver kolla upp allt. många aloe vera produkter räknas också som dopingpreparat!(är blivande farmaceut och kommer jobba med lm, därav mitt intresse)

2010-09-22 @ 21:45:17
URL: http://sallberglina.zoomin.se/blogg.html
Postat av: Emily

Ganska läskigt att vad som helst kan vara dopingklassat, då undrar man lite hur bra det egentligen är för hästen att äta det i vanliga fall :S

2010-09-22 @ 21:57:50
URL: http://memily.blogg.se/
Postat av: Anonym

det här flugsprayet är inte doping. det har varit mycket disskutioner omkring det, men det är alltså INTE dopingklassat.

2010-09-23 @ 12:37:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0