VM-Laget i Dressyr!!

I laget till VM-2010 ingår

Patrik Kittel med Watermill Scandic
Minna Telde med Larina Höm
Charlotte Haid Bondegaard med Lydianus
Tinne Wiljemsson Silfvén med Favourit

reserv på hemma plan är

Anette Christensson

(Text och bild från Ridsport.se)


 
Förbundskapten Bo Jenå presenterade VM-laget i dressyr efter dressyrfinalen på Strömsholm. I VM-laget ingår Patrik Kittel med Watermill Scandic HBC, Tinne Viljelmson Silfvén med Favourit, Minna Telde med Larina Höm och Charlotte Haid Bondergaard med Lydianus. Anette Christensson är reserv på hemmaplan.

 

- Det har varit en säsong med både väntade och oväntade resultat, men nu har de här fyra ryttarna utkristalliserat sig som de mest konkurrensstarka, säger förbundskapten Bo Jenå.
Att Favourit skulle leverera resultat runt 70-procentstrecket och högre hade Jenå förväntat sig, att Larina Höm skulle kliva fram som en VM-häst var inte lika förväntat.
- Det är charmen med sporten och hästarna, de förvånar dig ständigt, ler Jenå.

SM på Strömsholm var dressyrryttarnas sista och avgörande VM-kval. Tinne Vilhelmson Silfvén och Favourit plockad hem guldmedaljen igen med Minna Telde på silverplats och bronsmedaljen gick till Charlotte Haid Bondergaard.
Tysklandsbaserade Patrik Kittel tävlade i stället i Cappeln, Tyskland, i helgen där han red in på två andraplatser i Grand Prix och Grand Prix Kür med Florett As. Florett As har under sommaren visat att han mer än väl kan vara reserv för Scandic men det är den senare som är Patriks VM-häst.
Scandic är tillbaka efter en lättare skada och full träning inför mästerskapet.
Tinne Vilhelmson Silfvén är en av våra mesta mästerskapsryttare med fem OS, tre VM och sex EM bakom sig. Nu bär det av till fjärde VM-starten med Favourit.
Favourit gjorde mästerskapsdebut vid EM förra året och har sedan dess gått stadigt framåt och placerar sig i den övre delen av resultatlistan.
Minna Teldes förhoppning till VM hette länge Don Charly men under sommaren har Larina Höm klivit fram och pockat på en plats. Stoet reds en tid av dressyrens supervisor Hubertus Schmidt men är sedan förra året hemma hos Minna igen. En andraplats i Verden och en silverplats på SM övertygade Bo Jenå att Larina Höm var värd en VM-biljett.
Charlotte Haid Bondergaard och Lydianus blir fjärde namn i VM-laget. Lydianus fick sitt internationella genombrott Stockholm International Horse Shows världscup i november förra året och var med i laget som kom fyra i Rotterdam i juni i år.

Reserv på hemmaplan blir Anette Christensson och Normandie JB.

- Det är en ny laguppställning och det ska bli roligt att komma till VM med de här ekipagen, säger Bo Jenå. 
- Ett VM är alltid speciellt med resa, uppladdning och atmosfär så jag vill inte spekulera allt för mycket om våra chanser. Men vi har som målsättning att slåss om silver- eller bronsmedaljerna och dessutom kvala till OS

Årets samlade Ryttar-VM med åtta grenar rids i Lexington, Kentucky, USA 25 september – 10 oktober.
Dressyren ligger i första VM-veckan och inleds med Grand Prix den 27 september.
Hästarna flyger den 18 september från Liege, Belgien.
VM-medaljer delas ut i nationstävlingen som avgörs i Grand Prix, och individuella medaljer delas ut i Grand Prix Special och i Grand Prix Kür.

Vad tror ni om truppen som vi skickar till VM och Kentucky??


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0