Snabba frågan

Vad tycker du är snyggast? Jag rycker alltid manarna på mina hästar, men gör man det inte bra kan det verkligen se ovårdat ut. Använder oftast ryckkniv och fingrar och på vissa anvönder jag man kam, beror helt också på vad det är för typ av man. Kommer ihåg när jag jobbade nere i skåne och en hingst skulle gå bruksproven. Tjejen som ryckte manen är jätte duktig men vi fattade inte varör hans man var så enormt tjock! Så det rycktes på. Men då fick vi även svaret varför manen inte var ryckt tidigare. Det var inte för att hästen ogillade det eller något sådant. Det vara bara det att halva manen trillade bort så den tåldes inte att bli ryckt och urtunnad! Så halva manen fick lite mindre knoppar och andra halvan fick större knoppar! Så det beror verkligen på vilken kvailtet det är på manen.

Klippa kanske är lättare men då måste man verkligen vara stadig på handen tycker jag så det verkligen blir jämt och fint!

Men vad tycker du är snyggast eller föredrar att göra?Kommentarer
Postat av: Matilda

Jag älskar spikrakt klippta manar som inte är för korta.

Men jag gillar överlag raka linjer på allt haha, allt från hår till heminredning. ;)

2011-01-08 @ 14:07:51
URL: http://showjumper.blogg.se/
Postat av: Nadja

Ryckt är snyggt, men jag suger på att rycka, så jag klipper x)

2011-01-08 @ 16:56:24
URL: http://nadjaeriksson.bloggplatsen.se
Postat av: Sandra - Vägen tillbaka efter olyckan

Kul med lite seriösa bloggar, den här ska jag nog följa :)Det beror helt och hållet på vilken häst det är. En häst med tjock man är det snyggast om den är ryckt. Men en häst med tunn tycker jag nästan att det är snyggast om manen är klippt! :) Men jag själv är alldeles för lat för att rycka, haha ;)

2011-01-08 @ 17:03:12
URL: http://sjacobsson.blogg.se/
Postat av: Lina - Vinn ett John Whitaker-schabrak!

Olika för olika hästar tycker jag! :) Jag brukar rycka och klippa och använda trimkniv. :) Har en häst som avskyr att bli ryckt. Det går verkligen inte. Och hon om någon skulle beghöva det..

2011-01-08 @ 17:22:15
URL: http://sallberglina.blogg.se/
Postat av: Amanda

Jag tycker att ryckta manar är finast. Det ser mer naturligt ut eller vad jag ska säga.

Men själv så har jag en ridtravare som har mycket tunn man så hon får ha sin långa man kvar. Hon skulle inte alls passa i kort :P

2011-01-08 @ 18:32:02
URL: http://passionpellini.blogg.se/
Postat av: Sanna

Inget av det ;).Skulle jag rycka eller klippa man eller svans på min häst (annat än av "hälsoskäl") så skulle jag bli diskad på tävling. Samma sak om jag knoppade eller flätade.

2011-01-08 @ 22:28:49
URL: http://fiasanna.zoomin.se/blogg.html

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0